N.K. Čelik Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Gandalf
#551 Re: N.K. Čelik Zenica
Kako su uspjeli nagurati na Jug toliko naroda - Ali sada će Zapad proraditi , pa će ova gužva malo opast' 
- misolino
#552 Re: N.K. Čelik Zenica
Opet kažem: Drago mi je da su se Robijaši konačno opametili,i skontali s kakvom bandom imaju posla.Ovako samo treba nastaviti,jer kad njih nije briga koji će Čelik biti na tabeli,zašto bi ljudi išli na utakmice,kad mogu pratiti utakmicu preko radija.Publika i navijači su u zadnjih 10 godina bili ponos grada i kluba a kako im je klub vratio za to(borbom od 8-15 mjesta Premier lige BiH ).I ove sezone ne bi bilo ovih problema da je Čelik nešto osvojio u predhodnih nekoliko sezona,ali ovako...jos jedna u nizu propalih sezona.
Valjda će ovaj Bojkot imati nekakvog efekta i donijeti neko dobro za navijače Čelika.Ostaje da se vidi......Samo hrabro ' BOJKOT ', dok ne otjeramo lopove iz kluba.

Valjda će ovaj Bojkot imati nekakvog efekta i donijeti neko dobro za navijače Čelika.Ostaje da se vidi......Samo hrabro ' BOJKOT ', dok ne otjeramo lopove iz kluba.
- Oi
#553 Re: N.K. Čelik Zenica
sa robijasi1988.org:
-
sta ima
#554 Re: N.K. Čelik Zenica
sablasno izgleda nas stadion
valjda su sad u upravi sretni
ovi sto su bili na jugu jeli to neka nova neupucena grupa
ili agentura
ili agentura
- Oi
#555 Re: N.K. Čelik Zenica
na jugu je prvih 10minuta bila grupica koja je pod.ebala igrace, onda su otisli. ostatak su bili penzionerista ima wrote:sablasno izgleda nas stadion
ili agentura
- Globus
#556 Re: N.K. Čelik Zenica
karta 2 KM uvijek ih bude na jugu zbog toga
.. tamo sa strane ... penzioneri i to .. 
- Gandalf
#557 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma ovo je trebalo napraviti još 2003. ali nema veze dobro je i ovako, da vidim kako će i od kojih para sada uprava sebi isplaćivati plate i dnevnice
Ne znam za ostale ali meni lično naša u prava izgleda 100 % identična upravi NS BIH - kako u NS BIH tako i u našoj upravi sjede najgori nacionalistički lopovi koji su upravo zahvaljujući svakakvim smećarskim strankama na vlasti svoje debele guzove uvalili u fotelje NS BIH i Čelika - za obje uprave sa punim pravom se može reći da u njima sjede najgori izrodi i to bez izuzetka - sve sami nečovjek do nečovjeka. BEZ IZUZETKA svi iz uprave MRŠ NAPOLJE

- dinty2
#558 Re: N.K. Čelik Zenica
bravo za bojkot...
nadam se da ce te istrajati...
pa nije samo celik ponos robije...imaju robovi i vlastiti ponos...
samo naprijed
nadam se da ce te istrajati...
pa nije samo celik ponos robije...imaju robovi i vlastiti ponos...
samo naprijed
- Oi
#559 Re: N.K. Čelik Zenica
BOJKOT SE NASTAVLJA

Čelik je pobijedio (istina jedva) i ovim putem čestitamo treneru Kopiću i igračima, ali onaj ko misli da je ovo početak nekakvog izlaza iz krize, grdno se vara. Članovi Uprave zeničkog kluba će vjerovatno ovu pobjedu prikazati kao veliki uspjeh, ali nemojmo se zavravati i dopustiti da nam ponovo mažu oči. Problemi su ostali, a cijela zenička sportska javnost je svjesna da su to strukture voljenog nam kluba.
