sa facebooka, dorado images

ja izjave.. hahahahopcup wrote:grdobina na kojoj neko pere gomile para, a koja se uklapa u okolinu ko dildo u lego kockicezeko071 wrote:
a sta je sa ovim

De kad si, kako vidim strogo upucen, predstavi nam taj "originalni projekat".nosara wrote:Uklapa se... Bas prilici "gradu" koji puca po savovima...
Niko od odusevljenih "graditelja" da prokomentarise cinjenicu da je originalni projekat "dogradjen" skoro uduplo... Ili se i to uklapa u pricu o selogradu...?

A sta, originalni projekat ti se svidjao?? Haj' ba prestani stalno izmisljati neke retardirane razloge.nosara wrote:Uklapa se... Bas prilici "gradu" koji puca po savovima...
Niko od odusevljenih "graditelja" da prokomentarise cinjenicu da je originalni projekat "dogradjen" skoro uduplo... Ili se i to uklapa u pricu o selogradu...?
Šeher se gradi! U INAT DUŠMANIMA!Sarajevica wrote:
sa facebooka, dorado images
Stipu ga ba, po njemu je možda trebalo na ovaj fazon to izgledati:Ripicipi wrote:A sta, originalni projekat ti se svidjao?? Haj' ba prestani stalno izmisljati neke retardirane razloge.nosara wrote:Uklapa se... Bas prilici "gradu" koji puca po savovima...
Bas me zanima po cemu si to zakljucio da je neko odusevljen?? To sto se postavljaju slike tebi je odusevljenje??
Svakim "argumentom" si sve smijesniji i smijesniji.

Slažem se. Vremena se mijenjaju, grade se drugačiji objekti. Vjerovatno se u najvećim gradovima po Europi sagradi tu i tamo neki npr. tržni centar, koji se ističe i koji je neobičnog izgleda. SCC će sigurno ljepše izgledati kad se okolina oko njega uredi.lajkujMe wrote:Pricajte vi sta hocete, meni se ova zgrada pravo dopada, i bas joj je mjesto tu, to sto vi zivite u 19 stoljecu zeljeci da se na tom mjestu izgrade austrogarske zgrade ili parkovi ne zanima vecinu ljudi.
Uostalom ja se ne slazem s konstatacijom da se grad gusi u betonu, kao prvo ovo nije suma ovo je grad, drugo osim starog grada meni je ostatak Sarajeva veoma prostran i zelen.
Holidej. Isto postacorvus_edin wrote:
Po osnovi ovoj slici neka mi ovi dezurni negativci objasne sta se tu ne uklapa.
Znas ti dobro, vec smo se prepucavali na zakljucanoj temi posvecenoj fantomskom "investitoru" i ovom cudu...corvus_edin wrote:De kad si, kako vidim strogo upucen, predstavi nam taj "originalni projekat".nosara wrote:Uklapa se... Bas prilici "gradu" koji puca po savovima...
Kad si vec na mjestu, postavi nam i originalni RP
Koliko je kod vas "gradjana" 21 metar...?
Re: Project: Sarajevo City Center
Postby corvus_edin on 22/11/2011 21:27
suncica24 wrote:
Dalje ide odnos ka zgradama prekoputa. Iako je visinski nizi objekat trebao biti u visini objekata prekoputa, pa onda visim djelom kojem je reper Parlament uvezivati to dvoje, to se nije desilo.
Jeste - nizi dio objekta je iste visine kao zgrade prekopute (Hiseta)
šta se ba uklapa? pa od te zgradurine do ulice nema 5 metara, jednostavno, preblizu je za normalan protok pješaka i tramvajsku stanicu na m.dvoru. isti si ko ta ptičurina na avataru, svako govno koje šljašti odmah ti se čini zanimljivim.corvus_edin wrote:
uklapa se, itekako
slika: dorado
jedini promasaj (nije do investitora nego do opcine!)
ulica Vrbanja se nece prosititi na 2x2
Ko odredjuje sirine ulica - trotoara?hopcup wrote:šta se ba uklapa? pa od te zgradurine do ulice nema 5 metara, jednostavno, preblizu je za normalan protok pješaka i tramvajsku stanicu na m.dvoru. isti si ko ta ptičurina na avataru, svako govno koje šljašti odmah ti se čini zanimljivim.corvus_edin wrote:
uklapa se, itekako
nosara wrote:Znas ti dobro, vec smo se prepucavali na zakljucanoj temi posvecenoj fantomskom "investitoru" i ovom cudu...corvus_edin wrote:De kad si, kako vidim strogo upucen, predstavi nam taj "originalni projekat".nosara wrote:Uklapa se... Bas prilici "gradu" koji puca po savovima...
Kad si vec na mjestu, postavi nam i originalni RP
http://www.klix.ba/forum/project-saraje ... 63608.html
Jedan od tvojih bisera..
Koliko je kod vas "gradjana" 21 metar...?
Re: Project: Sarajevo City Center
Postby corvus_edin on 22/11/2011 21:27
suncica24 wrote:
Dalje ide odnos ka zgradama prekoputa. Iako je visinski nizi objekat trebao biti u visini objekata prekoputa, pa onda visim djelom kojem je reper Parlament uvezivati to dvoje, to se nije desilo.
Jeste - nizi dio objekta je iste visine kao zgrade prekopute (Hiseta)

aj ba razligu, idi se divi modernoj arhitekturi, zlatnim kašikama i svemu što sjaji...corvus_edin wrote:
Ko odredjuje sirine ulica - trotoara?
A koliko je prije (mislim prije rata) bila sirina trotoara?
Pet metara trotoara nije dovoljno?
Koliko bi po tebi bilo potrebno/dovoljno?
Is'o si mjeriti trotoar pa da nama znas reci tacnu sirinu?
PS: sto se tice fekalija ja nisam referensa - a cini mi se da ti jesi?
Pozdrav i suncan dan ti zelim
Da, ja se divim arhitekturi, razvoju, prosperitetu - volim staru arhitekturu, modernu ... u glavnom kvalitetnom i unosnom.hopcup wrote:aj ba razligu, idi se divi modernoj arhitekturi, zlatnim kašikama i svemu što sjaji...corvus_edin wrote:
Ko odredjuje sirine ulica - trotoara?
A koliko je prije (mislim prije rata) bila sirina trotoara?
Pet metara trotoara nije dovoljno?
Koliko bi po tebi bilo potrebno/dovoljno?
Is'o si mjeriti trotoar pa da nama znas reci tacnu sirinu?
PS: sto se tice fekalija ja nisam referensa - a cini mi se da ti jesi?
Pozdrav i suncan dan ti zelim
Dakle, ni ne zivis ovdje...?corvus_edin wrote:Za razliku od mnogih zivim i radim vec 44 godina u prosperitetnom gradu - i ne samo u pogledu na prostor bivse YU.
Koje su tvoje referense?