Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
iamia wrote:osim toga zivio sam u zemljama u okruzenju holandije, (svic, njem. austrija).
sigurno ne moze biti puno drugacije nego kod njih.
ps, saljes sa posla ?? subotom?> buahaha.
saljem sa jeftinog telefona, a posao subotom, sto da ne? zar je to sramota? jeli se to i doktorima u dezuri smijes sto moraju subotom ili nedeljom raditi.
Ja nisam sreo covjeka ko tebe, pa ljudi te provaljuju na svakoj temi ali ti ne odustajes. sta ono rece bolje se zivi u bosni nego u svici i njemackoj.
mene niko ne provaljuje, jer ja nikad ne lazem.
ja ne izmisljam gluposti tipa "stan od 70m2 u centru holandskog grada kosta 450 eur mjesecno".
razumijes ??
Neka svatko živi gdje želi. Ali neka ima razumjevanja za one koji ne bi živjeli u Holandiji gdje te gledaju sa gađenjem kao stranca (sad će ona tipična, meni se to nikad nije desilo ) i gdje su ti oblaci na glavi i ne vidiš nebo, jednako kao što kažu da u BIH "ne bi živjeli ni za 5 milja mjesečno"...
A kad se nema argumenata onda po forumašima.. ti si vakav, ti si nakav. Ukratko, ništa novo..
Jel treba lincovati covjeka sto mu je bolje u Holandiji nego u BiH ? Upravu je, nije sve u zaradjivanju. Svi mi znamo koliko je ovdje tesko zivjeti (mimo toga sto se nema novca, to je jedno od nedostataka), ali ima onih kojima je patriotizam udario u glavu pa ne valja nista drugo nego BiH. Glavni grad, nema ceste normalne, nema vode, javni prijevoz u go**ima, opsta nekultura u gradu (tipa da ti neko stane na pjesacki, samo u snovima) itd. itd. I sad cu ja odmah ispasti drzavni neprijatelj jer govorim kako jeste
[quote="AmirBaa"]Jel treba lincovati covjeka sto mu je bolje u Holandiji nego u BiH ? [quote]
NIti treba linčovati njega, niti je to itko radio, niti onoga ko napiše da mu je BIH domovina i da želi ovdje živjeti. Nije sve u parama nekome, nekome nije sve u vodi, svatko ima svoje kriterijume koje osobno izgrađuje. Bar ste toliko tolerancije mogli na zapadu naučiti
AmirBaa wrote:Jel treba lincovati covjeka sto mu je bolje u Holandiji nego u BiH ?
NIti treba linčovati njega, niti je to itko radio, niti onoga ko napiše da mu je BIH domovina i da želi ovdje živjeti. Nije sve u parama nekome, nekome nije sve u vodi, svatko ima svoje kriterijume koje osobno izgrađuje. Bar ste toliko tolerancije mogli na zapadu naučiti
Ma cudno mi je bilo sto napadaju covjeka sto je rekao da mu je bolje tamo. Naravno, osobne kriterijume. Ali stvari koje sam ja naveo nisu osobni kriterijumi. To su cinjenice. I ne razumijem zadnji dio, ja zivim u Sarajevu citav zivot, drugo je to gdje sam bio i sta sam vidio u Europi
iamia wrote:mene niko ne provaljuje, jer ja nikad ne lazem.
ja ne izmisljam gluposti tipa "stan od 70m2 u centru holandskog grada kosta 450 eur mjesecno".
razumijes ??
da se ti i ja opkladimo pred forumskim clanovima? u jedno 3000 eurcica. koliko ti je dobro dole ja mislim da ih imas. ja postavim ovdje kopiju kirije samo sa gradom i cijenom. ime i prezime ti mogu poslati ta pp. S tim da ti lovu ne das meni nego nekoj humanitarnoh org koja pomaze ove sto nemaju para za operacije.ali naravno pod mojim imenom i prezimenom.
Last edited by gorgonzola on 29/06/2013 23:24, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca wrote:Neka svatko živi gdje želi. Ali neka ima razumjevanja za one koji ne bi živjeli u Holandiji gdje te gledaju sa gađenjem kao stranca (sad će ona tipična, meni se to nikad nije desilo ) i gdje su ti oblaci na glavi i ne vidiš nebo, jednako kao što kažu da u BIH "ne bi živjeli ni za 5 milja mjesečno"...
