ELOB LOPOVI

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
samo malo

#551 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

kokuz_sa wrote:posto u svim ovim dosadasnjim postovima ovaj Joni i K tj burn
svasta nesto znaju
i svi naprdjuju od jeseni nesto novo..
de mi onda kazite kakva ce ponuda bit od jeseni..da cujem te nove brzine neta i kanale i tako..pa da znam dal da uvodim LOL ili ostajem na ovome
Nemaju oni (Elob) pojma sta ce biti od jeseni, oni trenutno ne znaju ni gdje im je dupe.

Polako, znat cemo na jesen, a ona dolazi za pet dana, klimatoloski :D
Reglan

#552 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

samo malo wrote:
svasta nesto znaju
de mi onda kazite kakva ce ponuda bit od jeseni..da cujem te nove brzine neta i kanale i tako..pa da znam dal da uvodim LOL ili ostajem na ovome
Nemaju oni (Elob) pojma sta ce biti od jeseni, oni trenutno ne znaju ni gdje im je dupe.

Zar nije jesen 22 septembra :lol: :D :lol:
Johnny071

#553 Re: ELOB LOPOVI

Post by Johnny071 »

samo se opusti, ko na slaufu :D
maximilijana

#554 Re: ELOB LOPOVI

Post by maximilijana »

na elob digitali ne radi HRT 1, 2, RTRS, HAYAT (jah stete) ....okay.. ne kuzim..a ako opet nazovem tetu koja ce mi reci da iskljucim i ukljucim resiver roknut cu se...
samo malo

#555 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

arshavin wrote:
samo malo wrote:
svasta nesto znaju

Zar nije jesen 22 septembra :lol: :D :lol:
Jest kalendarski, ali klimatoloski je prekosutra :P

Ja je racunam od prvog dana skole, oduvijek je tako bilo, a tako je racunaju i meteorolozi :D
maslina

#556 Re: ELOB LOPOVI

Post by maslina »

U subotu na HRT-u 2 trebao biti neki britanski film. Ja se naložio, a onda me obli hladan znoj. Vidim u programu da je prije i odmah poslije filma, sport. Znači, zatamnjenje treba izvesti hirurški precizno. Poučen iskustvom, bio sam siguran kako neće pustiti film na vrijeme, pa ću hvatati likove usput. Al` hajde, kontam. Pohvataću već.
Prevario sam se grdno. Ne da su zakasnili, nego ga nisu „odtamnili“ uopšte. Skontao međed sa Elob-a, ko će to sada cicati. A i subota je, neka idu vani, šta će i kući. *ebo film.
Haj, reko, zahvaljujući tome, pogledao sam na FTV-u onaj 3AM, koji bi neloš.
A opet, kontam, šta će mi ELOB, ako ću gledati FTV, jer se njima ne radi.
Nazovem ja, za mene već legendarnu Dijanu sa ELOB-a. Pomalo mi neugodno, jer zovem bar jednom u 15 dana, sa istim žalbama. Kaže meni legenda, ako se to opet desi, nazovite ovaj fiksni, a on će biti preusmjeren na mobitel dežurnog!!! Čekaj, kažem, pa neću im ja govoriti šta treba da rade. Ili možda ne vidjeh u onom ugovoru da sam postao volonter ELOB-a.
Ona sva ljubazna, o tome nema spora. Zamolim je da me spoji sa nekim šefom, direktorom ili kako se to već zove. Ne mere. More samo mailom, pa će ga on dobiti. Aha, sigurno hoće.
Ipak, poslao sam. Ko će se kladiti da mi niko, nikada neće odgovoriti?
Kad sam pri tastaturi, da kažem i ovo. Prije dvije sedmice zakočio HRT 1 u 23.00 i ni makac do jutra. Nazovem, javi se , naravno, Dijana. Požalim se ja njoj, a ona će: „Neće se više ponoviti, stvarno.“ :-) Pa ne mogu vjerovati...
maximilijana

#557 Re: ELOB LOPOVI

Post by maximilijana »

@maslina
ahahahaha predobro..
mene vec strah nazvati...prvi i zadnji put kad sam nazvala preznojavala sam se na kraju ko da sam hotline nazvala..te iskopcaj te ukopcaj te ugasi TV pa upali ...pa meni pritisni pa sifra..pa opet sve ispocetka ...
na kraju cu se zadovoljit sa FOX life i crime... :lol:
samo malo

