PUNJENJE KLIME
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#551 Re: PUNJENJE KLIME
Ne mogu se sjetiti kad mi je hladilo jer slabo palim klimu al sve su prilike da je to u pitanju
-
Naslovnica
#552 Re: PUNJENJE KLIME
U mojoj trulji radi klima, ali ne kao prošle godine. Možda 75% kako bi trebala. 100% samo dopuna.
-
novi_korisnik
#553 Re: PUNJENJE KLIME
Ja sam punio kod Neskovica, momci koji rade su korektni.. Prvi put kad sam otisao, prikopcali smo i pustio je probno punjenje i odma je primjetio da freon curi na hladnjaku.. To mi nije ništa naplatio.. Kad sam promjenio hladnjak i ponovo došao, prosli smo komplet proceduru.. Dizao je pritisak par bara više od onog pritiska sto je inace u sistemu, sve je izdrzalo.. Tek nakon sto je provjerio vakum, napunio je novi freon i ulje.. Također aparat na kraju pokaze da je punjenje bilo uspješno. Majstor mi je rekao da je slucajno izbacilo grešku na kraju da također ne bi morao ništa platiti, iako je napunio pli.. Tako da je to + za njih..
Jedina zamjerka je sto se jedan majstor mucio 10 minuta da nabije crijevo na ventil, ali je to riješio malo iskusniji kolega. Također primjetim da mi klima sada slabije hladi nego sto je to prije, e sad ne znam da li je do hladnjaka ili freona.. Ali uglavnom dobro je, razlika je mizerna, možda sam i umislio... Za 25KM idealno...
Jedina zamjerka je sto se jedan majstor mucio 10 minuta da nabije crijevo na ventil, ali je to riješio malo iskusniji kolega. Također primjetim da mi klima sada slabije hladi nego sto je to prije, e sad ne znam da li je do hladnjaka ili freona.. Ali uglavnom dobro je, razlika je mizerna, možda sam i umislio... Za 25KM idealno...
- amar1994
#554 Re: PUNJENJE KLIME
cuj truljaNaslovnica wrote:U mojoj trulji radi klima, ali ne kao prošle godine. Možda 75% kako bi trebala. 100% samo dopuna.
- amar1994
#555 Re: PUNJENJE KLIME
mozes ti , ti si jebac u kabrijusupercali wrote:Ne mogu se sjetiti kad mi je hladilo jer slabo palim klimu al sve su prilike da je to u pitanju
- supercali
#556 Re: PUNJENJE KLIME
Doduse meni kad je vruce ja krov skinemamar1994 wrote:mozes ti , ti si jebac u kabrijusupercali wrote:Ne mogu se sjetiti kad mi je hladilo jer slabo palim klimu al sve su prilike da je to u pitanju![]()
- amar1994
#557 Re: PUNJENJE KLIME
to tosupercali wrote:Doduse meni kad je vruce ja krov skinemamar1994 wrote:mozes ti , ti si jebac u kabrijusupercali wrote:Ne mogu se sjetiti kad mi je hladilo jer slabo palim klimu al sve su prilike da je to u pitanju![]()
i onda imas otvoren pogled na batake
- supercali
#558 Re: PUNJENJE KLIME
Al nekako odjednom mi ovo pocelo grijati ko toplana na -30
Izgleda kad krenu kvarovi sve jedan za drugim
Danas mjenjao ulje i sve filtere i popravio pumpu za pranje farova nije nikako radila sad klima imam nekih plastika dole zamjeniti jer sam svasta nesto zakacio i polomio
Doduse to je i do mene lijen da odmah uradim nego cekam nesto pa onda kad jedno pocnem idem sa svim onda
Izgleda kad krenu kvarovi sve jedan za drugim
Danas mjenjao ulje i sve filtere i popravio pumpu za pranje farova nije nikako radila sad klima imam nekih plastika dole zamjeniti jer sam svasta nesto zakacio i polomio
Doduse to je i do mene lijen da odmah uradim nego cekam nesto pa onda kad jedno pocnem idem sa svim onda
-
Astrix
#559 Re: PUNJENJE KLIME
I ja kontam da ću morati ovih dana otići da provjerim tu klimu. Nedavno kako je počelo ovo toplije vrijeme da upalim klimu kad ono skroz mlako puše, prošle godine sam siguran da je dobro radila evo sad izgleda nije dobra, valjda je samo punjenje...
