Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
- nosara
#551 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
"ali svi mi koji smo vecina smo jedna velika manjina u odnosu na ostale."

-
ponosna_manjina
#552 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Sta zavisi i od cega?brinetta wrote:ponosna_manjina wrote:brinetta wrote:Medju prvima sam se zalagala za vracanje Djeda Mraza u sarajevska obdanista!!!!!!!
Jeste li se ikad pitali zasto je Djed Mraz nepozeljan? Zasto je vjeronauka uvedena u sarajevska obdanista (bila protiv iste, vise nisam).
I ja sam kao vecina forumasa (citaj muslimana) za jedinstvenu BIH ali svi mi koji smo vecina smo jedna velika manjina u odnosu na ostale.Kada si vec shvatila zasto je Deda Mraz nepozeljan i kada vise nisi protiv uvodjenja vjeronauka u sarajevska obdanista, mozes mirne duse prestati biti i za jedinstvenu BiH jer slijediti politicku logiku RS-a i Herceg-Bosne i istovremeno biti za jedinstvenu Bosu i Hercegovinu predstavlja kontradiktornost koja je politicki osudjena na propast.Zavisi!
- nosara
#553 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Manjina, vidis da prica nepovezano, sama sebe ne konta...
-
brinetta
#554 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
[quote="nosara"]Manjina, vidis da prica nepovezano, sama sebe ne konta...[/quote
hehehehehe, da da, sama sebe ne kontam, onaj ko je trebao da skonta je skontao a tebi cu jedne prilike kad budem imala vremena nacrtati da skontas,
hehehehehe, da da, sama sebe ne kontam, onaj ko je trebao da skonta je skontao a tebi cu jedne prilike kad budem imala vremena nacrtati da skontas,
-
ponosna_manjina
#555 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Naravno da smo mi krivi... ne mislim pritom na ovih nekoliko ljudi s foruma koji iz dana u dan brane sekularnost (i ne samo to) zemlje, vec na vecinu gradjana Sarajeva, koji su prihvatili logiku vladajucih bosnjackih politicara, "mladomuslimanskog lobija" i promisljanje po sistemu "ugledajmo se na RS i Herceg Bosnuladyblue18 wrote: p.s. procitajte komentare, ne samo da nam Hrvati sve po spisku nego i narod iz BiH, hajd razumijem za ove iz Hercegovine, al Zenicani...Kao da smo mi krivi...
pfff nema nama nikada napretka ovdje
- nosara
#556 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
ponosna_manjina: "vec na vecinu gradjana Sarajeva, koji su prihvatili logiku vladajucih bosnjackih politicara, "mladomuslimanskog lobija" i promisljanje po sistemu "ugledajmo se na RS i Herceg Bosnu"
Nadam se, jos uvijek nisu u vecini, ali sam svjestan da se to mijenja u njihovu korist...
Nadam se, jos uvijek nisu u vecini, ali sam svjestan da se to mijenja u njihovu korist...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#557 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Kako god ne pise nam se dobro...
Samo ne shvatam zasto dnevnik.hr aka nov@ tv uvijek izvrce informacije koje dolaze iz BiH? Kada se sjetim samo Denisovog ubistva i njihove price kako je ubijen jer je katolik. Samo gledaju kako ce izokrenut informaciju da muslimane u Sarajevu sto vise ocrne...da Bog sacuva
eh moje Sarajevo...sta ti uradise
Samo ne shvatam zasto dnevnik.hr aka nov@ tv uvijek izvrce informacije koje dolaze iz BiH? Kada se sjetim samo Denisovog ubistva i njihove price kako je ubijen jer je katolik. Samo gledaju kako ce izokrenut informaciju da muslimane u Sarajevu sto vise ocrne...da Bog sacuva
eh moje Sarajevo...sta ti uradise
- to sam ja
#558 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Ma ove dvije zenske mi ne idu u glavu nikako, brinetta i ona od sinoc "demokratkinja"....za sta se vas dvije zalazete??? dosta sto radi ovog usranog rata kaskamo jedno 150 god. one bi jos ....
-
brinetta
#559 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
to sam ja wrote:Ma ove dvije zenske mi ne idu u glavu nikako, brinetta i ona od sinoc "demokratkinja"....za sta se vas dvije zalazete??? dosta sto radi ovog usranog rata kaskamo jedno 150 god. one bi jos ....
