Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

tututuuuu

#551 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tututuuuu »

Zmaj isto (onaj kod stanice) i Kod Nune.

Sto se tice lepinja/somun. Pa meni su u Sarajevu prodavali lepinju pod somun, ne znam sta je to. Ja trazim somun ona meni donese lepinju, ja trazim pogacu i pokazem prstom, ona meni; "mislite somun". :-)
Last edited by tututuuuu on 12/12/2015 16:57, edited 1 time in total.
muha_sa

#552 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

Fudo Bosna wrote:Po usluzi i brzini i ljubaznosti bez konkurencije , "Željo 1"....

Inače 5-ca Ferhatović i Željo po meni, jer je to stara škola i kvalitet, autentičnih sarajevskih cevapa, nisam odavno bio kod Kurte ali i on je predstavnik stare škole, mislim da su i Hodžić/Mrkva dobri, nisam tamo jeo godinama, ali ovi "novopečeni" po Čaršiji što imaju "napucane" nazive i "sređene" radnje , nemaju pojma šta je stara škola Želje i Ferhatovića i to je po meni za raju koja nisu iz Sarajeva, ako hoceš autentični sarajevski ćevap, Ferhatović i Željo !!!
Ferhatovic i Mrkva su radili i cevape pravili i bili poznati širom Juge kad vlasnik "Želje" nije znao gdje je Sarajevo.
Šahin je radio za roštiljem kod Mrkve, kasnije doveo buraza Hasana i još jednog mladjeg od njih i kad su se okoptili (čaršija je tad svašta pricala) otvorili su "Želju"
Hase je imo majstora za cevape a prva njegova cevabdžinica je bila u Telalima--kasnije na tom mjestu bila mesara "Belje"---otvorio devetku a Ešrefaga a.r. "Sport"
tako da ta prica o autenticnom sarajevskom cevapu u kojem spominješ "Želju" i Šahina nigdje veze.--al se o ukusima ne raspravlja--nekom se svidjaju jedni nekom drugi a neko voli iz mesare pa u tavu.
okanomalo

#553 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by okanomalo »

tututuuuu wrote:Zmaj isto (onaj kod stanice) i Kod Nune.

Sto se tice lepinja/somun. Pa meni su u Sarajevu prodavali lepinju pod somun, ne znam sta je to. Ja trazim somun ona meni donese lepinju, ja trazim pogacu i pokazem prstom, ona meni; "mislite somun". :-)
zna se odakle pogace dolaze. :D popizdim kad vidim pogace ala somun. :oops:
zateznistub

#554 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

muha_sa wrote:
Fudo Bosna wrote:Po usluzi i brzini i ljubaznosti bez konkurencije , "Željo 1"....

Inače 5-ca Ferhatović i Željo po meni, jer je to stara škola i kvalitet, autentičnih sarajevskih cevapa, nisam odavno bio kod Kurte ali i on je predstavnik stare škole, mislim da su i Hodžić/Mrkva dobri, nisam tamo jeo godinama, ali ovi "novopečeni" po Čaršiji što imaju "napucane" nazive i "sređene" radnje , nemaju pojma šta je stara škola Želje i Ferhatovića i to je po meni za raju koja nisu iz Sarajeva, ako hoceš autentični sarajevski ćevap, Ferhatović i Željo !!!
Ferhatovic i Mrkva su radili i cevape pravili i bili poznati širom Juge kad vlasnik "Želje" nije znao gdje je Sarajevo.
Šahin je radio za roštiljem kod Mrkve, kasnije doveo buraza Hasana i još jednog mladjeg od njih i kad su se okoptili (čaršija je tad svašta pricala) otvorili su "Želju"
Hase je imo majstora za cevape a prva njegova cevabdžinica je bila u Telalima--kasnije na tom mjestu bila mesara "Belje"---otvorio devetku a Ešrefaga a.r. "Sport"
tako da ta prica o autenticnom sarajevskom cevapu u kojem spominješ "Želju" i Šahina nigdje veze.--al se o ukusima ne raspravlja--nekom se svidjaju jedni nekom drugi a neko voli iz mesare pa u tavu.
... a ja valjam gluposti... :thumbup:
zateznistub

#555 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

jedino u nekoj šitarskoj radnji koja somuna očima nije vidjela, na ostalim mjestimapekare/ćevabdžinice prosto nije moguće
KB9

