nije ga trebao pisati. zakon kad je stupio na snagu vazio je za one koji imaju vozacku manje od dvije godine...respo wrote:pa za situaciju broj 1 i trebao ti je pisati kaznu nevazno koji policajac bio
za ostalo necu komentarisati jer ne znam zbog cega te ganja tako
sta vas najvise nervira kod policajaca?
- Cholina_Lokica
#551 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
- kurty
#552 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Jeste trebao me je pisati, ali mi je isto tako trebao sta mi to pise, mislim, koju kaznu mi pise... Znaci, da je rekao, "po novom zakonu, nakon 23:00h nesmijes da vozis" i tacka... a ne "vidjet ces kad ti dodje koverta"...
- Cholina_Lokica
#553 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
nije ba trebao, u zakonu kad je izasao nadji clan 186, stav 7 i 8
-
andrija2007
#554 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Najviše me nervira uglađenost!
- respo
#555 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
trebao ga je pisati jer u zakonu pise ne smije voziti onaj ispod 2 godine polozeno ili onaj ispod 23 godine zivotaDile wrote:nije ga trebao pisati. zakon kad je stupio na snagu vazio je za one koji imaju vozacku manje od dvije godine...respo wrote:pa za situaciju broj 1 i trebao ti je pisati kaznu nevazno koji policajac bio
za ostalo necu komentarisati jer ne znam zbog cega te ganja tako
svejedno je dali ti je sutra 23-i rodjendan a polozio si na 18-i rodjendan mora te pisati
to sto se on tako ponio prema njemu i kako je odgovorio i sve vezano za to je druga stvar i stvar policajca kao pojedinca
Last edited by respo on 01/10/2009 03:30, edited 1 time in total.
- respo
#556 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
(7) Lice koje je položilo vozački ispit i dobilo vozačku dozvoluDile wrote:nije ba trebao, u zakonu kad je izasao nadji clan 186, stav 7 i 8
za kategoriju vozila A1, A, B ili C i C1 ne smije dvije
godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati
vozilom na putu brzinom većom od 70 km/h, na putu
namijenjenom isključivo za saobraćaj motornih vozila i
brzom putu brzinom većom od 90 km/h, odnosno 120 km/h
na autoputu, a lahkim motociklom 40 km/h, niti tim
vozilom smije vući priključno vozilo, a ni organizirano
prevoziti djecu.
(8) Lice iz stava (7) ovog člana, mladje od 23 godine, ne smije
upravljati vozilom u saobraćaju na putu u vremenu od 23
sata do 5 sati, osim ako je s njim u vozilu lice starije od 25
godina koje ima vozačku dozvolu i kojem u posljednjoj
godini nije izricana zaštitna mjera ili mjera sigurnosti
zabrane upravljanja motornim vozilom.
-
dimu
#557 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
a ti bi prolazila kroz crveno a da policija postuje zakon pa da te ne mogu uhvatit ?hadzinica wrote:znas li clan 34 ?Mascherano wrote: Naravno. Trebao bih te pustiti da divljas, prolazis kroz crveno, a ja da stanem na semaforu...E bas si mudar.
![]()
e bas si mudra
-
nova_korisnica
#558 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
cackalica u ustima dok setaju ferhadijom... 
-
sarayewo
#559 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Nema on sta da ti objasnjava, nego ti mora dati zapisnik koji ti moras potpisati da bi ti dosla koverta kuci. Ako ne potpises, znaci da ne prihvatas krivicu i automatski slucaj ide na rjesavanje pred sud. Ako si potpisao zapisnik onda se podrazumijeva da si procitao sta je tamo napisao i to kao takvo prihvatio. A oni su duzni u zapisniku navesti u detalje prekrsaj...kurty wrote:Jeste trebao me je pisati, ali mi je isto tako trebao sta mi to pise, mislim, koju kaznu mi pise... Znaci, da je rekao, "po novom zakonu, nakon 23:00h nesmijes da vozis" i tacka... a ne "vidjet ces kad ti dodje koverta"...
