Čak sam i na njihovom forumu predlagala da povećaju broj staza, ali znaš kako je kod nas, sve ide u gluve uši, ili "upale motorku" kad već prođe dosta vremena
Jahorina!
Moderator: anex
- petunija
#551 Re: Jahorina!
Slažem se i isto mislim kao ti.
Čak sam i na njihovom forumu predlagala da povećaju broj staza, ali znaš kako je kod nas, sve ide u gluve uši, ili "upale motorku" kad već prođe dosta vremena
- coek
#552 Re: Jahorina!
ahavjesticanametli wrote:jeste...jel i ti ides u januaru s namacoek wrote:Vagabundo?vjesticanametli wrote:ista ekipa ali smo se dogovorili na obostrano zadovoljstvo....joj begonijo jedva cekam
- coek
#553 Re: Jahorina!
Znam ljude iz iz Hrvatske i Slovenije koji dolaze ne zbog staza i uslova, koje/koji nisu ni blizu evropskih, vec zato sto je piće u kaficima, hotelima i restoranima jeftino u odnosu na evropske cijene, a njima nije toliko do skijanja koliko do toga da se "provesele".shake69 wrote:Kontam, i ja gledam tako, ali mi je post bio iz navijačkih pobuda ne bi li koja KM više ostala u BiH! Red je da se napravi još neka pista i mislim da bi se Jahorina tu prije mogla 'izvaliti' nego Bjelašnica!petunija wrote:Na neki način je i dobro što odbijaju gosteshake69 wrote:Kad vidim podnaslov na našem portalu 'polupansion na bh.planinama do 1115 KM po osobi', hoće nešto da mi bude! Gdje je to tako skupo za planine koje se ne mogu porediti s evropskim i dokle ćemo cijenama odbijati domaćeg gosta?
Pa u Austriji ima odličnih apartmana za novogodišnje praznike (7 dana), kada je sve najskuplje, čak i recimo pored polazne stanice glavnih gondola za 500 eura i ako jelo spremaš sam ( zašto ne kada to rade i bogatiji gosti iz EU), uz 4 skipas, malo ručka u restoranima u podne, za dvoje odraslih i dvoje djece ne treba vise od 3000-3200 KM. Ovdje mislim i na putne troškove iz BiH! Dabome, nemjerljivo je da uz to dobiješ od 140-250 km vrhunskih pisti i top uslugu! Hvala Bogu pa znam ne malo raje koja je to davno skontala i uštedi love pa ode skijati za čak manje para od bosanskih planina -u evropske ski-centre!mi nemamo tih 140-250 km staza već manje od 20 km, možeš li samo zamisliti kolika je gužva kad je sezona, pa još vikend? Ne možeš mrdnuti, a da ti neko "ne puše za vratom"
![]()
Tek se u martu može normalno skijati, ali tad dolazi drugi problem, a to su visoke temperature, tako da se staze počnu topiti
- petunija
#554 Re: Jahorina!
@coek, da ne citiram cijeli post
Slažem se da dosta ljudi dolazi iz posve drugih pobuda, ali i kad dođu, oni opet skijaju bar malo. Jahorina je premala da usluži tolike goste i umjesto da proširuju i povećavaju broj staza, oni povećavaju broj hotela, što je meni potpuno suludo.
Drago mi je da opet ideš u Fr, kad dođete ti i @vjestica, podijelićemo iskustva
. I ja "odbrojavam" dane 
Slažem se da dosta ljudi dolazi iz posve drugih pobuda, ali i kad dođu, oni opet skijaju bar malo. Jahorina je premala da usluži tolike goste i umjesto da proširuju i povećavaju broj staza, oni povećavaju broj hotela, što je meni potpuno suludo.
Drago mi je da opet ideš u Fr, kad dođete ti i @vjestica, podijelićemo iskustva
- vjesticanametli
#555 Re: Jahorina!
javicemo sta je bilo svakako ..... ja se bas radujem 
- karanana
#556 Re: Jahorina!
kako da znam da kad je u gradu vako zagusljivo i magleno, kako da znam da li je na jahorini cisto i suncano?
- hrusta
#557 Re: Jahorina!
Ski.bakaranana wrote:kako da znam da kad je u gradu vako zagusljivo i magleno, kako da znam da li je na jahorini cisto i suncano?
