Izgubljeno - nadjeno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
jaca-maca

#551 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by jaca-maca »

Mariella wrote:Nasla sam muzjaka shih tzua u velikom parku (kod BBI), ima ogrlicu plavu sa privjeskom(zvono malo i srce na njemu) :) Ako neko moze da ga uzme, jer meni su sad ispiti, pa je to malo problem, ili ako znate ciji je, javite mi :)
Toliko je mali da kad sam mu bacila rukavicu da donese, jedva je kroz snijeg prosao da dodje do nje :lol:
Mozete zvati na 061/ 689 109

Evo slikice

Image
Image
neko je izgubio muzijaka shi-tzua ali na ilidzi...
daj ga meni da ga cuvam :D
tinchy

#552 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by tinchy »

Mariella wrote:Nasla sam muzjaka shih tzua u velikom parku (kod BBI), ima ogrlicu plavu sa privjeskom(zvono malo i srce na njemu) :) Ako neko moze da ga uzme, jer meni su sad ispiti, pa je to malo problem, ili ako znate ciji je, javite mi :)
Toliko je mali da kad sam mu bacila rukavicu da donese, jedva je kroz snijeg prosao da dodje do nje :lol:
Mozete zvati na 061/ 689 109

Evo slikice

Image
Image
Je l' se javio vlasnik ? Ako se ne javi, možda bih mogla ja premuntati svoje da ga uzmemo s obzirom da imamo mađarskog pulija koji ima 11 godina :)))))
soraja27

#553 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by soraja27 »

Image

NAĐEN!!!

Hvala svim dobrim ljudima koji su se uključili u ovu potragu a naročito Belmi i raji iz udruženja za zaštitu životinja.
Cholina_Lokica

#554 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

:thumbup: :thumbup:
minjonja

#555 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

ah, volim happy end :)

jos kad bi se onaj hasky nasao i onaj mali lovacki iz semizovca... nadam se da ce i oni imati srece.
Mela_Anastacia

#556 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Mela_Anastacia »

MOLIMO ZA VAŠU POMOĆ

MOLIM VAS UKOLIKO PRONAĐETE ILI VIDITE MAČKA SA SLIKE DA POZOVETE:

063/ 912-885

UNAPRIJED VAM SE ZAHVALJUJEMO NA VAŠOJ POMOĆI!

Mačak je nestao na području Vratnika.
Image
Image
Image
Last edited by Mela_Anastacia on 01/02/2011 12:54, edited 1 time in total.
kurty

#557 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kurty »

Haski se vratio kuci :-D

Samo da jevim da je nadjen :thumbup:
Mela_Anastacia

#558 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Mela_Anastacia »

Super! :thumbup: :thumbup:
alica.k

#559 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by alica.k »

minjonja wrote:ah, volim happy end :)

jos kad bi se onaj hasky nasao i onaj mali lovacki iz semizovca... nadam se da ce i oni imati srece.
TAJ PAS JE U VOGOSCI. ima lanac ogrlicu oko vrata? hoda za onom zenkicom sto sam pisala o njoj na drugoj temi, a one malo vece cuke ga napadaju stalno. pokusala sam ga uhvatiti prije dva-tri dana al ne da se...bas se vidi da je lovacki pas.
jel ima negdje slika slucajno????
minjonja

#560 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

alica.k wrote:
minjonja wrote:ah, volim happy end :)

TAJ PAS JE U VOGOSCI. ima lanac ogrlicu oko vrata? hoda za onom zenkicom sto sam pisala o njoj na drugoj temi, a one malo vece cuke ga napadaju stalno. pokusala sam ga uhvatiti prije dva-tri dana al ne da se...bas se vidi da je lovacki pas.
jel ima negdje slika slucajno????
trebala bi biti slika na av mau, evo sad pokusavam naci ali to je davno bilo. ima puno novih slika. haj i ti pretrazi i vidi hoces li ga prepoznati na jednoj slici.
alica.k

#561 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by alica.k »

pregledala sam sve, nisam prepoznala nijednog.
nevenka

#562 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by nevenka »

Izgubljen pas na području Ilijaša, ima već nekoliko dana, tako da je možda i promijenio lokaciju.