A kad se nema argumenata onda po forumašima.. ti si vakav, ti si nakav. Ukratko, ništa novo..
Koji siu to argumenti njegovi? reci mi jedan dobar razlog da zivim u bosni? da kontam da li ce mi se dijete razboliti pa da moram skupljati preko rtelefona pare za operaciju? da li kad odem doktoru moram ponijetio para u koverti kojih nemam? da li da se truckam u tramvaju od prije 50 godina? da li da mi za 100 km sa autom treba dva sata? da li da mi dijete odrasta u mrznji? da li da mi dijete nema mogucnosti skolovanja ako sam iole dalje od sarajeva a ja nemam para da mu priustim? da li da kontam da li ce mi gazda dati otkaz? da li da kad radim prekovremeno nemam prava da mi bude placeno? da li moram raditi 60 sati sedmicno? da li da kontam da li mi gazda uplacuje zdravstveno i socijalno?...........
molim jedan razlog za zivot dole? samo nemoj ono sunce tudjeg nema nece vas grijati kao sto ovo grije.
AmirBaa wrote:Jel treba lincovati covjeka sto mu je bolje u Holandiji nego u BiH ? Upravu je, nije sve u zaradjivanju. Svi mi znamo koliko je ovdje tesko zivjeti (mimo toga sto se nema novca, to je jedno od nedostataka), ali ima onih kojima je patriotizam udario u glavu pa ne valja nista drugo nego BiH. Glavni grad, nema ceste normalne, nema vode, javni prijevoz u go**ima, opsta nekultura u gradu (tipa da ti neko stane na pjesacki, samo u snovima) itd. itd. I sad cu ja odmah ispasti drzavni neprijatelj jer govorim kako jeste
amire, ovi su ili na drzavnim jaslama ili su se dobro uhljebili poslije rata i u toku rata.
gorgonzola wrote:Koji siu to argumenti njegovi? reci mi jedan dobar razlog da zivim u bosni? da kontam da li ce mi se dijete razboliti pa da moram skupljati preko rtelefona pare za operaciju? da li kad odem doktoru moram ponijetio para u koverti kojih nemam? da li da se truckam u tramvaju od prije 50 godina? da li da mi za 100 km sa autom treba dva sata? da li da mi dijete odrasta u mrznji? da li da mi dijete nema mogucnosti skolovanja ako sam iole dalje od sarajeva a ja nemam para da mu priustim? da li da kontam da li ce mi gazda dati otkaz? da li da kad radim prekovremeno nemam prava da mi bude placeno? da li moram raditi 60 sati sedmicno? da li da kontam da li mi gazda uplacuje zdravstveno i socijalno?...........
molim jedan razlog za zivot dole? samo nemoj ono sunce tudjeg nema nece vas grijati kao sto ovo grije.
Ne zanima me uopće ni gdje ćeš živjeti ni gdje želiš živjeti. Sa jednakim žarom sa kojim zastupaš svoje pravo da živiš gdje ti se sviđa, sa istom tolerancijom treba da prihvataš ljude koji žele živjeti ili žive drugdje i ne proglašavaš ih ratnim profiterima ili ljudima na državnim jaslama, jer si fulao cijeli fudbal sa tom izjavom. Stvar jednakim kriterijuma prema izboru nekoga, ni manje ni više. Ako ti se ne sviđa što svi ne govorimo "Joj blago ti se tebi što si tamo" , ne znači ni da smo stranački uhljebljenici, ni budžetski paraziti, još manje ratni profiteri..
gorgonzola wrote:Koji siu to argumenti njegovi? reci mi jedan dobar razlog da zivim u bosni? da kontam da li ce mi se dijete razboliti pa da moram skupljati preko rtelefona pare za operaciju? da li kad odem doktoru moram ponijetio para u koverti kojih nemam? da li da se truckam u tramvaju od prije 50 godina? da li da mi za 100 km sa autom treba dva sata? da li da mi dijete odrasta u mrznji? da li da mi dijete nema mogucnosti skolovanja ako sam iole dalje od sarajeva a ja nemam para da mu priustim? da li da kontam da li ce mi gazda dati otkaz? da li da kad radim prekovremeno nemam prava da mi bude placeno? da li moram raditi 60 sati sedmicno? da li da kontam da li mi gazda uplacuje zdravstveno i socijalno?...........
