K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#551 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

strong69 wrote: Koliko sam ja shvatio sljedeci put postoji samo za KK Royal. Bez Bosne.
Dobro si shvatio, ja se zajebao, navikao se da govorim sljedeći put mora opet puno. :roll: Prenijelo me.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#552 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

vade_mecum wrote:ovo sto si ti @hrasno38 naveo je neplaceni PDV, PIO/MIO i zdravstveno. predpostavljam da duguju para i para skenderiji za pocetak, kojekakvi menadzerski ugovori i sl.
Da PDV, PIO/MIO i zdravstveno oko 900.000 i dva miliona duga raznoraznim osobama. Vjerovatno duguju i Skenderiji i opet kad sve stavis na hrpu prevelika je prica od 9-10 miliona KM. Naravno prevelika je kad gledas realna dugovanja.
nema me tamo

#553 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by nema me tamo »

O cemu pišu pojedinci...

Bosna je ugašena.
Nadzorna_ploca

#554 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Nadzorna_ploca »

Previše je to za nešto od čega nema nikakve koristi.
hrasno38

#555 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

ibizza wrote:Krupalija i ostatak menadzmenta moraju u ponedjeljak sjesti i dogovoriti se sta ko treba da radi!?
Jedan neka uzme telefon i zove sve medije, da trazi besplatnu reklamu i podrsku u nastavku ove borbe. Drugi neka uzme telefon i zove sva pravna lica u Kantonu, krejuvsi od drzavnih firmi- telecoma i ep pa na dalje. Tre i neka dobro zaveze pertle i krene preko ulice do Kantona i Opcine, pa onda do Predsjednistva- Bakira, pa do ostalih nacelnika. Kukati, moliti, a sve transparentno, pa ko ne odlu i pomoci, javno ga prozvati na vec spomenutim medijima ili u konacnici na vlastitij zvanicnoj stranici. Dalje, otvoriti ziro eacun za uplate, dogovoriti telefonski broj pa da raja zove, iskorositi neku pricu sa Merlinom i ostalom ekipom, napraviti u saradnji sa neko, tv kucom onu ak ciju kad narod zove i razgovara sa poznatima, a sva sredstva da ixu Bosni.

Ima ba nacina, ima volje kpd raje, samo treba menadzment da pokrene nesto.
Mislim ako je razlog da Bosna prestane postojati jebenih 200.000 KM u ovom trenutku ja jebem i Kanton i Grad ako nisu u stanju da iznadju ta sredstva ili posude Bosni da se ne bi ugasila i da bi se FIBA smirila. Bosna je donijela puno toga lijepog ovom gradu a boga mi i Kantonu i oba segmenta vlasti trebaju da potraze neko rjesenje ili nek se nose u tri lijepe picke materine. Dakle to je da se ugasi onaj veliki dio pozara a onda sve ovo sto si ti napisao.
Last edited by hrasno38 on 19/11/2016 22:59, edited 1 time in total.
hrasno38

#556 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

nema me tamo wrote:O cemu pišu pojedinci...

Bosna je ugašena.
Nije jos uvijek ali visi na najtanjoj niti u svojoj istoriji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#557 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Tomahawk11 »

Nadzorna_ploca wrote:Previše je to za nešto od čega nema nikakve koristi.
Nazalost si u pravu.
Dok je bilo koristi, hahari su se i vrzmali oko Bosne.
Bager i zagrnuti Skenderiju.
Koji ce nam qrc.
ibizza

#558 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by ibizza »

Tomahawk11 wrote:
Nazalost si u pravu.
Koji ce nam qrc.
Cek, ja se sjecam kad je u Skenderiji bilo 32 covjeka, godinu kasnije krece vracanje Nene Markovica i ostatak znas. Vecerasnja tekma je polazala da ima raje ooja ce pratiti Bosnu, vjeruj, kako bi sezonw odmkcala, sve ise bi bilo raje... Bitno je skinuti Vucurpv8cev dug, ostalo se da parcijalno u naredno, periodu rjesavati.

Neko spomenu dug prema Skenderijo, mislim, to odmah treba da direktor Skenderije otpose dug. Zasto bi jedna Bosna placala dvoranu, a npr. Sarajevo ima dzabno koristenje Koseva ili Zelkeznicar iz budzeta godinama dobija lovu za sminkanje Grbavice.
Tomahawk11
Globalni moderator

#559 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Tomahawk11 »

ibizza wrote:
Tomahawk11 wrote:
Nazalost si u pravu.
Koji ce nam qrc.
Cek, ja se sjecam kad je u Skenderiji bilo 32 covjeka, godinu kasnije krece vracanje Nene Markovica i ostatak znas. Vecerasnja tekma je polazala da ima raje ooja ce pratiti Bosnu, vjeruj, kako bi sezonw odmkcala, sve ise bi bilo raje... Bitno je skinuti Vucurpv8cev dug, ostalo se da parcijalno u naredno, periodu rjesavati.