#556 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by KB9 »

muha_sa wrote: neko voli iz mesare pa u tavu.
e vala odbijam vjerovat da postoje budale koje bi to prvo izabrale :mrgreen:
tututuuuu

#557 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tututuuuu »

zateznistub wrote:

jedino u nekoj šitarskoj radnji koja somuna očima nije vidjela, na ostalim mjestimapekare/ćevabdžinice prosto nije moguće
Da. Al vecinu tih pekara oni i drze. Ugl., ne znaju napraviti somun vec pogacu/lepinju i to zovu somun. :D
Fudo Bosna

#558 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

muha_sa wrote:

Pod terminom , "autentičan ćevap" mislim na recept pravljenja, kojega je slijedio i Šahin, taj Hasetov NO1 recept...

Tačno za Mrkvu i Ferhatovića, Željo je nastao kasnije i postao jednako jak Čaršijski brend a što govori činjenica, koju su priznavali i Ferhatovići da je u 80 tim druga polovica i pred rat bio najjači u prodaji , Željo 1, ( od 600 pa i do do 1000 komada somuna), meni Asim rahmetli govorio, amidžić Hasetov, da ima Šahin najveću prodaju/promet na Čaršiji, ne znam da bi Ferhatović baš "navijao" za Želju 1,(govorio neistinu, ne ide im baš Željo 1 u prilog), a što Kurto npr nije ni blizu nikada dostigao, valjda i to ponešto govori o kvalitetu? Dakle imao je daleko najveći dnevni promet, ...(da ne govorim o kvalitetu i brzini usluge ,kada je najveća gužva u Želji 1 ti si za 5 min uslužen , na drugim mjestima čekaš i do pola sata)...
To već nije stvar ukusa nego objektivan pokazatelj mjerilo kvalitete/brzina usluge...
Po meni su najjači: Željo, Ferhatovići i Mrkva, nekima Zmaj, nekima Ramiz i slično, (ukusi su različiti...)

A o ukusima se ne raspravlja, to je svačiji lični izbor/mišljenje !!!
Last edited by Fudo Bosna on 12/12/2015 19:03, edited 6 times in total.
zateznistub

#559 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

tututuuuu wrote:
zateznistub wrote:

Da. Al vecinu tih pekara oni i drze. Ugl., ne znaju napraviti somun vec pogacu/lepinju i to zovu somun. :D
Generalno da, alli ima i onih koje drze oni ali su somuni prva liga, jedan od njih je bila kad se krene
Vracama, Derviša Numića, Odmah nakon skretanja u bivšu gornju Petrovačku šipci drzali ali somuni bili prva liga
Raigor Stonehoof

#560 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

Cekaj bolan, ne mogu da vjerujem da se na temi ovakvog naziva i spominje Zeljo. Jedino sto oni imaju je nevjerovatan marketing, nije mi jasno kako svaki faking dijasporac hoce da ga vodim tamo. Sto se tice "kvalitete" onoga sto oni nazivaju cevap, smijesno je i pricati o tome. Natrpaju brasna i sode pa cevap izgleda duplo veci nego na drugim mjestima, a ustvari ne pojedes nista. A sto se tice usluge, jebala ih ona, i njihovo guranje drugih musterija za moj sto. Kad jedem NECU da sjedim sa strancem za stolom, a oni konobari te samo mutavo pogledaju, ni ne pitaju jel slobodno vec dovode druge goste za tvoj sto.
Forumerrer

#561 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Forumerrer »

Ilidzanka mi ima najukusnije cevape, ali i oni su dosta srozali kvalitet. Na carsiji ako jedem to je u Petici, nekad u Specijalu. Hodzic i Zeljo katastrofa, Mrkva previse razvikana.

Kao rodjeni Sarajlija samo cu reci da su sarajevski cevapi precijenjeni. Ko ne vjeruje nek ode recimo kod Harija u Travnik
Raigor Stonehoof

#562 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Forumerrer wrote:Ilidzanka mi ima najukusnije cevape, ali i oni su dosta srozali kvalitet. Na carsiji ako jedem to je u Petici, nekad u Specijalu. Hodzic i Zeljo katastrofa, Mrkva previse razvikana.

