o fahri se puno vise pise/petlja/laze/vrijedja. on jest sandzo-sandzaklija, to za njega nije (barem ne bi trebala
Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Moderator: anex
- Neelix
#551 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
ako nista, kakavdanakneiskustvu, ovo pisanje iza nickova ima u sebi puno vise kukavicluka nego napisati to i potpisati se. sa-x je najcitaniji portal/forum u drzavi.
o fahri se puno vise pise/petlja/laze/vrijedja. on jest sandzo-sandzaklija, to za njega nije (barem ne bi trebala
) biti uvreda. uvreda bi trebala biti ako ga se zbog toga diskriminise ili smatra manje vrijednim.
-
selmajamedzija
#552 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Avaz je prava novina. Po mjeri Bosnjaka. Zato je i najtiraznija. A za to se kaze: Bravo majstori!
- Neelix
#553 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
i ne samo "najbolja novina". nego i sve ostale. a i svi politicari.JThomas wrote:pa i slažemo se. moja poenta sve vrijeme i jeste bila da se "najbolja novina" prodaje onome ko ponudi najviše.
imamo malo drugaciji pogled na situaciju.
ja na Avaz gledam iskljucivo kao na proizvod koji se prodaje.
oni objave tekst da je krava u nekom selu otelila 4 teleta. i nadje se lik na forumu koji taj tekst postavi, ismije, a u selu se taj dan proda 200 avaza, i fahro 2 glave strpa u dzep.
ja nisam neki "zaljubljenik" u politiku, avaz kad uzmem citam sport, lokalne zanimljivosti, trazim pojedine informacije, koje cu tu najprije naci. naravno da ima hrpa tekstova sa kojima se ne slazem, trudim se da ih ne citam uopste.
moja poenta - fahro zna sta narod hoce, i to mu daje. zato i jest najprodavaniji.
- Ridjobrki
#554 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Avaz je prava novina. Po mjeri Bosnjaka. Zato je i najtiraznija. A za to se kaze: Bravo majstori!
A ja Avaz smatram dijelom turbo-folk kulture a one koji svoje mišljenje formiraju samo na osnovu njega čobanima koji su operisani od kritičkog razmišljanja.
Šta ti je pluralizam mišljenja...
- Neelix
#555 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
kvantitativno nije isto, ali kvalitativno jeste. zanimljivo je da (cast pojedincima) uglavnom oni koji se zale na taj primitivni jezik, isti upotrebljavaju kada pisu o fahri.kakavdanakneiskustvu wrote:
ali nije isto napisati da je neko vazelinko u najtiražnijim novinama koje čita,pola miliona ,milon,dva miliona,ne bitno,i to isto napisati na forumu i to na temi koju čita nekoliko hiljada ljudi,maksimalno.
slažem se,ne bi trebalo nikoga da se diskriminiše zbog porijekla.
i da ne bude zabune,primitivizam je i napisati da je fahro sandžo ili nešto slično,isto kao i makaronko ili slično,jer tu je očit nedostatak agumenata pa se onda poseže za vrijeđanjem.
- Neelix
#556 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
kakve li ce dresove orlando imati veceras 
- Ridjobrki
#557 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
E to sam i ja primjetio i zato sam, recimo, prestao kupovati Slobodnu Bosnu. Zgadio mi se Avdić i njegov jalijaški pristup... To je problem kad se raspravljaš sa hajvanom: spusti te na svoj nivo i dobije na iskustvo.Neelix wrote:kvantitativno nije isto, ali kvalitativno jeste. zanimljivo je da (cast pojedincima) uglavnom oni koji se zale na taj primitivni jezik, isti upotrebljavaju kada pisu o fahri.kakavdanakneiskustvu wrote:
ali nije isto napisati da je neko vazelinko u najtiražnijim novinama koje čita,pola miliona ,milon,dva miliona,ne bitno,i to isto napisati na forumu i to na temi koju čita nekoliko hiljada ljudi,maksimalno.
slažem se,ne bi trebalo nikoga da se diskriminiše zbog porijekla.
i da ne bude zabune,primitivizam je i napisati da je fahro sandžo ili nešto slično,isto kao i makaronko ili slično,jer tu je očit nedostatak agumenata pa se onda poseže za vrijeđanjem.
- JThomas
#558 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
e vidiš, ja drukčije malo gledam na avaz. ja gledam na avaz kao jednog od glavnih arhitekata ovakve političke situacije u državi. a kakva je...ne trebam ti govoriti.
nikako ne mogu biti neutralan niti ravnodušan prema čovjeku koji odlučuje rezultate izbora u ovoj državi u skladu sa svojim interesom, koji diže i ruši ljude u skladu s svojim interesom, koji je jako zaslužan za održavanje masovne nacionalšovinističke histerije u ovoj državi, koji se busa u prsa bošnjaštvom i islamom, a dovodi u bosnu predsjednika slobine vlade i sponzora agresije na BiH...ne mogu. al nikako. nešto u meni mi ne da.