Neko spomenu dug prema Skenderijo, mislim, to odmah treba da direktor Skenderije otpose dug. Zasto bi jedna Bosna placala dvoranu, a npr. Sarajevo ima dzabno koristenje Koseva ili Zelkeznicar iz budzeta godinama dobija lovu za sminkanje Grbavice.
Ma lahko cemo za raju.
Raja ce doci na utakmicu.
Problem je u smradovima koji su tu samo kad mogu kakvu korist od Bosne izvuci i u crno je zaviti. Kad trebaju nesto popraviti, pogurati, nigdje ih nema.
Smradovi sute ili se javljaju da odbrane svoj supak.
hrasno38

#560 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

(u zagradi su redom: direktor, predsjednik UO, predsjednik Skupštine):

2001. minus 342.394 KM (Akšamija, Imamović, Marković)
2002. minus 250.861 KM (Akšamija, Imamović, Marković)
2003. minus 146.520 KM (Konaković, Imamović, Marković)
2004. minus 155.919 KM (Konaković, Imamović, Marković)
2005. minus 61.578 KM (Konaković, Imamović, Marković)
2006. plus 51.055 KM (Konaković, Imamović, Marković)
2007. minus 39.503 KM (Konaković, Imamović, Marković)
2008. minus 920.077 KM (Bukva, Imamović, Marković)
2009. minus 1.215.878 KM (Bukva, Imamović, Marković)
2010. minus 2.142.655 KM (Bukva, Imamović/Ahmetagić, Marković/Imamović)
2011. minus 939.138 KM (Bukva, Ahmetagić/Čengić, Imamović)
2012. plus 95.491 KM (Bukva, Čengić/Šabović, Imamović/Krunić)
2013. plus 874.291 KM (Bukva, Šabović/Bajraktarević, Krunić)
hrasno38

#561 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Ma lahko cemo za raju.
Problem je u smradovima koji su tu samo kad mogu kakvu korist od Bosne izvuci i u crno je zaviti. Kad trebaju nesto popraviti, pogurati, nigdje ih nema.
He kad se samo sjetim onih lijepih vremena kada je bosna igrala GY ligu i koji je sminkeraj posjecivao utakmice. Pomalo mi se gadilo da idem i da gledam te face od Ziska pa na dalje.......
ibizza

#562 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by ibizza »

Hrasno, sve znamo za te idiote, jebat im mater! Treba prvo naci model da se plati tih 200 hiljada, a kasnije pod prioritrt staviti da se krivci kazne.

Prije 7 dana sam medju prvima ggovorio da se treba icci na tekmu, avetinja i jos neki su se poceli zajebavati, prognozirati neke brojke kao da se raja podijelila i igraju na parkingu. Vjerovao sam da ce biti puno, eto, fulio sam u milju ljudi. Opet vjerujem da se, sa maximalnom aktivnoscu menadzmenta, moze uspjeti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#563 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma lahko cemo za raju.
He kad se samo sjetim onih lijepih vremena kada je bosna igrala GY ligu i koji je sminkeraj posjecivao utakmice. Pomalo mi se gadilo da idem i da gledam te face od Ziska pa na dalje.......
Jbg, jarane, to je sastavni dio tribina u Skenderiji :D
hrasno38

#564 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

ibizza wrote:Hrasno, sve znamo za te idiote, jebat im mater! Treba prvo naci model da se plati tih 200 hiljada, a kasnije pod prioritrt staviti da se krivci kazne.

Prije 7 dana sam medju prvima ggovorio da se treba icci na tekmu, avetinja i jos neki su se poceli zajebavati, prognozirati neke brojke kao da se raja podijelila i igraju na parkingu. Vjerovao sam da ce biti puno, eto, fulio sam u milju ljudi. Opet vjerujem da se, sa maximalnom aktivnoscu menadzmenta, moze uspjeti.
Vidi napisao sam ako bivsi evropski prvak i bez dileme i necega navijackog, najveci kosarkaski klub u BiH ne moze od nekoga posuditi tih jebenih 200.000 onda jebo sve i drzavu i grad i kanton (posebno ovo dvoje zadnje). Da su pitali Peru Gudelja on bi im posudio siguran sam i vec su veceras mogli vratiti 20.000 tog duga. Ali ne mozes posuditi na lijepu rijec nego onako kako se to radi u svijetu ekonomije.....garancija da ces vratiti
ibizza

#565 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by ibizza »

hrasno38 wrote:
ibizza wrote:Hrasno, sve znamo za te idiote, jebat im mater! Treba prvo naci model da se plati tih 200 hiljada, a kasnije pod prioritrt staviti da se krivci kazne.

