OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
- johnnykola
ma nesposbni ba i sebi fotelju sacuvati.Šapat wrote:Vidim da se vodila polemika oko Statuta grada, ko je, sta je i kako je glasao na gradskom vijecu i sl.
Evo informacije iz prve ruke, pa da se i to zna...
Nakon pokrenute inicijative za smjenom mame, raspravljalo se da li ta inicijativa moze da se uvrsti na dnevni red. Naravno, mama bila protiv toga da se raspravlja o njenoj smjeni, medjutim, odjednom se ona (naprasno) slaze i trazi da to ide na dnevni red. To su vijecnici prihvatili, osim SDP-a i nezavisnih koji su to prihvatili jedva jer su vidjeli da je ocito neka igranka. Uglavnom, kada je to stavljeno na dnevni red i kada se trebalo glasati, onda se razvila bespotrebna rasprava o njenoj odbrani, a trebalo se samo izjasniti o inicijativi da li je prihvataju ili ne.
Da su je prihvatili, onda se nakog detaljne argumentacije o njenim greskama zakazuje posebna sjednica gdje bi se rapravljalo o povjerenju ili smjeni, tj. razrjesenju. Za to je trebalo da glasa polovina vijecnika, samo da inicijativa prodje.
"ZA" su glasali svi iz SDP-a i dva nezavisna kandidata (Mehicevic i Kapetanovic), dok su svi ostali bili protiv. Svi iz SDA, dva i SBiH i jedan iz HDZ-a i jedan iz penzionera.
Ali, i da je inicijativa prosla, na toj posebnoj sjednici bi trebalo 2/3 ruku da se ona smijeni, odnosno od 26 treba 19 glasova, sto u prevodu znaci - nemoguce.
S druge strane, ovdje je pomalo jasno da mama bas i nije znala sta se iza brda valja, ili je bila poprilicno nesigurna u to, jer mogla je odmah ponuditi mandat na povjerenje i time pobrati poene. Ovako, izgleda da bas i nije znala hoce li ili nece biti glasova za smjenu.
I zato je i ocito da je nesto unaprijed isplanirano, pa kao - hajde da sada glasamo (a i Mehicevic je bio nekako mlak).
Sto se tice statuta, mama je tu u pravu. Ona nije prekrsila statut i formalno pravno ne moze joj se nista. A to ukazuje na klasicni primjer - napravi se prvo statut kakav nekome odgovara i po njemu se onda radi, a u stvari se sebi stavlja malo zadataka i onda nije problem i to malo uraditi. Odnosno, niko se nema za sta uhvatiti i prozivati.
Na kraju je Mehicevic pokrenuo inicijativu da svi vijecnici daju moralnu ostavku, sto u prevodu znaci - vijece da ode, a mama da ostane.
Eto, nadam se da je sad malo jasnije oko ovoga, a onda je prilicno jasno da je mama k'o beton. Pogotovo sto tu poziciju ne bira narod na izborima, a sto bi po meni, recimo, trebalo.
Ima i ova mjesta, na kraju - ako oni (gradonaclenickov ured) vec kazu da nisu nadlezni, nego je to kanton ili federacija, pa neka onda gradonaclenik (u ovom slucaju - mama) pokrene inicijativu da se onda smijene ti odgovorni koji su nadlezni u kantonu i federaciji. Kratko i jasno.
I zato ona i jeste kriva, jer pokretanje inicijativa koje bi vodile poboljsanjima za narod su njen posao. Dosta vise ping-ponga...
Ako koga zanima, evo par linkova:
Statut grada: http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=62
Izmjene statuta do sada: http://www.sarajevo.ba/ba/files/statut_grada.pdf
Vijecnici gradskog vijeca: http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=17
Mamin page: http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=25 (obratiti paznju na rodjendan)
o cemu dalje pisati...
alice, svi vi iz ahmeta ste isti!
- suncica24
Discball wrote:Slušajte me dobro sada...!!!
Ljudi, Građani, Sarajlije, neću reći trebate, nego MORATE doći na proteste...
... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u blizini nekog obračuna kod kojeg se potegnu pištolji i Vi mislite da zato što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje, a zaluta neki metak i mislite da neće ubiti baš Vas ili Vaše dijete zato što pripadate ili ne pripadate gore navedenim PP.
... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u tramvaju i znate sa sigurnošću da nož ne ubija ako ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.
... osim ako ne čekate u redu za neku operaciju ili bolnički krevet, a neko ozloglašen ima povlašteni status u toj istoj bolničkoj ustanovi i glavni u bolnici donese odluku kako se mora organizirati zaštitarska agencija a sve se naravno plati od onih koji su SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadaju nigdje.
