Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- superiska
#551 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Al' sam citirala

- perfekcionista1
#552 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Primjecujem da se sada rijeci dosta bukvalnije tumace nego sto je prije bio obicaj, nisam dugo bio na forumu pa mi promaklo.djevojka bez imena wrote:Pobijediti u čemu? Pobjeda nad kim, čim, zasto? Jel to neka vrsta kompeticije izazvana nesigurnoscu pred ženom koju smatraš pametnijom od sebe, ne želiš to priznati čak ni sebi pa onda pribjegnes nekoj igrici u kojoj adrenalinski jako zaigras a eventualna tvoja percepcija njene reakcije daje to nešto što ti iz samo tebi znanih razloga nazoveš Pobjeda. ?
Uzitak je uslovno receno pobijediti ili razbiti taj vjestacki bedem umisljenih ljepotica koje uzivaju u tome da vrte oko malog prsta muskarcice koji trckaraju za njima. Meni kao muskarcu koji nije ljubitelj doticnih zena je to uzitak uprkos tome sto ce pojedini pokusati izvrsiti psihoanalizu nad mojom licnoscu.
- Zejnep
#553 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Nije lako lijepim zenama. Uglavnom im idioti prilaze. Sa agendom da im dokazu da i nisu lijepe, da ih spuste na zemlju, da im dusu ogole, ponize, uberu koji poen kod raje 
- supercali
#554 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Zar ne bi trebali djelovati samo u onom pravcu za koji znamo, gdje smo sigurni, bez paranoisanja i nagadjanja?superiska wrote:Nema tu govora o strahu onda nego o ne pronalasku srodne dusesupercali wrote:
Ako uzmemo da si ti pametna zrna opisana u tvom postu da li bi se isto ponasala prema meni koji te postujem ne varam gledam u tebi partnerku ili meni koji te vara koji gleda da te iskoristi al vjesto krijem dok ne naidje druga neka zanimljivija u tom trenutku
Ne moze me nesto boljeti za sta znam da ne postoji.
Dakle, nevin si dok se ne dokaze suprotno.[/quote]
Govorim u smislu da vidis da se bas ne ophodi prema tebi skroz korektno
Vide se te stvari bez obzira sto ne znas sta se desava iza
Ps. E bas si ga citirala alal ti vera
Last edited by supercali on 17/12/2017 13:36, edited 1 time in total.
- superiska
#555 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
supercali wrote:Necu da ulazim u njegove stavove jer nisu isti kao moji al ja bih ovdje rekao da on pokusava pokazati da je musko i da je iznad zenedjevojka bez imena wrote:Pobijediti u čemu? Pobjeda nad kim, čim, zasto? Jel to neka vrsta kompeticije izazvana nesigurnoscu pred ženom koju smatraš pametnijom od sebe, ne želiš to priznati čak ni sebi pa onda pribjegnes nekoj igrici u kojoj adrenalinski jako zaigras a eventualna tvoja percepcija njene reakcije daje to nešto što ti iz samo tebi znanih razloga nazoveš Pobjeda. ?
Ako se jedni boje ovih zena onda je ovaj onaj koji zeli da ih nadmasi da ih ponizi da im pokaze gdje joj je mjesto bilo to kuhinja ili ispod muskarca u svakom slucaju
Sad koliko je on uspjesan u tome ne znam i da li je uopste u tome da upozna takvu zenu
Covjek posjeduje mracnu stranu
To su igre bez granica ako se spoje dvije takve osobe.
Cijeli fol ce biti ko ce pobijediti a ko izgubiti
- perfekcionista1
#556 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Slihtas se na pogresnoj temi. Sporo kopcas stvari, promicu ti kljucni detalji. "Karma is a bitch " je komentar prikladan upravo takvim zenama. Ne znam koliko si socijalan tip ali ako jesi imalo morao si upoznati slucajeve o kojima govorim.Paco wrote:
Ne znam bas. Za mene je ovo malogradjanska, da ne kazem seljacka metoda. Nikako mudrost.
Svakako ovo nikada ne bih uradio da bih sebi nesto dokazao, a isto tako ne bih volio da se meni uradi. Karma is a bitch!