Vidi napisao sam ako bivsi evropski prvak i bez dileme i necega navijackog, najveci kosarkaski klub u BiH ne moze od nekoga posuditi tih jebenih 200.000 onda jebo sve i drzavu i grad i kanton (posebno ovo dvoje zadnje). Da su pitali Peru Gudelja on bi im posudio siguran sam i vec su veceras mogli vratiti 20.000 tog duga. Ali ne mozes posuditi na lijepu rijec nego onako kako se to radi u svijetu ekonomije.....garancija da ces vratiti
:thumbup:
insomnia78

#566 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by insomnia78 »

Ne moze Pero. Ozenio se
ibizza

#567 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by ibizza »

Neka traze od Preventa, svakako su Bosni ostali duzni 1,2 miliona KM.
elk

#568 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by elk »

I viknu li iko nihade,dino,admire lopove?neki transparent?sa bosnom behar probeharao prozetom sa malo opravdane sjete i nostalgije,jer bosna jeste gigant,ne moze se do zelene grane.dok ne bude zatvaranja i konkretnih presuda(a ni ja sam vec odavno vise ne vjerujem u ovo sto pisem),vazda ce nas krasti,sve da se sad bosna i izvuce.bez toga nema nam ni napretka.ni u bosni,a vala ni u gradu i zemlji.ova se sad raja upalila, za 3 dana izlapila prica.pa evo i ovdje,vise stranica merlin i docek nove nego bosna.

P.s.vucurovic nije kriv.kriv je onaj ko je ovoj kiti i ostalim kitama od igraca i trenera davao takve pare i ugovore.i sebe tu naravno ugradjivao.i to je samo dio hapanja.bojim se da je sada kasno.
Logovan

#569 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

ibizza wrote:Neka traze od Preventa, svakako su Bosni ostali duzni 1,2 miliona KM.
Neka traže od svakoga. Pokucati na sva vrata, moliti, padati na koljena, zvati, slati e-mailove, tražiti, itd, itd.
sjedi 1

#570 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by sjedi 1 »

Znam recimo situaciju da je KK CZ bila dužna "biznismenu" Milanu Beku negdje oko 1 milion eura
Zovno ga Čović u kancelariju i dao mu loptu sa potpisima svih 12 igrača,dres i rekao mu da dug oprosti ili će mu se država natovariti na kosti.Čovjek iz kancelarije izašao s loptom u jednoj ruci a s dresom u drugoj i oprostio dug :lol:
Takvih je bilo na desetine(naravno sa manjim iznosima potaživanja),davali su klubu nekakve pozajmice sve u dogovoru sa lopovima iz kluba da bi kasnije klub morao vraćati enormne kamate i slične jebade
Ima tu i prenapuhanih potraživanja,to kad bi se malo više zarovilo svašta bi se moglo odraditi,što na fino što na grubo :D
Dakle,može država(entitet,kanton...) sve da hoće ali...
ibizza

#571 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by ibizza »

@hrasno jesi iznad transa Stara garda? :D

Halali, shala mala :D
Muhamed Đakmić

#572 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Muhamed Đakmić »

Mislim da se ovdje neke stvari nažalost ne razumiju na ispravan način. Barem ako je Damir Krupalija dobro razumio i prenio javnosti odluku FIBA-e.

Bosna od večeras ne postoji i ovo je bila posljednja utakmica pod tim imenom do nekih boljih vremena.

FIBA je Bosni naložila da mora vratiti dug Vučuroviću i usput joj je zaprijetila zabranom takmičenja skupa sa Royalom. FIBA to posmatra kao dva odvojena kluba i smatra da fuzionirani ne smiju postojati. Da li se sad oni mogu na neki način smekšati, angažmanom Bogdana Tanjevića i plejade uglednih likova iz košarke, to ne znam. Da li se može s primjerom Crvene zvezde i njene fuzije sa FMP-om ići na Sportski sud u Lozanu, ne znam ni to. Znam da je ovo šupački potez FIBA-e, jer joj sa drugim klubovima ovo nije smetalo.

