Ridjobrki wrote:http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/o ... esao-karte
Evo kod Fahre piše novi raspored: bez Spahića
Ovo meni sad liči na psihološki rat

Neka, dobro je ovo, Ćiro zbunjuje i nas i njih a on i igrači znaju šta će biti. Obratite pažnju na taktičku postavku, ja sam naslućivao ovako nešto na prethodnim stranicama: petorica u zadnjoj liniji, odnosno u ofanzivnom dijelu trojica u liniji.
Znači, 5-4-1 nominalno. Sad je tu svašta moguće s obzirom na mogućnosti brze transformacije u 3-6-1 ili 3-4-3 po potrebi. Moguće je šokiranje Belgijanaca na blic u prvih 20 minuta pa šta Bog dragi dadne (što bi, koliko vidim forum priželjkivao

) moguća je igra na nulu pa kreševo u Zenici, moguće je (i najvjerovatnije) disciplinirana i odgovorna igra s ciljem da se otupe napadi Belgije (oni nemaju neka genijalna i nepredvidiva rješenja u napadu, Fellaini i Dembele nisu neki Zidanei), da ih pritisne nervoza zbog imperativa pobjede koji JESTE I MORA SUTRA BITI na njima i da im se onda proba dohakati u zadnjih 15-20 minuta. To se obično tako radi, ovo je oproban recept koji iako logičan i predvidiv pali zato što to jednostavno tako ide i neke stvari se ne mijenjaju ni u kojim uslovima: igrači se umaraju, pritisak djeluje, oprez popušta.. Tu dolazi do izražaja psihička snaga i motivacija ekipe, Ćirina specijalnost.
I ne znam što se svi zamaraju pa čak i svađaju oko toga jedan napadač - dva napadača, kao da je to nešto bitno...

Kao da onako kako se postavi igra tako mora utakmica i završiti.

Ne znam jeste li zaboravili da se ima i pravo na neke izmjene pa se može na istoj utakmici igrati i sa jednim i sa dva napadača. Može se igrati i bez napadača nominalno! Može se najaviti recimo Džeku u špicu a da on čestito i ne opuca već samo da spušta lopte drugima (navodio sam primjer Gudjohnsena koji je tako funkcionirao u Chelsea i imao par sjajnih sezona)! Šta je sa asimetričnim one-armed formacijama gdje se protivnik razvali samo po jednoj strani ako to prilike dozvoljavaju (Arsenal, Wenger, lijeva strana)?
Milion je pitanja tu, ne samo jedan napadač/dva napadača. Francuska je u Japanu igrala sa četiri napadača kojima nije imao ko dodati loptu pa ih fino izbalansirani Senegal i Danska poslaše kući u prvom krugu... Džeko ima i brzinu i snagu i inteligenciju da odigra sam u napadu i da veže belgijske štopere i otvara bokove koji se pokazuju kao ranjivo mjesto Belgije - nema Kompanyja koji zna odigrati nekad štopera nekad beka, nema onog De Mula... Nisu ni ovi bogzna koja klasa a oni što ih mijenjaju su prosječni normalni igrači s kojima se može nadigravati...
Meni se čini da tata Ćiro zna šta radi i psihološki i taktički.
JJJJooooojjjjjjjjj, jedva čekam sutra šta će biti.... Neću prognozirati ništa jer je sve moguće. Samo nek pošteno i hrabro odigraju pa da se ponosimo bez obzira na rezultat, sve je to sport, sve je to život!