- djevojka bez imena
#557 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Nisi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam ti postavila. psihoanalizirati bilo sta, koga, ili pak tebe, nemam namjeru niti sam stručna za to, ali ti pišeš pod pretpostavkom da su pametne i lijepe žene po automatizmu umišljene, hladne, ili nedostižne. Stoga valjda imaš potrebu da igraš te neke igrice, ganjas pobjedničko postolje. Ja to uopšte ne razumijem.perfekcionista1 wrote:Primjecujem da se sada rijeci dosta bukvalnije tumace nego sto je prije bio obicaj, nisam dugo bio na forumu pa mi promaklo.djevojka bez imena wrote:Pobijediti u čemu? Pobjeda nad kim, čim, zasto? Jel to neka vrsta kompeticije izazvana nesigurnoscu pred ženom koju smatraš pametnijom od sebe, ne želiš to priznati čak ni sebi pa onda pribjegnes nekoj igrici u kojoj adrenalinski jako zaigras a eventualna tvoja percepcija njene reakcije daje to nešto što ti iz samo tebi znanih razloga nazoveš Pobjeda. ?
Uzitak je uslovno receno pobijediti ili razbiti taj vjestacki bedem umisljenih ljepotica koje uzivaju u tome da vrte oko malog prsta muskarcice koji trckaraju za njima. Meni kao muskarcu koji nije ljubitelj doticnih zena je to uzitak uprkos tome sto ce pojedini pokusati izvrsiti psihoanalizu nad mojom licnoscu.
- perfekcionista1
#558 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ne sjecam se da smo govorili o bracnim partnerima, ja govorim uopsteno o relaciji muskarac-zena. Susrecem se sa takvima svaki dan, kroz posao, kroz sport.superiska wrote: Cijeli fol ce biti ko ce pobijediti a ko izgubitiMalo bolesno.... A kad cete zivjeti?
U braku si donji kako god.
- superiska
#559 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Govorim u smislu da vidis da se bas ne ophodi prema tebi skroz korektnosupercali wrote:Zar ne bi trebali djelovati samo u onom pravcu za koji znamo, gdje smo sigurni, bez paranoisanja i nagadjanja?superiska wrote:Nema tu govora o strahu onda nego o ne pronalasku srodne dusesupercali wrote:
Ako uzmemo da si ti pametna zrna opisana u tvom postu da li bi se isto ponasala prema meni koji te postujem ne varam gledam u tebi partnerku ili meni koji te vara koji gleda da te iskoristi al vjesto krijem dok ne naidje druga neka zanimljivija u tom trenutku
Ne moze me nesto boljeti za sta znam da ne postoji.
Dakle, nevin si dok se ne dokaze suprotno.
Vide se te stvari bez obzira sto ne znas sta se desava iza
Ps. E bas si ga citirala alal ti vera[/quote]
Ali napisao si vjesto krijem... U suprotnom, koji je smisao odgovoriti na takvo pitanje. Jasno je da, u bilo cemu, sto ne funkcionise dolazi do paljenja odbrambenog mehanizma. Sad da li je to automatski, kardinalni, rez ili je zahladjenje koje ima rok trajanja, ili je nesto sasvim deseto, zavisi i od karaktera i temperamenta obje strane. Cini mi se da odosmo mimo teme, a?
- superiska
#560 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Pa i oni zive, zar ne? Nisam ni ja mislila iskljucivo na brak.perfekcionista1 wrote:Ne sjecam se da smo govorili o bracnim partnerima, ja govorim uopsteno o relaciji muskarac-zena. Susrecem se sa takvima svaki dan, kroz posao, kroz sport.superiska wrote: Cijeli fol ce biti ko ce pobijediti a ko izgubitiMalo bolesno.... A kad cete zivjeti?
U braku si donji kako god.
- supercali
#561 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Vjesto krijem u smislu da nije bas ociglednosuperiska wrote:
Ali napisao si vjesto krijem... U suprotnom, koji je smisao odgovoriti na takvo pitanje. Jasno je da, u bilo cemu, sto ne funkcionise dolazi do paljenja odbrambenog mehanizma. Sad da li je to automatski, kardinalni, rez ili je zahladjenje koje ima rok trajanja, ili je nesto sasvim deseto, zavisi i od karaktera i temperamenta obje strane. Cini mi se da odosmo mimo teme, a?
Al eto bar sumnja
Uglavnom evo da se vratimo temi da li bi bila pametna sa jednim profilom a sa drugim profilom "glupa"
- JThomas
#562 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
malo ljudi je zaista na svijetu iznimno fizički i mentalno "kvalitetno". a biti to oboje i još izbjeći narcisoidnost i teški egoizam...takvih je još puno, puno manje. i tu nema razlike između žena i muškaraca.
-
Paco
#563 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Dobro.perfekcionista1 wrote:Slihtas se na pogresnoj temi. Sporo kopcas stvari, promicu ti kljucni detalji. "Karma is a bitch " je komentar prikladan upravo takvim zenama. Ne znam koliko si socijalan tip ali ako jesi imalo morao si upoznati slucajeve o kojima govorim.Paco wrote:
Ne znam bas. Za mene je ovo malogradjanska, da ne kazem seljacka metoda. Nikako mudrost.
