PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
BarbaDue

#551 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by BarbaDue »

Hvala, popravio si mi dan :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#552 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

druk lezaj na pezoima i citroenima je plasticni i malog precnika zato traje duplo krace od seta kvacila.na desetine takvih sam popravljao ,kad zakuje skroz raspasce se i ostaces na cesti neces moci mijenjat brzine....

Image

Image
BarbaDue

#553 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by BarbaDue »

e jbg sad :-?
bitanga_sa_otesa

#554 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

jbga ja ti kazem istinu sta se desi na tim autima,a ti kako hoces.moj post i savjet je bio dobronamjeran ...
BarbaDue

#555 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by BarbaDue »

znam da je dobronamjeran i hvala ti, no sad ne znam smijem li se sa ovakvim autom usuditi na put.
bitanga_sa_otesa

#556 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

ja ne bi uopste razmisljao o tome ....
zamisli samo da negdje ostanes na pola puta u kvaru...nije nimalo lijepa situacija..
slepanje ce te kostati kao 2 kvacila.....
lavic

#557 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by lavic »

bitanga_sa_otesa wrote:ja ti kazem da po pravilu ne smije dirati potisnu kad je pedala otpustena .....
kad je otpusteno kvacilo i kad radi na leru samo se mogu cuti lezajevi u mjenjacu.
Da u pravu si, i ja sam mislio na lezajeve u mjenjacu, ali se zvuk javlja kad pustis kvacilo a kad pritisnes onda se ne cuje.
Ali je interesantno i da postoji razlika da li si pustio kvacilo polako ili malo brze.
A i druk lezaj kad sam vidio izgledao je kao da je sa bicikla a ne auta.
lavic

#558 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by lavic »

Sad mu moram skinuti amortizer da vidim aksijalni lezaj, uzasno me nervira lupanje iz ovjesa kad smotam ljevo a desni tocak upadne u rupu. To lupi kao da ce sve otpasti.
bitanga_sa_otesa

#559 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

to kod tebe su lezajevi i luftovi u mjenjacu ,to se cuje na gotovo svakom autu starijem od 10 god.ne treba te brinuti ako bas nije prejako...
druk lezaj je smijesan kolisni je ...
provjeri jos stabilizatore i gumice na BS.lezaj amortizera bi se najvise treba cuti pri motanju u mjestu bez obzira na podlogu.
lavic

#560 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by lavic »

bitanga_sa_otesa wrote:to kod tebe su lezajevi i luftovi u mjenjacu ,to se cuje na gotovo svakom autu starijem od 10 god.ne treba te brinuti ako bas nije prejako...
druk lezaj je smijesan kolisni je ...
provjeri jos stabilizatore i gumice na BS.lezaj amortizera bi se najvise treba cuti pri motanju u mjestu bez obzira na podlogu.
Mala je kilometraza, samo 90000 km tako da me ne brine previse, svakako zena razguruje kontejnere sa njim.
Promjenit cu lezaj i gumice BS, i valjda ce prestat.
bitanga_sa_otesa

#561 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

pregledaj to negdje lijepo da ne mijenjas nepotrebne dijelove 8-)
lavic

#562 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by lavic »

Pogledat cu.
lavic

#563 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by lavic »

bitanga_sa_otesa wrote:pregledaj to negdje lijepo da ne mijenjas nepotrebne dijelove 8-)
Imas poruku.
Kataklinger

#564 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Kataklinger »

Pozdrav,

Da li je neko mijenjao oklop ključa za peugeot 307? Jednom sam naručivao sa PIK-a, naravno za 15 KM dobio kinesku pljagu na kojoj je logo Peugeota bio od plastike, na originalu je metalni. I naravno, zadržao sam ovu originalnu stranu s logom jer je ona bila uredu, a zamijenio ovu drugu stranu na kojoj su ova dva dugmeta (propala dugmad na originalu) . Nakon izvjesnog vremena, ova stara original strana i dalje čitava, a ova zamijenjena kineska se doslovno raspada, plastika krhka kao stiropor.

Kontaktirao sam Peugeot servis na Stupu i još jedan (nije Dedović) i oba su mi rekli da se ne može naručiti samo oklop nego čitav ključ u kompletu sa čipom, i sa kodiranjem i aktivacijom usluga košta 180-190KM. Nisam budala da toliko dajem, zbog jednog komada plastike. Svjestan sam da lažu da se ne može posebno oklop naručiti jer sam nekada davno imao informaciju da se to može nabaviti za 40KM, samo se sad ne mogu sjetiti u kojem je to servisu bilo.

Ako neko zna, ili ako je mijenjao samo oklop (ali me samo ORIGINAL zanima), neka mi javi gdje, šta i kako....

Image
forrest

#565 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by forrest »

Zna li neko kolika je cijena zamjene diskova i disk pločica za 207-cu?
bitanga_sa_otesa

#566 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

isto kao i za svaki auto 25-30 maraka
Revolucionar ★

#567 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Revolucionar ★ »

Planira se kupovina 407 -ce 2.0 hdi 2007 godiste. Zanima me generalno kakav je Peugeot za odrzavanje, i kako se ova 407-ca pokazala do sad, vjerovatno je neko voza na forumu. Vidim da ih dosta ima sa odlicnim paketima opreme, sto je iznenadjujuce za taj cjenovni rang, u poredbi s opremom iz ove 407-ce sto sam imao priliku pogledat, drugi izbor - Octavia , je izgledala kao siromah :D
Qler

#568 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Qler »

Pa Octavia je i niza klasa. Tu imas za te pare jos Lagunu, C5 i Mondeo koji su isto odlican izbor za te pare. I ja kad sam nedavno kupovao auto bas sam izmedju ta 4 birao. Nije mi vala izletio ni jedan dobat 407, bila jedna laguna bas dobra, ali na kraju ispade ford. I svi su veci od octavie i naravno bolji...
Gandra_1

#569 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Gandra_1 »

Ja bih ti preporucio Peugeota, upravo iz tih razloga, sto za odredjenu cijenu mozes dobiti puno opreme za razliku od konkurencije, plus sto je Pug i udobniji od vecine... A sada sa tehnicke strane, sve je to u pet deka, ako nadjes ocuvan model i redovno servisiran, neces imati nikakvih problema...

