Alipasina dzamija

PrelijepoProzor wrote:
Kazahstan
Koncept je vrlo jednostavan. Tema je naslovljena kao galerija. Kačenjem fotografija i slika vjerskih objekata možemo da vidimo svu ljepotu sakralne arhitekture. Ukoliko ti je arhitektura jača strana, slobodno možeš i o tome govoriti u kontekstu ove teme. Niko ti ne brani.zijancer wrote:ne kontam poentu ove temea vec par godina se vrti u top 3
jel akustika?
jel proporcija?
jel uspjesno uklapanje u ambijent?
jel koncept?
o cemu se gofori ovdje![]()

Definitivno najljepša džamija modernog dizajna koju sam do sada vidio na fotografijama. I naziv joj je Šakirin, jer je finansirala Fondacija Semiha Šakir. A riječ Šakirin bi značila Šakirova džamija na turskom ili Džamija zahvalnih na arapskom.Mummi Troll wrote:
Na slikama se nalazi Sakirin dzamija u Istanbulu. Interesantno je da se radi o prvoj dzamiji ciji je arhitekt pripadnica ljepseg spola.
Radi se o Zeynep Fadillioglu koja je slavu stekla kao dizajner modernih barova, restorana i vila.

Smeta ti? Zaobidji!zijancer wrote:ne kontam poentu ove temea vec par godina se vrti u top 3
jel akustika?
jel proporcija?
jel uspjesno uklapanje u ambijent?
jel koncept?
o cemu se gofori ovdje![]()
bijela wrote:šteta što i sad nije prijeratnih dimenzija, izgleda neskladno.controllore wrote:Mislim da je munara duga 60 metara, a prije rata bila je manja.

zambaklija wrote:A pogledajt ovo,ja ovako blizu i na jednom mjestu sve tri bogomolje još nisam vidjeo iza ove katoličke crkve se još izdiže ogromna tvrđava oko koje je grad bosanska krupa i nastao![]()