Kako i treba.komeba wrote:Nijedan igrac iz tzv. dijaspore![]()
BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Fratris
#551 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
-
klixober
#552 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Fratris wrote:Kako i treba.komeba wrote:Nijedan igrac iz tzv. dijaspore![]()
Dobri za Arsenal,dobri za Newcastle,dobri za Parmu....dobri za Belgiju,Svicarsku,Ameriku,Sloveniju..ali ne za BiH
Zbog takvog razmisljanja,u-17,u-19 i u-21 reprezentaciej BiH biljeze lose rezultate.Najblize plasmanu na neko prvenstvo smo bili upravo kada su igrali dijasporci Ibisevic i Salihovic - za u-21.
- Fratris
#553 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mlade reprezentacije su zajebancija. Nit ko gleda, nit kog zanima. Jednostavno pogon za stvaranje igraca. Ako zelis tvrditi suprotno, nabroji mi zadnjih 5 osvajaca svjetskog prvenstva za mlade.komeba wrote:Fratris wrote:Kako i treba.komeba wrote:Nijedan igrac iz tzv. dijaspore![]()
![]()
Dobri za Arsenal,dobri za Newcastle,dobri za Parmu....dobri za Belgiju,Svicarsku,Ameriku,Sloveniju..ali ne za BiH![]()
Zbog takvog razmisljanja,u-17,u-19 i u-21 reprezentaciej BiH biljeze lose rezultate.Najblize plasmanu na neko prvenstvo smo bili upravo kada su igrali dijasporci Ibisevic i Salihovic - za u-21.
S obzirom da ovi dijasporci imaju puno bolje uvjete u svojim klubovima nego sto im nase mlade reprezentacije mogu ponuditi, ne vjerujem da ce ih nepozivanje nesto kociti. S druge strane, meni je puno draze da ova djeca koja igraju u BiH, koja treniraju po livadama, igraju po pasnjacima, kupaju se hladnom vodom, i kojih jebe svaki moguci "agent" i "menedjer" malo odu i odigraju protiv svojih vrsnjaka iz neke druge zemlje, da malo vide kako izgleda pravi stadion.
-
klixober
#554 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Svaka cast djeci koja treniraju po pasnjacima i kupaju se hladnom vodom,ali ako reprezentacija sluzi samo da bi oni vidjeli Evropu,bez ikakvih ambicija,onda bolje da ukinemo te reprezentacije da se mi navijaci bezveze ne sekiramo i ne nadamoFratris wrote:
Mlade reprezentacije su zajebancija. Nit ko gleda, nit kog zanima. Jednostavno pogon za stvaranje igraca. Ako zelis tvrditi suprotno, nabroji mi zadnjih 5 osvajaca svjetskog prvenstva za mlade.
S obzirom da ovi dijasporci imaju puno bolje uvjete u svojim klubovima nego sto im nase mlade reprezentacije mogu ponuditi, ne vjerujem da ce ih nepozivanje nesto kociti. S druge strane, meni je puno draze da ova djeca koja igraju u BiH, koja treniraju po livadama, igraju po pasnjacima, kupaju se hladnom vodom, i kojih jebe svaki moguci "agent" i "menedjer" malo odu i odigraju protiv svojih vrsnjaka iz neke druge zemlje, da malo vide kako izgleda pravi stadion.
A sada...zamisli kada bi za BiH igrala stvarno najbolja djeca,ukljucujuci onu iz dijaspore,pa kada bi se plasirali na neko prvenstvo,to bi bila ogromna promocija za BiH,a da ne govorim koliko bi pomoglo nasem fudbalu,jer na prvenstvima za mlade su stotine skauta najboljih klubova i sigurno da bi se mnogi probili u jos bolje klubove nego u kojima trenutno igraju.
- Fratris
#555 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ti ne odgovori na moje pitanje tko gleda u17 nogomet.
-
klixober
#556 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Stotine skauta svih vecih evropskih klubova.Fratris wrote:Ti ne odgovori na moje pitanje tko gleda u17 nogomet.