#558 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

maslina wrote:U subotu na HRT-u 2 trebao biti neki britanski film. Ja se naložio, a onda me obli hladan znoj. Vidim u programu da je prije i odmah poslije filma, sport. Znači, zatamnjenje treba izvesti hirurški precizno. Poučen iskustvom, bio sam siguran kako neće pustiti film na vrijeme, pa ću hvatati likove usput. Al` hajde, kontam. Pohvataću već.
Prevario sam se grdno. Ne da su zakasnili, nego ga nisu „odtamnili“ uopšte. Skontao međed sa Elob-a, ko će to sada cicati. A i subota je, neka idu vani, šta će i kući. *ebo film.
Haj, reko, zahvaljujući tome, pogledao sam na FTV-u onaj 3AM, koji bi neloš.
A opet, kontam, šta će mi ELOB, ako ću gledati FTV, jer se njima ne radi.
Nazovem ja, za mene već legendarnu Dijanu sa ELOB-a. Pomalo mi neugodno, jer zovem bar jednom u 15 dana, sa istim žalbama. Kaže meni legenda, ako se to opet desi, nazovite ovaj fiksni, a on će biti preusmjeren na mobitel dežurnog!!! Čekaj, kažem, pa neću im ja govoriti šta treba da rade. Ili možda ne vidjeh u onom ugovoru da sam postao volonter ELOB-a.
Ona sva ljubazna, o tome nema spora. Zamolim je da me spoji sa nekim šefom, direktorom ili kako se to već zove. Ne mere. More samo mailom, pa će ga on dobiti. Aha, sigurno hoće.
Ipak, poslao sam. Ko će se kladiti da mi niko, nikada neće odgovoriti?
Kad sam pri tastaturi, da kažem i ovo. Prije dvije sedmice zakočio HRT 1 u 23.00 i ni makac do jutra. Nazovem, javi se , naravno, Dijana. Požalim se ja njoj, a ona će: „Neće se više ponoviti, stvarno.“ :-) Pa ne mogu vjerovati...
Meni se cini da oni malo seru sa tim "tajmingom".

Evo samo primjer, neku noc je utakmica Dinama i Gjora bila najavljena na HRT2 i trebalo je tako biti, HRT je tako planirao, Elobovci su regulrano kao namjestili tajming da se slika "zatamni" oko 21 sat.. i sve bi to bilo ok, da HRT u zadnji cas nije utakmicu prebacio na prvi program, jer je na drugom kanalu isla nekakva maratonska sjednica hrvatskog sabora do ponoci su prdili po saboru... programsku semu su promijenili tek oko 20 sati, dakle malo prije pocetka utakmice, i sta se desava? majstor iz Eloba lagano u 21 sat ukine HRT1 odnosno na samom pocetku utakmice, samo se vidjelo kako fudbaleri stoje na centru i cekaju pocetak.

Znaci, on je bio tamo u Elobu i rucno ugasio signal. Znaci to mogu raditi i kada je u pitanju film koji se emituje izumedju dva sportska programa, ako je recimo film u 20 sati. Jer ocito da su tamo, da to mogu raditi i rucno. Ali sto bi se oni zezali sa tim, nastima tajmer i noge u zrak, normala :-)

I ne znam sto zovete Dijanu, 723-511 i obratite se tehnickoj podrsci.
cute poison

#559 Re: ELOB LOPOVI

Post by cute poison »

Je li neko pokusavao spojiti s elobovog resivera RS232 izlaz na HDMI? I je li bolji od scarta? :?
maslina

#560 Re: ELOB LOPOVI

Post by maslina »

cute poison wrote:Je li neko pokusavao spojiti s elobovog resivera RS232 izlaz na HDMI? I je li bolji od scarta? :?
Ja sam se selio i dobio novi resiver. Mislim, zapakovan, ali sa oštećenim ulazom za scart. Poznavajući stručnost i način razmišljanja likova iz ELOB-a, spojim se preko činčeva. Radi ko išta.
maslina

#561 Re: ELOB LOPOVI

Post by maslina »

@ samo malo
Mislim da je 723-511 samo za internet.
cute poison

#562 Re: ELOB LOPOVI

Post by cute poison »

maslina wrote:
cute poison wrote:Je li neko pokusavao spojiti s elobovog resivera RS232 izlaz na HDMI? I je li bolji od scarta? :?
Ja sam se selio i dobio novi resiver. Mislim, zapakovan, ali sa oštećenim ulazom za scart. Poznavajući stručnost i način razmišljanja likova iz ELOB-a, spojim se preko činčeva. Radi ko išta.
Znaci spajao si RS232 i na cinceve? Pitam za hdmi zbog kvalitete slike :)
Reglan