- lijek-za-sve
#558 Re: Jahorina!
ili odes kod nekoga ko ima MojuTv i pogledas 
- petunija
#559 Re: Jahorina!
ukucaš: jahorina webcam, kao što sam maloprije uradilakaranana wrote:kako da znam da kad je u gradu vako zagusljivo i magleno, kako da znam da li je na jahorini cisto i suncano?
- coek
#561 Re: Jahorina!
ja ovo gledam. Problem je kad sam na poslu, pa odem i pogledam i onda se s*ebem 
-
dpjokala26
#562 Re: Jahorina!
juce bas uzivala na jahorini.kad smo se vracali od brusa do vraca kolona i klaj klaj deset na sat.najgori momenat kad udjosmo u maglu
....kako smrdi.... 
- vjesticanametli
#563 Re: Jahorina!
usitnilooooooooooooo...sad ce deda mraz pa dernek i idemo hahahhhahpetunija wrote:@coek, da ne citiram cijeli post![]()
Drago mi je da opet ideš u Fr, kad dođete ti i @vjestica, podijelićemo iskustva. I ja "odbrojavam" dane
- petunija
#564 Re: Jahorina!
Pa o tome i govorimcoek wrote:ja ovo gledam. Problem je kad sam na poslu, pa odem i pogledam i onda se s*ebem
- coek
#565 Re: Jahorina!
petunija 
- petunija
#566 Re: Jahorina!
Je li ko bio u subotu? Da vas vidim 
- vjesticanametli
#567 Re: Jahorina!
jesam ja hahahah
moram ti reci da nije bilo cemu jer nisu bas pripremili kafane ...... karte su se placale ....npr. za jednu voznju 7 KM a vala se nisu pretrgli .... vrijeme je bilo super i nije bila ogromna guzva....bili su dodik i deen sa svojim momketom
sin se skijao na tanjiru tamo na ono prvom dijelu poljica i sad cekamo franZusku 
moram ti reci da nije bilo cemu jer nisu bas pripremili kafane ...... karte su se placale ....npr. za jednu voznju 7 KM a vala se nisu pretrgli .... vrijeme je bilo super i nije bila ogromna guzva....bili su dodik i deen sa svojim momketom
- petunija
#568 Re: Jahorina!
Ma znam ja ko je redovan gore
I ja bila na tanjiru, ujutro, dok nije bilo gužve
ijope' izgrebala skije,
no, nema veze, imam druge "za ponijeti", ove ću ostaviti ovdje.
Nadam se da će biti još skijanja, prije "glavne nagrade"
I ja bila na tanjiru, ujutro, dok nije bilo gužve
Nadam se da će biti još skijanja, prije "glavne nagrade"
- coek
#569 Re: Jahorina!
Drugarice skijasice, fakat vas ne kontam: bezveze ste derale skije na ovom pokusaju staze
Polako, bice snijega, ako ne ovdje onda negdje 
- petunija
#570 Re: Jahorina!
Sve si u pravu, ali meni đavo ne da mira: sve sebi kažem neću više a onda u subotu ujutro skočim iz kreveta i pravac Jahorina.
Imam jedan par skija za "deranje"
a druge su mi "za ponijeti", tamo gdje već idemo
Pokušavam da "nabacim" formu i spremna odem na pravo skijanje
Imam jedan par skija za "deranje"
Pokušavam da "nabacim" formu i spremna odem na pravo skijanje
- petunija
#571 Re: Jahorina!
Opet isto,
I did it again
u subotu bilo super, staza uopše nije bila loša, malo se trebalo potruditi da se zaobiđu ostrvca bez snijega, ali meni bilo OK.
Došla i u nedelju, ali lift nije radio pa se vratila kući
Na Praču mi se nije išlo, bilo je sunčano pa sam znala da tamo skijanje neće biti čemu. 
Došla i u nedelju, ali lift nije radio pa se vratila kući
- petunija
- vjesticanametli
#574 Re: Jahorina!
Krenuliiiiiiii 
- karanana
#575 Re: Jahorina!
gdje si?
kako smuchanje?
da te vidim u odijelu na vrhu staze, sa alpskim vrhovima oko tebe a alpskim selom i stazom ispod.
nista bolje od treba u skijaskim odijelima. jebo bikinije.
kako smuchanje?
da te vidim u odijelu na vrhu staze, sa alpskim vrhovima oko tebe a alpskim selom i stazom ispod.
nista bolje od treba u skijaskim odijelima. jebo bikinije.