- supercali
#560 Re: PUNJENJE KLIME
Danas klima hladi normala
Jel moguce kad ne palis cesto klimu da pocne puhati vruce dok se to ne probudi da kazem ponovo?
Jel moguce kad ne palis cesto klimu da pocne puhati vruce dok se to ne probudi da kazem ponovo?
- amar1994
#561 Re: PUNJENJE KLIME
jest , mora proc kroz sistemsupercali wrote:Danas klima hladi normala
- Paulaner
#562 Re: PUNJENJE KLIME
Nemam nikakvih problema sa klimom,prosle godine je napunio,stavio novi polen filter.Medjutim nakon sto ugasim klimu nakon nekih sat vremena punog rada i prebacim na obicnu ventilaciju osjeti se nekakav cudan miris i to traje ca.5 min. Jel je treba dezinfikovat i ako treba jel se mora ponovo ispraznit i napunit ili se moze samo dezinfikovat?
- supercali
#563 Re: PUNJENJE KLIME
Jebe on mene postenoamar1994 wrote:jest , mora proc kroz sistemsupercali wrote:Danas klima hladi normala
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#564 Re: PUNJENJE KLIME
Paulaner wrote:Nemam nikakvih problema sa klimom,prosle godine je napunio,stavio novi polen filter.Medjutim nakon sto ugasim klimu nakon nekih sat vremena punog rada i prebacim na obicnu ventilaciju osjeti se nekakav cudan miris i to traje ca.5 min. Jel je treba dezinfikovat i ako treba jel se mora ponovo ispraznit i napunit ili se moze samo dezinfikovat?
Ne treba se nista prazniti, dezinfekcija se radi neovisno od punjenja.
To sto sr cuje, vjetovatno budj, plijesni, bakterije, praktikuj da nakon gasenja klime, ostavis ventilaciju uvijek upaljenu par minuta, a mozes i sam kupiti sprej za dezinfekciju, pa to malo popraviti sto se tice neugodnog mirisa.
-
Naslovnica
#565 Re: PUNJENJE KLIME
J*bo mater, da mi neko danas ponudi auto za dž, kakvo god, ne bih ga uzeo ako nema klimu. Ne znam samo kako se nekada živjelo bez A/C u autu?! A Fićom se na remo išlo...
- rovac13
#566 Re: PUNJENJE KLIME
Dobro bi bilo pokusat sa pjenom,na njoj dodje tanko silikonsko crijevo,pa pokusat gurnut kroz neki od otvora sto dublje dole,nebi li se doslo do hladnjaka..........ako se uspije njeg naprskat tom pjenom onda si na konju.
Ta pjena se skroz zavuce u hladnjak i povuce za sobom prljavstinu.Tako cistim i klime po kuci.
Na pezo 307 se vidi sa strane od suvozaca senzor koji je uboden i unutra mjeri nekakvu temp haman i skroz je blizu hladnjaka unutra.Senzor se izvadi i kroz tu rupu se moze doci pravo na hladnjak izgleda.
Ako ne moze pjena,moze sprej,bilo sta.
Samo to treba cistit obavezno,to je idealno mjesto za razmnozavanje svega i svacega.
Ta pjena se skroz zavuce u hladnjak i povuce za sobom prljavstinu.Tako cistim i klime po kuci.
Na pezo 307 se vidi sa strane od suvozaca senzor koji je uboden i unutra mjeri nekakvu temp haman i skroz je blizu hladnjaka unutra.Senzor se izvadi i kroz tu rupu se moze doci pravo na hladnjak izgleda.
Ako ne moze pjena,moze sprej,bilo sta.
Samo to treba cistit obavezno,to je idealno mjesto za razmnozavanje svega i svacega.
-
AmirBaa
#567 Re: PUNJENJE KLIME
ljudi gdje klimu popraviti-napuniti ali da nije neskovic...Vidio sam na barama ima neki klima centar, valja li to sta 
-
axe22
#568 Re: PUNJENJE KLIME
Ja sam danas radio punjenje klime kod prijatelja.