A na temu, nervira me bahatost prema nama "obicnima". Jedan mi je u Olovskim Lukama bukvalno nasrnuo na suprugu kad je pocela, nakon sto sam joj ja rekao da to uradi, da slika mjesto i nacin na koji su me zaustavili. Sakriveni, bez kapa, bez prsluka, bez icega, i jos me povrh toga "uhvatio" na 85 km/h na 250m, a do table naziva naseljenog mjesta nije bilo vise od 200. Ona pocela da slika, on nasrnuo na nju da joj otme mobitel, a ja na njega... jedva sam se suzdrzao da ga ne rastavim na proste faktore. Da sam to uradio, ja bih ispao kriv i uvalio se u probleme. Zavrsili tu, otisli u PU Olovo da ga prijavimo i na sve dobili komentar od komandira "ma znam, on je problematican, ne znam gdje cu sa njim... vec sam imao problema, al ne mogu nigdje drugo da ga stavim."
- Cholina_Lokica
#560 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
respo wrote:(7) Lice koje je položilo vozački ispit i dobilo vozačku dozvoluDile wrote:nije ba trebao, u zakonu kad je izasao nadji clan 186, stav 7 i 8
prevoziti djecu.
lice iz stava 7
milion puta me nisu pisali zbog toga, dok nisam napunila 23 godine
- glade
#561 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
ma ja... najlakse solit pamet iz tih malo vecih gradova na zapadu a veze nemas sta se desava ovamo...alanskoda wrote:glade.ili si ti dobio vozacku preko stele ili je u bosni jedinstven zakon.zivim u malo vecem gradu na zapadu,i do sad jos nisam vidio da hitna ili policija sa rotacijom stoji na semaforu i ceka zeleno.![]()
![]()
![]()
![]()
- glade
#562 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
on treba da bude kaznjen, potpuno se slazem... ali trebas i ti, a ne da se sudija "samo nasmijesi"...Mascherano wrote:glade wrote:i ti to iznosis javno? pa svako ko je polozio vozacki zna da i vama sa rotacijom nije dozvoljen prolazak kroz crveno...e milicijo...Mascherano wrote:Da vam skratim diskusiju:
-Vozac je ispred nas prosao na cisto crveno i mi smo upalili rotaciju, krenuli za njim (isto kroz crveno), zaustavili ga i pisali. Vozac je trazio suocenje na sudu i tvrdio kako smo i mi prosli kroz crveno, na sto se sudija samo nasmijesio. Vozac je platio maksimalnu kaznu i sudske troskove naravno.
Naravno. Trebao bih te pustiti da divljas, prolazis kroz crveno, a ja da stanem na semaforu...E bas si mudar.
![]()
- smurf
#563 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Dosao sam do desete strane, nastavak sa citanjem jakako slijedi
a kod policajca me nervira pistolj.
- respo
#564 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
stav 7Dile wrote:respo wrote:(7) Lice koje je položilo vozački ispit i dobilo vozačku dozvoluDile wrote:nije ba trebao, u zakonu kad je izasao nadji clan 186, stav 7 i 8
prevoziti djecu.
lice iz stava 7iliti ga to je lice koje ima vozacku manje od 2 godine
milion puta me nisu pisali zbog toga, dok nisam napunila 23 godine
lice bilo koje koje ima vozacku manje od 2 godine znaci lice koje je polozilo u 18-oj u 26-oj u 56-oj
lice iz stava 7 koje je mladje od 23 godine ne moze voziti auto od 23 do 5 sto obuhvata i ovo 2 godine vozacke i godine sto znaci da tu spada i onaj koji je polozio sa 18 ali je mladji od 23 s tim da oni stariji od 23 mogu voziti od 23 do 5 ako im je proslo 2 godine vozacke
-
Mascherano
#565 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
glade wrote:on treba da bude kaznjen, potpuno se slazem... ali trebas i ti, a ne da se sudija "samo nasmijesi"...Mascherano wrote:glade wrote: i ti to iznosis javno? pa svako ko je polozio vozacki zna da i vama sa rotacijom nije dozvoljen prolazak kroz crveno...e milicijo...
