Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#551 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Nosferatu »

tajsam

#552 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by tajsam »

Jasno se vidi a i cuje da je policija krenula na raju prije topovskog udara
olduser

#553 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by olduser »

sad kuci dodjo
dabogda se u grobu prevrtali, sve im drotovsko :x
na goloruke navijace, narod su se zaletili, nismo imali sanse, niko od pristunih nije imo nikakvu palicu, letvu, par kamenica i baklji i to je bilo sve..nije bilo moguce nista vise napravit, tako da svima koji su bili svaka cast, ne treba ljudima koji su dosli govorit bolje da su ostali kuci zato sto su bjezali pred brutalnoscu milicije
skinite stitove pa naletite majku vam..
ovako nije ni titina milicija udarala...na momcima koji su lezali izivljavanje...
pripremili su se odlicno, isplanirano sve, na svakom koraku ih je bilo, samo su cekali bilo kakav ispad
ovo je K od drzave, policija, vrh drzave je uz savez...

ovo nam treba dat samo dodatnu snagu, da nas ujedini jos vise
:bih:
uvjek dobar gost

#554 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by uvjek dobar gost »

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-2704.htm

Donji snimak, na početku snimka se čuje udar , ali se jasno vidi da policija sa cukama uveliko kreće u juriš na raju... znači uloga murije je jasna kao dan.. svi su već rekli o tome, no to se ovdje jasno vidi... kasnije sam se vratio pred savez... niti jedno staklo nije bilo razbijeno... jesu li stavili blindirana.... il je policijska akcija unaprijed isplanirana... ko je izdao komandu...????

Slažem se sa prijedlogom da se nešto slično organizuje sljedeće sedmice.. uz maximalnu koordinaciju i komunikaciju svih navijačkih grupa.

politika = sport (fudbal u ovom slučaju)...

Svi koji su bili danas neka gledaju informativne emisije (na silu ako treba) pogledajte kako će nas predstaviti tamo... populacija će opet biti dezinformisana...
Slažem se sa razmišljanjem nekoga iz mase..... koga štti ova policija... dok nas pljačkaju, kradu, auta nam obijaju, stanove , dok nas po tramvajima bunare... njih nema .. jer imaju male plate i rizično je..., ali kad treba bubati djecu i omladinu... tu su jer to vole i to znaju..... tu su kvalifikovani...

Još jedan dobar prijedlog... raja .. kahvedžije.... oni iz kafana šminkeri..... asimilacija..... :x

Nema nazad !!!
Stolac92

#556 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Stolac92 »

Odličan snimak! Sa mjesta gdje smo mi stajali nama se učinilo da je policija krenula nakon "topovskog udar" ali se ovdje vidi da su krenuli ranije... ali nije važno jesu li krenuli ranije ili kasnije... stvar je u tome da su oni ovo planirali i pripremili... sad mogu tražiti izgovore fol "bio ugrožen život policajaca" ali prava istina je da su oni dobili naređenje da "bagru" premlati jednom za sva vremena...
testament

#557 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by testament »

LJUDI!! Idući put treba da nas bude 5.000 MINIMALNO,I NAORUŽATI SE KAMENJEM,PALIJAMA,NA TOLIKU MASU NEMOGU UDARITI. A samo bih volio komentar od gospode koji gotive ovu KRMAD DROTOVSKU, OVO SU ČETNICI U UNIFORMI,PLAĆENICI TAJINI,VOLIO BIH DANAS DA SAM IMAO KALAŠ U RUKAMA NE BIH ŽALIO NI JEDNOG METKA BAGRA!!!
Svi koji znate imena specijalaca iz vašeg komšiluka objavite ih kao i adrese i brojeve da im se n......o majke!!!
Miševi drotovski,GDJE JE SAD ONAJ DROT ŠTO GOVORI DA "NEMAJU OVLAŠTENJA",KAKO SU DANAS IMALI OVLAŠTENJA???
tajsam

#558 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by tajsam »