Ne zanima me uopće ni gdje ćeš živjeti ni gdje želiš živjeti. Sa jednakim žarom sa kojim zastupaš svoje pravo da živiš gdje ti se sviđa, sa istom tolerancijom treba da prihvataš ljude koji žele živjeti ili žive drugdje i ne proglašavaš ih ratnim profiterima ili ljudima na državnim jaslama, jer si fulao cijeli fudbal sa tom izjavom. Stvar jednakim kriterijuma prema izboru nekoga, ni manje ni više. Ako ti se ne sviđa što svi ne govorimo "Joj blago ti se tebi što si tamo" , ne znači ni da smo stranački uhljebljenici, ni budžetski paraziti, još manje ratni profiteri..
ma moze on meni govoriti da je njemu licno bolje u bosni,nije problem, ali da se u globalu bolje zivi u bosni mi ne moze reci. i druga stvar on zna bolje od mene kolika je meni kirija. i na kraju krajeva svakom loncu mora biti poklopac. evo opkladu sam mu ponudio kao i tebi za igman pa si se usutila.
vazi wrote:@KK , interesanto da si jako aktivna na svim "dijasporskim" temama
ne bih rekla da s istim zarom ucestvujes npr na temi "kako BiH gradove vratiti bosancima"
ma kakvo vracanje. oni su za ono ko je sta jamio jamio. boli katarinu i slicne za banja luku, prijedor,bjeljinu,doboj...... ali vazno je po dijaspori srati.
iamia wrote:ako zivis u stanu od 450 eura u holandiji, onda sigurno ne zivis bolje od vecine stanovnika u BiH.
to ti mogu reci GARANTOVANO.
a sama tvoja prica da ne bi zelio zivjeti u BiH i kad bi zaradjivao 5000 Km mjesecno, dovoljno govori odakle vjetar puse.
gdje si ti pobogu zivio u BiH da ti stan od 450 eura u holandiji izgleda bolje ??
izbjeglicki kampovi su mila majka u poredjenju sa takvim stanovima.
ja sam ti ponudio opkladu. a mogu i slike stana poslati , ali ne na forum nego cemo se dogovoriti. pusti mi tu pricu omalozavanja, nego ja sam ponudio a ti imaj mud. pa pristani.
a kako se covjek provaljuje... pa sve vise tone
koliko ih ja znam koji su se vratili iz holandije a znam ih koji kazu da nece nikada iz holandije. ne bih ni ja ako se moram vratiti tamo negdje gdje lisica postu nosi.
Danguba wrote:a kako se covjek provaljuje... pa sve vise tone
koliko ih ja znam koji su se vratili iz holandije a znam ih koji kazu da nece nikada iz holandije. ne bih ni ja ako se moram vratiti tamo negdje gdje lisica postu nosi.
ma ja ,gdje si gradjaninu, nisam te prepoznao. stulic dosao ovamo zato sto mi je lose u jugi bilo, dosao pavle pavlovic ,dosao pjevac smaka boris arandjelovic, pa bivsi bubnjar let 3 i laufera s kojim sam sinoc pivu popio..... ni sam neznas koliko poznatih ljudi iz bivse yu zivi u holandiji.
gorgonzola,
evo bas sam dobio poruku od jednog poznanika u holandiji koji kaze da si sve slagao.
zato PRIHVATAM OPKLADU !!
kladim se u 3000 Eura da nemas stan od 70 m2 u centru holandskog grada za 450 eura mjesecno, da nemas zenu i dvoje djece, i ne placas struju i plin zajedno samo 90 eura. !!../.
iamia wrote:gorgonzola,
evo bas sam dobio poruku od jednog poznanika u holandiji koji kaze da si sve slagao.
zato PRIHVATAM OPKLADU !!
kladim se u 3000 Eura da nemas stan od 70 m2 u centru holandskog grada za 450 eura mjesecno, da nemas zenu i dvoje djece, i ne placas struju i plin zajedno samo 90 eura. !!../.
ok, za stan smo se kladili, pusti sad zenu i djecu. hiljadu polozi za struju i plin. znaci nije vise 3000 nego 4000.a pare idu nekom kome trebaju za operaciju.
stan mi je 445 € a plin i struja 95€. znaci plus minus 5 eura.