UG "Ujedinjeni Robijaši" pozivaju sve navijače i simpatizere NK Čelik da nastave sa bojkotom domaćih utakmica voljenog nam kluba, sve do odstupanja osoba koje su svojim dugogodišnjim neradom, dovele naš Čelik u rang nižerazrednih ekipa.
Na subotnjoj utakmici, najposjećeniji dio stadiona je bila svečana loža na istočnoj tribini. Prazne tribine našeg stadiona su dale jasnu poruku šta navijači Čelika misle o trenutnom rukovodstvu kluba. Tvrdnje da su za slabu posjetu krivi vremenski uvjeti, jednostavno nisu tačne. U prošlosti, najveće brojke o posjeti na Bilinom polju su baš bile kada je bilo slično vrijeme. Jedini razlog za slabu posjetu ste VI članovi uprave! Slijedi prvenstvena pauza i najavljena skupština kluba. Nadamo se da će članovi Skupštine NK Čelik uvidjeti ko su pravi krivci za trenutno stanje u klubu i da će svojim odlukama doprinjeti ozdravljenju zeničke svetinje. Ne želimo da sjednica Skupštine bude puka formalnost, gdje se odluke koje su donešene na privatnim sastancima, pukom formalnošću potvrđuju. Želimo da članovi skupštine putem svojih ovlasti stanu u kraj određenim osobama, koje već zadnjih 10 godina uništavaju naš voljeni klub. Želimo da Skupština radi svoj posao kako treba! Ne želimo kozmetičke promjene, želimo konačni rez u rukovodstvu kluba, koji će konačno vratiti Čelik ka stazama stare slave.
UG Ujedinjeni Robijaši ne žele da kreiraju klupsku politiku, time što će predlagati osobe za rukovodstvo kluba. To je posao Skupštine. Naš bojkot ima za cilj ukazati na depresiju koja već jedno desetljećje vlada našim klubom. U tom periodu promijenilo se dosta trenera, igrača, raznih ljudi koji su bili članovi uprave, ali određeni ljudi su konstantno na svojim pozicijama i njih markiramo kao glavne prepreke prosperitetnoj budućnosti našeg kluba.
Ni mi ne želimo da ulica mijenja Upravu. Želimo da je mijenja onaj ko ima nadležnost za to, a to je vrhovni organ - Skupština kluba. Naše je da ukažemo na dugogodišnje nepravilnosti u klubu i da legalnim sredstvima vršimo pritisak da se te nepravilnosti promijene. Vjerovati kozmetičkim promjenama, poput mijenjanja trenera, pojedinaca u klubu koji nemaju nikakve ovlasti, smo davno prestali, kao i cjelokupna zenička sportska javnost. Zahtjevamo da se na predstojećoj Skupštini kluba učine radikalni potezi, koji će za rezultat imati konačni izlaz i agonije u kojem se naš klub nalazi. Treneru i igračima želimo da što bolje iskoriste predstojeću pauzu i da konačno počnu pružati partije dostojne imenu našeg kluba i poručujemo im da će podršku, kakvu samo znaju pružiti zenički navijači, dobiti kada se uklone glavni problemi našega kluba, dotad smo primorani da bojkotujemo domaće utakmice. Teško nam je, ali iz dosadašnjeg iskustva, smatramo da je ovo jedini mogući način, koji će rezultirati pobjedom zeničkog sporta!
http://www.robijasi1988.org

Čelik je pobijedio (istina jedva) i ovim putem čestitamo treneru Kopiću i igračima, ali onaj ko misli da je ovo početak nekakvog izlaza iz krize, grdno se vara. Članovi Uprave zeničkog kluba će vjerovatno ovu pobjedu prikazati kao veliki uspjeh, ali nemojmo se zavravati i dopustiti da nam ponovo mažu oči. Problemi su ostali, a cijela zenička sportska javnost je svjesna da su to strukture voljenog nam kluba.