Ne citaj povrsno pa ces skontati za sta se ja zalazem. Zalazem se za mir, demokratiju, blagostanje, nazovimo ga kako hoces. Zalagala sam se i za Djeda Mraza ( od sad se zalazem za sebe) jer meni licno ne smeta ali sam isto tako objasnila da je taj nas Djeda Mraz otisao zajedno sa komunistickim sistemom i sad postoji Djed Bozicnjak. Ne slazem se sa Arzijom ali isto tako objasnjavam da ce Arzija i Arzije postojati sve dok postoje i druge strane koje su i vise nego ekstremne, logicno!
Daleko od toga da propagiram Arzijinu politiku samo objasnjavam kako ja to vidim.
- nosara
#560 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
brinetta: "Zalazem se za mir, demokratiju, blagostanje...ali sam isto tako objasnila da je taj nas Djeda Mraz otisao zajedno sa komunistickim sistemom i sad postoji Djed Bozicnjak."
Simpaticno. Sta jos postoji, a sta je otislo? Gdje je Djeda Mraz? Prosvijetli nas...demokratkinjo...
Simpaticno. Sta jos postoji, a sta je otislo? Gdje je Djeda Mraz? Prosvijetli nas...demokratkinjo...
- Pasiflora
#561 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Dakle pocelo je sa vjeronaukom, zatim su izbacili Djeda mraza, a sada vec na toj vjeronauci govore djeci da je pisanje lijevom rukom strogo zabranjeno i da su to sejtanska posla!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zamislite kako se osjecaju ljevoruka djeca kada to cuju. Ja sam iskreno potpuno pobjesnila kada mi je drugarica ovo ispricala. Ko zna kakve nebuloze im jos govore, a jadna djeca to ne znaju prenijeti... Ostro treba protiv Arzije, zatim svakako i ministra kao suodgovorne osobe.
Zamislite kako se osjecaju ljevoruka djeca kada to cuju. Ja sam iskreno potpuno pobjesnila kada mi je drugarica ovo ispricala. Ko zna kakve nebuloze im jos govore, a jadna djeca to ne znaju prenijeti... Ostro treba protiv Arzije, zatim svakako i ministra kao suodgovorne osobe.
Last edited by Pasiflora on 30/12/2008 12:55, edited 1 time in total.
-
Abacija
#562 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Tema je o vjeronauci u vrticima, dok je tema o Djeda Mrazu zatvorena!!!
- to sam ja
#563 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Izvinite sto opet skrecem s teme ali moram na ovo odgovoritibrinetta wrote:to sam ja wrote:Ma ove dvije zenske mi ne idu u glavu nikako, brinetta i ona od sinoc "demokratkinja"....za sta se vas dvije zalazete??? dosta sto radi ovog usranog rata kaskamo jedno 150 god. one bi jos ....
Ne citaj povrsno pa ces skontati za sta se ja zalazem. Zalazem se za mir, demokratiju, blagostanje, nazovimo ga kako hoces. Zalagala sam se i za Djeda Mraza ( od sad se zalazem za sebe) jer meni licno ne smeta ali sam isto tako objasnila da je taj nas Djeda Mraz otisao zajedno sa komunistickim sistemom i sad postoji Djed Bozicnjak. Ne slazem se sa Arzijom ali isto tako objasnjavam da ce Arzija i Arzije postojati sve dok postoje i druge strane koje su i vise nego ekstremne, logicno!
Daleko od toga da propagiram Arzijinu politiku samo objasnjavam kako ja to vidim.
Nije DM nigdje otisao, ako nista imas slike gore. Roditelji pokusavaju i dalje da ga odrze onakvog kakav je nekad bio... e sad sto neki pod svaku cijenu zele da izbrisu sve sto je vezano za onaj sistem to je druga stvar...
A vjeronauku u vrticima mogao je samo imbecil dopustiti!
- nosara
#564 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
To je prije jedan konglomerat imbecila...sa svih, SVIH strana...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#565 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Tvoja drugarica to izmislja!sitno wrote:Dakle pocelo je sa vjeronaukom, zatim su izbacili Djeda mraza, a sada vec na toj vjeronauci govore djeci da je pisanje lijevom rukom strogo zabranjeno i da su to sejtanska posla!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
brinetta
#566 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Naravno da izmislja!mIRCerka wrote:Tvoja drugarica to izmislja!sitno wrote:Dakle pocelo je sa vjeronaukom, zatim su izbacili Djeda mraza, a sada vec na toj vjeronauci govore djeci da je pisanje lijevom rukom strogo zabranjeno i da su to sejtanska posla!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I nista nije pocelo sa vjeronaukom u obdanistima, nazalost, taj problem je davno poceo samo sto ga niko od nas nije komentarisao.
