Fenomen piramida ni izdaleka nije objašnjen, bez obzira je li riječ o egipatskim, peruanskim, kineskim ili bosanskim piramidama. Da bi se fenomen objasnio potrebna su znanja iz naše fizičke i spiritualne stvarnosti, iz materijalnog i duhovnog svijeta. Bez takvog pristupa nikada nećemo doći do srži fenomena. Neka stvari, nazovimo ih spiritulano – duhovnim, možemo dokučiti uz pomoć modernih instrumenata koji mogu snimati energetske fenomene koji nisu vidljivi ljudskom oku niti našim čulima. Takvim mjerenjima potvrđeno je da se Bosanska piramida Sunca ponaša kao energetsko živo tijelo koje u svojoj utrobi generira određene vrst energije, a onda ih periodično ispušta kroz sami vrh. Drugim riječima piramida djeluje kao svojevrstan generator energije. Tako dolazimo na trag objašnjenja svrhe piramida.
Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
- veseoko_kukulamovic
#551 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
GROUND CONTROL TO EXPLORER SAM:
Mijenjajmo sliku BiH u svijetu! 
-
Neregistrirani
#552 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Pa da! Jos davno je Davorin (nedostaju mi njegovi crtezi!veseoko_kukulamovic wrote:GROUND CONTROL TO EXPLORER SAM:
Fenomen piramida ni izdaleka nije objašnjen, bez obzira je li riječ o egipatskim, peruanskim, kineskim ili bosanskim piramidama. Da bi se fenomen objasnio potrebna su znanja iz naše fizičke i spiritualne stvarnosti, iz materijalnog i duhovnog svijeta. Bez takvog pristupa nikada nećemo doći do srži fenomena. Neka stvari, nazovimo ih spiritulano – duhovnim, možemo dokučiti uz pomoć modernih instrumenata koji mogu snimati energetske fenomene koji nisu vidljivi ljudskom oku niti našim čulima. Takvim mjerenjima potvrđeno je da se Bosanska piramida Sunca ponaša kao energetsko živo tijelo koje u svojoj utrobi generira određene vrst energije, a onda ih periodično ispušta kroz sami vrh. Drugim riječima piramida djeluje kao svojevrstan generator energije. Tako dolazimo na trag objašnjenja svrhe piramida.Mijenjajmo sliku BiH u svijetu!
Kad vec spomenuh tu dvojicu "genijalaca" - jos nikako da odlucim ciji su crtezi ljepsi, a teorije ludje: Hrvojevi ili Davorinovi.
- veseoko_kukulamovic
#553 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Kamenje koje mijenja mentalitet ljudi
Razgovor sa Semirom Osmanagićem

Razgovor sa Semirom Osmanagićem
Semire, Semire, neće saradnicima jezik nego pravo, ha?Piramide diljem svijeta izranjaju i sve je veći broj znanstvenika, futurologa ali i arheologa, koji tvrde da će 21. stoljeće biti stoljeće piramida, odnosno, da nas uz posao njihovog iskapanja čeka još važnija stvar: osvještavanje znanja o njihovoj ulozi u Kreaciji.
-
rajvosa1
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#555 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Polupo loncice, polupo lonciceveseoko_kukulamovic wrote:PROJEKT BOSANSKIH PIRAMIDA PREDSTAVLJEN NA FAKULTETU ISLAMSKIH NAUKA U SARAJEVU
Kako semir moze tvrdit da je ovo piramida polumjeseca, ako govorimo o piramidi polumjeseca onda to samo Visocica moze biti.

