Klotzina wrote:Evo da se i ja javim,cetvrti dan kako idem na DTK i osjecam mali napredak,malo bolje hodam,malo bolje spavam

Samo mi je cudno da me jedan nikako ne boli dok drugi dan malo vise boli.Ne pijem nikako tablete protiv bolova,samo pronerv i jednom sam samo uvece popio apaurin.
Dozer jesi li ti pio sta za bolove tokom terapije? Ja nesto kontam da je bolje da ne pijem da bas vidim ima li napretka,
Ne. Namjerno, da bih mogao pratiti stanje.
A to sto malo popusti, pa onda malo jace zaboli, je radi istezanja misica. I logicno je. MJesecima su bili u stalnom grcu, povremeno se opustajuci samo kad spavas, ali ni tada u potpunosti jer ih je svaki pokret u snu ponovo grcio.
Nastavi ti tuci ProNerv, a kad zavrsisi s DTK, onda nakon 7-10 dana lagano u teretanu, 2-3x sedmicno, a mozes i 4, zavisno od raspolozivog vremena, i redom sve navedene vjezbe kako je i receno. Za 2-3 mjeseca od tada ces vec biti OK, a 6 mjeseci kasnije vjerovatno vise neces ni osjecati bolove, i tek ces ih povremeno osjetiti nakon duzeg hodanja ili stajanja, ali nece biti ni blizu sadasnjih i bice dovoljno da samo opustis ledja 5-10 min sjedece, polulezeci ili lezeci. Meni bude dovoljno da sjednem i zapalim, i onda opet mogu picit'
DTK radis s pauzama od 2-3 dana? Tako bi trebalo, zato te pitam. Ponedeljak i cetvrtak ili petak je neka mjera.
eni83 wrote:Juuuuhuuuu nisi mi bolju vijest mogao saopstiti ja sam mislila da je kraj i da cu na operaciju mada mi nije logicno sto mi je bolje sve mislim ono ce dalje iscuriti i strah me svakog pokreta. Tako si me oraspolozio da nemas pojma psihicki rasteretio da ti bog dragi da sve najbolje u zivotu ti je jedna dobra osoba

. Hvala ti do neba

Eto, sad udri u sex, slobodno
SFX1 wrote:Vrlo često se o operaciji ovdje piše kao o nekom strašnom bauku. Ipak, nije baš tako. Još uvijek sam svjež od operacije, nekih mjesec dana. I za sad je sve OK. Godinu i nešto više sam živio sa stalnim bolom. Ne velikim, Dizdarević je rekao da sam "trpljiv" jer bi po MRI-u trebalo da zapomažem, ali stalnim bolovima koji nisu prestajali ni sekundu (Disk je iscurio i nalegao na nerve u visini L4-L5). Život se promijenio, nagore. Fizička aktivnost nula bodova, a ni ostalo nije bilo bogznačemu (Citaj, ispuse k'o dusica). I onda mi je prekipilo. Snimio se, otišao pomenutom Dizdarevicu i Saftiću. Prosao 15 DTK terapija koje meni nažalost nisu ni najmanje pomogle i jedino preostalo je bila operacija. Spakovao se za ZG, legao na stol, i za 40-tak minuta, mada ovo zbog anestezije možda nije potpuno tačno, riješio se jada. Sada me još boli noga, nije strašno i to rješavam jednim Ibuprofenom kad mi bol dojadi ili poljulja moral

Još mjesec dana i onda ću znati jesam li na konju ili pod konjem. Nadam se na konju jer baš treba biti baksuz pa se naci u tih 2, 3% onih sa regresijom. Eto, za sad toliko. I evo još jednom, treba pokušati sve prije ali operacija nije kraj svijeta.

Naprotiv.
Sam si rekao krucijalnu stvar - operacija nije bauk, ali - vani! Ovdje je to aktivnost koja se moze podvesti pod "u par s dzokerom", jer su metode koje nasi koriste odavno zastarjele. U ZG vec rade sve koristeci puno modernije tehnike, a u Sloveniji su jos napredniji, odnosno Slovenija je kao i Austrija, Njemacka, itd..
A to sto te noga trenutno boli i nakon mjesec dana... Ne bih da te prepadam, ali poznajem ljude koji su to takodjer operisali, i niko nije imao nikakve bolove u nogama nakon toga. Ali, isto tako, poznajem i par njih koji su danas na Mishelinkama, a mozda je i Dunlop u pitanju, nisam siguran

(crnjak, znam, ali....jbg...realnost), kao i dvoje kojima se DH vratila na istom mjestu (L4, L5) jer operacija nije odradjena kako treba. Oni jesu imali bolove u nozi nakon operacije.
Nadam se da je kod tebe ipak nesto drugo u pitanju, tj. da ti je nerv vjerovatno previse bio ostecen do operacije, jer i to moze biti problem, a bol u nozi indicira upravo neki problem s nervom.
Uzmi i ti ProNerv. Inace, to su Njemacke tablete namjenski pravljenje za hranjenje i revitalizaciju nerava, i koliko sam upoznat na trzistu ne postoje bolje od toga.
@bumerangss
Sve tacno, pogotovo za plivanje. Jedini "problem" s plivanjem jeste sto zahtijeva zaista dug vremenski period (mislim da sam pisao ranije o ovome) za minimalan oporavak, a svima sa DH je prevashodni cilj da na neki nacin otpuste prignjeceni nerv.
Ja bih uvijek stvari poredao na ovaj nacin, i ko moze da ih se pridrzava - odlicno:
1. DTK
2. Vjezbanje (lagana teretana i plivanje, ko ima toliko vremena za oboje. Ja, nazalost, nemam

. Ali, teretana daje brze rezultate.)
2.1. ProNerv uporedo
3. Operacija (kao zadnja opcija i ukoliko prethodne ne daju zadovoljavajuce rezultate).