Stolac92 wrote:
Odličan snimak! Sa mjesta gdje smo mi stajali nama se učinilo da je policija krenula nakon "topovskog udar" ali se ovdje vidi da su krenuli ranije... ali nije važno jesu li krenuli ranije ili kasnije... stvar je u tome da su oni ovo planirali i pripremili... sad mogu tražiti izgovore fol "bio ugrožen život policajaca" ali prava istina je da su oni dobili naređenje da "bagru" premlati jednom za sva vremena...
Na mjestu gdje si ti stajao bio sam i ja (pomjerio korpu za smece bez pitanja :-D ) i cinilo se da je policija krenula posle topovskog, al ipak nije, cim padaju u vodu i navodi policije da su krenuli tek kada je pao topovski udar i kada je pocelo "orkestrirano" gadjanje policije.
klixober

#559 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by klixober »

Mislim da je najbolje da se protesti ponove 1. juna poslije utakmice.Tada ce nas biti mnogo vise.
uvjek dobar gost

#560 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by uvjek dobar gost »

tajsam wrote:
Stolac92 wrote:
Na mjestu gdje si ti stajao bio sam i ja (pomjerio korpu za smece bez pitanja :-D ) i cinilo se da je policija krenula posle topovskog, al ipak nije, cim padaju u vodu i navodi policije da su krenuli tek kada je pao topovski udar i kada je pocelo "orkestrirano" gadjanje policije.
A ti si taj.... kako se nama učinilo, a bili smo tamo,,, možete li zamisliti šta će se učiniti prosječnom Bosancu i Hercegovcu kad sve bude gledao preko televizije....(evo sad na Hayatu kažu bilo nekoliko stotina navijača....) :x

Mladi su krenuli čekaju se stariji....
Last edited by uvjek dobar gost on 23/05/2008 18:04, edited 1 time in total.
stulic

#561 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by stulic »

emigracija wrote: Pa jel ti vidis kako te papak gleda. Pa meni je ovo zivot, svakodnevnica, gdje god se okrenes svi gledaju kako da ti dusu uzmu kao i svima nama koji zivimo ovdje a ''njima'' je to exkurzija, zajebancija i jos mi soli pamet sta valja a sta ne valja ovdje gdje ja zivim a ne on. I jos mi spomenje nekakve fondove kao oni nesto da mi pomazu....stvarno kako su ovakvi u stanju u covjeku probuditi onog posljednjeg papka i đilkosa pa bih mu jebo sve po spisku
Sta ti ima buditi kad se vec ponasas ko poslednji papak i djilkos, kompletna tema u kojoj si ucestvovao govori o pronalazenju nacina za radikalne promjene i za stim vezane akcije.
Ti si se ko muha na govno natakario na dijasporu, ali nije ni cudno jer zato ti je nick "emigracija"

Pa supcino jedna sta uopste trazis u ovoj temi? Idi istresaj svoje frustracije na nekom drugom mjestu, dopusti da se ovdje raspravlja o ujedinjenom i organizovanom prosperitetu BH fudbala, jebala ti sva emigracija mozak taj smezurani blento jedan.

Uostalom sto ne rijesis sam probleme drzave iznutra. Daj boze da ne treba pomoc iz vana...
Last edited by stulic on 23/05/2008 18:03, edited 1 time in total.
zgembo_sa

#562 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by zgembo_sa »

A sta ako je policija bacila topovski udar? Da prepadne ljude i da ih onda rastjera...

U svakom slucaju vidi se na snimku sa hayata da policija laze i da su krenuli u napad dosta prije njega, sto ce reci da su planski, protivno svim procedurama koje ih obavezuju, bez upozorenja napali gradjane koji su se nasli na gradskom setalistu neselektivno ih udarajuci palicama, sutati ih nogama dok leze na podu, pustati na njih pse. Jebote ko da su nam cetnici dosli u sred grada! Jos su trebali pocet pucat po nama!

Hoce li kreten policijski komesar nakon ovog dati ostavku? (hoce qrac)
testament

#563 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by testament »

zgembo_sa wrote:A sta ako je policija bacila topovski udar? Da prepadne ljude i da ih onda rastjera...

U svakom slucaju vidi se na snimku sa hayata da policija laze i da su krenuli u napad dosta prije njega, sto ce reci da su planski, protivno svim procedurama koje ih obavezuju, bez upozorenja napali gradjane koji su se nasli na gradskom setalistu neselektivno ih udarajuci palicama, sutati ih nogama dok leze na podu, pustati na njih pse. Jebote ko da su nam cetnici dosli u sred grada! Jos su trebali pocet pucat po nama!