I nije poenta u gledanosti,nego u koristi koju bi nasa zemlja dugorocno imala plasmanom na neko prvenstvo.
- buzzer
#557 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
ma jasta, neka hin tamo, daleko im kuca bila.Fratris wrote:Kako i treba.komeba wrote:Nijedan igrac iz tzv. dijaspore![]()
gdje su bili kad smo mi ratovali?
imas (*) pravo fratrise rodoljube.
- vee-jay
#558 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kakva glupost! Totalna glupost. Ako je momak odrastao u Svedskoj iligdjevec a Bosanac, hoce da igra za Bosnu. BiH ga ne zove, Svedska mu ponudi SVE. I onda mu nakon sve te podrske postavi pitanje. Sta on nakon toga treba da odgovori?!?Fratris wrote:Mlade reprezentacije su zajebancija. Nit ko gleda, nit kog zanima. Jednostavno pogon za stvaranje igraca. Ako zelis tvrditi suprotno, nabroji mi zadnjih 5 osvajaca svjetskog prvenstva za mlade.komeba wrote:Fratris wrote: quote="komeba" Nijedan igrac iz tzv. dijaspore![]()
/quote
Kako i treba.![]()
Dobri za Arsenal,dobri za Newcastle,dobri za Parmu....dobri za Belgiju,Svicarsku,Ameriku,Sloveniju..ali ne za BiH![]()
I btw. nesto, tradicija se gradi svakim danom u svim generacijama, pocevsi od prvih. A tradicija je ta koja gradi znanje i moral. Znanje i moral donose sa sobom rezultate. Rezultati donose interesovanje i gledanost. Interesovanje i gledanost donose sponzore i lovu. A lova donosi mogucnosti i od talenta pravi umjece, sto opet gradi tradiciju itd itd. To se zove KRUG!
- Fratris
#559 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jest vala, puno bi koristi bilo prosjecnom Bosancu od osvajanja nekog tamo juniorskog turnira. Da se ne bi plate povecale? Penzije dosle na vrijeme? Korumpirani politicari dali ostavke?komeba wrote:Stotine skauta svih vecih evropskih klubova.Fratris wrote:Ti ne odgovori na moje pitanje tko gleda u17 nogomet.
I nije poenta u gledanosti,nego u koristi koju bi nasa zemlja dugorocno imala plasmanom na neko prvenstvo.
- Fratris
#560 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Koja drzava je u tom slucaju momku obezbijedila uvjete za treniranje? Ciji nogometni savez je ulozio novac u njega? Za cije klubove on igra? Cije skole nogometa je on proizvod?vee-jay wrote:Kakva glupost! Totalna glupost. Ako je momak odrastao u Svedskoj iligdjevec a Bosanac, hoce da igra za Bosnu. BiH ga ne zove, Svedska mu ponudi SVE. I onda mu nakon sve te podrske postavi pitanje. Sta on nakon toga treba da odgovori?!?
Konkretno, kako pozivanje igraca iz dijaspore pospjesuje razvoj mladih igraca Zelje, Veleza, Borca, Zrinjskog?
Jos konkretnije, objasni mi kako je osvajanje trecem mjesta na U20 prvenstvu svijeta 1999. pomoglo lokalnom nogometu u Maliju? Ili osvajanje treceg mjesta na U17 prvenstvu 2001. Gornjoj Volti.
S ushicenjem cekam detaljne odgovore.
-
klixober
#561 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Prosjecni Bosanac je najsretniji kada vidi hattrick Ibisevica u Bundesligi,Pjanica kako zabija u Ligi prvaka,Dzeku i Misimovica protiv Manchestera...kako je A reprezentacija korak do baraza...Fratris wrote:Jest vala, puno bi koristi bilo prosjecnom Bosancu od osvajanja nekog tamo juniorskog turnira. Da se ne bi plate povecale? Penzije dosle na vrijeme? Korumpirani politicari dali ostavke?komeba wrote:Stotine skauta svih vecih evropskih klubova.Fratris wrote:Ti ne odgovori na moje pitanje tko gleda u17 nogomet.