Kao rodjeni Sarajlija samo cu reci da su sarajevski cevapi precijenjeni. Ko ne vjeruje nek ode recimo kod Harija u Travnik
kad pozelim narucit mast sa cevapima mozda i odem :-) bila je rasprava o toj gadosti prije stranicu-dvije :P
karanana

#563 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

ma travnicki najbolji. cijena/kvalitet/navlazenost...... sve super.
Forumerrer

#564 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Forumerrer »

Raigor Stonehoof wrote:
Forumerrer wrote:Ilidzanka mi ima najukusnije cevape, ali i oni su dosta srozali kvalitet. Na carsiji ako jedem to je u Petici, nekad u Specijalu. Hodzic i Zeljo katastrofa, Mrkva previse razvikana.

kad pozelim narucit mast sa cevapima mozda i odem :-) bila je rasprava o toj gadosti prije stranicu-dvije :P
Pa narucis da nije poliven ko sto ja radim. Nije to pod moranje.
Raigor Stonehoof

#565 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

karanana wrote:ma travnicki najbolji. cijena/kvalitet/navlazenost...... sve super.
To o cemu ti pricas je malo prije Travnika :D
zateznistub

#566 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Raigor Stonehoof wrote:Cekaj bolan, ne mogu da vjerujem da se na temi ovakvog naziva i spominje Zeljo. Jedino sto oni imaju je nevjerovatan marketing, nije mi jasno kako svaki faking dijasporac hoce da ga vodim tamo. Sto se tice "kvalitete" onoga sto oni nazivaju cevap, smijesno je i pricati o tome. Natrpaju brasna i sode pa cevap izgleda duplo veci nego na drugim mjestima, a ustvari ne pojedes nista. A sto se tice usluge, jebala ih ona, i njihovo guranje drugih musterija za moj sto. Kad jedem NECU da sjedim sa strancem za stolom, a oni konobari te samo mutavo pogledaju, ni ne pitaju jel slobodno vec dovode druge goste za tvoj sto.
Napokon poznavalac! :thumbup: Al ne mozes ti to raji objasniti...

a poljev...to varivo sudnu vodu necu ni da pominjem!

Jedino mimo Sarajeva je travnik ali ona kod sareene đamije, nema tog poljeve, ne znam da je li kod Harija. Tuzla ne zna sta je rostilj
Forumerrer

#567 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Forumerrer »

Ne kontam, zar je tesko reci bez poljeva, kao sto neko kaze bez luka?
Fudo Bosna

#568 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

Koji "stručnjaci" , eto Željini ćevapi,"ne valjaju", pa ljudi 5-ca je,nažalost , skroz devalvirala,Kurto očajan, Sporta, meni nekada drage ćevabdžinice i 9-ke, nažalost više nema,a naveo sam u ranijim postovima šta jedan od Ferhatovića kaže i nije bio jedini, da su najjači bili prije rata u prodaji , taj Željo 1 i da su imali kvalitet i recepturu Ferhatovića, ali eto ne "valjaju" :-) . Pa jedite gdje hoćete, ko Vam brani?

Zato su valjda ćevabdžinica sa največim prometom na Caršiji, jer su ljudi koji su im mušterije , "levati" , pa ne znaju da su ćevapi "loši" :izet:

Ija koji sam rođeni sarajlija sam "levat" i "ne znam", i kome je mati sarajka i dedo i nana sarajlije , koji sam jeo u 9-ki kada se pola ovih što "lupetaju", nije ni rodilo? Ali,nažalost: 9-ke nema, Sport zatvoren, Kurto ni blizu onom predratnom, meni Željo sasvim dobar ,kome nije ima druge ćevabdžinice, pa neka jede gdje voli ...
muha_sa

#569 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

Fudo Bosna wrote:
muha_sa wrote:

Pod terminom , "autentičan ćevap" mislim na recept pravljenja, kojega je slijedio i Šahin, taj Hasetov NO1 recept...

Tačno za Mrkvu i Ferhatovića, Željo je nastao kasnije i postao jednako jak Čaršijski brend a što govori činjenica, koju su priznavali i Ferhatovići da je u 80 tim druga polovica i pred rat bio najjači u prodaji , Željo 1, ( od 600 pa i do do 1000 komada somuna), meni Asim rahmetli govorio, amidžić Hasetov, da ima Šahin najveću prodaju/promet na Čaršiji, ne znam da bi Ferhatović baš "navijao" za Želju 1,(govorio neistinu, ne ide im baš Željo 1 u prilog), a što Kurto npr nije ni blizu nikada dostigao, valjda i to ponešto govori o kvalitetu? Dakle imao je daleko najveći dnevni promet, ...(da ne govorim o kvalitetu i brzini usluge ,kada je najveća gužva u Želji 1 ti si za 5 min uslužen , na drugim mjestima čekaš i do pola sata)...
To već nije stvar ukusa nego objektivan pokazatelj mjerilo kvalitete/brzina usluge...
Po meni su najjači: Željo, Ferhatovići i Mrkva, nekima Zmaj, nekima Ramiz i slično, (ukusi su različiti...)

