Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
inspire_me
A sta je sa vodomlegionarka wrote:cetvrtina solje ulja...do mene je:):)
-
micika
Hvala hadzinice,pohvala bas prija,pogotovo kad dolazi od strucnjaka kao ti sto si
Usput,ocarale su me one tvoje roge.Kupila sam 2 kile,pa cu danas da ih pecem.Koliko od prilike to moze stojati? I jesi li pokusavala tako praviti patlidzane? Mislim moze li? jela sam podavno patlidzane,tako iz tegle,kiselkaste....e sad,kako se to spravlja pojma ti neznam
-
mamica papucarka
Ljudi, gdje sam fulala???
Danas sam prvo na sitne komadice isjekla pileci file i dvije vrste luka, te sve to na maslinovom proprzila. Poslije sam u to dodala zacina i vrhnje za kuhanje.
E onda sam skuhala makarone, iscijedila, te u njih ubacila obicni sir, te naribala tvrdi zuti.
makarone sam stavila u onu glinenu posudu, sve dobro izmijesala i odozgo nabacila ovo sto sam napravila od pileceg filea.
Poslije sam sve to zapekla i kada je bilo skoro gotovo, prelila jajima.
I sve je bilo super i ukusno, ali suho
Kako ucinit da mi drugi put ovi zapeceni makaroni budu malo vise saftali
Arslo brate pomagaj... hadzinice bona...
Danas sam prvo na sitne komadice isjekla pileci file i dvije vrste luka, te sve to na maslinovom proprzila. Poslije sam u to dodala zacina i vrhnje za kuhanje.
E onda sam skuhala makarone, iscijedila, te u njih ubacila obicni sir, te naribala tvrdi zuti.
makarone sam stavila u onu glinenu posudu, sve dobro izmijesala i odozgo nabacila ovo sto sam napravila od pileceg filea.
I sve je bilo super i ukusno, ali suho
Kako ucinit da mi drugi put ovi zapeceni makaroni budu malo vise saftali
- dacina_curica
mamice da nisi preduglo pekla (ili na prevelikoj temperaturi)?
koje vrhnje si koristila? jel' mislis na schlagsahne? Ja kad s tim kuham (jedino ga doduse koristim kad pravim torteline) uvijek stavim malo mlijeka jer mi inace bude pregusto
.....sad ce nasi eksperti rijesiti problem, ja se slabo razumijem

koje vrhnje si koristila? jel' mislis na schlagsahne? Ja kad s tim kuham (jedino ga doduse koristim kad pravim torteline) uvijek stavim malo mlijeka jer mi inace bude pregusto
- danas
evo slatki cevap, kako moja mama pravi... a ona od svekrve dobila recept, pa eto...
jedno kilo i po jagnjetine... kaze od plecke najbolje (ne znam ja kako to ide)... na komadice velicine zalogaja isitniti...
oveci luk isjeci i proprziti na ulju (najbolje maslinovo)... dodati jagnjetinu da propirja malo, a onda zacine po ukusu -- so, biber, cimet, karanfilcic... i sve izmijesati... e onda, kaze ona dodaj malo juhe... i ovo voce... po njenom, najbolja kombinacija su jabuke, suhe kajsije i grozdjice... umjesto kajsija mogu i suhe sljive ili suhe smokve... elem, ona ne sjece kajsije (ostavi onako cijele), a jabuke isjeca na zalogaje (oguliti) -- i bolje da su jabuke malo kiselije, ili par vrsta pomijesati... onda narendaj i malo narandzine kore veli
preruciti sve u vatrostalnu posudu ili onu glinenu, dodati jos malo juhe i paste od paradajza, poklopiti i peci jedno sat vremena... dok saft ne postane gusci i janjetina gotova... eto, to je to -- a sigurna sam da ima razlicitih recepata za ovo.... 
PS zaboravih -- kaze moze se usjeci i jedna prasa jer je blaza od crnog luka... i dodati i bijelog luka ko voli... i mama kaze da ovo originalno ide sa sokom od nara?!?! kojeg ona nikad nije nasla da valja -- a valjda se i to stavlja u sos...
jedno kilo i po jagnjetine... kaze od plecke najbolje (ne znam ja kako to ide)... na komadice velicine zalogaja isitniti...
oveci luk isjeci i proprziti na ulju (najbolje maslinovo)... dodati jagnjetinu da propirja malo, a onda zacine po ukusu -- so, biber, cimet, karanfilcic... i sve izmijesati... e onda, kaze ona dodaj malo juhe... i ovo voce... po njenom, najbolja kombinacija su jabuke, suhe kajsije i grozdjice... umjesto kajsija mogu i suhe sljive ili suhe smokve... elem, ona ne sjece kajsije (ostavi onako cijele), a jabuke isjeca na zalogaje (oguliti) -- i bolje da su jabuke malo kiselije, ili par vrsta pomijesati... onda narendaj i malo narandzine kore veli
PS zaboravih -- kaze moze se usjeci i jedna prasa jer je blaza od crnog luka... i dodati i bijelog luka ko voli... i mama kaze da ovo originalno ide sa sokom od nara?!?! kojeg ona nikad nije nasla da valja -- a valjda se i to stavlja u sos...
-
Leonid Breznjev
mamica 31 wrote:Ljudi, gdje sam fulala???
I sve je bilo super i ukusno, ali suho![]()
Kako ucinit da mi drugi put ovi zapeceni makaroni budu malo vise saftali![]()
mamice-lutkice!
plaho fini sastojci, nema sta.. ovako kad napravis taj sos sa mesom i vrhnjem dodaj kuhanu pastu direktno u njega,promjesaj i zatim to stavis u tepsiju ili katlon zavisi sta koristis. tek onda sir odozgo narendas! dodas jos malo vrhnja. jaje ja ne bih koristio! prejako je to! samo gornji dio pecnice koristi! gornja toplina i gratiniraj! eto pokusaj tako pa javi rezultat! puno uspijeha i prijatno!
- dacina_curica
Arslane slike na sunce
....sta si danas kuhao? 
-
Leonid Breznjev
nisam jos kuhao, pa nije jos iftar!dacina_curica wrote:Arslane slike na sunce....sta si danas kuhao?
- dacina_curica
Arslan wrote:nisam jos kuhao, pa nije jos iftar!dacina_curica wrote:Arslane slike na sunce....sta si danas kuhao?
![]()
![]()
-
Leonid Breznjev
hahahah! kod mene u 19:30.. kod tebe?dacina_curica wrote:Arslan wrote:nisam jos kuhao, pa nije jos iftar!dacina_curica wrote:Arslane slike na sunce....sta si danas kuhao?
![]()
![]()
pa u kol'ko je?
- dacina_curica
Arslane dragi ja sam poguzija....nisam ja toliko disciplinovana da mogu postitiArslan wrote: hahahah! kod mene u 19:30.. kod tebe?
-
Leonid Breznjev
slike uglavnom pripremam a i jelo, vodjen inspiracijom mamice31 kako bih joj slikovito mogao docarati kako ja to zamisljam!dacina_curica wrote:Arslane dragi ja sam poguzija....nisam ja toliko disciplinovana da mogu postitiArslan wrote: hahahah! kod mene u 19:30.. kod tebe?![]()
![]()
-
Leonid Breznjev
Arslan wrote:mamica 31 wrote:Ljudi, gdje sam fulala???
mamice-lutkice!![]()
plaho fini sastojci, nema sta.. ovako kad napravis taj sos sa mesom i vrhnjem dodaj kuhanu pastu direktno u njega,promjesaj i zatim to stavis u tepsiju ili katlon zavisi sta koristis. tek onda sir odozgo narendas! dodas jos malo vrhnja. jaje ja ne bih koristio! prejako je to! samo gornji dio pecnice koristi! gornja toplina i gratiniraj! eto pokusaj tako pa javi rezultat! puno uspijeha i prijatno!![]()
ovako ja to zamislih mamice!
znaci mljeveno meso i mrkva na pocetku posto te namirnice trebaju najduze vrijeme da se ispeku.