Naravno. Trebao bih te pustiti da divljas, prolazis kroz crveno, a ja da stanem na semaforu...E bas si mudar.
![]()
A ko ce ga zaustaviti? Da ne mislis mozda da ce sam stati...
- glade
#566 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
pa valjda ima registracije koje mozete zapisat pa mu poslat kaznu... ili dojaviti odma kolegama... ima vas na svakom cosku, al jok, bolje da ga vi uhvatite... "poeni" idu vamaMascherano wrote:
p.s. i nije poenta uopste u tome da li je to uredu ili nije... poenta je da ste prekrsili zakon i da trebate biti kaznjeni... isto ko sto bi sutra mene, ili petog-desetog uhapsili i kaznili ako bi u samoodbrani pretukli nekog, jer je to pobogu krsenje javnog reda i mira...
a da ne ulazim u vase krsenje osnovnih gradjanskih prava pocevsi od protesta, utakmica i tako dalje...
Last edited by glade on 01/10/2009 17:27, edited 1 time in total.
-
alanskoda
#567 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
glade wrote:pa valjda ima registracije koje mozete zapisat pa mu poslat kaznu... ili dojaviti odma kolegama... ima vas na svakom cosku, al jok, bolje da ga vi uhvatite... "poeni" idu vamaMascherano wrote:
ja znam da ovdje su svjetlosna i zvucna signalizacija zakon i da svugdje imaju prednost i prvenstvo prolaza,pa makar to bili i semafori.jarane zamisli hitnu pomoc sa tezim slucajem u kolima da stoji na svakom semaforu.a tako i vatrogasci i policija.zato ih onda imaju ako su kao i svako drugo vozilo u saobracaju.
- glade
#568 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
dzaba ti, ovdje nisu i to je to... da si polagao vozacki ispit u bosni i hercegovini znao bi da nemaju pravo prolaza... jeste glupost ali je tako...alanskoda wrote:glade wrote:pa valjda ima registracije koje mozete zapisat pa mu poslat kaznu... ili dojaviti odma kolegama... ima vas na svakom cosku, al jok, bolje da ga vi uhvatite... "poeni" idu vamaMascherano wrote:
ja znam da ovdje su svjetlosna i zvucna signalizacija zakon i da svugdje imaju prednost i prvenstvo prolaza,pa makar to bili i semafori.jarane zamisli hitnu pomoc sa tezim slucajem u kolima da stoji na svakom semaforu.a tako i vatrogasci i policija.zato ih onda imaju ako su kao i svako drugo vozilo u saobracaju.
-
alanskoda
#569 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
polagao davno,za vrijeme ex-yu.ali kod nas je sve naopako pa i taj zakon.
-
KARAMURAT5DU
#570 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
I policajci su ljudi,ima ih i ovakvih i onakvih,sistem je takav kakav je i u skladu s tim i neki od njh koriste priliku da pokažu svoje pravo lice.Ovo što sam doživio graniči se sa dnom od dopuštanja sebi svega i svačega.Povezao sam u jedan grad na molbu njenih rođaka djevojku koja se vraćala iz posjete njima.Zaustavili su me tek onako,kao rutinska kontrola,sve ok,auto,oprema,pojas, brzina,sve besprijekorno,tip koji je gledao dokumente vraćajući ih nagnu se kroz prozor i onako kao jaranski će meni-dobra ti ta s tobom, iako ga u životu nisam vidio kao ni ta djevojka.Za trenutak sam ostao bez texta,izvadio mobitel iz džepa,našao broj njegovog načelnika(moj dobar poznanik),pokazao mu i pitao ga: Šta misliš da li bi se i njemu dopala? Tip je zanijemio,dobio bordo boju u licu,pokušao promucati izvinjenje i nije ga baš uspio izgovoriti kako treba,spustio mi dokumente kod volana i ostao na jednom mjestu sve dok sam ga mogao vidjeti u retrovizoru.