Evo zasto

ovako je to nekad izgledalo na visocici, (period) malo prije 2 svjetskog rata i nakon odlaska turaka koji su nam lapili munare..
... potom su partizani (fini i dobri ljudi koji su oslobodili nasu zemlju i dali nam slobodu) zakopali piramidu i polumjesec sklonuli na sigurno mjesto (titoizam fore i fazoni), ostavili su samo zvjezdu na visocici (al to samo mi visocani mozemo znati

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ne razumijem ovo, da si pita sampita
kompletan text ovdje
Protekle tri godine ja sam ujedno i najveći donator Projekta finansirajući iskopavanja, kupovinu građe za podgrade u prahistorijskim tunelima, prezentirajući projekt i viziju jedne nove BiH u čitavom svijetu.
Moji pozivi svim državnim nivoima da se aktivnije uključe u projekt nisu slučajni. I da imamo 100 miliona dolara na računu Fondacije ne zaboravite da treba otkupiti državnu zemlju na Bosanskim piramidama Sunca, Mjeseca, Zmaja, Zemlje i Ljubavi.
Kako on to sad misli, da on kupuje zemlju od drzave i postane vlasnik 1/1, a da drzava malo pogura jer ce sa turistima doci lova kroz porez (pocev od obicnog poreza na promet do taxe za turiste kad navale....ne zaboravite da treba otkupiti državnu zemlju na Bosanskim piramidama Sunca, Mjeseca, Zmaja, Zemlje i Ljubavi.
Međutim, za razliku od naših anonimnih blogera koji nisu u stanju niti da otkriju svoj identitet, ja vlastitim imenom, znanjem, energijom i novcem stojim iza ovog Projekta koji mijenja historiju svijeta.
Snimak iz helikoptera, koji pokazuju bosnu.
Reporter: "... eno piramida, eno jos jedna i jos jedna .. Priznajmo. Ako zelimo, ovdje u svakom brdu mozemo vidjeti piramidu".
jel uopste napravio © "All rights reserved" i ™ na proizvode povezane sa piramidama.
Jbg, ja sam se zaletio pa kupio 3 majce (komplet "piramida" (izmisljene- mislim na piramide, majce su obicne) tad ih nije bilo vise fala bogu), ali sta je sa onima koji su namirisali biznis pa nastancali par hiljada majica (boljeg kvaliteta) takvi htjeli ili ne htjeli, moraju vjerovat u postojanje piramida, a ja sa svojim mogu i wc-brisat dok se ne poderu. (ne ostaju Fussel- one sitne kuglice od vune) eto da znate
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ipak i bez piramida Visoko moze postati magnet za turiste, sva stvar je u markentingu, opstina moze fino promovisat najvecu laz koja je privukla (nasukala) 10-ne hiljada ljudi (turista, biznismena) pa cak i politicara, njihove slike objese fino, (njezno krampanje, bagerisanje, lopatanje) ne moze opstina nikako izgubit.
Cini mi se da su na golom otoku ljudi vise hajra imali od tucanja kamena, nego sto ce imat od odkopavanja piramide.
A, lijepo bi bilo da su stvarno bile piramide, fino sjedem na terasu i gril zapalim, i kroz onaj dim od grila gledam navecer u obasjanu piramidu (jedino sam se bojao, da kakav hajvan ne napravi veci hotel gore na pertcu da mi zakloni pogled, sto bi se koliko se pazi na harmoniju i izgled grada (mahale) garant desilo)