Plasmanom omladinskih reprezentacija na evropsko ili svjetsko prvenstvo,u buducnosti bismo imali jos vise igraca koji bi nam donosili radost,samim time i mnogo jacu A reprezentaciju.
Osjecam se kao da crtam djetetu malom osnovne pojmove...
-
klixober
#562 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Evo koje ti nebuloze pises....Mali je 1999. godine osvojio 3 mjesto na svjetskom prvenstvu do 20 godina.I sta mislis kako je to pomoglo nogometu Malija...znas li kako su se igraci iz te generacije Mali-a prodali,koliko je to 3. mjesto znacilo za njihove karijere...Fratris wrote:Koja drzava je u tom slucaju momku obezbijedila uvjete za treniranje? Ciji nogometni savez je ulozio novac u njega? Za cije klubove on igra? Cije skole nogometa je on proizvod?vee-jay wrote:Kakva glupost! Totalna glupost. Ako je momak odrastao u Svedskoj iligdjevec a Bosanac, hoce da igra za Bosnu. BiH ga ne zove, Svedska mu ponudi SVE. I onda mu nakon sve te podrske postavi pitanje. Sta on nakon toga treba da odgovori?!?
Konkretno, kako pozivanje igraca iz dijaspore pospjesuje razvoj mladih igraca Zelje, Veleza, Borca, Zrinjskog?
Jos konkretnije, objasni mi kako je osvajanje trecem mjesta na U20 prvenstvu svijeta 1999. pomoglo lokalnom nogometu u Maliju? Ili osvajanje treceg mjesta na U17 prvenstvu 2001. Gornjoj Volti.
S ushicenjem cekam detaljne odgovore.
Evo potrudio sam se da pronadem koji su igraci igrali za Mali i osvojili 3. mjesto i gdje ti igraci igraju danas...i GLE CUDA!!!!
Mahamadou Diarra - REAL MADRID
Seydou Keita - BARCELONA
....
Da ne govorim o tome koliko je npr. 1. mjesto na svjetskom prvenstvu do 20 godina pomoglo igracima bivse Juge,koji su se upravo preko tog prvenstva probili u najjace klubove..da im ne nabrajam imena,mislim da ih svi znamo.
-
Tahir
#563 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Treba pozvati naj bolje igrace koje imamo a koji hoce da se odazovu.
-
Tahir
#564 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Istina je da se takmicenjima mladjih narastaja ne poklanja dovoljna poznja. Prije je bilo drugacije valjda su sada kalendari prenatrpani, prate se nacionalna prvenstva, liga sampiona, "prava" svjetska i evropska prvenstva pa tako niko ne daje pet para za tamo neke svjetsko prvenstvo U20. Sto se osvajanja titule tice, ni danas mi nije jasno da li je to bila reprezentacija "Juge" do 21 ili 20 godina. Mi smo je zvali "mlada reprezentacija", bila je igraca preko 20 godina a ipak negdje to prvenstvo zovu U-20. Kad su u pitanju tadasnji reprezentativci, evo kako su zavrsili, s'tim da je ovo dole pisano prije desetak godina.
Dragoje Lekovic. Posle Buducnosti i Zvezde, skrasio u Skotskoj, brani za Kilmarnok i opet je u reprezentaciji kao rezerva Kralju.
Tomislav Piplica. Ondasnji drugi golman, tada clan Dinama iz Vinkovaca, nestao je s fudbalske scene.
Branko Brnovic. Posle Buducnosti i Partizana vec cetvrtu godinu igra u Espanjolu. Reprezentativac Jugoslavije.
Robert Jarni. Igrao u Bariju, Juventusu i sada Betisu. Reprezentativac Hrvatske.
Gordan Petric. Iz OFK Beograda presao u Partizan, iz Partizana u Dandi, iz Dandija u Glazgov Rendzers. Povremeni reprezentativac Jugoslavije.
Igor Stimac. Posle Hajduka igrao u Kadisu (Spanija), poslednjih godina u Derbi Kauntiju (Engleska).