Svakako ovo nikada ne bih uradio da bih sebi nesto dokazao, a isto tako ne bih volio da se meni uradi. Karma is a bitch!
- perfekcionista1
#564 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Pitanje ti je bilo vise retoricko, u obliku tvrdnje.djevojka bez imena wrote: Nisi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam ti postavila. psihoanalizirati bilo sta, koga, ili pak tebe, nemam namjeru niti sam stručna za to, ali ti pišeš pod pretpostavkom da su pametne i lijepe žene po automatizmu umišljene, hladne, ili nedostižne. Stoga valjda imaš potrebu da igraš te neke igrice, ganjas pobjedničko postolje. Ja to uopšte ne razumijem.
Ja sam u jednom komentaru pojasnio i donekle ispravio svoje rijeci. Ako su pametne u punom znacenju te rijeci onda se ovo ne odnosi na njih.
Je li ti ustvari branis umisljene ljepotice koje uzivaju da vrte oko prsta muskarce?
- superiska
#565 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Pa eto ti gore odgovora. Citirao si ga.supercali wrote:Vjesto krijem u smislu da nije bas ociglednosuperiska wrote:
Al eto bar sumnja
Uglavnom evo da se vratimo temi da li bi bila pametna sa jednim profilom a sa drugim profilom "glupa"
- perfekcionista1
#566 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ti se garant u sustini slazes sa mnom, ali ti je promaklo da ne govorim generalno o lijepim ili pametnim zenama, nego o jednom dijelu njih. I sama moras poznavati barem jednu takvu.superiska wrote:
Pa i oni zive, zar ne? Nisam ni ja mislila iskljucivo na brak.
Last edited by perfekcionista1 on 17/12/2017 14:07, edited 1 time in total.
- djevojka bez imena
#567 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Daleko od toga da takvih Cura nema a još dalje da to branim ili opravdavam, ali nije svaka lijepa a ni svaka pametna žena manipulatorka o kakvim ti govoriš. No nisam se bavila tim dijelom tvog izlaganja, već mi nejasno to neko takmičenje, pobjedjivanje. To mi je nezrelo. A i većini žena turn off. Možda otuda dolazi t ab nezainteresovanost koju ti tumačis kao hladnoću.perfekcionista1 wrote:Pitanje ti je bilo vise retoricko, u obliku tvrdnje.djevojka bez imena wrote: Nisi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam ti postavila. psihoanalizirati bilo sta, koga, ili pak tebe, nemam namjeru niti sam stručna za to, ali ti pišeš pod pretpostavkom da su pametne i lijepe žene po automatizmu umišljene, hladne, ili nedostižne. Stoga valjda imaš potrebu da igraš te neke igrice, ganjas pobjedničko postolje. Ja to uopšte ne razumijem.
Ja sam u jednom komentaru pojasnio i donekle ispravio svoje rijeci. Ako su pametne u punom znacenju te rijeci onda se ovo ne odnosi na njih.
Je li ti ustvari branis umisljene ljepotice koje uzivaju da vrte oko prsta muskarce?
- supercali
#568 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Po odgovoru da se zakljuciti onda da si nekad pametna nekad nisi zavisno s kim sisuperiska wrote:Pa eto ti gore odgovora. Citirao si ga.supercali wrote:Vjesto krijem u smislu da nije bas ociglednosuperiska wrote:
Al eto bar sumnja
Pa i ja sam onda u nekim vezama einstein a u nekim pecinski covjek
- superiska
#569 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Perfekcionista se, tako da kazem, "ukopao" sa odgovorom na moje pitanje sta se desi kad se spoje dvije nadmene, gorde, zeljne dominacije, osobe. Nije jasno objasnio jer je u odgovoru automatski sebe stavio u tu ulogu.
Na temi je, svakako, pojam lijepih i pametnih zena pogresno protumacen. Ovo o cemu je muski dio ekipe pisao odnosilo se na zene koje gaze sve pred sobom radi vapaja koje im ego salje: nahrani me! I da se upise jos jedna crtica.
Na temi je, svakako, pojam lijepih i pametnih zena pogresno protumacen. Ovo o cemu je muski dio ekipe pisao odnosilo se na zene koje gaze sve pred sobom radi vapaja koje im ego salje: nahrani me! I da se upise jos jedna crtica.
