Pravni fakultet
-
elma_h
#551 Re: Pravni fakultet-UPIS
-
elSaik
#552 Re: Pravni fakultet-UPIS
Iskreno se nadam da će ovo značiti Misita, bye, bye...
izvor: http://pfsa.unsa.ba/stream/stream.php?kat=109Bosna i Hercegovina
Federacija BiH
KANTON SARAJEVO
PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA U SARAJEVU
Upravni odbor Pravnog fakulteta u Sarajevu raspisuje
K O N K U R S
za izbor
1) jednog nastavnika, u sva zvanja, za naučnu oblast Ustavno pravo (Ustavno pravo I, Ustavno pravo II i Savremeni pravno politički sistemi) – puno radno vrijeme;
2) jednog nastavnika, u sva zvanja, za naučnu oblast Evropsko javno pravo (Uvod u pravo Evropske unije) – puno radno vrijeme;
3) jednog saradnika u zvanje višeg asistenta za naučnu oblast Teorija prava i države (Uvod u nauku o državi i pravu, Struktura prava, Filozofija prava i izborne predmete iz naučne oblasti) - puno radno vrijeme;
4) jednog saradnika u zvanje višeg asistenta za naučnu oblast Krivično pravo (Krivično pravo I, Krivično pravo II, Međunarodno krivično pravo, Krivično procesno pravo, Penologija i izborne predmete iz naučne oblasti) – puno radno vrijeme.
UVJETI:
Pored općih uvjeta propisanih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju uvjete iz člana 96. Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 43/08) i Pravila Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Prijave sa dokumentima o ispunjenju uvjeta mogu se predati u Dekanat Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu ili preporučenom poštom na adresu Fakulteta, Obala Kulina bana broj 7.
Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Za sve dodatne informacije, kontakt telefon 033 206-360.
-
mirzanek
#553 Re: Pravni fakultet-UPIS
Duvnjak ostaje još barem jedan semestar ove godine,a za ova ostala mjesta ne znam
-
Gray
#554 Re: Pravni fakultet-UPIS
Misita je odličan profesor, veliki stručnjak iz svoje oblasti, jedini koji mislim da bi mogao predavati svaki predmet na pravu.
-
elSaik
#555 Re: Pravni fakultet-UPIS
Odakle ti ova info?mirzanek wrote:Duvnjak ostaje još barem jedan semestar ove godine,a za ova ostala mjesta ne znam
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#556 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ja se bas ponadala da ide Duvnjak.
A ja u svom zivotu ne sretoh dosadnijeg profesora od Misite "molim vas da se smirite"
Cojk vise puta u toku predavanja ponovi to nego sto kaze nesto o lekciji i peglativan je do zla Boga.
Btw hajd ako vam nije zahmet vi s druge god., da javite kad Meliha preuzme predavanja na gradjanskom.
A ja u svom zivotu ne sretoh dosadnijeg profesora od Misite "molim vas da se smirite"
Btw hajd ako vam nije zahmet vi s druge god., da javite kad Meliha preuzme predavanja na gradjanskom.
- Irm@
#557 Re: Pravni fakultet-UPIS
lejdi Meliha ti je vec sad na Gradjanskom vidjela sam je jucer kako ulazi u salu druge godine..vjerovatno jer nama Misita sada predaje EU pravo..
a nemoj tako za Duvnjaka on je meni za 10

a nemoj tako za Duvnjaka on je meni za 10
-
mirzanek
#558 Re: Pravni fakultet-UPIS
ma i meliha laže.Meni rekla da je za građansko i dalje odgovoran misita
-
elSaik
#559 Re: Pravni fakultet-UPIS
Drug, de ti meni odgovori na ono pitanje gore - odakle ti to da će Duvnjak sigurno predavati Ustavno pravo još najmanje 1 semestar?mirzanek wrote:ma i meliha laže.Meni rekla da je za građansko i dalje odgovoran misita
- ladyblue18
#561 Re: Pravni fakultet-UPIS
Znaci Meliha je vec tu, eh super da znam da idem na predavanja. 
- Miki123
#562 Re: Pravni fakultet-UPIS
3 crne tačkice za studente PF u Sarajevu u novom broju Dana i podrška dekanu Petroviću.
-
Gray
#563 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ima li neko cijeli tekst da postavi?
- Sarajevo89er
#564 Re: Pravni fakultet-UPIS
Duvnjakova sudbina se još ne zna.Svako ko kaže drugačije,lupa.Danas je rekao da se prijavilo,men se čini,12 kandidata na njegovo mjesto.Nije rekao je li i on jedan od njih.I rekao je da bi volio da bude neki pokojni Jovo.
Tako da Duvnjak neće još dugo iako protiv njega,osobno,nemam ništa.
- harač
#565 Re: Pravni fakultet-UPIS
Miki123 wrote:3 crne tačkice za studente PF u Sarajevu u novom broju Dana i podrška dekanu Petroviću.
-
Gray
#566 Re: Pravni fakultet-UPIS
harač wrote:Miki123 wrote:3 crne tačkice za studente PF u Sarajevu u novom broju Dana i podrška dekanu Petroviću.zanima me kako se to uklapa u kontekst toga što se Petrović izvinio što je kršio zakon i nakon što je "kardinalne greške" svalio na svoju pravnu službu... ili je to rezultat njihovog "istraživačog novinarstva"
Baš tako.
