Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
_aja_

#551 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by _aja_ »

Ateista wrote: Vjerujem da je lakse zivjeti u iluzijama nego znajuci bolnu istinu.
A ti si je otkrio....

I Nasrudin je taman naučio magarca da ne jede, a on krepao....... :-)
beautyfool

#552 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by beautyfool »

Ateista wrote: Vjerujem da je lakse zivjeti u iluzijama nego znajuci bolnu istinu.
Vjerovatno da jeste lakse zivjeti u iluzijama, ti si zivi dokaz :D
Lijep pozdrav ;-)
PalaSa Marsa

#553 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by PalaSa Marsa »

Ne treba nama potop niti neka velika desavanja..Mene je najvise ovog strah, kad covjek sam sebi da za pravo da tumaci Hadise i sl..na "svoj i svojstven nacin"..
Sto bi rekli stari ljudi, doc'e vakat' kad svak' bude sebi dav'o za pravo da tumaci sve na svoj nacin..Cini mi se da je dos'o. (u redu kad covjek kao takav razmislja, al' kad se petlja gdje mu nije mejsto i gdje nebi smio, ako ne konta, e to je tuga) ...i mogu vam rec' da me pravo strah kad citam vase postove :roll: ..zaprepascujuce je kako i na koji nacin tumacite Hadise i kako ih ustvari "prevodite".. Nek' nam je Bog na pomoci, 'vako svima redom.. :roll: Ziv'li ..
mercur

#554 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by mercur »

ovaj Ateista,što brani stav da je sex OK prije braka,
čovjek je u pravu
on vjerojatno brani i stav: sloboda sexa u svakom slučaju

ma ne slušaj ove religiozne "nebuloze"
"navali" u svako doba ko ti god naiđe (nema veze što je familija)
pusti moraliziranje
taman da ti je rođena...
ti znaš šta treba

samo hrabro :lol:
Last edited by mercur on 23/04/2009 17:39, edited 2 times in total.
travar

#555 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by travar »

Ateista wrote: Izvini, ali ja sam otvorio ovu temu, a cilj mi i jeste bio da prikazem kako religija manipulise ljudima, a jedan od nacina je upravo sex, zbog cega i jesam postavio pitanje zasto reliija zabranjuje sex prije braka. Naravno, ni jedan pravi odgovor niasm dobio.

To da mnogi skrecu sa teme je cinjenica, upravo zbog toga sto nemaju odgovora.
Jedno je otvoriti temu u svrhu dobijanja odgovora i prihvatanja istog, a sasvim je drugo otvoriti temu nadajući se odgovoru koji želiš da čuješ, odbacujući sve ostalo što tebi ne ide u prilog!
Samo nažalost od vjernika nećeš dobiti odgovor koji ti želiš!

A boldirano dokazuje da nisi došao da tražiš odgovor već da "dokažeš" manipulisanje ljudima od strane religije!
Samo pogledaj naslov i boldirano :roll:

Yet another FAIL!
BHF_Manijak

#556 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by BHF_Manijak »

@Ateista ko si ti da curi govoris oreknut ces se ti ateizmu,odnosno postat ces ateista,jel tebi ovdje neko rekao,neka ateisto doci ces ti tobe postat ces vjernik?!ko si da druge upucujes i okreces kako ti volja...jako bezobrazno u najmanju ruku!cu da ces spoznati sta je prava istina,ko je to tebi ba u glavu utuvio da si samo iti uvijek 100% upravu i da si na istinI?!daj ba malo se spusti,mojne mi svoje prepotentnosti!!i jos nesto,u ajetu koji si naveo i rekao da ima MNOGO PROSTORA ZA MANIPULACIJU pa ima prostora mozda za tebe koji nit si upucen u vjjeru nit ista,a za mene nema mjesta manipulaciji,jer ako dosad nisi znao,postoje u islamu i uceni ljudi koji izucavaju vjeru,izucavaju Kur`an koristeci se drugim knjigama p s toga objasne svaku nejasnu stvar,ako te intereuzje raspitat ces se a ne napamet lupat!!

