izvor?Klodovik wrote:Hamiltonu su dodali 25 sekundi na rezultat trke u Belgiji. Sad je trku "završio" na trećem mjestu.
F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- -danTe-
#551 Re: F1 2008 and counting
-
Klodovik
#552 Re: F1 2008 and counting
PlanetF1. Bit će za 15-ak minuta i na ostalim stranicama.and1medjed wrote:izvor?Klodovik wrote:Hamiltonu su dodali 25 sekundi na rezultat trke u Belgiji. Sad je trku "završio" na trećem mjestu.
-
dinosaur
#553 Re: F1 2008 and counting
Evo na zvanicnoj Formula one stranici - Massa prvi,Hamo treci (25 sec. kazne) i Heidfeld se pomjerio na drugo mjesto. 
- Edin H.
#554 Re: F1 2008 and counting
Navijam za Lewisa, ali sam se i ja pitao sta radi do djavola. K
Kada je izletio sa staze i tako stekao prednost, zasto nije pustio Kimija da se vrati na prvo mjesto i pokusa ga uzeti ponovo.
Kada je izletio sa staze i tako stekao prednost, zasto nije pustio Kimija da se vrati na prvo mjesto i pokusa ga uzeti ponovo.
-
duboka_misao
#555 Re: F1 2008 and counting
Pa jeste, pustio ga je, ali izgleda postalo je pravilo u F1 "gdje god možeš kazniti McLaren, kazni"...Edin H. wrote:Navijam za Lewisa, ali sam se i ja pitao sta radi do djavola. K
Što nisu Massu kaznili na isti način za prošlu utrku.. nego su mu dopustili da zadrži pobjedu?
- srpanj
#556 Re: F1 2008 and counting
ovo tek sad vidimdinosaur wrote:Evo na zvanicnoj Formula one stranici - Massa prvi,Hamo treci (25 sec. kazne) i Heidfeld se pomjerio na drugo mjesto.
sad ide deranje u monzi
- Edin H.
#557 Re: F1 2008 and counting
Ono za Massu je stvarno nevidjen bezobrazluk, cuj novcana kaznaduboka_misao wrote:Pa jeste, pustio ga je, ali izgleda postalo je pravilo u F1 "gdje god možeš kazniti McLaren, kazni"...Edin H. wrote:Navijam za Lewisa, ali sam se i ja pitao sta radi do djavola. K
Što nisu Massu kaznili na isti način za prošlu utrku.. nego su mu dopustili da zadrži pobjedu?
Mozda su mu mogli dati i jedinicu iz loseg vladanja
- Better Man
#558 Re: F1 2008 and counting
Bruka i sramota od čelnih ljudi formule 1! Sad se jasno vidi da su sve ove godine u službi Ferraria (vjerovatno ih Ferrari masno plaća da rade u njihovu korist). Dakle Massa za goru situaciju biva samo novčano kažnjen, a Hamiltonu odumu pobjedu Hamilton je dokazao da je u kišnim uslovima svjetlosnim godinama ispred Raikonnena, koji je danas sam sebe pobjedio i izbacio iz utrke. J...š uzbudljivu trku, kad na kraju njen ishod izrežiraju čelni ljdi formule 1!
Last edited by Better Man on 07/09/2008 21:18, edited 1 time in total.
- Citizen-X
#559 Re: F1 2008 and counting
Hoces da ti nabrojim koliko sezona je izgubio Ferrari nekaznjavanjem i nesankcionisanjem FIA-e ljudi koji su bukvalno razbijali Ferrarije da bi postali sampioniBetter Man wrote:Bruka i sramota od čelnih ljudi formule 1! Sad se jasno vidi da su sve ove godine u službi Ferraria (vjerovatno ih Ferrari masno plaća da rade u njihovu korist). Hamliton je dokazao da je u kišnim uslovima svjetlosnim godinama ispred Raikonnena, koji je danas am sebe pobjedio i izbacio iz utrke. J...š uzbudljivu trku, kad na kraju njen ishod izrežiraju čelni ljdi formule 1!
F-1 je prljav biznis - a on se mora kompenzirat' u folu "ti meni ja tebi" . I jos nesto - Ferrari je institucija veca od same Formule 1.
To drug ako nisi skont'o gledaj F-1 i dalje. Ja davno prest'o.
- Better Man
#560 Re: F1 2008 and counting
Citizen-X wrote:Hoces da ti nabrojim koliko sezona je izgubio Ferrari nekaznjavanjem i nesankcionisanjem FIA-e ljudi koji su bukvalno razbijali Ferrarije da bi postali sampioniBetter Man wrote:Bruka i sramota od čelnih ljudi formule 1! Sad se jasno vidi da su sve ove godine u službi Ferraria (vjerovatno ih Ferrari masno plaća da rade u njihovu korist). Hamliton je dokazao da je u kišnim uslovima svjetlosnim godinama ispred Raikonnena, koji je danas am sebe pobjedio i izbacio iz utrke. J...š uzbudljivu trku, kad na kraju njen ishod izrežiraju čelni ljdi formule 1!![]()
![]()
![]()
F-1 je prljav biznis - a on se mora kompenzirat' u folu "ti meni ja tebi" . I jos nesto - Ferrari je institucija veca od same Formule 1.
