Moderator: anex

cini mi se da ja danas vidje njihovu ambasadu na carsiji, zastava mi zapara oko pa se okrenu... preko puta vjecnice...pa et' provjerinetclub wrote:Pozdrav,
planiram ove godine u Albaniju na godišnji sa svojom suprugom, međutim upravo sam vidio na njihovom site-u MVP-a da za državljane BiH treba viza, tj. nismo navedeni u listi za države koje mogu putovati bez vize u Albaniju....
Zanima me zna li neko koliko se čeka na vizu i jel otvorena ambasada u SA, pošto sam pročitao da će je otvoriti do kraja 2010. godine, pa se kao nadam da su malo ubrzali proces....
Hvala !

cijene smjestaja, zavisno od mjesta + blizine plazi + netaknutosti prirode: 20 - 50 eur (ne govorim o "luksuznim" (citaj=kicastim) hotelima). ovo govorim za porodicu, ne za jednu osobu. nas je bilo cetvero, dvoje djece i mi "matorci".vozač wrote:...osim toga i oni su se pomamili, barem prema onome što sam čuo, obzirom da im dolaze u velikom broju i amerikanci, cijene baš i nisu nešto pretjerano povoljne, mislim da kad se sve ukalkuliše, dugačak put, nepoznato, infrastruktura, nisam baš pretjerano zagrijan
ipak je bivša država, kompletna, bez obzira na sve što nas tare, za njih amerika i biće to još dugo
malo glamura i fotke iz zraka, po meni nedovoljno za odlazak, pogotovo sa malom djecom
ma pretpostavljam da je tako, mene je smorila sama crna gora, ulcinj pogotovo, tako da u albaniju nisam ni pomislio da idem, a i trebao sam krenuti "ućoravo", jesam kontaktirao i ove iz udruženja albanaca, ali nikako nisam mogao dobiti neke provjerene informacije, od provjerenih ljudi, za koje znam da imaju slične kriterije kao jabilosto wrote:cijene smjestaja, zavisno od mjesta + blizine plazi + netaknutosti prirode: 20 - 50 eur (ne govorim o "luksuznim" (citaj=kicastim) hotelima). ovo govorim za porodicu, ne za jednu osobu. nas je bilo cetvero, dvoje djece i mi "matorci".vozač wrote:...osim toga i oni su se pomamili, barem prema onome što sam čuo, obzirom da im dolaze u velikom broju i amerikanci, cijene baš i nisu nešto pretjerano povoljne, mislim da kad se sve ukalkuliše, dugačak put, nepoznato, infrastruktura, nisam baš pretjerano zagrijan
ipak je bivša država, kompletna, bez obzira na sve što nas tare, za njih amerika i biće to još dugo
malo glamura i fotke iz zraka, po meni nedovoljno za odlazak, pogotovo sa malom djecom
putevi su nerijetko dobri, ali su prilazi plazama malo "ispod nivoa", no plaze su san snova. jugo-istok je los, tj. putevi su losi. oni trenutno rade na svim putevima, simultano. grade takvu infrastrukturu puteva da je to nevidjeno! takva brzina i takve ambicije su nama strane... kod nas se to ne desava!
srednjevjekovni gradovi, anticki teatri, nalazista i slicno - toga ima u izobilju, a takodjer i prirodnih ljepota i nacionalnih parkova, tako da se moze organizirati jedan super aktivan i odlican, sadrzajan odmor.
nisam se susrela sa dzeparima, sa lopovima i slicno. takvih ima na sve strane, ali kada uporedim neljubaznost hrvatskog i crnogorskog primorja, posebno prema nama bosancima, meni se albanska situacija cini prefantasticnom... istina, dosta je prljavo, plaze su nerijetko okruzene mini deponijama, ali toliko ima plaza koje su ciste, u sklopu kampa ili mini resorta, da uopce ne moras to da primjetis.
doduse, moras znati gdje je to da je cisto, jer ako krenes "naslijepo" onda ces sigurno da naletis na svasta. generalno, veci gradovi (saranda, valona i drac) su nabudzeni, pretrpani, nakiceni, prljavi... meni se ne svidjaju... mali gradovi, u stvari vise seoca, su odlicna... dhermi, himara, kavaja, ksamil... da ne povjerujes gdje si se nasao
no, da ne davim... mi imamo odlicne utiske, a ono malo sto nam je smetalo je totalno potisnuto onim lijepim sto smo dozivjeli...