Drugo,ko je to Kodak da kaze ETO VAM POJASNJENJA sto su se mlade cure udavale prije?!jel to on u taj vakat bio ziv pa nam sad prenosi 100% TACNO objasnjenje?!eto ko mi svi levati samo on istinu spoznao pa sad soli ovdje nama svima pamet...
a dao sam odmah kontra argument koji ti ocigledno nisi procitao!!ako je to tacno sto on tvrdi da je sam poslanik jedino iz to razloga bio za udaju mladih djevojaka(sto nije atcno i tu sam argument naveo)i dozvolio poligamiju,onda bi po toj logici sa njim u braku sve bile cure od 10 pa do 25 godina i sve mlade lijepe,medjutim reko sam da je samo Aisa usla sa njim u brak kao nevina djevojka i jedina koja ranije nije bila u braku sa njim i jedina koja je mladja od njega bila!!sram vas bilo,sve i jednog sto potvarate Poslanika bez osnove,kako vas nije stid?! :x nije covjek imao posla nego da trazi mlade i zgodne puterice da se zeni njima!gledajte samo koliko je zena pomogao i odhranio nakon mnogih bitaka,sacuvao da ne budu na ulici.....nek vam je na dusu!!

@Ljubav_aha,ne daj da plaho na tebe gospon ateista utice sa svojim nekim iskrivljenim stavovima,furaj svoj fazon,na pravom si putu i ne dozvoli da skrenes!takodjer,naravno da je Kur`an i meni osnova svega,ako ista hocu naci u vezi vjere potrazim u Kur`anu a ako pak ne nadjem uzmem malo buharijin sahih il muslimov pa vidim sta vezano za to kaze Poslanik a.s! ;-)
Ateista

#557 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Ateista »

@travar

Ja ni ne ocekujem pravi odgovor, zato sto znam da ga nema, sve su to samo pokusaji, tako da tu nema nikakve fule, ovo je vec ko zna koje pitanje na koje vjernici nemaju odgovora.

@ BHF_Manijak

Pogledaj malo teme o religiji, malo poslusaj vjernike u raspravama, sta govore na TV-u i slicno, vidjeces da je svijet danas prepun religijske propagande, ljudi to predstavljaju ne smao kao nesto dobro, vec da ako nisi vjernik da si los covjek i slicno, a ako neko od ateista im se svidi, po necemu pomisli da je dobar covjek, onda ide recenica koju sam puno puta procitao ili cuo od vjernika "u tebi ipak ima malo vjere, ima nade za tebe". E pa to je bila parodija na te recenice koje mi inace idu na neku stvar zato sto se postavlja kao da su samo pravi vjernici dobri ljudi a oni koji nisu da su materijalisti, te da ako neko nije materijalista ni vjernik, da u njemu ipak ima malo vjere.

Po mom misljenju religija lose utice na drustvo i imam pravo da izrazim svoj stav, kao i vi da dobro utice, to se zove rasprava. Tebi vjerovatno smeta sto se zahvaljujuci mojim temama i mom razbijanju tabua javlja sve vise ateista, a nadam se da ce jos. Nadam se da ce neki koji su na granici vidjeti pravu istinu i okrenuti se njoj i prevazici vjeru, to je moje pravo, nikom nista ne namacem, samo rasravom pokusavam da ljudima otvorim oci, isto sto i vi radite, ja mislim da sam ja u pravu a ti mislis da si ti, nema tu nista lose. Religijske propagande ima jako puno, ne znam zasto vam smeta malo konkurencije, pokusaj pravljenja ravnoteze.
Ateista

#558 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Ateista »

mercur wrote:ovaj Ateista,što brani stav da je sex OK prije braka,
čovjek je u pravu
on vjerojatno brani i stav: sloboda sexa u svakom slučaju

ma ne slušaj ove religiozne "nebuloze"
"navali" u svako doba ko ti god naiđe (nema veze što je familija)
pusti moraliziranje
taman da ti je rođena...
ti znaš šta treba

samo hrabro :lol:
Kad nemas sta drugo da kazes, onda ti ostaje samo da mi ubacuejs rijeci u usta koje nisam rekao. Malo procitaj prosle postove, mrsko mi je da ponavljam.