To drug ako nisi skont'o gledaj F-1 i dalje. Ja davno prest'o.
A hočeš da ja tebi nabrojim koliko je puta Ferrari bio kažnjen, da bi im u rekordnom roku bila ukinuta kazna. A kad je riječ o razbijanju znamo kako je Schumaher druge izguravao sa staze da bi došao do titule.
-
Klodovik
#561 Re: F1 2008 and counting
Lewis bi da uvede novu taktiku vožnje... Kad zaostaješ za vozačem ispred sebe sekundicu, dvije, fino presječeš šikanu, uvališ se ispred njega, propustiš ga ispred sebe 3 do 5 centimetara da kao ispoštuješ pravila, a onda skoristiš zavjetrinu i zaobiđeš ga (kad si mu već tako blizu). Presijecanjem šikane Hamilton je stekao prednost i približio se Kimiju više nego što bi to bio slučaj da su obojica normalno prošli krivinu, a to je protiv pravila. Pametnije bi mu bilo da je malo sačekao i pretekao Kimija nakon narednih tri, četiri zavoja, ali... McLaren se svakako žalio. Ako imaju dokaze, oborit će odluku.
-
Valbon_1
#562 Re: F1 2008 and counting
Nick Hajdfeld - BMW Sauber, je pravi junak ove trke... 
-
dinosaur
#563 Re: F1 2008 and counting
Koliko se sjecam,Massa nije ugrozio drugog vozaca u poretku,jer je taj vozac bio iza njega.Ovdje je u pitanju 1. mjesto sto je sigurno dodatno uticalo na odluku i mislim da je Hamilton trebao usporiti jer je vidio da ga tu nije uspio pretec,al sta's kad on je to uradio "po svaku cijenu" i eto mu ga sad.
- Neelix
#564 Re: F1 2008 and counting
kako? ja se samo sjecam da su se drugi na istoj ovoj stazi postavljali njemu nakon sto ih stigne za krug, i da je tako gubio titule.Better Man wrote:
A kad je riječ o razbijanju znamo kako je Schumaher druge izguravao sa staze da bi došao do titule.
- Not For Sale
#565 Re: F1 2008 and counting
Fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
po starom dobrom obicaju se McL kaznjava kako se stigne...da ne govorim o privilegijama koje uziva ferarri
evo da ja ne pametujem,slusala sam danas mladena jergovica u F1 studiju,i on je savrseno jasno pojasnio situaciju(STO SE MOGLO VIDJETI I LAICKIM OKOM!!!)Hamilton po propisima propustio kimija pola metra ispred svog bolida kako bi izbjegao kaznu naravno,i tek onda ga ponovo napao!!
jbt ne mogu da vjerujem kakva nepravda!!!!
po starom dobrom obicaju se McL kaznjava kako se stigne...da ne govorim o privilegijama koje uziva ferarri
evo da ja ne pametujem,slusala sam danas mladena jergovica u F1 studiju,i on je savrseno jasno pojasnio situaciju(STO SE MOGLO VIDJETI I LAICKIM OKOM!!!)Hamilton po propisima propustio kimija pola metra ispred svog bolida kako bi izbjegao kaznu naravno,i tek onda ga ponovo napao!!
-
architect
#566 Re: F1 2008 and counting
slažem se... i ja sam danas gledao Jergovićev komentar trke u emisiji Studio F1...Not For Sale wrote:Fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj![]()
![]()
![]()
po starom dobrom obicaju se McL kaznjava kako se stigne...da ne govorim o privilegijama koje uziva ferarri![]()
![]()
![]()
ma ovo će se dešavati mclarenu dok je onaj perverzni fašista mosley u formuli 1
fuj, fuj fuj!!!
- GandalfSivi
#567 Re: F1 2008 and counting
Samo jos jednom da potpisem...architect wrote:slažem se... i ja sam danas gledao Jergovićev komentar trke u emisiji Studio F1...Not For Sale wrote:Fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj![]()
![]()
![]()
po starom dobrom obicaju se McL kaznjava kako se stigne...da ne govorim o privilegijama koje uziva ferarri![]()
![]()
![]()
ma ovo će se dešavati mclarenu dok je onaj perverzni fašista mosley u formuli 1
fuj, fuj fuj!!!
- Neelix
#568 Re: F1 2008 and counting
a ja da dodam da trebaju biti sretni sto im je takmicenje uopste dozvoljeno nakon proslogodisnjeg skandala.
