PUNJENJE KLIME

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#551 Re: PUNJENJE KLIME

Post by supercali »

Ne mogu se sjetiti kad mi je hladilo jer slabo palim klimu al sve su prilike da je to u pitanju
Naslovnica

#552 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Naslovnica »

U mojoj trulji radi klima, ali ne kao prošle godine. Možda 75% kako bi trebala. 100% samo dopuna.
novi_korisnik

#553 Re: PUNJENJE KLIME

Post by novi_korisnik »

Ja sam punio kod Neskovica, momci koji rade su korektni.. Prvi put kad sam otisao, prikopcali smo i pustio je probno punjenje i odma je primjetio da freon curi na hladnjaku.. To mi nije ništa naplatio.. Kad sam promjenio hladnjak i ponovo došao, prosli smo komplet proceduru.. Dizao je pritisak par bara više od onog pritiska sto je inace u sistemu, sve je izdrzalo.. Tek nakon sto je provjerio vakum, napunio je novi freon i ulje.. Također aparat na kraju pokaze da je punjenje bilo uspješno. Majstor mi je rekao da je slucajno izbacilo grešku na kraju da također ne bi morao ništa platiti, iako je napunio pli.. Tako da je to + za njih..

Jedina zamjerka je sto se jedan majstor mucio 10 minuta da nabije crijevo na ventil, ali je to riješio malo iskusniji kolega. Također primjetim da mi klima sada slabije hladi nego sto je to prije, e sad ne znam da li je do hladnjaka ili freona.. Ali uglavnom dobro je, razlika je mizerna, možda sam i umislio... Za 25KM idealno...
amar1994

#554 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:U mojoj trulji radi klima, ali ne kao prošle godine. Možda 75% kako bi trebala. 100% samo dopuna.
cuj trulja :roll: , pa nije tolko los :)
amar1994

#555 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

supercali wrote:Ne mogu se sjetiti kad mi je hladilo jer slabo palim klimu al sve su prilike da je to u pitanju
mozes ti , ti si jebac u kabriju :D 8-)
supercali

#556 Re: PUNJENJE KLIME

Post by supercali »

amar1994 wrote:
supercali wrote:Ne mogu se sjetiti kad mi je hladilo jer slabo palim klimu al sve su prilike da je to u pitanju
Doduse meni kad je vruce ja krov skinem :lol:
amar1994

#557 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

supercali wrote:
amar1994 wrote:
Doduse meni kad je vruce ja krov skinem :lol:
to to :izet: :izet:

i onda imas otvoren pogled na batake :D
supercali

#558 Re: PUNJENJE KLIME

Post by supercali »

Al nekako odjednom mi ovo pocelo grijati ko toplana na -30
Izgleda kad krenu kvarovi sve jedan za drugim
Danas mjenjao ulje i sve filtere i popravio pumpu za pranje farova nije nikako radila sad klima imam nekih plastika dole zamjeniti jer sam svasta nesto zakacio i polomio

Doduse to je i do mene lijen da odmah uradim nego cekam nesto pa onda kad jedno pocnem idem sa svim onda
Astrix

#559 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Astrix »

I ja kontam da ću morati ovih dana otići da provjerim tu klimu. Nedavno kako je počelo ovo toplije vrijeme da upalim klimu kad ono skroz mlako puše, prošle godine sam siguran da je dobro radila evo sad izgleda nije dobra, valjda je samo punjenje...
supercali

#560 Re: PUNJENJE KLIME

Post by supercali »

Danas klima hladi normala

Jel moguce kad ne palis cesto klimu da pocne puhati vruce dok se to ne probudi da kazem ponovo?
amar1994

#561 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

supercali wrote:Danas klima hladi normala

Jel moguce kad ne palis cesto klimu da pocne puhati vruce dok se to ne probudi da kazem ponovo?
jest , mora proc kroz sistem :thumbup:
Paulaner

#562 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Paulaner »

Nemam nikakvih problema sa klimom,prosle godine je napunio,stavio novi polen filter.Medjutim nakon sto ugasim klimu nakon nekih sat vremena punog rada i prebacim na obicnu ventilaciju osjeti se nekakav cudan miris i to traje ca.5 min. Jel je treba dezinfikovat i ako treba jel se mora ponovo ispraznit i napunit ili se moze samo dezinfikovat?
supercali

#563 Re: PUNJENJE KLIME

Post by supercali »

amar1994 wrote:
supercali wrote:Danas klima hladi normala

jest , mora proc kroz sistem :thumbup:
Jebe on mene posteno
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#564 Re: PUNJENJE KLIME

Post by konektovan »

Paulaner wrote:Nemam nikakvih problema sa klimom,prosle godine je napunio,stavio novi polen filter.Medjutim nakon sto ugasim klimu nakon nekih sat vremena punog rada i prebacim na obicnu ventilaciju osjeti se nekakav cudan miris i to traje ca.5 min. Jel je treba dezinfikovat i ako treba jel se mora ponovo ispraznit i napunit ili se moze samo dezinfikovat?