A sto se incesta tice, zar po religiji svijet nije nastao upravo iz incesta? Djeca Adama i Eve (ne znam kako se tacno zovu po kur'anu, ali je ista prica) su se razmnozavali i stvorio se svijet, to je nista drugo nego incest, po tome nema ni mogucnosti da se stvori zdravo drustvo, jos jedna od kontradikcija, samo usput onako. :thumbup:
travar

#559 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by travar »

Selam selam, novi dan, nova nafaka, nova rasprava :D
Ateista

#560 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Ateista »

travar wrote:Selam selam, novi dan, nova nafaka, nova rasprava :D
Ja poranio i davno poceo, a nigdje nikog. Hoce li se ko ukljuciti?

Opet cete poceti kad mene ne bude, pa meni ujutru valja na svaki post odgovarati... :-?
beautyfool

#561 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by beautyfool »

Danas je Dzuma bolan ateiste, cekaj da uzivamo u ovom mubarek danu, ha ja
Dzuma Mubarek Olsun ;-)
Ateista

#562 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Ateista »

beautyfool wrote:Danas je Dzuma bolan ateiste, cekaj da uzivamo u ovom mubarek danu, ha ja
Dzuma Mubarek Olsun ;-)
Evo, cekao sam. Hocemo li sad nastaviti, valjda je vec gotova dzuma? :D
Pozurite, radno vrijeme mi je do pola 5, poslije toga me vise nema... :run:
beautyfool

#563 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by beautyfool »

Ateista wrote:
beautyfool wrote:Danas je Dzuma bolan ateiste, cekaj da uzivamo u ovom mubarek danu, ha ja
Dzuma Mubarek Olsun ;-)
...a jeli ti to radno vrijeme da budes na forumu sa-x do tad, jel te to placaju, de reci gdje se to placa da se prijavim i ja :D :-) imam i ja staza ovdje :D
Ateista

#564 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Ateista »

beautyfool wrote:
Ateista wrote:
Dzuma Mubarek Olsun ;-)
...a jeli ti to radno vrijeme da budes na forumu sa-x do tad, jel te to placaju, de reci gdje se to placa da se prijavim i ja :D :-) imam i ja staza ovdje :D
Ti bi jos da ti kazem, pa da imam konkurenciju? :D E pa ne moze, ovako vise meni love.
Plus, bonus dobijam za svakog vjernika kojeg iznervram... :lol: :thumbup:
BHF_Manijak

#565 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by BHF_Manijak »

Al najlegendarnije mi je "tebi vjerovatno smeta sto se zahvaljujuci mojim temama i mom razbijanju tabua javlja sve vise ateista, a nadam se da ce jos." :D koga si ti to premunto?ti mroa da si Sulejman Bugari al ateistiscki :D ;-)
travar

#566 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by travar »

Ateista wrote: Ti bi jos da ti kazem, pa da imam konkurenciju? :D E pa ne moze, ovako vise meni love.
Boga mi, onda, jadan ti je taj bonus :D
beautyfool

#567 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by beautyfool »

travar wrote:
Ateista wrote: Ti bi jos da ti kazem, pa da imam konkurenciju? :D E pa ne moze, ovako vise meni love.
Mozda ne radi vikendom, pa se odmorimo malo od njegovog "tumacenja" :-)
Ateista

#568 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Ateista »

beautyfool wrote:
travar wrote:
Mozda ne radi vikendom, pa se odmorimo malo od njegovog "tumacenja" :-)
Radim i poneku subotu, kao na primjer ovu, tako da - NECETE ME SE TAKO LAKO OTARASITI! :D :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#569 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Chmoljo »

Image

:D
Ateista

#570 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Ateista »

BHF_Manijak wrote:Al najlegendarnije mi je "tebi vjerovatno smeta sto se zahvaljujuci mojim temama i mom razbijanju tabua javlja sve vise ateista, a nadam se da ce jos." :D koga si ti to premunto?ti mroa da si Sulejman Bugari al ateistiscki :D ;-)
Vec sam govorio o tome, ne mislim ja da cu uspjeti "premuntati" nekog vjernika, (s tim sto bih ja to nazvao otvoriti oci, ali nema veze), vec govorim o sljedecim stvarima:

-Zivimo u drustvu gdje je religija previse dominantna i gdje se malo ljudi usudjuje reci svoje misljenje zato sto su u manjini. Cilj mi je da ih ohrabrim i da im pokazem da nisu bas tolika manjina, da razbijem tabu kako bi se i tome pocelo otvoreno govoriti, da se niko ne stidi zato sto je manjina, pogotovo sto je istorija pokazala da su pojedinci vise bili u pravu nego vecina.