-
mIRCerka
#567 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Naravno da ne izmislja. Provjeri poznavanje stilskih figura...ironija...sarkazam...metafora...itd itd...brinetta wrote:Naravno da izmislja!mIRCerka wrote:Tvoja drugarica to izmislja!sitno wrote:Dakle pocelo je sa vjeronaukom, zatim su izbacili Djeda mraza, a sada vec na toj vjeronauci govore djeci da je pisanje lijevom rukom strogo zabranjeno i da su to sejtanska posla!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I nista nije pocelo sa vjeronaukom u obdanistima, nazalost, taj problem je davno poceo samo sto ga niko od nas nije komentarisao.
Sreca u nesreci je da ima malo incidentnih situacija, ali u obdanistima ih ne bi trebalo biti.
Nek mi neko objasni zasto su jos prije 8 godina jedine audio kasete u obdanistu u dobrinji dva bili Kike Budalike, dino merlin, ilahije i kaside???
Da nisam svojim ocima vidjela tu kutiju sa kasetama kad sam isla po Sunce, rekla bih da neko debelo laze.
Ali, hajmo sad svi horski, to je islamofobija...
ja imam fobiju, a to je RELIGIJOFOBIJA.
-
brinetta
#568 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Pisanje lijevom rukom sejtanski posao!!!! Zar je dotle doslo?
Izvini, normalna osoba tesko moze povjerovati u ovu recenicu, ko iole poznaje Islam ili ko je barem jednom u zivotu procitao (citaj prelistao) Kur'an ne moze takvu glupost izvaliti. A da vjerski covjek propagira djeci slicne gluposti, ma dajte!
Izvini, normalna osoba tesko moze povjerovati u ovu recenicu, ko iole poznaje Islam ili ko je barem jednom u zivotu procitao (citaj prelistao) Kur'an ne moze takvu glupost izvaliti. A da vjerski covjek propagira djeci slicne gluposti, ma dajte!
- nosara
#569 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Mirci, mora da je bila anketa...
- Pasiflora
#570 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Naravno da normalna osoba ne moze povjerovati u ovu recenicu, ali sta znaju djeca od 3-4 god. Njima je naprosto istina sve ono sto im odrasli kazu. Oni u tom periodu pocinju stvarati sliku o svijetu oko sebe i upravo zato je jako vazno sta im se govori. A govore im se razne nebuloze od ljudi koji nisu kompetentni ni 2 nacrtane ovce cuvati, a ne odgajati svoju/tuđu djecu.brinetta wrote:Pisanje lijevom rukom sejtanski posao!!!! Zar je dotle doslo?
-
popajic
#571 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
@cursum survicio

Nebuloze naprasno prosvijetljenih demokrata !!!Ako se DM uvodi svakom kako ne bi doslo do razdvajanja, onda nek i drugi vjerski obredi budu takve prirode, pa tako nek se djeca poducavaju ilahijama za Bajram. Ne vidim ni tu nista lose, zaboga to su samo pjesme o ljubavi, dobrim ljudima i miru, ne?
FUJ,kakva zluradost, kakva tupavost ,sve pod plastom neke iskarikirane vjere...Glas vecine odredjuje da li je nesto ispravno ili ne, to je relativnost demokratije. Ako hoces apsolutnu istinu i zakone, onda ti nema druge nego da zivis u vjerski uredjenoj drzavi. Do tada se moras pomiriti sa vladavinom vecine koju samo dobra volja, humanost i motivacija da uspostavi neku pravdu cuva od cinjenja bilo kakvog nasilja nad manjinom.
-
mIRCerka
#572 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
brinetta, da li si ikada prisustvovala casu vjeronauke?brinetta wrote:Pisanje lijevom rukom sejtanski posao!!!! Zar je dotle doslo?
Ja jesam. U prvom srednje. 1993.godina. Umjesto da vjeroucitelj oliti hodza prica o vrijednostima islama, o univerzalnim mudrostima...on prica o
Osusi pa Sjasi (Asusi Akasi)
Smradovan Fukaradzic (Rasho)
Sranjo Tuđman i slicno.....
Jedna nastavnica vjeronauke je u jednom obdanistu rekla djeci da ce im jezik odrvenit ako budu psovali a vilica ce im se ukociti jer je to prljavo, pa je dijete nakon sto je njena mama rekla JEBEM TI MISHA svojoj majci guralo sapun u usta da "opere pogan"...