- Ateista
#571 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
Uz potpuno uvazavanje ovog stava sa kojim se uglavnom slazem, zelio bih da iznesem da nije sve ni tako crno-bijelo kada je policija u pitanju.zandar wrote:ocigledno je da narod ne voli policiju... mislim, nije je nikad ni volio, ali ovo danas je dno dna...
da li su sami policajci krivi zbog loseg odnosa građana prema njima ili mozda politicari koji su im "svezali ruke", pa u mnogim situacijama policajci ispadaju smijesni, misevi,...jer ne zele da rizikuju pokretanje disciplinskog postupka ili eventualno gubitak posla...
sta vas najvise nervira kod policajaca, sta bi trebalo poduzeti da se vrati nekadasnje povjerenje građana u policiju,...?
zelim da diskutujemo otvoreno o tome, jer ovo sve sto se danas desava ima veze sa losim imidzom policajaca u sarajevu
Nit' sam ja policajac, niti znam nekog licno, nemam nikakvog razloga da ih pravdam, ali ja licno sam imao dosta dobra iskustva sa policijom.
Osnovno pravilo je da ako si kulturan i normalno razgovaras sa njima, velike su sanse da ce i oni biti fer prema tebi, pa da ce ti nekad i pogledati kroz prste.
Imao sam vise situacija kada sam zasluzio oduzimanje vozacke ali su mi progledali kroz prste i napisali mi neku manju kaznu zbog toga sto sam bio korektan prema njima.
U jos nekim situacijama su bili potpuno korektni i radili neke stvari koje nisu morali, a bilo je i par sitnica kada mi je policija blicala sto nisam upalio svjetla ili mi pokazivali rukom da smanjim brzinu, a i za jedno i za drugo su me mogli zaustaviti i naplatiti mi kaznu recimo.
Eto, samo da naglasim da ima i takvih slucajeva, bar sam ja do sad imao srece u svojim susretima sa njima, ali znam i za dosta negativnih primjera koji nisu licna iskustva i koje ne bih iznosio u javnost...
- respo
#572 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
oko crvenog necu komentarisati zato sam i izbrisaokakavdanakneiskustvu wrote:
kakvo kršenje prava na utakmicama,kad idioti počnu odvaljivati stolice na tribinama,kad u sred zenice idioti nad idiotima razvale semafor samo zato što je čelik izgubio,kad idioti iz čista mira kamenjem povrijede policajce 30-40 metara daleko od njih,kakva prava,je li idot koji odvaljuje sjedalice na tribinama treba biti zamoljen da bude priveden?
oko utakmica tu ima svega
ne branim ni policajce ni navijace (da se razumijemo ne idem na utakmice bar sto se tice bih i i sto se tice bilo kojeg sporta ovdje)
to sto govoris o razvaljivanju ok tu si upravu
ali je kriv taj jedan koji lomi a ne ja i ti koji smo pored njega ili na istoj tribini nasli se zato jer nije bilo karti za drugi dio
treba li i tebe i mene onda tuci?
gostujuce navijace da ne pominjem
pa se probudi netrpeljivost izmedju gradova (sa-ze, sa-tz, ze-tz, o bl i mo da ne govorimo)
pa hoce da lola pokaze da je serif u svom gradu pa udaraj gostujuce navijace
naravno ima i navijaca koi dodju da prave nered ali nek ne globalizuju sve i da gleda mene tebe petog desetog kao i onog koji baca kamenje
-
dimu
#573 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
ti nemas pojma o cemu pricasglade wrote:isto ko sto bi sutra mene, ili petog-desetog uhapsili i kaznili ako bi u samoodbrani pretukli nekog
samoodbrana nije da ti pretuces nekog (jer se recimo ispostavilo da si jaci), nemas pravo da ga sad ubijes na mrtvo zato sto te on prvi napao, a ti jaci... samoodbrana je da odbijes napad od sebe i tu zavrsava... prekoracenje toga je kaznjiv i naravno da ce te uhapsiti
- glade
#574 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
potpuno drugacija situacija sto se auta tice... u onom gore slucaju apsolutno nije bilo potrebe da se daljnje ugrozava saobracaj vec se jednostavnom komunikacijom preko motorole to trebalo rijesiti... licno znam za jedan primjer kada je bilo brzo i efikasno rijeseno... prisustvovao...kakavdanakneiskustvu wrote:
vidio bi tebe kad bi ti se desilo da ti neko ukrade auto ili nešto slično da li bi i tad govorio kako policija koja ganja tog koji je tebi ukrao auto treba stati na crvenom svjetlu na semaforu i pustiti tog lopova da pobjegne sa tvojim autom,da ne govorim o nečemu težem,ubistvu ne do bog.