Hoce li kreten policijski komesar nakon ovog dati ostavku? (hoce qrac)
Kreten policijski komesar je DAVNO trebao dati ostavku,al jebiga valja se lišiti dobrih para,a zauzvrat moraš samo običnu raju mlatiti i hapsiti,a kriminalce i ubice ne-jer zaboga NEMAJU ovlaštenja
LSD

#564 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by LSD »

Nemamo se mi šta cuditi našoj muriji,kad se vec odavno zna da su oni ponizne sluge ove mafijaške organizacije...vec skoro godinu dana ta policija "trenira strogocu" iskljucivo na navijacima,kao da smo mi navijaci jedini problem ove države...ako kad uhvate kojeg lokalnog kriminalca (a uhvate ga jer ih želi povaliti kako su u talu sa tim istim kriminalcima) onda se to slavi i velica preko medija danima...dakle policija=neprijatelj gradjanima,nema dalje price.
Ja se nadam da je ovo danas samo pocetak,tj.prva bitka u ratu protiv kriminalaca iz NS.
Vaso

#565 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Vaso »

samo vi sve iznosite na forum, baš sve detalje, organizaciju, u koliko sati...fasisticka policija ne koristi internet.

ako treba rušit tri covjeka, ili kompletan IO, bolje ih je u mraku sačekat ( ali navest u koliko sati i ko ce ih cekat, objavite br. lične karte, krvnu grupu, uzorak stolice...)

policija je i tajo, i semiha i država, a njih je moguće srušit jedino ako bi to CIA organizovala ( kao 5 oktobar). organizovat sindikate, studente, penzionere..pa potrpat u besplatne autobuse, doci s traktorima, bagerima i srusit jednom ZA SVA VREMENA.

sta bjese s onim da murija ne smije koristit pendrek,pa ih se maltene sazaljavalo zbog te falinke? ne smije haha..POVECAJTE IM PLATU!

zar se nijedan drot nije zapitao "pa koga ja ovdje branim...ko je meni Iljo i munib"? krmad

zao mi je raje sto je popila degenek.
pa_sha

#566 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by pa_sha »

LSD wrote:Nemamo se mi šta cuditi našoj muriji,kad se vec odavno zna da su oni ponizne sluge ove mafijaške organizacije...vec skoro godinu dana ta policija "trenira strogocu" iskljucivo na navijacima,kao da smo mi navijaci jedini problem ove države...ako kad uhvate kojeg lokalnog kriminalca (a uhvate ga jer ih želi povaliti kako su u talu sa tim istim kriminalcima) onda se to slavi i velica preko medija danima...dakle policija=neprijatelj gradjanima,nema dalje price.
Ja se nadam da je ovo danas samo pocetak,tj.prva bitka u ratu protiv kriminalaca iz NS.
BRAVO
vjerujte ovo danas je bilo spremno od strane policije, sve su oni ovo razradili ranije, policije je bilo svuda, u civilu medju nama ma bas svugdje a kasnije su zaredali po kaficima i hapsili, znaju ovi lopovi da navijaci imaju veliku moc pa sunas brutalno napali.
Toliko o nenajavljenim protestima po izjavi policijskog komesara.... uhvatili smo ih nespremne
jagode

#567 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by jagode »

skidam kapu svakom koji je prisustovao protestima
mi smo podjeljeni to je definitivno izmedu nas(navijaca BiH i njih(lopova,mafijasa i saucesnika ili pomagaca)
da je sve proslo u najboljem redu naslo bi se nesto da se navijaci i ovaj protest napravi KRIMINALAN u to budite sigurni.
ja 1.juni vidim kao dobru zamisao sportskih radnika i zato bi se trebali odazvati u sto vecem broju.

i manite se suplje price domaci-dijaspora jer sa tim ispadate naivni i glupi
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#568 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Nosferatu »

za momka koji pita od cega su im stakla pa se ne mogu razbiti, blindirana pasa blindirana!al treba naponemuti cak ni na zgradi opstine centar da nisu blindirana,eto koliko se picke iz saveza boje!svaka cast za okupljanje ali smo svi odreda picke ispali!to je jasno ko dan,nas je bilo 1500+ a 50-tak drotova nas je rastjeralo,mada su bili i pendrecima i oklopima naoruzani ali ne pije vode ta izvlakusa!kada je kod Katedrale ostalo 5 drotova a nas je bilo oko 80 moli raja da stanemo i da napadnemo svi se razbjezase,ostalo nas 4-5!sramota takodjer,mada su tu bili zreli da dobiju po picki,ali bukvalno ih je bilo 5 dok im u roku 6-7 min nije stiglo pojacanje,medjutim u tih 6-7 minuta su mogli biti izmasakrirani od mase.
Izvinjavam se na pozajmljenom postu, s neke druge stranice, covjek je sve objasnio.

