Ajj...10 stranica za dva-tri dana...al' ste se zadali. Tita mi
Nestade mi Frla, a nisam upratio jel' u Banovicima ili je postao/la transformer, medjutim jedan post mi upade u oci:
Frla
Ovo veze nema sa vjerom a jedina prava i istinska vjera priznata kod Allaha dž.š. (Boga uzvišenog) je Islam. Ali ne onaj koji se danas intepretira već umjereni to jeste srednji put "da ne radiš drugom što ne bi želio da se radi tebi" kao što su naše nane i dede živjele stotinama godina u vjeri i harmoniji sa sobom i okruženjem. Sve ide u krug i u odredjenom vremenskom roku se vrača dobro se vrača dobrim a zlo sa zlom. Od kretanja elektrona oko atomskog jezgra preko kretanja zemlje oko sunca. Tako i naša djela idu u krug i vračaju se samo je pitanje vremena kada će se vratiti može to biti odmah a može i za godinu, dvije, deceniju ili više. Svako ko god je činio zlo vratit će mu se a i onaj koji je činio dobro isto tako će mu se vratiti u vidu onoga što je poslao. samo je pitanje vremena ...
Ovo je stvarno dno dna, i kako neko odmah nakon posta rece - klasicni klero-fasizam.
Pored toga, i nakon bezbrojnih "potvrda" postojanja Boga, ovdje ispali tolike kontradiktornosti da ih je tesko samo i pohvatati...
Cuj: "jedina prava i istinska vjera priznata kod Allaha dž.š. (Boga uzvišenog) je Islam"...svasta u "Bozijoj basci""

. Pa logicno da je Allahu dz.s. jedino Islam priznat. A da tu ne bude kraj, onda se uvaljuje jos dublje sa: "Ali ne onaj koji se danas
intepretira već umjereni to jeste srednji put "
da ne radiš drugom što ne bi želio da se radi tebi" kao što su naše nane i dede živjele stotinama godina u vjeri i harmoniji sa sobom i okruženjem.".
A koliko to Islama postoji dragi/a Frla?! 2? 12? 22? Ili je Islam jedan?
I upravo ovo pokazuje koliko je vjera, tj. religija, danas frizirana stvar - jednu te istu religiju tumace i upraznjavaju na 300 nacina, i to razlicitih. Zar po logici ne bi trebala postojati samo jedna "interpretacija"? Ona "Bozija"? Otkud sad odjednom i umjerene i radikalne i blage i ne znam ni ja kakve sve interpretacije? Zar ovo nije ocit dokaz manipulacije? I to svjesne.