UG "Ujedinjeni Robijaši" pozivaju sve navijače i simpatizere NK Čelik da nastave sa bojkotom domaćih utakmica voljenog nam kluba, sve do odstupanja osoba koje su svojim dugogodišnjim neradom, dovele naš Čelik u rang nižerazrednih ekipa.
Na subotnjoj utakmici, najposjećeniji dio stadiona je bila svečana loža na istočnoj tribini. Prazne tribine našeg stadiona su dale jasnu poruku šta navijači Čelika misle o trenutnom rukovodstvu kluba. Tvrdnje da su za slabu posjetu krivi vremenski uvjeti, jednostavno nisu tačne. U prošlosti, najveće brojke o posjeti na Bilinom polju su baš bile kada je bilo slično vrijeme. Jedini razlog za slabu posjetu ste VI članovi uprave! Slijedi prvenstvena pauza i najavljena skupština kluba. Nadamo se da će članovi Skupštine NK Čelik uvidjeti ko su pravi krivci za trenutno stanje u klubu i da će svojim odlukama doprinjeti ozdravljenju zeničke svetinje. Ne želimo da sjednica Skupštine bude puka formalnost, gdje se odluke koje su donešene na privatnim sastancima, pukom formalnošću potvrđuju. Želimo da članovi skupštine putem svojih ovlasti stanu u kraj određenim osobama, koje već zadnjih 10 godina uništavaju naš voljeni klub. Želimo da Skupština radi svoj posao kako treba! Ne želimo kozmetičke promjene, želimo konačni rez u rukovodstvu kluba, koji će konačno vratiti Čelik ka stazama stare slave.
UG Ujedinjeni Robijaši ne žele da kreiraju klupsku politiku, time što će predlagati osobe za rukovodstvo kluba. To je posao Skupštine. Naš bojkot ima za cilj ukazati na depresiju koja već jedno desetljećje vlada našim klubom. U tom periodu promijenilo se dosta trenera, igrača, raznih ljudi koji su bili članovi uprave, ali određeni ljudi su konstantno na svojim pozicijama i njih markiramo kao glavne prepreke prosperitetnoj budućnosti našeg kluba.
Ni mi ne želimo da ulica mijenja Upravu. Želimo da je mijenja onaj ko ima nadležnost za to, a to je vrhovni organ - Skupština kluba. Naše je da ukažemo na dugogodišnje nepravilnosti u klubu i da legalnim sredstvima vršimo pritisak da se te nepravilnosti promijene. Vjerovati kozmetičkim promjenama, poput mijenjanja trenera, pojedinaca u klubu koji nemaju nikakve ovlasti, smo davno prestali, kao i cjelokupna zenička sportska javnost. Zahtjevamo da se na predstojećoj Skupštini kluba učine radikalni potezi, koji će za rezultat imati konačni izlaz i agonije u kojem se naš klub nalazi. Treneru i igračima želimo da što bolje iskoriste predstojeću pauzu i da konačno počnu pružati partije dostojne imenu našeg kluba i poručujemo im da će podršku, kakvu samo znaju pružiti zenički navijači, dobiti kada se uklone glavni problemi našega kluba, dotad smo primorani da bojkotujemo domaće utakmice. Teško nam je, ali iz dosadašnjeg iskustva, smatramo da je ovo jedini mogući način, koji će rezultirati pobjedom zeničkog sporta!
http://www.robijasi1988.org
-
sta ima
#560 Re: N.K. Čelik Zenica
bod u vrapcicima pa za nepovjerovat
nego sta mislite za ovu anketu
1 Celik odigrao dobro i osvojio bod.
2.Tajkuni zenicki platili da bi robiju na bilino vratili
3.Bod zbog Colica
4 Bod zbog pobjede u proslom prvenstvu nad Orasjemu pretposljednjem kolu8Velezu osiguran ostanak)
Ja sam za odgovor 3 a vi
nego sta mislite za ovu anketu
1 Celik odigrao dobro i osvojio bod.
2.Tajkuni zenicki platili da bi robiju na bilino vratili
3.Bod zbog Colica
4 Bod zbog pobjede u proslom prvenstvu nad Orasjemu pretposljednjem kolu8Velezu osiguran ostanak)
Ja sam za odgovor 3 a vi
- gnus
#561 Re: N.K. Čelik Zenica
Momci su zasluzili bod, bio sam na utakmici + nasi fulili penal.