Na ovih 41c kako pokazuje senzor prije punjenja na otvorima je bila temp zraka 10-11c, nakon punjenja (falilo 50g plina, 460 ide u citav sistem i ulja je stavljeno 10, a bilo je samo 3) izacivalo je izmedu 5-6c na isto 41c vanjske. (automaski postavljeno na 16c)
Fina razlika zbog tih 50g.
Kad je zadnji put radjen servis ne bi znao
Na ovih 41c kako pokazuje senzor prije punjenja na otvorima je bila temp zraka 10-11c, nakon punjenja (falilo 50g plina, 460 ide u citav sistem i ulja je stavljeno 10, a bilo je samo 3) izacivalo je izmedu 5-6c na isto 41c vanjske. (automaski postavljeno na 16c)
Fina razlika zbog tih 50g.
Kad je zadnji put radjen servis ne bi znao
- kafanski_covjek
#569 Re: PUNJENJE KLIME
i meni pocela da grijesupercali wrote:Moram pogledati klimu grije ko toplana
Do neki dan je normalno hladilo sta je bilo nemam pojma
- supercali
#570 Re: PUNJENJE KLIME
Ja sam mjenjao filter klime pa kontam da nije do toga bilo i izgleda da jestekafanski_covjek wrote:i meni pocela da grijesupercali wrote:Moram pogledati klimu grije ko toplana
Do neki dan je normalno hladilo sta je bilo nemam pojmatek nakon 20 min krene hladan zrak
Kasnije valjda kad se ohladilo to sve ok radi
-
noviclan
#571 Re: PUNJENJE KLIME
I sta na kraju bi, kji majstor osim cele i buce lozaca za popravku klime, da li neslovic ima onu uv boju da se ustavnovi gdje pusta klima naravno uz to i da je napuni_BataZiv_0809 wrote:Ako si siguran da ti je sistem dobar i da nigdje nemas curenje, idi kod Neskovica ili gdje vec je jeftinije. Ista stvar ako vec znas da ti je supalj i da svake godine punis, a ne zelis popravljat.
-
noviclan
#572 Re: PUNJENJE KLIME
Usput je li ko bio kod ovog hadzije
https://www.olx.ba/artikal/21058176/pun ... uto-klime/
Znaci komelovci samo ako je punjenje i kome noje puno petobanka
https://www.olx.ba/artikal/21058176/pun ... uto-klime/
Znaci komelovci samo ako je punjenje i kome noje puno petobanka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#573 Re: PUNJENJE KLIME
Kod mene je solidna havarija, pušĆa obilno, pa sam u dilemi da li da pokusam pregurati ljeto i da to radim van sezone ili da radim sad po skupljoj cijeninoviclan wrote:I sta na kraju bi, kji majstor osim cele i buce lozaca za popravku klime, da li neslovic ima onu uv boju da se ustavnovi gdje pusta klima naravno uz to i da je napuni_BataZiv_0809 wrote:Ako si siguran da ti je sistem dobar i da nigdje nemas curenje, idi kod Neskovica ili gdje vec je jeftinije. Ista stvar ako vec znas da ti je supalj i da svake godine punis, a ne zelis popravljat.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#574 Re: PUNJENJE KLIME
Meni se prije 2-3 godine desilo da mi klima radi dok vozim a onda kad zaustavim auto pocne da grije. Otisao sam kod Cele u Klima centar i neko malo govno mi je zamjenio sa donje strane koje uzgred nije bilo ni malo jeftino i radi ko sat.....mislim da je bilo oko 150-200 KM (mada nisam bas 100% siguran za cijenu jer sam i punio klimu).kafanski_covjek wrote:i meni pocela da grijesupercali wrote:Moram pogledati klimu grije ko toplana
Do neki dan je normalno hladilo sta je bilo nemam pojmatek nakon 20 min krene hladan zrak
- supercali
#575 Re: PUNJENJE KLIME
Meni se ovo desilo nakon mjenjanja filtera i tako je grijalo nekih mozda sat-dva
Sutra upalio hladi normala pa sam zakljucio da je zbog toga mada moze biti i da grijesim ko zna
Sutra upalio hladi normala pa sam zakljucio da je zbog toga mada moze biti i da grijesim ko zna