Znam samo da je FIBA naložila da se klubovi razdvoje. To u praksi znači da takmičenje u prvenstvu nastavlja KK Royal, a Bosna kao individualan klub nastavlja svoj put. S tim da ona nema poziciju u nekoj od naših liga, niti ima ijednog registrovanog igrača. Isto tako, Bosna nema ni mogućnost poslovanja jer su joj blokirani računi. Ne može isplaćivati plate ili bilo šta slično.

Dakle, ako se ovim postupkom FIBA-i i vlastodršcima ne skrene pažnja, vjerujem da će klub u hibernaciju. Ne vjerujem da će biti ugašen, ali status će mu biti na neki način zamrznut.

Pretpostavljam da je moguće dogovoriti reprograme za dobar dio potraživanja, ali ima bar 2-3 miliona maraka koji bi se morali isplatiti odmah, a to zahtijeva jak upliv kapitala. Jer nije Vučurović jedini, uz njeg postoji još kamaru lešinara, a pritom ne govorim o ljudima koji samo traže svoje pare, nego onim koji ih 'hajcaju' da baš u ovom momentu budu tvrdolinijaši.
ibizza

#573 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by ibizza »

Muhamed Đakmić wrote:Mislim da se ovdje neke stvari nažalost ne razumiju na ispravan način. Barem ako je Damir Krupalija dobro razumio i prenio javnosti odluku FIBA-e.

Bosna od večeras ne postoji i ovo je bila posljednja utakmica pod tim imenom do nekih boljih vremena.

FIBA je Bosni naložila da mora vratiti dug Vučuroviću i usput joj je zaprijetila zabranom takmičenja skupa sa Royalom. FIBA to posmatra kao dva odvojena kluba i smatra da fuzionirani ne smiju postojati. Da li se sad oni mogu na neki način smekšati, angažmanom Bogdana Tanjevića i plejade uglednih likova iz košarke, to ne znam. Da li se može s primjerom Crvene zvezde i njene fuzije sa FMP-om ići na Sportski sud u Lozanu, ne znam ni to. Znam da je ovo šupački potez FIBA-e, jer joj sa drugim klubovima ovo nije smetalo.

Znam samo da je FIBA naložila da se klubovi razdvoje. To u praksi znači da takmičenje u prvenstvu nastavlja KK Royal, a Bosna kao individualan klub nastavlja svoj put. S tim da ona nema poziciju u nekoj od naših liga, niti ima ijednog registrovanog igrača. Isto tako, Bosna nema ni mogućnost poslovanja jer su joj blokirani računi. Ne može isplaćivati plate ili bilo šta slično.

Dakle, ako se ovim postupkom FIBA-i i vlastodršcima ne skrene pažnja, vjerujem da će klub u hibernaciju. Ne vjerujem da će biti ugašen, ali status će mu biti na neki način zamrznut.

Pretpostavljam da je moguće dogovoriti reprograme za dobar dio potraživanja, ali ima bar 2-3 miliona maraka koji bi se morali isplatiti odmah, a to zahtijeva jak upliv kapitala. Jer nije Vučurović jedini, uz njeg postoji još kamaru lešinara, a pritom ne govorim o ljudima koji samo traže svoje pare, nego onim koji ih 'hajcaju' da baš u ovom momentu budu tvrdolinijaši.

Sve tacno, samo mi jedno nije jasno. Bosna nema tim, nema igrace, pojavi se lovator koji bi sad spiskao 3 miloona KM, kako onda Bosna nastavlja yakmicenje? Krece li iz nekog nizeg nivoa ili...?
hrasno38

#574 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Muhamed Đakmić wrote:Mislim da se ovdje neke stvari nažalost ne razumiju na ispravan način. Barem ako je Damir Krupalija dobro razumio i prenio javnosti odluku FIBA-e.

Nisam ja bas siguran u to da ne postoji....dapace

http://sportsport.ba/bh_kosarka/vasilje ... ima/214592
hrasno38

#575 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

ibizza wrote:

Sve tacno, samo mi jedno nije jasno. Bosna nema tim, nema igrace, pojavi se lovator koji bi sad spiskao 3 miloona KM, kako onda Bosna nastavlja yakmicenje? Krece li iz nekog nizeg nivoa ili...?
Trenutni problem je Vucurovic i Bosna je godinama u problemima iskljucivo zahvaljujuci tom dugu i njega treba rjesiti pod broj 1. Bosna ima i tim i igrace a ima i navijace samo da hoce uletiti neki lovator i proitv Sirokog za dvioje sedmice bi bilo ne 5000 nego 7000:)
Post Reply