kakvo kršenje prava na utakmicama,kad idioti počnu odvaljivati stolice na tribinama,kad u sred zenice idioti nad idiotima razvale semafor samo zato što je čelik izgubio,kad idioti iz čista mira kamenjem povrijede policajce 30-40 metara daleko od njih,kakva prava,je li idot koji odvaljuje sjedalice na tribinama treba biti zamoljen da bude priveden?
sto se tice utakmica... spominjes iz cista mira pogodi policajca kamenom... jel ti navijace smatras mazohistima? svako je svjestan da je prosjecni specijalac u punoj opremi jaci od prosjecnog navijaca... pa makar i imao kamen koji ce bacit i sta onda? to ti je scena kao da david iz cista mira napada golijata... nema logike da se tako nesto desi jelde? mislim zasto bi ja provocirao specijalca ako znam da cu dobiti pendrek preko usta? sta ja njemu mogu? udarit ga? znas sta je to za njega pored onog oklopa? mogu ga komotno i pomazit, isti je efekat...
dalje, jel krsenje osnovnih ljudskih prava kada policajci naredjuju navijacima da idu sa mjesta gdje stoje? ovo je ipak pravna drzava, ja stojim ispred tribine i apsolutno nema nikakvo pravo da me tjera odatle (ovo je posljednji primjer od samo prije nekoliko dana)... i jos povrh svega izaziva tucu i na kraju optuzi navijace sarajeva da se nasilnicki ponasaju? eh dzaba onda sve sto je gore navedeno, ako mi udara druga bez razloga, bio to policajac, klosar, reis, bilo ko, ja cu ga branit... to je nesto sto se zove drugarstvo... nesto sto takvi kao ti tesko razumiju... samo dzaba kad ce sutra u novinama pisat "huligani se potukli sa policijom"... nijedan novinar nece pokusat saznat razlog incidenta... automatski ce svalit na navijace, naravno takvi kao ti, ovce kao sto i jeste, cete odma povjerovat fahri i mirna bosna... naravno nakon toga nikad necete primjetit clanak u kojem pise "navijaci skupljali dobrovoljne prihode", "navijaci napravili sjajnu atmosferu, koreografiju"... u novinama nikad neces naci clanak u kojem pise da su, uzecu za pr. horde zla, jedina "organizacija" koja je otjerala mafiju iz svojih redova... zasto bi, to kvari generalnu sliku... navijaci = huligani... nebitno jel to dijete, djevojka, student, direktor firme... stojis na tribini automatski si besposlicar, klosar, narkoman itd.
zivio
- glade
#575 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?
aha, ti bi tako reagovao kada neko krene nozem na tebe, kada te neko udari, kada ti neko udari sestru, majku, dijete? ne bi ti skocio adrenalin? ti bi ga samo odgurnuo i cekao policiju, bez obzira sto ce on tebe opet napast?dimu wrote:ti nemas pojma o cemu pricasglade wrote:isto ko sto bi sutra mene, ili petog-desetog uhapsili i kaznili ako bi u samoodbrani pretukli nekog
samoodbrana nije da ti pretuces nekog (jer se recimo ispostavilo da si jaci), nemas pravo da ga sad ubijes na mrtvo zato sto te on prvi napao, a ti jaci... samoodbrana je da odbijes napad od sebe i tu zavrsava... prekoracenje toga je kaznjiv i naravno da ce te uhapsiti
p.s. i nisam mislio bukvalno da mu skaces po glavi nego cisto da ga onesposobis za daljnji napad (vjerovao ti ili ne nas bajni zakon i za to nalaze da te hapse, ali tu nece praviti izuzetke kao kad oni krse zakone)... pokusaj malo nauciti citati izmedju redova...