-
brinetta
#573 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Slazem se ja s tobom. U prijasnjim postovima sam napisala da sam bila protiv vjeronauke i da vise nisam. Ne da nisam nego me ne interesuje jer vidim da u BiH sve ide naopako. I da vise nista ne moze biti iznenadjenje.sitno wrote:Naravno da normalna osoba ne moze povjerovati u ovu recenicu, ali sta znaju djeca od 3-4 god. Njima je naprosto istina sve ono sto im odrasli kazu. Oni u tom periodu pocinju stvarati sliku o svijetu oko sebe i upravo zato je jako vazno sta im se govori. A govore im se razne nebuloze od ljudi koji nisu kompetentni ni 2 nacrtane ovce cuvati, a ne odgajati svoju/tuđu djecu.brinetta wrote:Pisanje lijevom rukom sejtanski posao!!!! Zar je dotle doslo?
Jedan nacionalizam stvara drugi, Arziju su stvorili neki drugi nacionalisti koji isto tako svoju djecu uce i propagiraju razne gluposti. Ja ne kazem da je to u redu, gnusam se svega! Ali koga to briga! Ima ih koji smatraju da je to ok.
Dok se vjeronauk uvodio u obdanista i skole RS-a niko od nas nije reagovao jer tamo ne zivimo. I sad kad je dosao kod nas bunimo se. Trebali smo se prije probuditi i buniti.
u SSK skoli vjeronauk postoji od rata i muslimani koji su pohadjali istu (odlicna skola) nisu isli na sate vjeronauke i niko od toga nije pravio bauk. A skola se nalazi u centru Sarajeva. I logicno je bilo da ce jednoga dana i Muslimani uvesti vjeronauk, bilo je pitanje dana.
Za ovo stanje ti je kriva i medjunarodna zajednica koja dopusta sve sto se radi, politicari, visoki predstavnik!
- to sam ja
#574 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
popajic wrote:@cursum survicioNebuloze naprasno prosvijetljenih demokrata !!!Ako se DM uvodi svakom kako ne bi doslo do razdvajanja, onda nek i drugi vjerski obredi budu takve prirode, pa tako nek se djeca poducavaju ilahijama za Bajram. Ne vidim ni tu nista lose, zaboga to su samo pjesme o ljubavi, dobrim ljudima i miru, ne?FUJ,kakva zluradost, kakva tupavost ,sve pod plastom neke iskarikirane vjere...Glas vecine odredjuje da li je nesto ispravno ili ne, to je relativnost demokratije. Ako hoces apsolutnu istinu i zakone, onda ti nema druge nego da zivis u vjerski uredjenoj drzavi. Do tada se moras pomiriti sa vladavinom vecine koju samo dobra volja, humanost i motivacija da uspostavi neku pravdu cuva od cinjenja bilo kakvog nasilja nad manjinom.![]()
![]()
@cursum nam sprovodi George Bush demokratiju...zar to niste primjetili...pod motom "NAS JE VISE, MI VLADAMO"..."KO NECE NEK' IDE".."BOLJE VAM JE SUTITE"
-
brinetta
#575 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Nisam i hvala BOGU da nisam! Starija sam malo pa nisam ni mogla pohadjati sate vjeronauke nakon rata:o)mIRCerka wrote:brinetta, da li si ikada prisustvovala casu vjeronauke?brinetta wrote:Pisanje lijevom rukom sejtanski posao!!!! Zar je dotle doslo?
Ja jesam. U prvom srednje. 1993.godina. Umjesto da vjeroucitelj oliti hodza prica o vrijednostima islama, o univerzalnim mudrostima...on prica o
Osusi pa Sjasi (Asusi Akasi)
Smradovan Fukaradzic (Rasho)
Sranjo Tuđman i slicno.....
Jedna nastavnica vjeronauke je u jednom obdanistu rekla djeci da ce im jezik odrvenit ako budu psovali a vilica ce im se ukociti jer je to prljavo, pa je dijete nakon sto je njena mama rekla JEBEM TI MISHA svojoj majci guralo sapun u usta da "opere pogan"...
Nemam rijeci!
E vidis, da moje dijete kojim slucajem ide u takvo obdaniste ja ne bih sjedila na forumu i komentarisala (nije upuceno tebi, da ne bude zabune) vec bih radila na tome da istu smijene, bem mu misa ima zakona u Strazburgu ako ga nema kod nas.