... osim ako posjedujete automobil koji leti, pa ne prelazite preko silnih rupetina na cesti, pokradenih šahtova, neizasfaltiranih tramvajskih šina a simpatizirate SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.
... osim ako Vas ne smeta to što političari troše novac na gluposti namještenim tenderim i talovima od kojih vam stane mozak a Vi jeste SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.
... osim ako imate dijete srednjoškolca kojem će neko ponuditi drogu a Vi mislite da se to neće desiti jer ste Vi u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.
... osim ako mislite da Vam neko neće oteti torbu/torbicu, ukrasti automibil zbog toga što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.
... osim ako Vam nije svejedno gledati kako Vaši sugrađani prebiraju po kontejnerima za smeće da bi se prehranili a vi ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje ili mislite da se Vi također nebi mogli naći u sličnoj situaciji.
... siguran sam da su Vam poznati problemi, pa dragi moju sugrađani nastavite dalje ovu listu jer vjerujem da i Vas kao i mene tište iste ili slične stvari koje se dešavaju oko Nas....
- johnnykola
alica.k wrote:ma nismojohnnykola wrote:ma nesposbni ba i sebi fotelju sacuvati.
o cemu dalje pisati...
alice, svi vi iz ahmeta ste isti!
![]()
![]()
mi smo mafija sarajlic sad
- vedderedi
onda bismo morali promijeniti rutu, trebali bi ici do zgrade institucija BiH, most Suade i Olge, Skenderija, FBiH parlament/Uprava grada, Cobanija...Šapat wrote:Nego...da mi pokazemo kako mi, u stvari, nismo protiv nje licno, sta mislite da svi damo po markicu i kupimo joj kvalitetan poklon,a? Ili po pola markice.... sto da ne?
- vedderedi
Kovertu i prazan list papira, A4 formata, na kojem bi napisala ostavku?alica.k wrote:FA DEZODORANS! il kasicuŠapat wrote:Nego...da mi pokazemo kako mi, u stvari, nismo protiv nje licno, sta mislite da svi damo po markicu i kupimo joj kvalitetan poklon,a? Ili po pola markice.... sto da ne?
- johnnykola
glasam za darivanje fikusom!vedderedi wrote:onda bismo morali promijeniti rutu, trebali bi ici do zgrade institucija BiH, most Suade i Olge, Skenderija, FBiH parlament/Uprava grada, Cobanija...Šapat wrote:Nego...da mi pokazemo kako mi, u stvari, nismo protiv nje licno, sta mislite da svi damo po markicu i kupimo joj kvalitetan poklon,a? Ili po pola markice.... sto da ne?
-
jasminasab
Eto nove teme za transparente.
PS Please citirajte samo recenicu, a ne citav post, da je lakse citati, moze?
PS Please citirajte samo recenicu, a ne citav post, da je lakse citati, moze?
-
tajniglas
Ne javljam se cesto na forumu, ali aktivno ucestvujem svake subote "aktivnostima rulje", mada imam "prozivki" na poslu od sefova zbog toga. Neke koji su jako aktivni u davanju ideja ovdje na forumu, bas nesto i ne vidjam, neke koje licno znam sam vidio kako pijuckaju kafu kod Ekonomije i smiju se "rulji". Htjeli ili ne priznati ali imamo jako puno provokatora, i mislim da je to prva faza odgovora Taje i Mame na "aktivnosti rulje". Malo sam nacuo, da njihovi "prijatelji iz centralnog" spremaju i druge provokatore, mnogo konkretnije. Ovim putem bih zelio da svi razmislimo i imamo u scenariju i varijantu "placenih" razbijanja izloga ili bacanja petardi na policiju i kako da reagujemo prema istim, jer su neke "face" dobile upute da malo razvodne i ocrne subotnja okupljanja.
I jos jedno razmisljanje, proglasenje Ferhadije za ulicu od posebnog znacajaj je lijepo, ali fina navlakusa. U ulicama i mjestima od posebnog znacaja nema okupljanja i demonstracija.
P.S
Laki (Tajo) je jos vise nervozan...
I jos jedno razmisljanje, proglasenje Ferhadije za ulicu od posebnog znacajaj je lijepo, ali fina navlakusa. U ulicama i mjestima od posebnog znacaja nema okupljanja i demonstracija.
P.S
- alica.k
ma nek nas prozivaju da smo sotona, boli nas vise briga. upravo ovo oni i hoce, to je prava diverzija. dok se mi vamo brinemo kako ce nas oni prozvat, gubi se momenatZox wrote:Vezano za odlican tekst discballa: nadam se samo da nas sad nece prozvati da smo u stvari Liberali.
-
fixer
na koji nacin oni zaustavljaju gradjansku svijest..... zalosnotajniglas wrote:Ne javljam se cesto na forumu, ali aktivno ucestvujem svake subote "aktivnostima rulje", mada imam "prozivki" na poslu od sefova zbog toga. Neke koji su jako aktivni u davanju ideja ovdje na forumu, bas nesto i ne vidjam, neke koje licno znam sam vidio kako pijuckaju kafu kod Ekonomije i smiju se "rulji". Htjeli ili ne priznati ali imamo jako puno provokatora, i mislim da je to prva faza odgovora Taje i Mame na "aktivnosti rulje". Malo sam nacuo, da njihovi "prijatelji iz centralnog" spremaju i druge provokatore, mnogo konkretnije. Ovim putem bih zelio da svi razmislimo i imamo u scenariju i varijantu "placenih" razbijanja izloga ili bacanja petardi na policiju i kako da reagujemo prema istim, jer su neke "face" dobile upute da malo razvodne i ocrne subotnja okupljanja.
P.S
-
spectra
fenomenalno! svaka cast!konyan wrote:Prenosim od gosn. Zox-a, velikog gospodina i dizajnera:
A5 format link: http://rapidshare.com/files/95263751/fl ... 5.tif.html
2letka na jednom A4 formatu: http://rapidshare.com/files/95264179/fl ... 4.tif.html
plakat A3: http://rapidshare.com/files/95264712/pl ... 3.tif.html
Printajte ove sa linkova, visoke su rezolucija, koliko sam shvatio Zox-a.
- vjesticanametli
TAJNIGLAS HAJDE MALO KONKRETNIJE. KO STA SPREMA ?????fixer wrote:na koji nacin oni zaustavljaju gradjansku svijest..... zalosnotajniglas wrote:Ne javljam se cesto na forumu, ali aktivno ucestvujem svake subote "aktivnostima rulje", mada imam "prozivki" na poslu od sefova zbog toga. Neke koji su jako aktivni u davanju ideja ovdje na forumu, bas nesto i ne vidjam, neke koje licno znam sam vidio kako pijuckaju kafu kod Ekonomije i smiju se "rulji". Htjeli ili ne priznati ali imamo jako puno provokatora, i mislim da je to prva faza odgovora Taje i Mame na "aktivnosti rulje". Malo sam nacuo, da njihovi "prijatelji iz centralnog" spremaju i druge provokatore, mnogo konkretnije. Ovim putem bih zelio da svi razmislimo i imamo u scenariju i varijantu "placenih" razbijanja izloga ili bacanja petardi na policiju i kako da reagujemo prema istim, jer su neke "face" dobile upute da malo razvodne i ocrne subotnja okupljanja.
P.S
Laki (Tajo) je jos vise nervozan...![]()
I NE BRINI IMA NAS U MASI JAKO PUNO I SA STRANE I SVUGDJE I ODLICNO SARADUJEMO S POLICIJOM I NEK PROBA NEKO LUPAT MISLIM DA CEMO GA MI NALUPAT KAO I ONOG KO GA NA TO NAGOVORI. SEMIHA I SAMIRE JEL VAM OVO JASNO
-
zemljotres
Je l' Vam poznata retorika?Boračka populacija KS protiv politikantskih neformalnih grupa koje pozivaju na okupljanje
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080227046
-
roditelj
U ovom predivnom sarajevu ima zaista puno mjesta gdje se mi okupljati mozemo,a saniranje Ferhadije koju nasa Gradonacelnica opet postavlja kao prioritet je vec ko zna koje.samo lova neka se vrti.fixer wrote:na koji nacin oni zaustavljaju gradjansku svijest..... zalosnotajniglas wrote:Ne javljam se cesto na forumu, ali aktivno ucestvujem svake subote "aktivnostima rulje", mada imam "prozivki" na poslu od sefova zbog toga. Neke koji su jako aktivni u davanju ideja ovdje na forumu, bas nesto i ne vidjam, neke koje licno znam sam vidio kako pijuckaju kafu kod Ekonomije i smiju se "rulji". Htjeli ili ne priznati ali imamo jako puno provokatora, i mislim da je to prva faza odgovora Taje i Mame na "aktivnosti rulje". Malo sam nacuo, da njihovi "prijatelji iz centralnog" spremaju i druge provokatore, mnogo konkretnije. Ovim putem bih zelio da svi razmislimo i imamo u scenariju i varijantu "placenih" razbijanja izloga ili bacanja petardi na policiju i kako da reagujemo prema istim, jer su neke "face" dobile upute da malo razvodne i ocrne subotnja okupljanja.
P.S
Laki (Tajo) je jos vise nervozan...![]()