- supercali
#570 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ok da se mi vratimo na temu ondasuperiska wrote:Perfekcionista se, tako da kazem, "ukopao" sa odgovorom na moje pitanje sta se desi kad se spoje dvije nadmene, gorde, zeljne dominacije, osobe. Nije jasno objasnio jer je u odgovoru automatski sebe stavio u tu ulogu.
Kafa?
- perfekcionista1
#571 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Mislim da sam negdje na pocetku naglasio da ne generaliziram. Smijesan mi je bio naslov teme, cuj bojimo li se, odatle inspiracija za moj komentar.djevojka bez imena wrote: Daleko od toga da takvih Cura nema a još dalje da to branim ili opravdavam, ali nije svaka lijepa a ni svaka pametna žena manipulatorka o kakvim ti govoriš. No nisam se bavila tim dijelom tvog izlaganja, već mi nejasno to neko takmičenje, pobjedjivanje. To mi je nezrelo. A i većini žena turnir off. Možda otuda dolazi t ab nezainteresovanost koju ti tumačis kao hladnoću.
Ja sam spomenuo termin Pobjeda u samo jednom komentaru u uslovnom smislu i sa saljivom konotacijom, a iz toga si izvukla da sam opsjednut takmicenjem sa zenama. Naprotiv, ne takmicim se sa zenama vec imam jako lijep odnos sa njima. Ne nailazim na nezainteresovanost, pogotovo ne od tih manipulatorki. Mozda zato sto nisu navikle da neko ne slini za njima vec ih iskulira.
- superiska
#572 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ne znam kako dodje do ovog zakljucka ali hajdesupercali wrote: Po odgovoru da se zakljuciti onda da si nekad pametna nekad nisi zavisno s kim si
A boldirano - zar to nije odlika mudrih (eto da ne kazem pametnih) ljudi? Kao kameleon
- supercali
#573 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Pa da si mudra ili pametna svejedno onda ne bi dosla u situaciju da budes sa mnom manipulatoromsuperiska wrote:Ne znam kako dodje do ovog zakljucka ali hajdesupercali wrote: Po odgovoru da se zakljuciti onda da si nekad pametna nekad nisi zavisno s kim si
A boldirano - zar to nije odlika mudrih (eto da ne kazem pametnih) ljudi? Kao kameleon
- perfekcionista1
#574 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ma jok, stvar je u nerazumijevanju, zastitnicki se postavljate braneci komplet zenski rod a niko ne spominje sve zene.superiska wrote:Perfekcionista se, tako da kazem, "ukopao" sa odgovorom na moje pitanje sta se desi kad se spoje dvije nadmene, gorde, zeljne dominacije, osobe. Nije jasno objasnio jer je u odgovoru automatski sebe stavio u tu ulogu.
Ovo je dokaz da nama muskarcima nije lahko, eto kakav mi teror trpimo od zena
- djevojka bez imena
#575 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Nasmijao si me, Hvala tiperfekcionista1 wrote:Mislim da sam negdje na pocetku naglasio da ne generaliziram. Smijesan mi je bio naslov teme, cuj bojimo li se, odatle inspiracija za moj komentar.djevojka bez imena wrote: Daleko od toga da takvih Cura nema a još dalje da to branim ili opravdavam, ali nije svaka lijepa a ni svaka pametna žena manipulatorka o kakvim ti govoriš. No nisam se bavila tim dijelom tvog izlaganja, već mi nejasno to neko takmičenje, pobjedjivanje. To mi je nezrelo. A i većini žena turnir off. Možda otuda dolazi t ab nezainteresovanost koju ti tumačis kao hladnoću.
Ja sam spomenuo termin Pobjeda u samo jednom komentaru u uslovnom smislu i sa saljivom konotacijom, a iz toga si izvukla da sam opsjednut takmicenjem sa zenama. Naprotiv, ne takmicim se sa zenama vec imam jako lijep odnos sa njima. Ne nailazim na nezainteresovanost, pogotovo ne od tih manipulatorki. Mozda zato sto nisu navikle da neko ne slini za njima vec ih iskulira.
Ama baš me zanima odakle ti sve ovo gore napisano? Ja komentiram post, a ne tebe, pitala sam ti nisi odgovorio. Ali sad mi se cini da je superiska u pravu, ti sebe stavljaš u konotaciju i iz te perspektive pišeš.
A o kompetenciji... Ccc... Vidi ti zadnje rečenice, akcentiram ti riječ Iskuliraati.... Znaci svjesno ignorišeš, neozbiljno shvaćaš žene koje smatraš manipulatorka ma, a čim je svjesno odmah ima neki cilj, cilj ti je pobjeda, jer je kuliranje igra.
E sad sam te analizirala ali prisilio si me. Izvinjavam se ako je bilo grubo.