-
Neregistrirani
#556 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
tanka zaradatopcam wrote: Jbg, ja sam se zaletio pa kupio 3 majce (komplet "piramida" (izmisljene- mislim na piramide, majce su obicne) tad ih nije bilo vise fala bogu), ali sta je sa onima koji su namirisali biznis pa nastancali par hiljada majica
-
Kolega sa Alipasinog
#557 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Mislis ovaj dio:
Ima jos, al mi mrsko C/PBošnjaci i problem historijskog kontinuiteta
U modernoj povijesti nikada politička, kulturna i vjerska elita jedne nacije nije kliznula u bezmalo komičnu fabrikaciju povijesti na način na koji su to učinili Bošnjaci u slučaju tzv. 'piramida', kada je arheolog amater brda oko Visokog proglasio najstarijim i najvećim građevinama ikada građenim ljudskom rukom. Tako su pretpostavljeni 'protobošnjaci' postali najstariji narod na svijetu, štaviše izvor svjetske civilizacije koju su preuzeli od vanzemaljaca!
Od onih koji su podržali taj projekt spomenut ćemo samo najvažnije – bivšeg i aktualnog člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka Sulejmana Tihića i Harisa Silajdžića, bivšeg i aktualnog federalnog premijera Ahmeta Hadžipašića i Nedžada Brankovića, potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebu, ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH i potpredsjednika Stranke za BiH Safeta Halilovića, te reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Mustafu ef. Cerića, koji je založio autoritet funkcije duhovnog nacionalnog lidera da bi pozvao vjernike najprije da klanjaju i poste kako bi se piramide zaista pronašle, a potom uputio i poruku da od Semira Osmanagića treba učiti! Štaviše, da bi komedija bila potpuna, bošnjački autoriteti uputili su poziv predstavnicima UNESCO-a da dođu u Visoko.
Nakon toga, neke od najozbiljnijih evropskih novina upotrijebile su rječnik pun ironije i sarkazma kako bi opisali tu bjesomučnu potragu za pradavnim izvorištem bošnjačkog i bosanskog identiteta.
Nikad kraja sirenju pozitivne energije!
- veseoko_kukulamovic
-
Leonid Breznjev
- pitt
#560 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
joj karikatura od ljudi.......isto savjet seoske mjesne zajednice u domu kulture
: D:D
-
omar little
#561 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
veseoko_kukulamovic wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ova slika me podsjeca na Dolly Bell kad mali pise zapisnik : Necete vi mene vise zajebavati!...za-je-ba-va-ti
- ibrahim_tanovic
#562 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
ono sto je izgradnja pruge brcko-banovici bila za jugoslovensku industriju, to moze biti otkopavanje piramide za bosansko-hercegovacki turizam. plamen.
-
callmethebreeeze
#563 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
jah, zeljni turisti obilaska raskopanih brezuljaka.

- veseoko_kukulamovic
#564 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
a o razvoju profesionalne arheologije da ne govorimo...ibrahim_tanovic wrote:ono sto je izgradnja pruge brcko-banovici bila za jugoslovensku industriju, to moze biti otkopavanje piramide za bosansko-hercegovacki turizam. plamen.
- wels
#565 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