-
architect
#569 Re: F1 2008 and counting
hoćeš reći nakon prošlogodišnje namještaljkeNeelix wrote:a ja da dodam da trebaju biti sretni sto im je takmicenje uopste dozvoljeno nakon proslogodisnjeg skandala.
- van Basten
#570 Re: F1 2008 and counting
glupa odluka FIA.
Ne bi me čudilo da je žalba obori
Ne bi me čudilo da je žalba obori
- Neelix
#571 Re: F1 2008 and counting
architect wrote:hoćeš reći nakon prošlogodišnje namještaljkeNeelix wrote:a ja da dodam da trebaju biti sretni sto im je takmicenje uopste dozvoljeno nakon proslogodisnjeg skandala.
mani se teorija zavjere. zemljani nikad nisu sletili na mjesec, americka vlada saradjuje sa vanzemaljcima, i tako to.
-
Valbon_1
#572 Re: F1 2008 and counting
Neelix wrote:a ja da dodam da trebaju biti sretni sto im je takmicenje uopste dozvoljeno nakon proslogodisnjeg skandala.
Potpisujem...fuuuj Mclaren, napred BMW
-
architect
#573 Re: F1 2008 and counting
ma naravno da je normalno u eri usb stickova, cd-a, dvd-a, itd da neko nosi u neku kopirnicu "povjerljive" ferarijeve dokumente... u to ne vjeruju ni djeca u obdaništuNeelix wrote:mani se teorija zavjere. zemljani nikad nisu sletili na mjesec, americka vlada saradjuje sa vanzemaljcima, i tako to.architect wrote:hoćeš reći nakon prošlogodišnje namještaljkeNeelix wrote:a ja da dodam da trebaju biti sretni sto im je takmicenje uopste dozvoljeno nakon proslogodisnjeg skandala.
- Citizen-X
#574 Re: F1 2008 and counting
Pusti se kazni, kad ti uciteljica da tricu umjesto petice kao ocjenu ili ti da jedinicu sto ne slusas, ne mora da utice na uspjeh na kraju skolske godine i ti to dobro znas.Better Man wrote: A hočeš da ja tebi nabrojim koliko je puta Ferrari bio kažnjen, da bi im u rekordnom roku bila ukinuta kazna. A kad je riječ o razbijanju znamo kako je Schumaher druge izguravao sa staze da bi došao do titule.
Ne znam koliko imas godina, nit je bitno, ali je najveci "gurac" svih vremena bio najbolji vozac F1 svih vremena "rainman" Ayrton Senna (zato sto je prekinut u onom sto je radio odlicno) - kojeg ja nikad nisam volio samo zato sto sam bio njegov kontrafan a fan Alena (O)prostija jer je taj covjek mlatio hladnocom i tehnikom razmisljajuci da je bolje biti zaredom 4x drugi nego 2 prvi i 2x nigdje, i ti sad hoces da kazes da taj lik blage veze nije im'o? Muski je opucat gumom od gumu jer tu rizikujes dvostruko, Formula jedan bi bas bila gledljiva da ima toga, ali vise toga nema - jer nema pravih vozaca sa hercom tipa Schumachera, Damon-a, Mansella, Rosberga, Laude, Senne, Fitipaldija, ali je kukavicki namjestit auto u ciljnoj ravnini a'la Govn-ard, da te opali covjek koji izlazi iz magle kojem treba bod na toj trci da bi osvojio naslov. Da se razumijemo - ja vise cestito ne gledam formulu 1jer je postala jednolicna, dosadna, pateticna, predvidljiva, beskrupulozna, mafijaska i namjestajuca.
Formula 1 je postala zanimljiva utoliko koliko i nasa "premijer" liga - kukuruza.
Zanimljivije je gledat koliko toliko interesantan WRC Championship jer tu nema greske, tu ti je il provalija il vrijeme il drvo. Nema jebene telemetrije da ti klikom na daljinski neko namjesta najvecu mogucu turazu i tvrdocu steeringa i aktivni ovjes i jebeni brejk asistance. Jaja moras da imas bivolja pa sjest u zvijer od 350-400 KS i zaorat cesticom sirine 2-2.5m 200-250km/h dok je bruka drveca oko tebe ili akropoljska provalija dole ispod i nema zastitnih guma i picamaterina da te zastite osim tebe, kile znoja da te ohladi i hercike na gasu.
Samo da dodam da ne bi bilo da pljujem po nekom - je da mali Brit ima muda a i mozga samo bi mu ovog malo vise trebalo jebi ga godine su to mlad je a zvijer od 700-800 KS bas i ne slusa srce koliko mozak.
Last edited by Citizen-X on 08/09/2008 08:44, edited 1 time in total.
-
architect
#575 Re: F1 2008 and counting
evo šta kaže čovjek koji o F1 zna puno više od svih nas ovde zajedno
http://www.f1-hr.com/clanci.php?id=256& ... sta_pogled
http://www.f1-hr.com/clanci.php?id=256& ... sta_pogled