Dokaz da sam uspio mozes i sam vidjeti, pogledaj malo koliko je prije bilo ovakvih tema, koliko se forumasa izjasnjavalo kao ateisti, pratio sam malo forum i prije nego sto sam imao pristup, gotovo da nije bilo takvih tema. Sada se sve vise ljudi ukljucuje i daje svoje misljenje, kako stari forumasi koji se nisu uzjasnjavali na tu temu tako i novi. Pretpostavljam da ti nije bas pravo, ali taj tabu se polako razbija i sve vise forumasa se izjasnjava kao ateista.
Ateista

#571 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Ateista »

travar wrote:
Pa i nije, da sam ga stvarno dobijao sad bih se obogatio. Cak i preko foruma mozes vidjeti kad se neko iznervira, a takvih je bilo puno, vjeruj mi. Malo se vrati po ovim temama pa ces vidjeti, ne znam da se iko ko nije vjernik nervirao, samo vernici.

Ovo je ozbiljno, malo se vrati a pogledaj. Ne kontam ni ja zasto, ako je neko stvarno siguran u svoja uvjerenja onda ne znam zasto se nervira.
mirslav

#572 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by mirslav »

Ateista wrote: Kad nemas sta drugo da kazes, onda ti ostaje samo da mi ubacuejs rijeci u usta koje nisam rekao. Malo procitaj prosle postove, mrsko mi je da ponavljam.

A sto se incesta tice, zar po religiji svijet nije nastao upravo iz incesta? Djeca Adama i Eve (ne znam kako se tacno zovu po kur'anu, ali je ista prica) su se razmnozavali i stvorio se svijet, to je nista drugo nego incest, po tome nema ni mogucnosti da se stvori zdravo drustvo, jos jedna od kontradikcija, samo usput onako. :thumbup:
Što se tiče incesta.
Adamova i Evina struktura DNK je bila bez grešaka. Sa vremenom, i kao posljedica grijehova ljudski DNK propadao tako da kad se spoje dva lanca od bliskih rođaka velika je vjerovatnoća da se raspored uništenih gena kod jednog poklopi sa rasporedom uništenih gena drugog pa se rodi degenerična osoba. Inače ako nisu bliski rođaci uništene gene jedne osobe nadomjeste geni druge osobe. Struktura DNK prvih ljudi nije bila toliko loša da bi bilo opasnosti da se rađaju djeca sa nedostacima.
Ateista

#573 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by Ateista »

mirslav wrote: Što se tiče incesta.
Adamova i Evina struktura DNK je bila bez grešaka. Sa vremenom, i kao posljedica grijehova ljudski DNK propadao tako da kad se spoje dva lanca od bliskih rođaka velika je vjerovatnoća da se raspored uništenih gena kod jednog poklopi sa rasporedom uništenih gena drugog pa se rodi degenerična osoba. Inače ako nisu bliski rođaci uništene gene jedne osobe nadomjeste geni druge osobe. Struktura DNK prvih ljudi nije bila toliko loša da bi bilo opasnosti da se rađaju djeca sa nedostacima.
Zanimljiv odgovor. :thumbup:
Posto bas nisam neki poznavalac genetike, komentar cu prepustiti onima koji se malo vise razumiju.
mirslav

#574 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by mirslav »

E da i što se tiče "otvaranja očiju". Adam i Eva kad okusiše za zabranjenog drveta otvoriše im se oči i vidješe da su goli.
Za svijet sladostrašća bolje je da su mi zatvorene oči. Nema ti tu mnogo filozofije o tome kako se može uživati u tjelesnom. To je lako ispitati svakome, i za to nije potrebna tvoja posebna mudrost Ateisto. Mi u stvari imamo tijelesna zadovoljstva samo da predokusimo istinsku radost i zadovoljstvo. Mudrost je kako koristiti svoje tijelo i oplemenjavati ga da se dođe do višeg smisla i tu umjerenost ima svoju svrhu. A smisao konstantnog tjelesnog uživanja je jasno, jedno obično sebično zadovoljstvo. :)
bez_ideje

#575 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju

Post by bez_ideje »

mirslav wrote: Što se tiče incesta.
Jebote,jel ovo neka vjerska biologija/genetika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Il sam ja puno bjezala s nastave
Locked