Kurto je bio piljar iliti zelencar na čaršiji--na istom mjestu gdje je sad cevabdžinica kad je Hase, Mrkva, Džinovic, pa i Šahin imali svoje cevabdžinice a gdje je sad Hodžic 2 tu je isto bila cevabdžinica Taškent i to baš u vakat kad je Kurto piljaru držo. Tek kasnije, mnogo kasnije se cevabdžinica otvorila---al je to više i nebitno za ovu temu
Fudo Bosna

#570 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

muha_sa wrote:
Fudo Bosna wrote:

Kurto je bio piljar iliti zelencar na čaršiji--na istom mjestu gdje je sad cevabdžinica kad je Hase, Mrkva, Džinovic, pa i Šahin imali svoje cevabdžinice a gdje je sad Hodžic 2 tu je isto bila cevabdžinica Taškent i to baš u vakat kad je Kurto piljaru držo. Tek kasnije, mnogo kasnije se cevabdžinica otvorila---al je to više i nebitno za ovu temu
:thumbup:

Lijepa stara vremena...Meni lično za merak, da pojedem ali i oćejfim u taj vakat, 9-ka najdraža bila ...
muha_sa

#571 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

ko je bio za roštiljem :? Mido il Faruk :? :-D
Ivica na kasi radio :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#572 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Sta bi vi od cevapa, to je fast food, dakle, koja prica o kvalitetu?
tututuuuu

#573 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tututuuuu »

Fudo Bosna wrote:Koji "stručnjaci" , eto Željini ćevapi,"ne valjaju", pa ljudi 5-ca je,nažalost , skroz devalvirala,Kurto očajan, Sporta, meni nekada drage ćevabdžinice i 9-ke, nažalost više nema,a naveo sam u ranijim postovima šta jedan od Ferhatovića kaže i nije bio jedini, da su najjači bili prije rata u prodaji , taj Željo 1 i da su imali kvalitet i recepturu Ferhatovića, ali eto ne "valjaju" :-) . Pa jedite gdje hoćete, ko Vam brani?

Zato su valjda ćevabdžinica sa največim prometom na Caršiji, jer su ljudi koji su im mušterije , "levati" , pa ne znaju da su ćevapi "loši" :izet:

Ija koji sam rođeni sarajlija sam "levat" i "ne znam", i kome je mati sarajka i dedo i nana sarajlije , koji sam jeo u 9-ki kada se pola ovih što "lupetaju", nije ni rodilo? Ali,nažalost: 9-ke nema, Sport zatvoren, Kurto ni blizu onom predratnom, meni Željo sasvim dobar ,kome nije ima druge ćevabdžinice, pa neka jede gdje voli ...
Nemaju najveci promet zbog kvalitete, vec lokacije. Meni kad god neko dodje vodi ga kod Zelje i gotovo, nista drugo i ne zna. A ne mogu ja njih sad voditi na stanicu na cevape bas ili kod Zeljinog na pitu, nije to to, al da su ukusniji jesu. Zeljo je srednja zalost odavno. Sudzukice su im zato uvijek bolji izbor.

I jos jedna stvar sto mene tamo nervira pa da im je najbolja hrana je sto ne mogu ni zapaliti poslije kao covjek vec odmah konobar doleti pobrisu stol i kao gubi se. Ili ti uvijek nekog uvale za stol itd... jebo to. Za svoj novac hocu da jedam kao covjek a ne da me konobar nabrzava.
Edin H.

#574 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

gnjev wrote:Somun
Image
Lepina ( Ne mogu prevaliti preko jezika lepinja iako u masi ugostiteljskih objekata koriste ovaj naziv)
Image
Lijepo od tebe sto pomazes milionima Bosanaca da skontaju :izet:
gnjev

#575 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by gnjev »

Glorificiraš klix forum Edo :D
Post Reply