Kad bude bilo sanse da se policija bas i ne provede veselo, onda ce nesto i biti od nas, do tad - ne najavljuj nista, nikome. Vise moze uciniti 10 ljudi bez policije i kamermana, nego 1500 s 50 policajaca i 25 kamermana koji pokrivaju svaki cosak.

Sto se tice organizatora - niko nece reci da je on organizator, jer to moze samo ludjak. Prvo pitanje koje su drotovi istrazili je "ko vam je vodja?". Sta mislite sto? Da je takav neko bio identificiran siguran sam da ga majka nebi prepoznala mozda do jesenac, a mozda nikad vise.

Ljudima kojima nije jasno da je murija placena od strane ovih istih, da ih stiti - ne treba nista govoriti. Sto je jos bolje - vi moj narode, placate muriju da stiti, ne vas, vec njih. Tako da mi sami finansiramo svoj degenek. Ljudi moji - davno je isklesana parola - navijace bijete, kriminalce ne smijete. Sto vi mislite da su stakla na Savezu - neprobojna? Odakle samo ta ideja da se plati visestruko vise, u samom startu - ljudi su napravili bunker. Sta mislis kakvi su unutra sistemi - alarmi, sefovi, gdje se drze informacije (nisu sigurno na kompjuterima - jer je postojao inicijalni plan da se uleti i ti isti - odnesu, da se fino skinu hard-drive-ovi, i da se krene fino po informacijama - da se stekne uvid, gdje je lova, odakle, gdje su stele i kakve). Medjutim - to je sve vjerovatno na hartiji, ili u glavama par ljudi - ostalo sve su kravatice, blindirana stakla i price za penzionere i zene u drugom stanju.

Jedini nacin pobijediti nije misic vec intelektualno, pa onda misic. Inace smo ko glineni golubovi. Niko ko je danas krenuo na proteste nije krenuo da pocini kriminalni akt, ali mora vam vec jednom biti jasno, da se na to racuna i na to se sve svodi, na to da je nas narod previse posten na jednu ruku i na drugu previse rahmetli, da bi one koji naocigled nisu nista krivi - napadao. Ti isti su MUP i kornjace. Sad vam je jasno da su ovi isti implicitni, da im je metodologija ista kao i Savezu BiH i da kad nisu mogli uhapsiti "organizatore" pa odvest na Poljine i prebiti kao onog narkomana zbog pancirke - onda su morali svakome udjeliti "turu sljedovanja". Ne zaboravite nikada da je u Zenici, prstom jedan od nizih saradnika Saveza probrao ljude koje je policija uhapsila, na tribini, tj. u kopu iste, gdje su ljudi krenuli da vode navijanje, da na Kosevu je policija bez barem meni znanih provokacija, pokrenula stampedo u kojem je stradalo vise gradjana, 12 ljudi je imalo prelom podkoljenice, meni se cini, a gdje su druge lakse povrede, ne treba zaboraviti da je policija u Zenici ubila Anera Kasapovica, ne treba zaboraviti da policija snima navijace od 1988 godine - sto ja znam, najraniji snimci tribine koji dan danas sluze kao jedina video-arhiva koja postoji - su oni policijski. I nakon svega ovoga - degeneciti omladinu je poprilicno sigurno jer nema nekih velikih konsekvenci, narucito kad imas stitove, sljemove, i ostali zastitini materijal i kad je omladina nesprmena da veceras u svakoj opstini razbije cijelokupni fond prevozni policije - pa neka se malo sutra vozaju murijaci tamo gdje je propuh - jer ako su na savezu blidirana okna, na njihovim automobilima siguran sam da nisu.
Blackwater