Ne treba se nista prazniti, dezinfekcija se radi neovisno od punjenja.
To sto sr cuje, vjetovatno budj, plijesni, bakterije, praktikuj da nakon gasenja klime, ostavis ventilaciju uvijek upaljenu par minuta, a mozes i sam kupiti sprej za dezinfekciju, pa to malo popraviti sto se tice neugodnog mirisa.
Naslovnica

#565 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Naslovnica »

J*bo mater, da mi neko danas ponudi auto za dž, kakvo god, ne bih ga uzeo ako nema klimu. Ne znam samo kako se nekada živjelo bez A/C u autu?! A Fićom se na remo išlo...
rovac13

#566 Re: PUNJENJE KLIME

Post by rovac13 »

Dobro bi bilo pokusat sa pjenom,na njoj dodje tanko silikonsko crijevo,pa pokusat gurnut kroz neki od otvora sto dublje dole,nebi li se doslo do hladnjaka..........ako se uspije njeg naprskat tom pjenom onda si na konju.

Ta pjena se skroz zavuce u hladnjak i povuce za sobom prljavstinu.Tako cistim i klime po kuci.

Na pezo 307 se vidi sa strane od suvozaca senzor koji je uboden i unutra mjeri nekakvu temp haman i skroz je blizu hladnjaka unutra.Senzor se izvadi i kroz tu rupu se moze doci pravo na hladnjak izgleda.

Ako ne moze pjena,moze sprej,bilo sta.
Samo to treba cistit obavezno,to je idealno mjesto za razmnozavanje svega i svacega.
AmirBaa

#567 Re: PUNJENJE KLIME

Post by AmirBaa »

ljudi gdje klimu popraviti-napuniti ali da nije neskovic...Vidio sam na barama ima neki klima centar, valja li to sta :D
axe22

#568 Re: PUNJENJE KLIME

Post by axe22 »

Ja sam danas radio punjenje klime kod prijatelja.

Na ovih 41c kako pokazuje senzor prije punjenja na otvorima je bila temp zraka 10-11c, nakon punjenja (falilo 50g plina, 460 ide u citav sistem i ulja je stavljeno 10, a bilo je samo 3) izacivalo je izmedu 5-6c na isto 41c vanjske. (automaski postavljeno na 16c)
Fina razlika zbog tih 50g.

Kad je zadnji put radjen servis ne bi znao
kafanski_covjek

#569 Re: PUNJENJE KLIME

Post by kafanski_covjek »

supercali wrote:Moram pogledati klimu grije ko toplana
Do neki dan je normalno hladilo sta je bilo nemam pojma
i meni pocela da grije :D tek nakon 20 min krene hladan zrak
supercali

#570 Re: PUNJENJE KLIME

Post by supercali »

kafanski_covjek wrote:
Ja sam mjenjao filter klime pa kontam da nije do toga bilo i izgleda da jeste
Kasnije valjda kad se ohladilo to sve ok radi
noviclan

#571 Re: PUNJENJE KLIME

Post by noviclan »

_BataZiv_0809 wrote:Ako si siguran da ti je sistem dobar i da nigdje nemas curenje, idi kod Neskovica ili gdje vec je jeftinije. Ista stvar ako vec znas da ti je supalj i da svake godine punis, a ne zelis popravljat.
I sta na kraju bi, kji majstor osim cele i buce lozaca za popravku klime, da li neslovic ima onu uv boju da se ustavnovi gdje pusta klima naravno uz to i da je napuni
noviclan

#572 Re: PUNJENJE KLIME

Post by noviclan »

Usput je li ko bio kod ovog hadzije
https://www.olx.ba/artikal/21058176/pun ... uto-klime/

Znaci komelovci samo ako je punjenje i kome noje puno petobanka
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#573 Re: PUNJENJE KLIME

Post by _BataZiv_0809 »

noviclan wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ako si siguran da ti je sistem dobar i da nigdje nemas curenje, idi kod Neskovica ili gdje vec je jeftinije. Ista stvar ako vec znas da ti je supalj i da svake godine punis, a ne zelis popravljat.
I sta na kraju bi, kji majstor osim cele i buce lozaca za popravku klime, da li neslovic ima onu uv boju da se ustavnovi gdje pusta klima naravno uz to i da je napuni
Kod mene je solidna havarija, pušĆa obilno, pa sam u dilemi da li da pokusam pregurati ljeto i da to radim van sezone ili da radim sad po skupljoj cijeni :hm:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#574 Re: PUNJENJE KLIME

Post by hrasno38 »

kafanski_covjek wrote:
Meni se prije 2-3 godine desilo da mi klima radi dok vozim a onda kad zaustavim auto pocne da grije. Otisao sam kod Cele u Klima centar i neko malo govno mi je zamjenio sa donje strane koje uzgred nije bilo ni malo jeftino i radi ko sat.....mislim da je bilo oko 150-200 KM (mada nisam bas 100% siguran za cijenu jer sam i punio klimu).
supercali

#575 Re: PUNJENJE KLIME

Post by supercali »

Meni se ovo desilo nakon mjenjanja filtera i tako je grijalo nekih mozda sat-dva
Sutra upalio hladi normala pa sam zakljucio da je zbog toga mada moze biti i da grijesim ko zna
Post Reply