Dubravko Pavlicic. Igrao u Dinamu i Rijeci, potom u Erkulesu iz Alikantea i sada u Salamanki. Povremeni reprezentativac Hrvatske.
Zvonimir Boban. Po odlasku iz Zagreba igrao u Bariju i poslednjih pet godina u Milanu. Hrvatski reprezentativac.
Robert Prosinecki. Posle Zvezde igrao za Real Madrid, Ovijedo, Barselonu i Sevilju, sada u Kroaciji, nakadasnjem Dinamu u kome je poceo. Hrvatski reprezentativac.
Predrag Mijatovic. Zvezda Real Madrida. Posle Buducnosti i Partizana igrao za Valensiju. Jugoslovenski reprezentativac.
Davor Suker. Golgeter Real Madrida, posle Dinama igrao za Sevilju. Hrvatski reprezentativac.
Milan Pavlovic. Igrao za Zeljeznicar iz Sarajeva i Macvu, sada negde u grckoj Drugoj ligi.
Slavoljub Jankovic. Igrao u Zvezdi, Napretku iz Krusevca, u Grckoj...
Slavisa Djurkovic. Jos uvek igra u Niksicu.
Petar Skoric. Nestao s fudbalske scene.
Zoran Mijucic. Igrao u Vojvodini, prestao odavno.
Ranko Zirojevic. Jos uvek igra u Mogrenu iz Budve.
Dejan Antonic. Nestao s fudbalske scene.
Selektor Mirko Jozic. Kasnije se vratio na "mesto uspeha" i vise godina bio selektor Cilea i trener najboljeg cileanskog kluba Kolo-Kolo s kojim je bio prvak Juzne Amerike i igrao protiv Zvezde u Interkontinentalnom finalu u Tokiju 1991. (3:0 za Zvezdu). Vratio se u Hrvatsku.
-
klixober
#565 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
U Slobodnoj Bosni Senad Avdic pise da je razgovarao sa Usanovicem o Harisu Vuckicu.Dobro da se i to napokon pokrenulo i da se Vuckic spominje u nasim medijima.Nadam se samo da ga Slovenci nece pozvati u A reprezentaciju prije nego sto ga pozovu iz naseg saveza.
-
klixober
#566 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Tek sad sam procitao,na kraju zadnjeg broja Slobodne Bosne,da je krenula akcija vracanja Harisa Vuckica pod zastavu BiH,da su za to izrazili zelju i on i njegovi roditelji.Pozitivno sam iznenadenkomeba wrote:U Slobodnoj Bosni Senad Avdic pise da je razgovarao sa Usanovicem o Harisu Vuckicu.Dobro da se i to napokon pokrenulo i da se Vuckic spominje u nasim medijima.Nadam se samo da ga Slovenci nece pozvati u A reprezentaciju prije nego sto ga pozovu iz naseg saveza.
Pozitivno sam iznenaden signalima da bi uskoro mogao igrati za nas
-
klixober
#567 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Slovenci nagovaraju Vuckica svim sredstvima da ne igra za BiH,nego Sloveniju.Zna li neko slovenacki da nam tacno prevede ovo..shvatio sam sustinu.
Ciro zovi decka,bice zvijer za koju godinu! Necemo nista izgubiti ako Vuckicu damo minutazu,a mozemo mnogo dobiti.
Ovo isto vazi i za Branimira Tulica...krajnje je vrijeme da pocne raditi svoj posao.
Ciro zovi decka,bice zvijer za koju godinu! Necemo nista izgubiti ako Vuckicu damo minutazu,a mozemo mnogo dobiti.
Ovo isto vazi i za Branimira Tulica...krajnje je vrijeme da pocne raditi svoj posao.
Primer Haris Vučkič buri duhove
Slovenska reprezentanca do devetnajstega leta starosti začenja nov cikel kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Turnir prvega kroga bo od 9. do 14. oktobra v Lendavi in Murski Soboti, naši upi se bodo v petek na lendavskem štadionu najprej pomerili s slovaškimi vrstniki, tekma se bo začela ob 15. uri.
