Na Javnom ispitu samo pise polozio / nije polozio. Na uvjerenju o polozenom JI samo ti stoji da si polozio/la i nista vise. Cini mi se da je granica 27-28 tacnih od 42, neka me neko ispravi ako grijesim, davno sam polagao pa sam zaboravio.
Onda ides na strucni, 10 test pitanja, 7 moras odgovorit da odes na intervju.
Nakon obavljenog intervjua formira se lista uspjesnih kandidata (oni koji su prosli intervju), poredanih po abecedi i prakticno niko ne zna konacan saldo bodova, znaci moze prvi na listi cije ime pocinje sa A A da je bio najlosiji po konacnom zbiru ocjena.
Izbor kandidata koji ce biti zaposlen vrsi se po subjektivnoj ocjeni ministra ili koga vec ko je rukovodioc organa drzavne sluzbe, citaj prolazi onaj kome je nasteljeno, a ne ko je bio najuspjesniji, tako da te lista i ne zanima u krajnjem slucaju.
Moj savjet, trazi stelu prije konkursa, na postenje se neces zaposliti.
Iz mog iskustva nakon xy konkursa, uvijek su se zaposljavali ljudi koji bi strucni uradili 10/10 tj 100%, znaci ono preofirno se zna na svakom konkursu kad cita rezultate strucnog prije intervjua ko je uradio maksimalno strucni, on ce biti i primljen.
Npr od nas 20, strucni polozi 7-8, svi po 7/10 rezultatom (to je i granica za prolazak na intervju), a jedna osoba je uvijek 10/10 i to je sretni dobitnik, odmah mu ime zapises i cekas obavijest ADS-a da vidis da je taj i primljen.
Ako te jos sta zanima pitaj.
Sent from my iPhone using Tapatalk