Jedino sto bih te napomeno, za par slucajeva iz moje okoline, je to da je na meti lopova i ako Pug vazi u javnosti za auto koje se ne krade... Al opet i to je u 70% manjoj kolicini od VW i Audija
rimano

#570 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by rimano »

Kataklinger wrote:Pozdrav,

Da li je neko mijenjao oklop ključa za peugeot 307? Jednom sam naručivao sa PIK-a, naravno za 15 KM dobio kinesku pljagu na kojoj je logo Peugeota bio od plastike, na originalu je metalni. I naravno, zadržao sam ovu originalnu stranu s logom jer je ona bila uredu, a zamijenio ovu drugu stranu na kojoj su ova dva dugmeta (propala dugmad na originalu) . Nakon izvjesnog vremena, ova stara original strana i dalje čitava, a ova zamijenjena kineska se doslovno raspada, plastika krhka kao stiropor.

Kontaktirao sam Peugeot servis na Stupu i još jedan (nije Dedović) i oba su mi rekli da se ne može naručiti samo oklop nego čitav ključ u kompletu sa čipom, i sa kodiranjem i aktivacijom usluga košta 180-190KM. Nisam budala da toliko dajem, zbog jednog komada plastike. Svjestan sam da lažu da se ne može posebno oklop naručiti jer sam nekada davno imao informaciju da se to može nabaviti za 40KM, samo se sad ne mogu sjetiti u kojem je to servisu bilo.

Ako neko zna, ili ako je mijenjao samo oklop (ali me samo ORIGINAL zanima), neka mi javi gdje, šta i kako....

[/img]
Ako ne nadjes kod nas prati ebay.co.uk .Tamo dosta ljudi rastavlja aute i prodaje dijelove online. Poznaniku sam kupio kljuc od rovera za 10KM sa dostavom.
Ali pazi i tamo ima najvise kineskih oklopa.
Revolucionar ★

#571 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Revolucionar ★ »

Qler wrote:Pa Octavia je i niza klasa. Tu imas za te pare jos Lagunu, C5 i Mondeo koji su isto odlican izbor za te pare. I ja kad sam nedavno kupovao auto bas sam izmedju ta 4 birao. Nije mi vala izletio ni jedan dobat 407, bila jedna laguna bas dobra, ali na kraju ispade ford. I svi su veci od octavie i naravno bolji...
Ma to ti je onaj mentalitet, ako nije VW ne valja, pa dosta raje te odbije s pricom, medjutim ono sto sam vidio je fakat super na 407 - ci.
Gandra_1 wrote:Ja bih ti preporucio Peugeota, upravo iz tih razloga, sto za odredjenu cijenu mozes dobiti puno opreme za razliku od konkurencije, plus sto je Pug i udobniji od vecine... A sada sa tehnicke strane, sve je to u pet deka, ako nadjes ocuvan model i redovno servisiran, neces imati nikakvih problema...

Jedino sto bih te napomeno, za par slucajeva iz moje okoline, je to da je na meti lopova i ako Pug vazi u javnosti za auto koje se ne krade... Al opet i to je u 70% manjoj kolicini od VW i Audija
Ma dobro, investirat u neke mjere sigurnosti na pocetku odmah .
moke_31

#572 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

Imam problem sa Peugeot 307hdi 20 90 ks. Nije jutros htio upaliti vergla normala ali neće da upali, popodne zvao bihamk i došao čovjek prsko sprej u motor i onda je palio, provjerio filter goriva i on u redu i kaže da je najvjerovatnije pumpa visokog pritiska ili neka druga pumpa preko puta ove prve.

Nisam htio da me odma šlepa u njihov servis da se malo raspitam za cijene jer sam čuo da u Bihamkovom servisu deru. Ovaj mehaničar reče da je ova pumpa oko 100 km i plus ruke koje mogu biti ono do 50 km. Sutra bi trebo ponovo zvati Bihamk da odšlepaju auto.

Pošto vidim da ovdje ima dosta raje koja se razumije dobro u aute pa da pitam koji bi kvar mogao biti i koliko para, i gdje uraditi popravku? Kakva su iskustva sa Bihamkom'? Je li ovo što je rekao ovaj mehaničar ili bi moglo biti nešto drugo?

Hvala unaprijed na pomoći.
bitanga_sa_otesa

#573 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

da je pumpa nikad ne bi upalio ,jer ne moze raditi bez goriva,tj pritiska goriva.
jesi probao da li pali kad je vruc?ako pali onda imas problem s grijacima..
moke_31

#574 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by moke_31 »

bitanga_sa_otesa wrote:da je pumpa nikad ne bi upalio ,jer ne moze raditi bez goriva,tj pritiska goriva.
jesi probao da li pali kad je vruc?ako pali onda imas problem s grijacima..
Prsko je mehaniar neki sprej kroz usisnik zraka i tada na trenutak upali. Nije palio gorivom.
bitanga_sa_otesa

#575 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

e ako nije upalio nikako ,onda moze biti do pumpe.ja sam skontao da je auto upalio uz pomoc start spreja .....
Post Reply