Baza Miloša Kostiča in njegovih izbrancev je sicer hotel Vivat v Moravskih Toplicah, treningi potekajo na igrišču v Rakičanu. "Imamo odlične pogoje, zato se vedno radi vračamo v Prekmurje," pravi selektor, a najpomembnejše je spoznanje, da zdravniška služba na ravnici nima pretirano veliko dela: "Na srečo nimamo kakšnih večjih težav s poškodbami, fantje so zdravi. In verjamem, da tudi dobro pripravljeni, zdaj smo osredotočeni zgolj in samo na jutrišnji dvoboj s Slovaki. Igralci se zelo dobro zavedajo, kaj jih čaka, opazna je velika želja po uspehu, kar je nadvse pomembno. Če je ni, tudi kakovost ne pomaga oziroma ne pride do izraza."
Ritem priprav je nekoliko zmotila informacija, da si predstavniki nogometne zveze BiH prizadevajo Harisa Vučkiča privabiti pod svojo zastavo, o čemer smo poročali v sredinii Ekipi, bolj skrb zbujajoča je neodločnost člana Newcastla: "Kakšne uradne prošnje za moje nastopanje v reprezentanci BiH tako ali tako še niso poslali, zato o tem doslej tudi še nisem razmišljal. Šele če bo do tega res prišlo, bom temeljito premislil o vsem skupaj. To vsekakor ni odločitev, ki bi jo lahko sprejel sam. Pogovoril se bom s starši in mojim menedžerjem ter na osnovi tega videl, kaj bi bilo najboljše zame."
Seveda nas je zanimalo, kaj o tem meni selektor. "Pogovoril sem se s Harisom in mu predstavil svoje videnje. Če že mora, naj res dobro premisli. Tudi zato, ker bi bil lahko v prihodnosti pomembni člen po mojem mnenju zelo močne reprezentance. V generacijah letnikov od 1988 do 1992 je nekaj odličnih igralcev, s katerimi bo Slovenija tudi v prihodnosti zmožna uvrstitve na evropsko in svetovno prvenstvo. Poleg tega je v Sloveniji začel z nogometom, NZS mu je vedno stala ob strani. Seveda upam in si želim, da bi Haris Vučkič ostal pri nas," je povedal Miloš Kostič.
-
klixober
#568 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pozivam medije da se malo vise ukljuce u slucaj "Vuckic"..samo pritiskom na selektore Tulica i Blazevica mozemo ocekivati pozitivan ishod.Pisao sam i sarajevo-x portalu,ali oni nazalost nisu nista objavili.
- respo
#569 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
ja samo ne kontam kako nasi glupani u savezu ne kontaju da ce vise profitirati ako budu pozivali nenada iz danske muhameda iz belgije dragana i amerike ili sta ti ja znam
ima ih mali milion nego ovako
gdje im je taj skauting
hrvati nadjose cvitanica u argentini ciji je cukundeda otisao iz hrvatske da igra za njih a mi ne mozemo dovesti nekog ko je rodjen u bih a kamoli da mu je otac ili deda iz bih
odigraj brate prijateljsku pozovi svih 25 ovih debitanata dijasporaca i daj im svima minutazu nek nemaju pravo nastupa za druge ko ima kvalitet ostat ce ko nema nece i to je to
ako nema onda vjerovatno nece naci ni mjesto u danskoj engleskoj svedskoj i ostalim reprezentacijama
ima ih mali milion nego ovako
gdje im je taj skauting
hrvati nadjose cvitanica u argentini ciji je cukundeda otisao iz hrvatske da igra za njih a mi ne mozemo dovesti nekog ko je rodjen u bih a kamoli da mu je otac ili deda iz bih
odigraj brate prijateljsku pozovi svih 25 ovih debitanata dijasporaca i daj im svima minutazu nek nemaju pravo nastupa za druge ko ima kvalitet ostat ce ko nema nece i to je to
ako nema onda vjerovatno nece naci ni mjesto u danskoj engleskoj svedskoj i ostalim reprezentacijama
-
klixober
#570 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mario Vrancic je dao gol za Njemacku na svjetskom prvenstvu do 20 godina.Momak je izrazio zelju da igra za BiH,a Tulic se pravi lud...i gubi utakmicu za utakmicom 
- phillie
#571 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
U normalnim zemljama, mladje selekcije sluze da bi se stvarao kadar za buducnost, za prvu momcad. Drugacije je kada npr pet igraca iz mlade selekcije predje u prvi tim, vec su uigrani (jer su godinama zajedno), znaju slabosti i vrline medjusobno...i samim tim ne izgledaju na terenu izgubljeno. Tako da npr A selekcija ne trpi zbog "smjene generacija", naravno osim ako im se potrefi da je generacija ko iz Cernobila. Tako je to u normalnim zemljama.