zatim dodajem luk, frisko bilje i zuchetti (tikvice)

posle toga ide naravno sos od paradaiza i vrhnje! neka to malo prokrcka lagahno..

kada to bude gotovo dodajem skuhanu pastu (u ovom slucaju penne) direktno u tavu sa sosom!

nakon toga sve u tepsiju ili stakleni katlon, preko paste stavljam kriske friskog paradaiza i naravno parmezan i neki malo zreliji sir zbog radi okusa!

nakon velike temperature u pecnici,
rezultat biva sledeci... 
eto ga! prijatnooooooo!

-
mamica papucarka
Arsla bolan, jesil ti ovo odmah napravio, ili si skino fotke sa nekog sajtaArslan wrote:Arslan wrote:mamica 31 wrote:Ljudi, gdje sam fulala???
mamice-lutkice!![]()
plaho fini sastojci, nema sta.. ovako kad napravis taj sos sa mesom i vrhnjem dodaj kuhanu pastu direktno u njega,promjesaj i zatim to stavis u tepsiju ili katlon zavisi sta koristis. tek onda sir odozgo narendas! dodas jos malo vrhnja. jaje ja ne bih koristio! prejako je to! samo gornji dio pecnice koristi! gornja toplina i gratiniraj! eto pokusaj tako pa javi rezultat! puno uspijeha i prijatno!![]()
ovako ja to zamislih mamice!![]()
![]()
znaci mljeveno meso i mrkva na pocetku posto te namirnice trebaju najduze vrijeme da se ispeku.
zatim dodajem luk, frisko bilje i zuchetti (tikvice)
posle toga ide naravno sos od paradaiza i vrhnje! neka to malo prokrcka lagahno..![]()
![]()
kada to bude gotovo dodajem skuhanu pastu (u ovom slucaju penne) direktno u tavu sa sosom!
![]()
![]()
nakon toga sve u tepsiju ili stakleni katlon, preko paste stavljam kriske friskog paradaiza i naravno parmezan i neki malo zreliji sir zbog radi okusa!![]()
![]()
![]()
nakon velike temperature u pecnici,rezultat biva sledeci...
eto ga! prijatnooooooo!![]()
![]()
Svaka ti cast. Evo, sad sam muzu pricala o tipu na forumu koji kuha ko deset zena.
Ja sam se zeznula sto nisam malo vise vrhnja stavila. Sigurno bi onda ispalo zitkije.
A sad odoh pravit lazanje
Micika, mozel recept za taj slani rolat
-
mamica papucarka
Umrla sam od smijeha
obavezno ovo pogledat. Odlican i jednostavan kolac.
http://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja
http://www.coolinarika.com/recept/crnac ... om-bananom
obavezno ovo pogledat. Odlican i jednostavan kolac.
http://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja
http://www.coolinarika.com/recept/crnac ... om-bananom
-
Leonid Breznjev
Aorta wrote:I think I want to have Arslan's baby.
molim za pojasnjenje, ove izjave!