nikako ne mogu biti neutralan niti ravnodušan prema čovjeku koji odlučuje rezultate izbora u ovoj državi u skladu sa svojim interesom, koji diže i ruši ljude u skladu s svojim interesom, koji je jako zaslužan za održavanje masovne nacionalšovinističke histerije u ovoj državi, koji se busa u prsa bošnjaštvom i islamom, a dovodi u bosnu predsjednika slobine vlade i sponzora agresije na BiH...ne mogu. al nikako. nešto u meni mi ne da.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#559 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Ovo je tačno. Pobijedi koga Fahro stavi kao pobjednika. To je politička priča i nije samo do Fahre, nego do sviju koji mu idu u Rotirajući na doručak, instrukcije i savjete. U Rotirajućem se odlučuje naša sudbina. Ipak, Avaz je dobar proizvod na tržištu i ja ga tako gledam. Kao violeta proizvode ili bajadere. Roba koja se tržišno plasita i ostvaruje profit. I ko to zna napraviti, zna napraviti posao. I tu se Fahro pokazao extra.JThomas wrote:e vidiš, ja drukčije malo gledam na avaz. ja gledam na avaz kao jednog od glavnih arhitekata ovakve političke situacije u državi. a kakva je...ne trebam ti govoriti.
-
zonbirile
#560 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
--------------------------------------------------------KatarinaKosaca wrote:Ovo je tačno. Pobijedi koga Fahro stavi kao pobjednika. To je politička priča i nije samo do Fahre, nego do sviju koji mu idu u Rotirajući na doručak, instrukcije i savjete. U Rotirajućem se odlučuje naša sudbina. Ipak, Avaz je dobar proizvod na tržištu i ja ga tako gledam. Kao violeta proizvode ili bajadere. Roba koja se tržišno plasita i ostvaruje profit. I ko to zna napraviti, zna napraviti posao. I tu se Fahro pokazao extra.JThomas wrote:e vidiš, ja drukčije malo gledam na avaz. ja gledam na avaz kao jednog od glavnih arhitekata ovakve političke situacije u državi. a kakva je...ne trebam ti govoriti.
dubokoumno nema šta,dobar je i prepoznatljiv turbo folk,agresija,droga,sve je to umješnost koja se prodaje,ja zamalo ne zaboravih prostituciju i trgovinu robljem.Tasime pozdravi nam Fahra i šta je š njim,čujem da je plaho bolestan,da će,no ne.
-
VjecitiStudent
#561 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
U danasnjem Avazu saznajemo da je Joseph Biden potpredsjednik SDA.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... u-sarajevu
Nije valjda da su smijenili Terzu

-
zonbirile
#562 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
-------------------------------------------------VjecitiStudent wrote:U danasnjem Avazu saznajemo da je Joseph Biden potpredsjednik SDA.
![]()
![]()
![]()
i u skupštini ,po završetku govora g.Bajdena,svi prisutni su rašili usmine
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#563 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Jedini koji gusla si ti, uvijek isto. Dubokoumno, nego štazonbirile wrote:dubokoumno nema šta,dobar je i prepoznatljiv turbo folk,agresija,droga,sve je to umješnost koja se prodaje,ja zamalo ne zaboravih prostituciju i trgovinu robljem.Tasime pozdravi nam Fahra i šta je š njim,čujem da je plaho bolestan,da će,no ne.
-
zonbirile
#564 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
------------------------------------------------------------------------------------------------KatarinaKosaca wrote:Jedini koji gusla si ti, uvijek isto. Dubokoumno, nego štazonbirile wrote:dubokoumno nema šta,dobar je i prepoznatljiv turbo folk,agresija,droga,sve je to umješnost koja se prodaje,ja zamalo ne zaboravih prostituciju i trgovinu robljem.Tasime pozdravi nam Fahra i šta je š njim,čujem da je plaho bolestan,da će,no ne.![]()
gusle niko nije spomenuo,inače volim guslati,ali noćom,ili ujutro.Što nas Fahro gusla,ti to znaš,ali eto pitaj i za glavnog urednika S.Numanovića,nije mu mrsko,ali znaš ono.Živ bio proće i ovo.Nego javljaju da je Bajden potpredsjednik SDA,pa imaju li lektora,te seoske novine?
- amrica
#565 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
VjecitiStudent wrote:U danasnjem Avazu saznajemo da je Joseph Biden potpredsjednik SDA.
![]()
![]()
![]()
Poznato da su nepismeni, novinari avaza, ali ovo odslikava mentalni sklop novine i citalaca tog pisanog uratka:
Udarna vijest je da je VOZAC ZENA!!!!!! a nije vijest da je mr Biden dosao u BiH.
- Neelix
#566 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
nakon jedno 86907698474790 tekstova o bidenu, ti ocekujes da se i u ovom njegov dolazak stavlja u prvi plan? imas pojma o novinarstvu kao ja o nuklearnoj fizici.
- amrica
#567 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
eto ces mi ti reci
, u samoreklamirajucem tekstu, cija je osnovna tema covjek br 2 najjnace zemlje na svijetu, polupismenim novinarima je cudo sto je vozac zena, isto kao i prosjecnom citaocu avaza, ne moze zena ni traktor voziti, neka nosa na ledjima, a pogotovo auto....