#569 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Blackwater »

hehehe kako vas slomise danas ko retarde jadna majko...zatvorite se u te sobice kenjkajte po ovom forumu i nepojavljujte se vise nidze...hehe navijaci nekakvi...kako jednostavno nemate bar toliko snage kad vec nemate da se bijete da sami sebi pogledate u oci i priznate da nemate dovoljno damu da se posaketate s murijom, da zapalite dze kakva auta -izvrnete na krov...vas je vrh pepeljara sa stola,kamen iz parka, pljuvacka i jezicina...hehehe...sramote jedne...i vazda dobijete degeneka i onda opet punite ove forume glupostima, pa opet nedje dodjete pa vas opet nalome i tako zadnjih 10 godina jbte, i vazda vi nesto ovo vi nesto ono vazda ste vi zrtve, vazda neko nesto protiv vas ima itd itd...treba da vam bude jasno da cete vazda degenk dobijati i sto se pomirite stim prije lakse ce vam biti:)....ajde sad bok i drugi put po dvije pidzame trenerku prvo obucite pa u nerede....hehehe NAVIJACI.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#570 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Admir_1984 »

Blackwater wrote:hehehe kako vas slomise danas ko retarde jadna majko...zatvorite se u te sobice kenjkajte po ovom forumu i nepojavljujte se vise nidze...hehe navijaci nekakvi...kako jednostavno nemate bar toliko snage kad vec nemate da se bijete da sami sebi pogledate u oci i priznate da nemate dovoljno damu da se posaketate s murijom, da zapalite dze kakva auta -izvrnete na krov...vas je vrh pepeljara sa stola,kamen iz parka, pljuvacka i jezicina...hehehe...sramote jedne...i vazda dobijete degeneka i onda opet punite ove forume glupostima, pa opet nedje dodjete pa vas opet nalome i tako zadnjih 10 godina jbte, i vazda vi nesto ovo vi nesto ono vazda ste vi zrtve, vazda neko nesto protiv vas ima itd itd...treba da vam bude jasno da cete vazda degenk dobijati i sto se pomirite stim prije lakse ce vam biti:)....ajde sad bok i drugi put po dvije pidzame trenerku prvo obucite pa u nerede....hehehe NAVIJACI.
Molim vas obrishite ovu glupost ;-)
Blackwater

#571 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Blackwater »

eh da i ovo sam zaboravio...VASA POLICIJA SLUZI VAMA...:)...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#572 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by mIRCerka »

Blackwater wrote:eh da i ovo sam zaboravio...VASA POLICIJA SLUZI VAMA...:)...
Munibe jes to ti?
Mobile_Disco

#573 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Mobile_Disco »

Blackwater wrote:hehehe kako vas slomise danas ko retarde jadna majko...zatvorite se u te sobice kenjkajte po ovom forumu i nepojavljujte se vise nidze...hehe navijaci nekakvi...kako jednostavno nemate bar toliko snage kad vec nemate da se bijete da sami sebi pogledate u oci i priznate da nemate dovoljno damu da se posaketate s murijom, da zapalite dze kakva auta -izvrnete na krov...vas je vrh pepeljara sa stola,kamen iz parka, pljuvacka i jezicina...hehehe...sramote jedne...i vazda dobijete degeneka i onda opet punite ove forume glupostima, pa opet nedje dodjete pa vas opet nalome i tako zadnjih 10 godina jbte, i vazda vi nesto ovo vi nesto ono vazda ste vi zrtve, vazda neko nesto protiv vas ima itd itd...treba da vam bude jasno da cete vazda degenk dobijati i sto se pomirite stim prije lakse ce vam biti:)....ajde sad bok i drugi put po dvije pidzame trenerku prvo obucite pa u nerede....hehehe NAVIJACI.
Vozdra VALTERE nismo te prepoznali :oops:

Pozdrav za sve koji su danas bili i dokazali da se moze zajedno.. Pozdrav nasoj "dragoj" Miliciji.. Hvala vam sto tucete djecu i starce.. A kriminalce ne smijete!!!

Ovo je tek pocetak!!!
Last edited by Mobile_Disco on 23/05/2008 18:45, edited 1 time in total.
Blackwater

#574 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Blackwater »

mIRCerka wrote:
Munibe jes to ti?
nisam Zulfet je...:)
DoradO

#575 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by DoradO »

mIRCerka wrote:
Munibe jes to ti?
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked