Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
suncica24 wrote:Prenosim vam konstruktivnu "poruku" sa facebook-a:
Ljudi,
nadam se da nece i ova grupa izlaziti s nekim novim tendencioznim i neartikuliranim zahtjevima. Pratim ove forumase sa sarajevo-x i cini mi se da je mnogima od njih ovo idealna prilika za dobru zabavu.
Podrzavam ih najdalje do te mjere da cu i sam opet prisustvovati prvom sljedecem okupljanju, al jednako koliko ne dopustam upravnim organima i njihovim agentima da mi serviraju razloge zasto ne bih, necu dopustiti ni pojedinim kreativnim dusebriznicima s druge strane da mi odrede zasto trebam protestovati.
Nadam se da ti protesti nece prerasti u neki novi kratkorocni i nedovrseni kolektivitet i volio bih na sljedecim protestima vidjeti preko 10000 nezadovoljnih POJEDINACA. Dakle, da zajednicko organiziranje seze najdalje do odredjivanja sljedeceg termina protesta, ali ne i odredjivanje STA BI SE OD NJIH TREBALO TRAZITI, jer tu se sasvim sigurno necemo sloziti jedni s drugima.
Neka svako pisti i galami iz svojih razloga, ne ulazi u tudje, a upravni organi znaju sta trebaju raditi i dovoljno je da ih 10000 bucnih pojedinaca redovno napominje.
svejedno, ostavke su nam zajednicki cilj. ja sam tamo i zbog bolonje, samo da se zna
Mislim da je vise nego ocigledno da prozvani nece podnijeti ostavke.
Trebate napraviti i alternativu - prozvati pozicije, napisati im koje su njihove nadleznosti, i natjerati ih konacno da rade svoj posao.
Treba prestati igra stonog tenisa i prebacivanja loptice na drugu stranu.
mIRCerka wrote:
Trebate napraviti i alternativu - prozvati pozicije, napisati im koje su njihove nadleznosti, i natjerati ih konacno da rade svoj posao.
i tu se slazem, ali treba ostaviti i tu opciju. znaci IL OSTAVKE IL RADITE SVOJ POSAO. i onda, posto oni ocito ne znaju sta im je posao, rec im sta je.
imamo "tim" (:D) koji pregleda zakon i sve to da vide st asu njihove nadleznosti, pa da im kazemo, kad vec oni ne znaju brate...
don vito wrote:Rekli smo crveno!
Crveni karton je iskljucenje na utakmici. (Ostavke)
Crveno je znak za stop na semaforu ("Tajo, dalje neces moci").
Crveno je znak za uzbunu. (minut je do 12)
Crveno je boja kojom se oznacava pad dionica.
Mislim da im trebamo ponuditi kompromisno rjesenje , ostavka, pa neka se Federacija, kanton i grad medjusobno dogovore ko ce. Iako ce narod sam, na svoj nacin aludirati, mislim da mi ne trebamo navoditi koga imenom i prezimenom treba smjeniti. Mi nismo ovdje zbog ostavke odredjene osobe, recimo. g. Silajdzica, nego zbog gradjana. Nama neki g. Silajdzic nista ne znaci. Ima ih pun parlament. Ne jedan. Brine nas nacin.
Ovo bi bilo upozorenje vladajucoj garnituri, bez obzira kojoj, da treba dobro paziti. Gradjani uvode mjere kontrole. Ako bi postigli ovaj specifican cilj, i politicari i gradjani bi shvatili da postoji nacin, da i mimo samih izbora postoji konstruktivan i efikasan nacin da se utjece na politiku. Za nasu mladu demokratiju, ogroman korak.
Last edited by damirm on 18/02/2008 11:59, edited 2 times in total.
Nema me odavno na forumu,a vidim da se zahuktalo.
Gospodine Pecaninu,lijepo od vas sto ste se javili i sto dajete podrsku protestima,medutim mnogo stvari se vec do sada moglo rijesiti da ste nas podrzali kada se formirao pokret DOSTA na temi "Idemo pred Skupstinu".
Ideja da nastupa Frenkie je dobra,samo ne znam kako i gdje.Mora se dobiti dozvola za razglas,binu itd.,sve to kosta.
radna grupa treba hitno da se sastane i da se dogovore neke stvari pocev od banalnih da vise ne gubimo zivce oko nekih nebuloza tipa imena, tipa boje i sl.
ovo sve postaje jako neozbiljno i smijesno
isto tako, aktivno ucesce ograniciti godinama
dakle oni koji su glasaci oni se i bune, nema maloljetnih
ej, nisam imala namjeru nikoga da dijelim. Ako vam se svidja ova ideja, ja cu napraviti za kanton Sa i BiH. Nije mi mrsko. To sam sad na poslu uradila, nemam nekog alata za slike, ali nece mi biti nimalo mrsko uraditi kako god vi kazete.
mIRCerka wrote:
Evo da se i ja složim s @mircerkom: ne treba zanemariti zahtjev za ostavkama, treba biti istaknut na protestima, ali to ne znači da ne možemo sasatviti listu zahtjeva i proslijediti nadležnim institucijama. Pošto od ovih brojnih nivoa vlasti niko nije nadležan za bilo što (to predstavnici vlasti najčešće ponavljaju posljednjih dana, a Branković otakako je postao premijer), ostaje da malo pregledamo ustave i druge akte koji će nam pomoći da zahtjeve uputimo na prave adrese.
Ljudi, ako je makar i jedno ovdje protiv imena Valter... dajte da vise ne diskutujemo o tome i da budemo kolegijalni!
Amazonka: meni se svidja, objasnjava zasto crveni karton... samo dodaj cijelu BiH
Faust: Ovo - tj. ono, tj vlasti, je luda kuca. Nije ni cudo sto niko nista ne radi
suncica24 wrote:Nego, da li ste za to da na sastanak u srijedu pozovemo I one NVO koje su potpisale spisak, imaju I oni sta reci I mogli bi zajedno biti puno produktivniji?
Imam I prijedlog da do 1. Marta zakupimo par bilborda I postavimo slike svih nastradalih, ili pak slike koje govore I o drugim krizama u nasoj svakodnevnici (ulje, secer, nesigurnost, zdarvstvo, skolstvo…) I da I tim ih prozivmo?
Da li ste I za to da isprintamo neke letke I ostavimo ih na fakultetima?
I za to da po forumima drugih gradova prozivamo “A kako je kod vas?”, “Je li vama dobro?”, “Zasto Banja Luka suti?”?
PS: JA nikako da odem u grad “zbog nas”
Mislim da ovo nije losa ideja,imam osjecaj da ljudi u drugim gradovima imaju volju i zelju da se nesto uradi ali ne znaju kako???!!! Konkretno govorim o Zenici, povodom Valentinova okupilo se stotinjak raje totalno dezorjentisane-mislim da i nama treba neko ko ZNA na koji se nacin to radi
suncica24 wrote:Ljudi, ako je makar i jedno ovdje protiv imena Valter... dajte da vise ne diskutujemo o tome i da budemo kolegijalni!
Amazonka: meni se svidja, objasnjava zasto crveni karton... samo dodaj cijelu BiH
Faust: Ovo - tj. ono, tj vlasti, je luda kuca. Nije ni cudo sto niko nista ne radi
Walter je ok, ali ako imamo imalo ambicije da ovo sirimo izvan Sarajeva, recimo u Zenicu, Mostar...