-
zonbirile
#568 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
i nije prodpredjednik SAD,već SDA.
- Neelix
#569 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
koja gomila gluposti. pa nakon tolikog broja opstih, agencijskih, a i novinarskih tekstova o njegovoj posjeti, zar ne mislis da ce ljudima biti zanimljivo procitati i nesto sto ne vide na svakom mogucem mediju?
I da, neobicno je sto je zena vozac. Inace su zene uglavnom vozaci svjetskih drzavnika, pa je to svejedno.
I da, neobicno je sto je zena vozac. Inace su zene uglavnom vozaci svjetskih drzavnika, pa je to svejedno.
-
VjecitiStudent
#570 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Kakve sad veze ima potpredsjednik SDA sa svijetom?Neelix wrote:koja gomila gluposti. pa nakon tolikog broja opstih, agencijskih, a i novinarskih tekstova o njegovoj posjeti, zar ne mislis da ce ljudima biti zanimljivo procitati i nesto sto ne vide na svakom mogucem mediju?
-
zonbirile
#571 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
pa predkongresne aktivnosti,uključio se i Bajden,kao podpredsjednik,pa to smo remizirali ranije,mnogi su na to raširili usmine.
- Ridjobrki
#572 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Ma slatki su, majke mi... Juče pišu koliko će Zrinjski profitirati ako se plasira u četvrto pretkolo Lige prvaka... 
-
zonbirile
#573 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
joj kretenluka,u zvanično naj novini države.Birvaktile bi u Oslobođenju neko najebo za č i ć ,ali jebi ga sve je u qurcu,pa i seoske novine su naj,naj.
- Miki123
#574 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
A ja sve do sad bio u zabludi da je Fahrudin Radončić izdavač, neimar i prijeratni novinarNeelix wrote:izvini aliJThomas wrote:a ja ne kontam šta se to haris silajdžić tačno promijenio da pređe put od spasitelja nacije pred izbore 2006. do antihrista sad, ili zlaja od čovjeka godine do antihrista sad. ista im priča, isti im i postupci, isti im i aferimi, isto sve.Neelix wrote:
ja ne kontam sta je to lose u ovome. da li to zelite reci da medij treba slijepo stajati uz nekog covjeka/stranku bez obzira na njegove/njene greske, ili dobre poteze? podrzavati i gurati samo jedno, bez obzira sto je ono nekad dobro, a nekad lose? halo staljini...
jezim se
al nije isti stepen koliko igraju kako fahro svira...haris silajdzic je pred nekoliko prethodnih izbora od strane sdp-a i njegovih pristasa nazivan mafijasem, ublehasem, harisom za marku, kriminalcem, jatinim jatakom, itd itd, da bi se u zadnje vrijeme te stranke pocele "lizati", cak sam i na ovom forumu citao pozitivne tekstove zakletih sdp-ovaca o haretu (nazalost, ne mogu se sjetiti na kojim temama, ali se sjecam da sam i ja reagovao na tu naglu promjenu u svojih par postova). jel to znaci da haris nije igrao kako zlatko svira, pa opet poceo, sta li?
to je sve politika. ne kazem da to odobravam, ali tako je.
-
VjecitiStudent
#575 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Po Avazu je punjenje SLANOG jezera vodom krivo sto Tuzla nema vode ...
Tuzlaci žedni zbog kupanja
Vode u okolnim naseljima uopće nema već deset dana, dok su redukcije u pojedinim gradskim naseljima mnogo duže...
22.05.2009. 01:22
Redukcije vode ponovo su uvedene Tuzlacima. Iz Općine Tuzla navode da će redukcije biti na snazi od 11 do 15 sati i od ponoći do 4 sata ujutro, i to iz preventivnih razloga, jer iz sada nepoznatih razloga ugiba jedna vrsta ribe u jezeru Modrac.
Međutim, kako su nam kazali naši čitatelji, vode u okolnim naseljima uopće nema već deset dana, dok su redukcije u pojedinim gradskim naseljima mnogo duže nego što to iz "Vodovoda" navode.
U gradu već duže vrijeme kruži priča da je nedostatak vode povezan sa punjenjem Panonskog jezera, a da je ova priča o pomoru ribe u jezeru Modrac samo farsa.
Kako nam je kazao Jakub Sofić, Tuzlak koji je cijeli život u svom gradu, ovakvih redukcija u Tuzli nikada nije bilo.
- Sada se puni Panonsko jezero i ja već deset dana nemam kapi vode. Živim kod aerodroma Dubrave i naše naselje se vodom napaja iz Živinica, gdje također nema vode - kaže Sofić.
Kako tvrdi, načelniku Tuzle Jasminu Imamoviću mnogo je važnije Panonsko jezero, nego stanovnici ovog grada koji skapavaju od žeđi.
- Načelnik Imamović svaki dan na televiziji priča samo o jezeru, dok ljudi nemaju kapi vode. Po gradu se priča da je on većinski vlasnik Panonskog jezera, pa mi je malo jasnije zbog čega mu je to najvažnije. Valjda bih i ja pričao tako da je moje - kaže Sofić.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/moza ... og-kupanja