Ženka, stara oko 2 godine, sterilisana, pitoma, srednjeg rasta, odaziva se na ime Bobi.

Ako je vidite i ako budete u mogućnosti molim vas sklonite je, njeni vlasnici će doći po nju, nazovite 061398800
ili se meni javite na pm.

Image

Image
Bullet Tooth Tony

#563 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Bullet Tooth Tony »

Pozz !

Jucer oko 12 sati na podruciju Mejtasa nestao Labrador :

NESTAO PAS! TRAZIMO ZLATNOG LABRADORA KOJI SE ODAZIVA NA IME KAN, AKO GA NEKO VIDI ILI MISLI DA GA JE VIDIO MOLIM VAS DA SE JAVITE NA JEDAN OD SLJEDECIH BR. 061803006, 061778151, 061220061! Unaprijed Hvala!

Image
femme

#564 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by femme »

Nestao mi je macak Ferdo na podrucju Logavine oko mjesne zajednice. Tigrasti sivi, slican onome sa reklame za viskas, star oko 7-8 mjeseci.

Image

Uploaded with ImageShack.us
Ukoliko ga negdje neko vidi molim da mi javi na pp ili broj telefona 061 613 289.

Hvala
PAWNDA

#565 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by PAWNDA »

nevenka wrote:Izgubljen pas na području Ilijaša, ima već nekoliko dana, tako da je možda i promijenio lokaciju.

Ženka, stara oko 2 godine, sterilisana, pitoma, srednjeg rasta, odaziva se na ime Bobi.

Ako je vidite i ako budete u mogućnosti molim vas sklonite je, njeni vlasnici će doći po nju, nazovite 061398800

Image

Image
Ovog psa, ili se bar nadam da je taj, sam ja vidjela danas na Grbavici kod shopinga. Nahranila sam je medjutim nije mi dozvolila da je svezem kaisem a nisam htjela na silu. Javila sam vlasnicima, nadam se da ih nisam uputila na pogresan trag, pa eto ako ima jos neko iz komsiluka, C.Vila, Malta neka dobro otvori oci, iako se bojim da je sudeci po nacinu na koji usplahireno hoda da ne kazem trci, odlutala vec i mnogo dalje :( htjedoh je zovnut Bobi, al kontam ne zove se tako garant :(
nevenka

#566 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by nevenka »

PAWNDA wrote:
nevenka wrote:Izgubljen pas na području Ilijaša, ima već nekoliko dana, tako da je možda i promijenio lokaciju.

Image

Image
Ovog psa, ili se bar nadam da je taj, sam ja vidjela danas na Grbavici kod shopinga. Nahranila sam je medjutim nije mi dozvolila da je svezem kaisem a nisam htjela na silu. Javila sam vlasnicima, nadam se da ih nisam uputila na pogresan trag, pa eto ako ima jos neko iz komsiluka, C.Vila, Malta neka dobro otvori oci, iako se bojim da je sudeci po nacinu na koji usplahireno hoda da ne kazem trci, odlutala vec i mnogo dalje :( htjedoh je zovnut Bobi, al kontam ne zove se tako garant :(
@PAWNDA hvala u svakom slučaju.

Stvarno se zove Bobi :D i to je pas moje kolegice. Pričala sam jutros sa njom i rekla mi je da su je tražili jučer par sati, ali ništa :sad: Dosta je vremena prošlo od kad je pobjegla, pa pretpostavljam da je dosta izmučena i nesretna od lutanja :sad:

Nastavićemo potragu dalje, pa molim sve iz ovog dijela grada da otvore oči :)
Cholina_Lokica

#567 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

Prekjuce sam vidjela skotskog ovcara (Lesija :D) na dobrinji uz cesto od imzita prema RS-u, skoro pa na "granici", da li je pobjegao ili izbacen ne znam, nije htio da pridje. Crni skotski ovcar je, bas upadan jer su kod nas rijetki
Pasiflora

#568 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:Prekjuce sam vidjela skotskog ovcara (Lesija :D) na dobrinji uz cesto od imzita prema RS-u, skoro pa na "granici", da li je pobjegao ili izbacen ne znam, nije htio da pridje. Crni skotski ovcar je, bas upadan jer su kod nas rijetki
On tu zivi. Ona kuca na samoj raskrsnici. Cesto seta sa gazdom, ali im ponekad "smugne" iz dvorista :-)
Cholina_Lokica