-
elSaik
#567 Re: Pravni fakultet-UPIS
Izgleda da je kod nas društveno neprihvatljivo da se studenti (simbolično, Prava) bore da im se fakultet drži Zakona i sopstvenog Pravilnika. 
- ladyblue18
#568 Re: Pravni fakultet-UPIS
Imal ko iz prve smjene na drugoj godini, da mi kaze kada su vjezbe iz gradjanskog?
Na rasporedu pise ponedjeljkom 8-10 ali danas bi nasljedno u tom periodu.
Hocel bit nasljednog u srijedu onda?
I odakle uopste nasljedno u trecem semestru

Na rasporedu pise ponedjeljkom 8-10 ali danas bi nasljedno u tom periodu.
Hocel bit nasljednog u srijedu onda?
I odakle uopste nasljedno u trecem semestru
-
elSaik
#569 Re: Pravni fakultet-UPIS
Imaš obavijest na vratima sale II godine. Nešto su mijenjali u vezi tih predmeta i rasporeda. A Nasljedno su ubacili umjesto Sistema.
- ladyblue18
#570 Re: Pravni fakultet-UPIS
Ma ja se jutros spremila kad zove jaranica nemoj dolazit nema vjezbi nasljedno je umjesto njih, pa mi bi cudno.
Kaze da pise na obavjesti da valjda nema vjezbi a ni predavanja iz gradjanskog do 2.11.
A nisam mogla danas otici do faxa, pa kontam dal da idem sutra na predavanja i imal ih uopste ako neko zna.
Kaze da pise na obavjesti da valjda nema vjezbi a ni predavanja iz gradjanskog do 2.11.
A nisam mogla danas otici do faxa, pa kontam dal da idem sutra na predavanja i imal ih uopste ako neko zna.
-
elSaik
#571 Re: Pravni fakultet-UPIS
Piše da prof i ass neće biti u nekome periodu, pa se raspored za te predmete mijenja i da će biti u napisanim terminima. Koji su, nisam upamti.
- ladyblue18
#572 Re: Pravni fakultet-UPIS
Aham. Nista oticu onda da vidim sama, hvala. 
- Sarajevo89er
#573 Re: Pravni fakultet-UPIS
Jedan prijedlog:neka moderator makne ono UPIS iz naslova da možemo fino pričati o dešavanjima na Pravu bez da nam visi taj Damaklov mač oftopičarenja iznad glave.
Druga stvar,koga zanima,Duvnjak povukao kandidaturu za profesora Ustavnog prava tako da za koji mjesec-dva vjerojatno dolazi drugi,akademik Edin Šarčević ( http://www.anubih.ba/index.php?option=c ... 2&ItemID=6 ) kojeg predstavlja kao "najboljeg profesora Ustavnog prava na Balkanu".A čovjek čak i ne živi ovdje.
Treće,Građanskog prava ima do 2.11.Jučer ga je bilo,a bit će ga i danas.Nasljednog nema u srijedu.Vježbe će biti onda kad i piše na vratima,znam da su one prve kad inače i trebaju biti,za one druge nisam siguran.
Kako je jučer bilo divno prvi čas,poluprazna sala,ponadali se neki da je konačno splasnulo,kad ono jok,nego ljudi navodno nisu znali,nisu vidjeli da nešto piše i šta piše na vratima.Ništa,onda nagrnula masa i sve po starom.Dobro je Duvnjak rekao,kao u konc-logoru.
Druga stvar,koga zanima,Duvnjak povukao kandidaturu za profesora Ustavnog prava tako da za koji mjesec-dva vjerojatno dolazi drugi,akademik Edin Šarčević ( http://www.anubih.ba/index.php?option=c ... 2&ItemID=6 ) kojeg predstavlja kao "najboljeg profesora Ustavnog prava na Balkanu".A čovjek čak i ne živi ovdje.
Treće,Građanskog prava ima do 2.11.Jučer ga je bilo,a bit će ga i danas.Nasljednog nema u srijedu.Vježbe će biti onda kad i piše na vratima,znam da su one prve kad inače i trebaju biti,za one druge nisam siguran.
Kako je jučer bilo divno prvi čas,poluprazna sala,ponadali se neki da je konačno splasnulo,kad ono jok,nego ljudi navodno nisu znali,nisu vidjeli da nešto piše i šta piše na vratima.Ništa,onda nagrnula masa i sve po starom.Dobro je Duvnjak rekao,kao u konc-logoru.
-
Eborg
#574 Re: Pravni fakultet-UPIS
A hoce li Duvnjak ispitivati ovaj rok preostale studente ili ce to preuzeti novi profesor?
- ladyblue18
#575 Re: Pravni fakultet-UPIS
I mene to interesuje, jer moram poceti polagati a Bog sami zna kako ce ovaj ispitivati. Znaci nista od onih pitanja valjda.Eborg wrote:A hoce li Duvnjak ispitivati ovaj rok preostale studente ili ce to preuzeti novi profesor?