Drago mi je sto su odnijeli bod, malo da se naši "spuste".
Drago mi je sto su odnijeli bod, malo da se naši "spuste".
-
veliki_ah
#562 Re: N.K. Čelik Zenica
Dokle je doslo, vise niko vjeruje da je bod posteno odnesen. Pa odnijeli su bod i iz prijedora, za sta je to vraceno? Ne igraju dobro, ali ocito ni lose. Kopic ih motivirao na pravi nacin, i napokon se imalo malo srece. Pa kako moze biti namjesten penal da se promasi u 92. minutu? Jel to dogovoreno da se ne misli da je dogovor?? Ma dajte ba..
- Gandalf
#563 Re: N.K. Čelik Zenica
Lagano nastaviti s bojkotom - vidite da najbolje igraju kada ih niko ne gleda - na sljedećoj utakmici stadion treba biti apsolutno prazan i pobijediće sa tri razlike 
- phillie
#564 Re: N.K. Čelik Zenica
Daj Boze da se ponovi slika Juga sa prosle utakmice. Sto neko rece, daj ljudima hljeba i igara i on je zadovoljan, pa i ovaj bod ce biti "magnet za navijace" koji ce preko noci zaboraviti i bojkot i lopove Zaima, Mirsada, Seada i ostale, i skandirace se Omer Kopic, Luka Bilobrk i ostali, vodja ce j.ebavati mater protivnicima, i idemo dalje....Samo nek je veselo i nek se narod zabavlja.
Nadam se da sam se prevario.
Nadam se da sam se prevario.
-
palermo
#565 Re: N.K. Čelik Zenica
Fino ste odigrali, organizirano, čvrsto u odbrani, sasvim zaslužen bod (ne vjerujem u teoriju namještanja, barem prema onom što sam vidio). Mislim da ćete imati više problema kući sa protivnicima koji dobro slože odbranu, meni se učinilo da vam napad i nije jača strana. Negdje pred kraj poluvremena se pojavilo i par robijaša, jel to bojkot nije potpun.
Onaj vaš golman mi se nikako nije činio siguran (iako je odbranio penal). I jedno pitanje za vas, gdje bogati nađoste one bijele dresove, ja stalno imao utisak da igrate u potkošuljama
Onaj vaš golman mi se nikako nije činio siguran (iako je odbranio penal). I jedno pitanje za vas, gdje bogati nađoste one bijele dresove, ja stalno imao utisak da igrate u potkošuljama
- phillie
#566 Re: N.K. Čelik Zenica
Sto se tice navijaca, bojkot se odnosi na domace utakmice, a mali broj navijaca u Vrapcicima - po dosad prikazanom nisu vise ni zasluzili.palermo wrote:Fino ste odigrali, organizirano, čvrsto u odbrani, sasvim zaslužen bod (ne vjerujem u teoriju namještanja, barem prema onom što sam vidio). Mislim da ćete imati više problema kući sa protivnicima koji dobro slože odbranu, meni se učinilo da vam napad i nije jača strana. Negdje pred kraj poluvremena se pojavilo i par robijaša, jel to bojkot nije potpun.
