U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
amrica

#551 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by amrica »

Nesto sam malo vidjela, bila negdje do 20.30 blizu ALU.
Vec oko 19.30 su pocele zamotane hamse hodati u grupama po 4-5 SAME, bez muske pratnje, okolo, pa onda su se pojavile grupice bradonja, po 2-3, za svakom tom grupom je hodao policajac, bilo je policije od pocetka do kraja Obale Maka Dizdara, i u uniformi i u civilu. Cula sam od drugih da su da su provocirali, ja cula nisam.
Uglavnom, pred ALU tada nije bilo neke frke, pocelo se ulaziti tek iz 20h, tako da se skupilo dosta ljudi napolju, ukljucujuci masu novinara, strranih zvanicnika, i more ljudi koji su tu dosli dati podrsku ljudskim pravima i slobodama, a protiv onih sto lijepe "gnusne" plakate (citiram BHT1).
Bilo je malo guzve, verbalnog prepucavanja pred ul;azom u ALU...

Ali pravi problem je nastao kad se sa druge strane Miljacke, na raskrscu Obala i Radiceva skupila grupa od 50-100 klinca, koji su prvo psovali sa one strane, aekipa sa ove strane im apaludirala....
Onda su dosli specijlaci, i grupa se odmakla sa tog raskrsca, prema pravu, pa prema Posti, i onda su posli na most, tu je policija blokirala ulaz na Maka Dizdara....

I onda se zacuo urlik rulje: eno ih tamo... i masa je poletjela kao luda prema dzamiji, pa lijevo, sa namjerom da nekog ubije...
Ta masa su u vrlo malom broju bili bradonje, samo ih je par imalo tipicne oznake, ogromna vecina su izgledali poput klasicnog sarajevskog (maloljetnog) kriminalca, klinci bez kompasa i mozga, ali u masi jaki kao beton.

Cak sam vidjela i jedno dijete, nema mu vise od 10-11 godina, i on trci s njima da ubije nekoga....

Uglavnom policija je i to sprijecila, i onda sam otisla, ne znam sta je bilo polsije.....
valterbranisarajevo

#552 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by valterbranisarajevo »

:( da sada opet kažem da osuđujem ovo nasilje bio bih licemjeran sam sebi. Šta ovi ljudi koji sada možda leže u bolnici imaju od moje jeb... osude.. :(
suncica24

#553 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by suncica24 »

Izlozba je...ima par fotografija koje moraju otovriti duh kad ih pogledas.
ali, ljepse i od izloze bilo je osvrnuti se oko sebe i... sve moja raja :)
Ko sto rece tisina, ko da smo u pokretu otpora.
Na ulazu jedan "vjernik" rece: pusti dame da prodju... umri unutra kurvo... i bas mi nesto bi toplo oko srca.
Jer, ja makar znam za sta se kurvam. I vjerujem u to.
I...nas je vise. Puuuno vise... A njih pedesetak, ko veliki maljem bi sirili moral i vjeru.
Ne, nece moci tako.
Ima jos nas... Ima nas mnogo.

Dragi moji queerovci, feministkinje, drage moje sarajlije i sarajke, frendovi: BILA MI JE CAST BITI NA ALU DANAS S VAMA!
Last edited by suncica24 on 24/09/2008 22:59, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#554 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

samo jedna molba, perstanite pokrivene zene zvati ZAMOTANE HAMSHE... Hvala...

a ostalo... utroba mi se okrece...sutra ce Dodik ovo iskoristiti i napraviti Sarajevo pravim teheranom...i nek pravi...kad mu "gradjani" Sarajeva daju i previse materijala...fuj...
Babsy

#555 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

Prođoh pored ALU negdje oko 20h.. i sve što sretoh su balavčad kojekakva.. najobičniji divljaci.. onak sam što im bale ne curiše niz lica.
Jadno, jadno.
mIRCerka wrote:samo jedna molba, perstanite pokrivene zene zvati ZAMOTANE HAMSHE... Hvala...

a ostalo... utroba mi se okrece...sutra ce Dodik ovo iskoristiti i napraviti Sarajevo pravim teheranom...i nek pravi...kad mu "gradjani" Sarajeva daju i previse materijala...fuj...
Nećem više.. od sad ću ih zvat zamotuljcima.
medaaa

#556 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by medaaa »

[quote="mIRCerka"]samo jedna molba, perstanite pokrivene zene zvati ZAMOTANE HAMSHE... Hvala...
quote]

ovako nesto sam bila napisala, al obrisah kad vidjeh ovo... mislim, glupost je branit necija prava i stavove, a drugima ih uskracivat...
da se proba sa sintagmom: "pokrivene zene" ?
@babsy i sad si kao zanimljiva i smijesna sa ovim "zamotuljci"?
StLouis

#557 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by StLouis »

suncica24 wrote:Izlozba je...ima par fotografija koje moraju otovriti duh kad ih pogledas.
Na ulazu jedan "vjernik" rece: pusti dame da prodju... umri unutra kurvo... i bas mi nesto bi toplo oko srca.
I...nas je vise. Puuuno vise... A njih pedesetak, ko veliki maljem bi sirili moral i vjeru.
Ne, nece moci tako.

Dragi moji queerovci, feministkinje, drage moje sarajlije i sarajke, frendovi: BILA MI JE CAST BITI NA ALU DANAS S VAMA!

:thumbup: :thumbup: :kiss:
mIRCerka

#558 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Babsy wrote:Prođoh pored ALU negdje oko 20h.. i sve što sretoh su balavčad kojekakva.. najobičniji divljaci.. onak sam što im bale ne curiše niz lica.
Jadno, jadno.
mIRCerka wrote:samo jedna molba, perstanite pokrivene zene zvati ZAMOTANE HAMSHE... Hvala...

Ne znam cemu onda borba da se ovo sve ne naziva pederlucima, da se bori protiv PEDERCHINA i cemu uopste borba protiv govora mrznje, ako cemo je i sami koristiti?
Babsy

#559 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

Kako ih zvati? Pokrivene nisu, zamotane jesu. Pokrivena mi je nana bila.. zamotana nije bila.

Ajde de.. nek bude.
Pokrivene. Full pokrivene.
Last edited by Babsy on 24/09/2008 23:05, edited 1 time in total.
NKVD

#560 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by NKVD »

suncica24 wrote:Izlozba je...ima par fotografija koje moraju otovriti duh kad ih pogledas.
Ne, nece moci tako.

Dragi moji queerovci, drage moje sarajlije i sarajke, frendovi: BILA MI JE CAST BITI NA ALU DANAS S VAMA!
Sve je to okej, ali imam utisak da ti odgovara ovakav zaplet/rasplet. A, to nikako ne valja, razmisli zašto. Da ne bude zabune, ja sam bio i u galeriji i ispred ALU, sa svojom gospođom, da podržim prava učesnika festivala. I nisam se ispario na početku niti ću se sutra i prekosutra ispariti. To tvoje "toplo oko srca" nakon "umri kurvo" je upravo ono što bradonje od tebe očekuju i što će ih mobilisati još više. Meni nije bilo toplo, nego gadno i jadno i bijedno. Naravno, i meni je bila čast biti na ALU večeras.
Mehmed Fatih

#561 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Mehmed Fatih »

Neće, Rajko je već rekao kako ovaj festival nije potreban niti jednom gradu u BiH :-D

jedina pametna od Vasića
Babsy

#562 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

Ne znam. Nisam bila, ali još uvijek sam pod dojmom priče što čuh od prijatelja koji su bili tamo. Djevojke koja se sa ocem i prijateljicama otišla na izložbu. Koju su pljuvali, kojoj su prijetili..
Mehmed Fatih wrote:
Neće, Rajko je već rekao kako ovaj festival nije potreban niti jednom gradu u BiH :-D

jedina pametna od Vasića
jednako tako nije potreban ni mošus pejgambera.
Last edited by Babsy on 24/09/2008 23:10, edited 1 time in total.
mIRCerka