#566 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
fakat bez komentera.wels wrote:
_______________________________________________________________Bez komrntara
blago udruzenju hotelijera s ovakvim znalcem stvari na celu.
-
Neregistrirani
#567 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
`Vala, nije se puno zaradilo. Svi ovi što su dolazili donosili su sa sobom sve.Srećom pa su nam kuće blizu, nismo daleko išli niti smo puno ulagali. Očekivali smo puno više`, kaže Salem Topalović, koji je u podnožju piramide Mjeseca od drvenih dasaka napravio improvizovanu kafanu.
Topalović je razočaran što se euforija oko piramida stišala. Kaže da bi volio da budu pronađene samo zbog djece jer bi ona živjela k'o carevi.
Prema podacima iz Fondacije `Arheološki park Bosanska piramida Sunca`, ovog ljeta piramide u Visokom posjetilo je oko 150.000 ljudi.
`Nismo zabilježili puno veći broj noćenja. Jedina novena je što smo otvorili ovaj ured, pa oni koji su zainteresovani da posjete Visoko imaju gdje naći sve prave informacije. Izdali smo i katalog, ali nekog velikog napretka, bar što se tiče registrovanih dolazaka i noćenja, nije bilo`, tvrdi Mersiha Čabaravdić, turistički radnik i voditelj visočkog odjeljenja Turističke zajednice Zeničko-dobojskog kantona.
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 74&meni=25
- tranquil
#568 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Auh ima skoro dvije godine kako nisam čuo ovu argumentaciju.ibrahim_tanovic wrote:ono sto je izgradnja pruge brcko-banovici bila za jugoslovensku industriju, to moze biti otkopavanje piramide za bosansko-hercegovacki turizam. plamen.
S obzirom da su većina turista tamo sada djeca koje škole organizovano vode, ne bih rekao da će biti bilo šta od iskopavanja. A svejedno se završava školska godina.
Da se barem hoće neko sjetiti pa napraviti pravu radnu akciju tipa Brčko Banovići i uposliti nezaposlene na par mjeseci. A porediti ovu glupost sa tim radnim akcijama na kojima se čak uradilo nešto korisno, to je smiješno.
- tranquil
#569 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Bez komentara takođe. Piramide u Visokom nisu niti brand, niti turistički niti najjači. Zapravo, piramide u Visokom nisu čak ni piramide.wels wrote:
_______________________________________________________________Bez komrntara
- ibrahim_tanovic
#570 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Kada se obavljala ova radna akcija, ljudi nisu bas znali da ce rezultat njihovog rada biti vrlo koristan za drustvo i privredu kasnije. Ljudi su radili, pjevali i vjerovali u jednu ideju. Nas danasnji problem je sto nam bas fali ta vjera. A ko zna da li ce iskopavanje piramide u centru bosne i hercegovine zaista nekada biti korisno. To je sekundarna stvar. Bitno je druzenje, u pjesmi i zajednickom cilju.tranquil wrote:Da se barem hoće neko sjetiti pa napraviti pravu radnu akciju tipa Brčko Banovići i uposliti nezaposlene na par mjeseci. A porediti ovu glupost sa tim radnim akcijama na kojima se čak uradilo nešto korisno, to je smiješno.
Ako ti mislis da je pametnije sjediti u kladionicama, kafanama ili buljiti u ekrane i trositi ono malo crkavice sto se ima, onda nista. Onda nam ne trebaju nikakve radne akcije, kad ih vec imamo...
-
WizzardFromBOZ
#571 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
je li ti to sudis po sebi?Kada se obavljala ova radna akcija, ljudi nisu bas znali da ce rezultat njihovog rada biti vrlo koristan za drustvo i privredu kasnije.
- veseoko_kukulamovic
#572 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Ibrahime, hvala ti što si mi mazno'o avatara, ako ti se sviđa mogu jedan maksuzile za tebe odradit, s Alienom ako hoćeš!ibrahim_tanovic wrote:Ako ti mislis da je pametnije sjediti u kladionicama, kafanama ili buljiti u ekrane i trositi ono malo crkavice sto se ima, onda nista. Onda nam ne trebaju nikakve radne akcije, kad ih vec imamo...
Nego, strašno mi je žao što povazdan sjediš u kladionicama, kafanama ili buljiš u ekran, i što u tvom životu postoji samo to i visočke piramide. Evo, počela je radna akcija branja para u Visokom, pa požuri da se uključiš, nemoj, bolan, samo visit na nekakvom forumu:

I, bolan, samo mi javi ovo za avatara, to ti je još bolje od ET-ja. A i u skladu je sa učenjem Semirovog kulta o vanzemaljcima koji su napravili piramide:
Sinovi Boga u svojim brodovima imali su specijalne instrumente i opremu da bi stabilizovali svoje lađe i držali ih stalno u horizontalnom položaju. Na taj način su preživjeli katastrofe i konačno pristali. U svakom dijelu zemlje na koji su stupili otpočeli su novu civilizaciju.
Svojim znanjem, mudrošću i ljubavlju osvajali su srca domorodaca. Postajali su vladari. Bili su obožavani i poštovani kao bogovi ili polubogovi. Prvo što su učinili bilo je da konstruišu odgovarajuće građevine za svoje svete instrumente da bi ih izolovali potpuno od spoljnog svijeta i obezbijedili odgovarajuću zaštitu od moćne prodorne energije pohranjene u njihovim instrumentima. Te građevine, koje mi zovemo piramide, mogu se sad vidjeti u raznim krajevima svijeta kuda su otišli Sinovi Boga sa instrumentima koje su spasili.
-
callmethebreeeze
#573 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
znaci, po tebi, nije bitno da li se gradi autoput ili piramida. vazno je da se ljudi druze i malo kopaju i vjeruju da to ima smisla i onda ce biti koristi od toga...ibrahim_tanovic wrote:Kada se obavljala ova radna akcija, ljudi nisu bas znali da ce rezultat njihovog rada biti vrlo koristan za drustvo i privredu kasnije. Ljudi su radili, pjevali i vjerovali u jednu ideju. Nas danasnji problem je sto nam bas fali ta vjera. A ko zna da li ce iskopavanje piramide u centru bosne i hercegovine zaista nekada biti korisno. To je sekundarna stvar. Bitno je druzenje, u pjesmi i zajednickom cilju.tranquil wrote:Da se barem hoće neko sjetiti pa napraviti pravu radnu akciju tipa Brčko Banovići i uposliti nezaposlene na par mjeseci. A porediti ovu glupost sa tim radnim akcijama na kojima se čak uradilo nešto korisno, to je smiješno.
Ako ti mislis da je pametnije sjediti u kladionicama, kafanama ili buljiti u ekrane i trositi ono malo crkavice sto se ima, onda nista. Onda nam ne trebaju nikakve radne akcije, kad ih vec imamo...
-
Neregistrirani
#574 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Ti to ozbiljno? Khm... Po zavrsetku rata, prije pocetka planske izgradnje socijalisticke zemlje jedan od prvih investicionih poduhvata bila je izgradnja pruge Brcko – Banovici. Za izgradnju zemlje trebalo je osigurati solidnu bazu sirovina.ibrahim_tanovic wrote:Kada se obavljala ova radna akcija, ljudi nisu bas znali da ce rezultat njihovog rada biti vrlo koristan za drustvo i privredu kasnije. Ljudi su radili, pjevali i vjerovali u jednu ideju. Nas danasnji problem je sto nam bas fali ta vjera. A ko zna da li ce iskopavanje piramide u centru bosne i hercegovine zaista nekada biti korisno. To je sekundarna stvar. Bitno je druzenje, u pjesmi i zajednickom cilju.tranquil wrote:Da se barem hoće neko sjetiti pa napraviti pravu radnu akciju tipa Brčko Banovići i uposliti nezaposlene na par mjeseci. A porediti ovu glupost sa tim radnim akcijama na kojima se čak uradilo nešto korisno, to je smiješno.
A evo Semirovih volontera:

Ali ne treba biti ostar prema Osmanagicu danas, vjerujem da mu je tesko pala vijest da je u Egiptu otkrivena jos jedna piramida, a u Visokom jos uvijek ni jedna.
-
callmethebreeeze
#575 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
ovi definitivno nisu "foteljasi".Neregistrirani wrote:Ti to ozbiljno? Khm... Po zavrsetku rata, prije pocetka planske izgradnje socijalisticke zemlje jedan od prvih investicionih poduhvata bila je izgradnja pruge Brcko – Banovici. Za izgradnju zemlje trebalo je osigurati solidnu bazu sirovina.ibrahim_tanovic wrote:Kada se obavljala ova radna akcija, ljudi nisu bas znali da ce rezultat njihovog rada biti vrlo koristan za drustvo i privredu kasnije. Ljudi su radili, pjevali i vjerovali u jednu ideju. Nas danasnji problem je sto nam bas fali ta vjera. A ko zna da li ce iskopavanje piramide u centru bosne i hercegovine zaista nekada biti korisno. To je sekundarna stvar. Bitno je druzenje, u pjesmi i zajednickom cilju.tranquil wrote:Da se barem hoće neko sjetiti pa napraviti pravu radnu akciju tipa Brčko Banovići i uposliti nezaposlene na par mjeseci. A porediti ovu glupost sa tim radnim akcijama na kojima se čak uradilo nešto korisno, to je smiješno.
A evo Semirovih volontera:
Ali ne treba biti ostar prema Osmanagicu danas, vjerujem da mu je tesko pala vijest da je u Egiptu otkrivena jos jedna piramida, a u Visokom jos uvijek ni jedna.