Sto se tice dresova, to je jos jedan od "lavovskih poslova" koje je napravila nasa vrla Uprava prije pocetka sezone. Sklopila je trogodisnji ugovor sa "Joma-om". Vec u prvoj utakmici protiv Zelje, koji isto nastupaju u opremi ovog proizvodjaca, vidjelo se da je ovo "roba trece klase" od samog dizajna, pa do npr sitnica kao sto su ljepljeni grb, bez imena igraca na ledjima i slicno...uostalom:

- Gandalf
#567 Re: N.K. Čelik Zenica
I da su tri boda iščupali u Mostaru i dalje ih treba ignorisati - UPRAVA NAPOLJE 
-
sta ima
#568 Re: N.K. Čelik Zenica
u potpunosti se slazem sa prethodnim postom BOJKOT se mora nastaviti svejedno sto smo (eto po prici zasluzeno) uzeli bod u Vrapcicima
jedina svjetla tacka u dosadasnjem prvenstvu je mozda raspored jer u prvih 6 kola smo igrali protiv Borca (1 na tabeli) Veleza(2 na tabeli) Modrice (4 na tabeli) Zelje(5 na tabeli)
znaci po trenutnoj tabeli samo je jos Siroki(3) i Sarajevo(6) od ekipa koji su u prvoj polovini tabele ufo premiyer lige
uz Siroki i Sarajevo ja mislim do pauze su jos teski protivnici Zrinjski i Slavija a sa ostalima smo vjerujem u istom rangu
sve u svemu jos jedna sezona bez uspjeha (KUP BiH ja mislim za nas neosvojiv) opstanak je ja mislim osiguran ( uz pomoc Sulejmana naravno)
jedina svjetla tacka u dosadasnjem prvenstvu je mozda raspored jer u prvih 6 kola smo igrali protiv Borca (1 na tabeli) Veleza(2 na tabeli) Modrice (4 na tabeli) Zelje(5 na tabeli)
znaci po trenutnoj tabeli samo je jos Siroki(3) i Sarajevo(6) od ekipa koji su u prvoj polovini tabele ufo premiyer lige
uz Siroki i Sarajevo ja mislim do pauze su jos teski protivnici Zrinjski i Slavija a sa ostalima smo vjerujem u istom rangu
sve u svemu jos jedna sezona bez uspjeha (KUP BiH ja mislim za nas neosvojiv) opstanak je ja mislim osiguran ( uz pomoc Sulejmana naravno)
-
3XL
#569 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma joj donijeli bod iz Vrapcica bez suta na go , bez ikakve igre , dva pasa nismo sastavili kako treba, sreca pa i Velez nista bolji nije bio ...
BOJKOT - UPRAVA MRSSSSSSSS
BOJKOT - UPRAVA MRSSSSSSSS
-
sta ima
#570 Re: N.K. Čelik Zenica
nadam se da je informacija od 2000 ljudi protiv olimpika na utakmici netacna
- Ajatolah_
#571 Re: N.K. Čelik Zenica
Na radiju je reporter rekao od 1k to 1,5k.sta ima wrote:nadam se da je informacija od 2000 ljudi protiv olimpika na utakmici netacna
- PriNc_ba
#572 Re: N.K. Čelik Zenica
i tako je celik napravio korak ka napustanju lige
ne sjecam se koja je to ekipa nakon 2-3 izgubljene domace tekme ostala u ligi :S
1-2 za olimpik
taman da mi lakse uzmemo bodove na "gostovanju" kod olimpika 
1-2 za olimpik
- PriNc_ba
#573 Re: N.K. Čelik Zenica
i tako je celik napravio korak ka napustanju lige
ne sjecam se koja je to ekipa nakon 2-3 izgubljene domace tekme ostala u ligi :S
1-2 za olimpik
taman da mi lakse uzmemo bodove na "gostovanju" kod olimpika 
1-2 za olimpik
- JThomas
#574 Re: N.K. Čelik Zenica
daj ba saberite se malo. iskreno, ne bi mi bilo drago da ispadnete, nimalo, kraj toliko seoskih klubova.
-
Eborg
#575 Re: N.K. Čelik Zenica
Kao shto sam i ranije rekao,mislim da je ispadanje najzdravije rjeshenje.