#563 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

Ebem mu elobov internet,sta mu se desva sad.Skidao po 200kb/s a sad nemogu da otvorim normalno stranice

Mamicu vam lopovsku,daboga pokrepali gamadi jedna :x :x :x
samo malo

#564 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

arshavin wrote:Ebem mu elobov internet,sta mu se desva sad.Skidao po 200kb/s a sad nemogu da otvorim normalno stranice

Mamicu vam lopovsku,daboga pokrepali gamadi jedna :x :x :x
Nisi jedini, meni jutros radilo normalno, dodjem kuci poslijepodne a brzina u banani, naravno na Elob testu radi savrseno ali dalje od Eloba ka vanjskom, katastrofa.

Tako svaki dan, cim se blizi noc...
maslina

#565 Re: ELOB LOPOVI

Post by maslina »

cute poison wrote:
maslina wrote:
Znaci spajao si RS232 i na cinceve? Pitam za hdmi zbog kvalitete slike :)
Eh, sad... Ne znam za tu oznaku, ali znam da je Topfield. Pa probaj, ako ima izlaz. Valjda nećeš odletiti u vazduh. :mrgreen:
nofi

#566 Re: ELOB LOPOVI

Post by nofi »

.
Last edited by nofi on 07/06/2011 22:17, edited 1 time in total.
Reglan

#567 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

Ne da pada u 7 navecer,nego evo sad nemogu da otvorim stranicu kako treba,krenuo pjesmu da skinem a ono 20kb/s :-)
Sad ih zovem ne javljaju se.Dabogda svi pomrli,ovaj mjesec nisam nikako internet iskoristio,vazda neki kvarovi.
I da zakoracim sa njima u jesen :x
Plemi im se zartalo,ako citate mangubi javite se nekad na telefon :x :x :x
neznate saraf zavrnuti a hocete da se bavite poslom za koji je potrebno znanje
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
elSaik

#568 Re: ELOB LOPOVI

Post by elSaik »

O internetu možete i na ovoj temi:

Telemach - primjedbe i komentari

:)
Fake_

#569 Re: ELOB LOPOVI

Post by Fake_ »

Lekler

#570 Re: ELOB LOPOVI

Post by Lekler »

Sta je sa starim korisnicima Digitalne Tv?
Reglan

#571 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

Fake_ wrote:Doso novi cjenovnik

http://www.elob.ba/pdf/novaponuda/cjenovnik.pdf

:O
Dali ja mogu sada prijeci sa plus paketa na njihov novi S paket?Bez dodatnih troskova samo da mi mjesecno umjesto 28 dolazi 22KM?
STa vi mislite?
ovi novi paketi 10x bolji od od starih a cijene jeftnije :S
nekako mi nije jasno :S
Fake_

#572 Re: ELOB LOPOVI

Post by Fake_ »

ko je od ranije korisnik imace rok da se do 1.12 odluci za neki novi paket. I da promjena paketa je besplatna...

stoga ces moci se prbaciti na novi paket S besplatno
Reglan

#573 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

Fake_ wrote:ko je od ranije korisnik imace rok da se do 1.12 odluci za neki novi paket. I da promjena paketa je besplatna...

stoga ces moci se prbaciti na novi paket S besplatno
Al' kako,jeli ih mi trebamo nazvati i reci koji ce mo paketi ili ce to oni rijesiti putem neke ankete?
Ovaj S paket mi je jako primamvlji,duplo brzi od strudent paketa a places jeftinije

Ako je ovo istina onda nakon mora kritika jedna pohvala za Elob :thumbup: :bih:
Fake_

#574 Re: ELOB LOPOVI

Post by Fake_ »

Vjerovatno ces ih nazvati i reci zeli taj paket ... I one ce doci da potpises ugovor ili ces ti doci kad budes placo ugovor da se prbacis. Moze biti da ce se to rejesvati putem maila... Kao sto se sada prebacuju paketi.

Sve u svemu oni tebi nesmiju prebaciti paket bez tvog odobrenja...
Bourne

#575 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

NE kontam ovo sad...sta ce biti s' DTV-om odnosno korisnicima istih...da li ostaje ista cijena kao i broj kanala u ponudi ili i nama slijede promjene??? :shock:
Locked