Nase mladje selekcije medjutim, sluze da bi se pojedinci kako u Savezu i medju menadjerima, tako i medju ovim nazovi talentima sto bolje okoristili, a "visi cilj" je totalno zapostavljen. Svaki selektor dovodi neke igrace u reprezentaciju iz samo njemu znanih razloga, uostalom kako je to bio slucaj i sa raznim Jakirovicima, Merzicima, Kevricima, Klaicima....
Mladi nogometasi koji stasavaju u uslovima u kojim stasavaju, kad igraju prvenstvene utakmice koje su po kvaliteti na nivou prijeratnih republickih, koji za trenere imaju ljude kojima je glavni trening "de malo sheve i zongliranja", i koji naravno nicim iz svojih klubova nisu stimulirani da treniraju mnogo vise nego sto treniraju, realno i ne mogu postati novi Dzeko, Misimovic i sl.
I iz tog razloga treba traziti Bosansku Djecu po svijetu, pa ako ima i najmanja mogucnost da zeli zaigrati za BiH, a ima iole kvalitet medju svojim vrsnjacima, treba uloziti i truda i novaca kako bi tu Djecu vratili pod svoju zastavu. Ako mi necemo, hoce Svedska, Norveska, Holandija, Hrvatska, Slovenija....i ne mozemo se voditi onom, ako bude sta od njega kad bude imao 23-24 godine e onda cemo ga zvati. Ne pije to vode, do tad on je vec prosao omladinske selekcije neke zemlje i vjerovatno on je izgubljen za nasu zemlju. Ali to nasi foteljasi ne kontaju, imaju oni svog Tulica da im kaze koji igrac valja a koji nije dobar....
Neko rece, ne prate se ova prvenstva mladih selekcija...sto ne bih pratio svoju selekciju ako igra na SP, pa makar to bila i mlada...pa ja sam vise zivaca pogubio kad su mladi igrali protiv Ceha na Kosevu, nego BiH Turska.
Nase mladje selekcije medjutim, sluze da bi se pojedinci kako u Savezu i medju menadjerima, tako i medju ovim nazovi talentima sto bolje okoristili, a "visi cilj" je totalno zapostavljen. Svaki selektor dovodi neke igrace u reprezentaciju iz samo njemu znanih razloga, uostalom kako je to bio slucaj i sa raznim Jakirovicima, Merzicima, Kevricima, Klaicima....
Mladi nogometasi koji stasavaju u uslovima u kojim stasavaju, kad igraju prvenstvene utakmice koje su po kvaliteti na nivou prijeratnih republickih, koji za trenere imaju ljude kojima je glavni trening "de malo sheve i zongliranja", i koji naravno nicim iz svojih klubova nisu stimulirani da treniraju mnogo vise nego sto treniraju, realno i ne mogu postati novi Dzeko, Misimovic i sl.
I iz tog razloga treba traziti Bosansku Djecu po svijetu, pa ako ima i najmanja mogucnost da zeli zaigrati za BiH, a ima iole kvalitet medju svojim vrsnjacima, treba uloziti i truda i novaca kako bi tu Djecu vratili pod svoju zastavu. Ako mi necemo, hoce Svedska, Norveska, Holandija, Hrvatska, Slovenija....i ne mozemo se voditi onom, ako bude sta od njega kad bude imao 23-24 godine e onda cemo ga zvati. Ne pije to vode, do tad on je vec prosao omladinske selekcije neke zemlje i vjerovatno on je izgubljen za nasu zemlju. Ali to nasi foteljasi ne kontaju, imaju oni svog Tulica da im kaze koji igrac valja a koji nije dobar....