#563 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

ima li iko od vas acc na ib? Pisu li tamo sta?
KPNCTNJAH

#564 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by KPNCTNJAH »

amrica wrote:Nesto sam malo vidjela, bila negdje do 20.30 blizu ALU.
Vec oko 19.30 su pocele zamotane hamse hodati u grupama po 4-5 SAME, bez muske pratnje, okolo, pa onda su se pojavile grupice bradonja, po 2-3, za svakom tom grupom je hodao policajac, bilo je policije od pocetka do kraja Obale Maka Dizdara, i u uniformi i u civilu. Cula sam od drugih da su da su provocirali, ja cula nisam.
Uglavnom, pred ALU tada nije bilo neke frke, pocelo se ulaziti tek iz 20h, tako da se skupilo dosta ljudi napolju, ukljucujuci masu novinara, strranih zvanicnika, i more ljudi koji su tu dosli dati podrsku ljudskim pravima i slobodama, a protiv onih sto lijepe "gnusne" plakate (citiram BHT1).

Ali pravi problem je nastao kad se sa druge strane Miljacke, na raskrscu Obala i Radiceva skupila grupa od 50-100 klinca, koji su prvo psovali sa one strane, aekipa sa ove strane im apaludirala....
Onda su dosli specijlaci, i grupa se odmakla sa tog raskrsca, prema pravu, pa prema Posti, i onda su posli na most, tu je policija blokirala ulaz na Maka Dizdara....

I onda se zacuo urlik rulje: eno ih tamo... i masa je poletjela kao luda prema dzamiji, pa lijevo, sa namjerom da nekog ubije...
Ta masa su u vrlo malom broju bili bradonje, samo ih je par imalo tipicne oznake, ogromna vecina su izgledali poput klasicnog sarajevskog (maloljetnog) kriminalca, klinci bez kompasa i mozga, ali u masi jaki kao beton.

Cak sam vidjela i jedno dijete, nema mu vise od 10-11 godina, i on trci s njima da ubije nekoga....

Uglavnom policija je i to sprijecila, i onda sam otisla, ne znam sta je bilo polsije.....
I maksuz bila tamo toliko vremena samo da nam ovdje napises izvjestaj ? I sta sad, jeste se razocarali kad ste vidjeli kako se malo ljudi skupilo na tom protestu... hocete nastaviti da pljujete po Sarajevu? Iako se od 400-500 000 stanovnika okupilo desetak isto tako besposlenih ljudi ...
Babsy

#565 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

mIRCerka wrote:ima li iko od vas acc na ib? Pisu li tamo sta?
Ima..sigurno.. to će tek biti fun. :party:
luciferino

#566 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by luciferino »

sve sami balavci...uglavnom oni seksualno neaktivni :D . Bubuljičavi, smrdljivi adolescenti. Kao sto vec rekoh...ganjali su se oko djamije s drotovima. drotovi jedva trce, pivski stomacic malo koci, a masa i sila ne daju uvijek ubrzanje. tri-četiri balavca bježe u stilu "bježte noge, posra vas guzica", a jedan od njih viče "ajjj, jebaču mu maaaaajku"...da nije bilo prebijenih osoba, bilo bi komično. i ne, ne stidim se sarajeva...grad ko grad...ali me ove bradonje i nabrijani maloljetnici kojima zakon ne moze nista opasno sekiraju. nego, ko je sljedeći na listi za marisanje?
homar

#567 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by homar »

Babsy wrote:Prođoh pored ALU negdje oko 20h.. i sve što sretoh su balavčad kojekakva.. najobičniji divljaci.. onak sam što im bale ne curiše niz lica.
Jadno, jadno.

Koliko čuh ovdje "tolerantnih izjava", ako ste vi oličenje tolerancije, onda ja nisam u vašem društvu, sramota...
ponosna_manjina

#568 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ponosna_manjina »

U gradu se osjeti atmosfera "lova na vještice". Skupine koje sumnjivo zagledaju sve oko sebe i uz smijeh prepričavaju kako su se probali probiti do ALU. 6 ljudi je pretučeno, jedan dečko je sačekan i pretučen ispred stana. Od večeras sam definitivno donio odluku da ću napustiti ovu zemlju. Bitka sa fašizmom je izgubljena, čini mi se još početkom devedestih , ali to nismo htjeli prihvatiti. Nisam više ni ljut, samo tužan.
StupskaBitanga

#569 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by StupskaBitanga »