#569 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

sitno wrote:
Cholina_Lokica wrote:Prekjuce sam vidjela skotskog ovcara (Lesija :D) na dobrinji uz cesto od imzita prema RS-u, skoro pa na "granici", da li je pobjegao ili izbacen ne znam, nije htio da pridje. Crni skotski ovcar je, bas upadan jer su kod nas rijetki
On tu zivi. Ona kuca na samoj raskrsnici. Cesto seta sa gazdom, ali im ponekad "smugne" iz dvorista :-)
Meni da je prisao, ja bih ga odvela... Trebali bi ga malo pripaziti
Pasiflora

#570 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:
sitno wrote:
Meni da je prisao, ja bih ga odvela... Trebali bi ga malo pripaziti
Ma ja sam to jednom rekla covjeku, a on je promrmljao nesto kao "ma nece on nigdje..." pa nisam imala vise sta dodati... :roll:
MAN-lion's coach

#571 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by MAN-lion's coach »

Čiji vučijak luta po Malti i oko Veterinarskog faxa?Nema ogrlicu na sebi,vidjela sam ga da je pošao prema Hrasnom... :-)
zvrk

#572 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrk »

na vrelu bosne je mjesanka rotvajlera ... odrasla, ide od covjeka do covjeka,
vidi se da je imala ogrlicu oko vrata
minjonja

#573 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

MAN-lion's coach wrote:Čiji vučijak luta po Malti i oko Veterinarskog faxa?Nema ogrlicu na sebi,vidjela sam ga da je pošao prema Hrasnom... :-)
jucer je neki ovcar spavao na tramvajskoj na pofalicima. valjda je to taj isti.
frfi.

#574 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by frfi. »

danas smo na baricama ja i brat imali uzasno tuznu situaciju: neko malo kuche je krenulo za nama-mi sa nasim psom bili u setnji.. kuche je izaslo iz avlije necije i sve za nama... jedva smo ga uspjeli ostaviti u neku livadu, gdje nije mogao izaci na tom mjestu gdje smo ga ubacili(moze izaci 20ak metara nize)... ta livada je nekih 70ak metara daleka od avlije iz koje je izasao..
mi ga ne mozemo kuci povesti jer vec imamo jednog, roditelji bi pobudalili.....
ugl. kuche ima plavu ogrlicu, crno/sivo/bijel je, musko, mozda ima 2 mjeseca ne vjerujem da je stariji :( :( :( :( :(
95% sam sigurna da je ostavljen jer u toj avliji nije bilo nikoga, a ove ljude okolo sto smo pitali je li njihov i nije.. :-?

ako ga je neko slucajno izgubio ja cu odma sutra ici sa vlasnikom u potragu ako je potrebno jer se bas lose i tuzno osjecam... a nismo imali izbora nikavog, jer je sve vrijeme isao za nama, i kad mi stanemo sjedne i on i ceka i onda opet krene... :(
vjerovatno ovo nece piti vode sto pisem ali... :( :(

edit: ljudi koji jedno kuche od 2 mjeseca odvoje od majke i ostave u nekoj pustosi...... :x :x :x ja jos sebi nisam dosla, cijeli dan je prosao a i dalje se uzasno osjecam... i jos su mu i ogrlicu ostavili na vratu :x :x
Last edited by frfi. on 22/06/2011 11:28, edited 1 time in total.
teAMICA

#575 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by teAMICA »

drugarici mi pobjegla macka, stanuje negdje iznad Kat.Skolskog Centra (Muzicke):

Ja sam Clio, od milja me zovu Pipi, 16 mi je godina i jako bih se željela vratiti svojoj kući. U subotu, 18. juna sam odlutala iz dvorišta kuće, na adresi Curak broj 1. Molim dobre ljude da informaciju o meni jave na broj telefona 061 205 616 ili 061 166 040. Moji vlasnici koji se jako brinu jer imam mnogo godina i nikada prije nisam lutala ulicama, će nagraditi onoga koji me dovede mojoj kući. Hvala!

Image

Image

Image

Image
Post Reply