Neko rece, ne prate se ova prvenstva mladih selekcija...sto ne bih pratio svoju selekciju ako igra na SP, pa makar to bila i mlada...pa ja sam vise zivaca pogubio kad su mladi igrali protiv Ceha na Kosevu, nego BiH Turska.
- zalizani
#572 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Gubimo od Italije (U-21).
Vranješ solidan, ostali
Vranješ solidan, ostali
- zalizani
#573 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Golčina Ćorića:
Na poluvremenu 1:1, od ostalih bi izdvojio Galešića i Vranješa, te blago raspoloženog Džafića.
Na poluvremenu 1:1, od ostalih bi izdvojio Galešića i Vranješa, te blago raspoloženog Džafića.
- battan-
#574 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Vranjes, vidim da igra u Zvjezdi. Kako igra? Jel standardan u CZ, ako jest sto nije u prvoj ekipi?
-
Cafe Camargue
#575 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Može li neko napisati gdje igraju ovi naši mladi reprezentativci?
Konkretno, najviše me interesuju Subašić, Čorić, Galešić i Vranješ. Džafić je iz Veleža? Mada je tu bilo još interesantnih igrača, ali im ovaj na Rai3 nije govorio imena.
Stvarno dobra utakmica naših, očekivano Italija je dominirala, imala loptu u posjedu i mahom se igralo na našoj polovici, ali je bilo nekoliko sjajnih akcija naših, par puta su im sakrili loptu da su i oni na Raiu govorili bravisimo, splendido i tako te fine epitete nam dijelili. Posebno je dobar bio Galešić, pravi veznjak, nešto poput Modrića, dosta trči a vidi se da zna. Dobar je i Subašić, lijevo krilo, visok, jak, hrabar, dug korak. Džafić se nije puno isticao ali je čitavu utakmicu trčao, napadao njihovu zadnju liniju, a i par puta se upuštao u duele i driblinge, i vidi se da zna, biće nešto od njega. Inače, nije bilo puno šansi niti naših niti talijana. Talijani su imali još jednu dobru priliku pred kraj koju je odbranio Šehić. Na kraju je skinuo i slobodnjak tj bombu Balotelija sa 30 metara. U svakom slučaju, nakon debakla protiv Luxemburga, ovo je baš lijep rezultat.
ps. gol Čorića se još samo u Skenderiji viđa. Prava majstorija

Konkretno, najviše me interesuju Subašić, Čorić, Galešić i Vranješ. Džafić je iz Veleža? Mada je tu bilo još interesantnih igrača, ali im ovaj na Rai3 nije govorio imena.
Stvarno dobra utakmica naših, očekivano Italija je dominirala, imala loptu u posjedu i mahom se igralo na našoj polovici, ali je bilo nekoliko sjajnih akcija naših, par puta su im sakrili loptu da su i oni na Raiu govorili bravisimo, splendido i tako te fine epitete nam dijelili. Posebno je dobar bio Galešić, pravi veznjak, nešto poput Modrića, dosta trči a vidi se da zna. Dobar je i Subašić, lijevo krilo, visok, jak, hrabar, dug korak. Džafić se nije puno isticao ali je čitavu utakmicu trčao, napadao njihovu zadnju liniju, a i par puta se upuštao u duele i driblinge, i vidi se da zna, biće nešto od njega. Inače, nije bilo puno šansi niti naših niti talijana. Talijani su imali još jednu dobru priliku pred kraj koju je odbranio Šehić. Na kraju je skinuo i slobodnjak tj bombu Balotelija sa 30 metara. U svakom slučaju, nakon debakla protiv Luxemburga, ovo je baš lijep rezultat.
ps. gol Čorića se još samo u Skenderiji viđa. Prava majstorija