Svaki dan u dnevnim listovima djeca traže pare za svakojake operacije koje im trebaju spasiti život
e pare se daju u svrhu napada i ubijanja queer osoba a ne daju se to djeci

što ne protestvujete u pravite letke zbog ovoga MAJKU VAM VAŠU
ŠTO ME TJERATE DA SE SRAMIM OVOG GRADA

evo vam realnost S MOG PROZORA
ŠTO ZA SPAS OVAKVIH LJUDI NE PROTESTUJETE
Image

AK VAM SLIAK NIJE JASNA ŽENA ČEKA NA RED DA PROČAČKA PO KONJTENERU
SRAMOTA
amrica

#570 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by amrica »

KPNCTNJAH wrote:
amrica wrote:Nesto sam malo vidjela, bila negdje do 20.30 blizu ALU.

I maksuz bila tamo toliko vremena samo da nam ovdje napises izvjestaj ? I sta sad, jeste se razocarali kad ste vidjeli kako se malo ljudi skupilo na tom protestu... hocete nastaviti da pljujete po Sarajevu? Iako se od 400-500 000 stanovnika okupilo desetak isto tako besposlenih ljudi ...
Je si li ti dobar? O cemu ti pises? Da li si uopce procitao sta sam ja napisala?
Ili si i ti jedan od tih koji nisu uspjeli pokvariti otvaranje Qfesta?
valterbranisarajevo

#571 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by valterbranisarajevo »

Kada su manijaci nedavno seksualno napastvovali ono dijete, osim rijetkih, svi su šutili. To valjda za mnoge nije nastrano :(
NKVD

#572 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by NKVD »

Sa Avaza...

jeste nepismeni Allah se pise sa dva L
24.09.08. u 23:06 od paganini
Eto u kakvom svijetu mi zivimo, ovo okupljanje nazivamo festivalom a koncert jednog pjevaca zabranjujemo. Pa neka sada citaoci sami odluce kakav smo narod koji odobrava odrzavanje ovakvog nazovi festivala a zabranjuje kocert Thompsona.
24.09.08. u 23:07 od feriz
Batina, batina i samo batina!
Zivotinje su moralnije ne opste se sa istim polom, a insan...
Molim Alllaha dz.s. da ih uputi!
24.09.08. u 23:10 od feriz
PST moj propust umesto Allah dz.s. napisao sam Alllah dz.s. molim Allaha dz.s. da mi oprosti!
24.09.08. u 23:13 od meadelx200gps
Ma hajde ba vidis da ih je Allah vec kaznio samim tim sto su pederi.
24.09.08. u 23:13 od hadi
Tekst je preuzet s agencije Fena, a greska ce biti ispravljena.
Babsy

#573 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

StupskaBitanga wrote:..
Zato i kažem, super ako samo Queer populacija traži svoja prava.. pa jbte.. mi smo super država. Sve funkcionira ko po loju.. nema kriminala, korupcije, gladi, siromaštva, lijekovi su svima dostupni, penzioneri pijuckaju kafu na čaršiji planirajući ljetovanje/zimovanje, studenti se ne pitaju zašto ih se bezrazložno obara a potom ne daje rad na uvid.. političari nisu kriminalci već političari, usput i obrazovani.. mladi se ne pitaju da li će imati od čega živjeti nakon studija, poslovi su im osigurani.. ono.. zaista.. super nam je.
kirby

#574 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by kirby »

homar wrote:
Jadno, jadno.

Koliko čuh ovdje "tolerantnih izjava", ako ste vi oličenje tolerancije, onda ja nisam u vašem društvu, sramota...

objasni nam sta je tolarancija?tolerisati da neko nekog prebije,ubije u tamvaju,zapali pored ulazom ili stvari nazvati pravim imenom pa makar i ruzno zvucalo?
sta je sljedece?prebiti svakog ko popije pivu za vrijeme ramazana?ko jede sendvic za vrijeme posta?
mIRCerka

#575 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

homar wrote:
1. Nauci citirati
2. Oni koji se zovu necijim robom ne bi smjeli glumiti tog nekoga na dunjaluku, ako cemo vec
3. Iskreno se nadam da policija nece podviti rep i progutati ovo ko knedlu vec da ce locirati i identificirati organizatore i pozabaviti se njima.
Locked