Norveska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

U nas je stanje uvijek nezadovoljno, nikad nam nije nista odgovaralo nit ce.
Koliko se jasno vidi stalno krivimo druge za ono u sta smo se sami smjestili.
Zalosno je da na onakav nacin utakmica pocinje, sta smo sad s ovim dobili?
Oblatili se sami pred svijetom, onakvo nesto se trebalo desiti (ako vec nesto
hocemo da pokazemo) u BiH i da taj sram i nezadovoljstvo ostane medju nama
a ne onakvim bakljama i rusvajem.
sl@ven

Post by sl@ven »

evo i norvezani objavili o "fudbalskom savezu kao o mafiji" http://www.fxt.no/norge/article945556.ece ..... veze nemam sta pise ustvari al da se skontat iz teksta :D

uostalom sta je sad?

BHF je uvjek palio baklje i to sad kao cudno jeli........ nemojte srat majke vam sad bezveze.......... u belgiji ih je bilo tri puta vise pa niko nije spomeno, a sad ko neko brukanje............ ma daaaaaaaaaaaaj........
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

zoom66 wrote:
hrasno38 wrote:Nisam htio nista napisati prije nego sto sam procitao kompletnu temu i mogu reci samo jedno "FUJ". Ocito da pojedinci jos uvijek ne shvataju sta znaci voljeti svoju zemlju i gdje treba da se rjesavaju sve negativne stvari. Pa da krenem od pocetka.
BHF-ovci su do veceras, bar sto se mene tice, bili istinski heroji i pravi ambasadori nasega sporta a od veceras mogu reci da su svojim postupkom dali potpuno pravo da nas nazivaju primitivcima i balkanskim majmunima. To sto ste veceras napravili ste trebali napraviti ispred saveza, u BiH jer tu sjede oni koje mrzite i vi i ja. Kod svakoga normalnog BH patriote zaradili ste ogroman minus jer ste svoju drzavu i svoju reprezentaciju ostavili na cjedilu. Ne znam, mozda vam je to ostalo kao navika iz ratnih dana jer da smo tako razmisljali svi u ratu danas BiH ne bi ni bilo. Ja ne volim ljude iz saveza, naprotiv mrzim ih ali radi toga necu naskoditi svojoj zemlji a jos manje cu dopustiti da to vidi neko van BiH.
GOSPODO BHF OVDJE SE SE RUSI SAVEZ A NE NA UTAKMICAMA GDJE SE POKAZUJE LJUBAV PREMA SVOJOJ ZEMLJI!!!!!!
Sto se tice same utakmice za mene je bila nevjerovatna, ne kvalitetna ali nevjerovatna. Ova ekipa je potpuno nova i sve skupa je bila 7 dana ali Norvezane polozise na koljena i za to im svaka cast. Svaka cast onom Gusi kojeg tako socno podjebavate a koji je sa razbijenom glavom igrao cijelu utakmicu. Svaka cast Misimovicu koji je pokazao kako se igra za svoju zemlju a njemu ne treba pomoc saveza da bi otisao u veliki klub. Svaka cast Berberovicu i Nadarevicu jer su igranje za svoju zemlju svim srcem stavili ispred svojih klubova i skoro izneseni sa terena. Svaka cast i Muzurovicu sto je uzeo vrux krompir i krenuo opet od nule kao i 95.
Ne ovo nisu nikakvi hvalospjevi fantasticnoj igri, vrhunskom rezultatu ovo je je jednostavno hvala momcima koji su igrali za svoju zemlju a ne za neke iz saveza.
Svima onima koji su ovdje pisali da bi voljeli da izgubi nasa reprezentacija neka se jebu jer uvijek ce biti vise onih koji svoju zemlju nece ni srcem ni dusom ni navijanjem napustiti nikad.
Zasita se ne sjecam kada je BiH imala uspjesniji sportski dan i dabogda nam takvih dana bilo sto vise a onakvih navijaca sto manje.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :sax:
Pridruzujem se i ja :bih:
Rjesiti probleme pred svojim vratima pa onda ici dalje, ovako smo mi ispali
primitivni.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Protesti nisu nista zbog cega bi se neko morao stiditi. U svakoj demokratskoj i slobodnoj drzavi protesti su opceprihvacen nacin izrazavanja svog stava.

Na utakmici baklje su mozda jedini nacin da se privuce paznja i momci su stvar odradili u granicama mogucnosti i korektnosti. Niko nije povrijedjen, nisu se tukli sa policijom, nisu nanijeli materijalnu stetu i pustili su da se utakmica odrzi u miru do kraja. Pored toga jasno su, barem sa plakatima, objasnili zasto protestuju. Nakon svega su opet navijali za repku. Do kraja utakmice se culo "Volim te Bosno"

Sasvim je prikladno da se tako nesto uradi u Norveskoj jer je "nas" Savez zahtijevao od Norvezana da nepustaju nase navijace na stadion. Ko su oni da govore ko smije a ko nesmije ici na utakmicu. Odgovor navijaca na takvo bezobrazno ponasanje je sasvim prikladan i demokratski.

Ponajmanje se trebamo stiditi da se protestuje. Da se vise protestuje mozda nam politicari i svi ostali nebi sjedili za vratom vec bi kao i u svim normalnim demokratskim drzavama bili odgovorni prema narodu i gradjanima.
dexcox

Post by dexcox »

ma serete. to sto smo pobijedili jednu utakmicu pa sad baklje smetaju...

treba ovo nastaviti dok se govna ne sastruzu sa fotelja.

domace utakmice izbjegavat a na strani pravit frku na guzonje moraju odvajat iz svojih shtekova..!! :x
atmel

Post by atmel »

Jelić ne dolazi ali obećao da će igrati za BiH

Petar Jelić, fudbaler njamačkog bundesligaša Nirnberga, vjerovatrno se neće pojaviti na današnjem okupljanju mlade reprezentacije, koja će se u Zenici pripremati za prijateljsku utakmicu 27. marta protiv Švajcarske na "Bilinom polju".

Jelić je u proteklim mjesecima najavljivao da nikad neće igrati za naš mladi tim, ali je selektoru Nikoli Nikiću saopštio da je promijenio mišljenje, no ovaj put je spriječen da dođe zbog privatnih obaveza"
Razgovarao sam s Jelićem i obećao mi je da će ponovo igrati za mladu reprezentaciju BiH. Mala je vjerovatnoća da će doći za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Švajcarske, ali će nam u budućnosti biti na raspolaganju. Razlog nedolaska je privatne prirode. Posljednjeg dana ovog mjeseca, te 1. i 2. aprila ima ispite na fakultetu, a trener nije raspoložen da ga pusti na reprezentativno okupljanje, a poslije i na fakultetske obaveze", kaže selektor Nikić dodavši da neće biti upućen dodatni poziv nekom od fudbalera BiH, ukoliko se Jelić ne pojavi na prozivci.

Okupljanje u zeničkom hotelu "Dom penzionera" zakazano je do 12 sati, a selektor očekuje da se jave svi pozvani fudbaleri.

"Boris Pandža i Edin Džeko kasniće zbog obaveza u 'A' timu u Norveškoj. Međutim, njih dvojica će tokom dana stići u Zenicu. Na raspolaganju ću imati 21 fudbalera i pokušaćemo kroz nekoliko treninga uigrati tim koji će se dostojno suprotstaviti Švajcarskoj. Gosti su favoriti, ali u utakmicu nećemo ući sa bijelom zastavom", naglasio je Nikić.

Može da igra za Bih kad hoće.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Bosanac_21 wrote:Pridruzujem se i ja :bih:
Rjesiti probleme pred svojim vratima pa onda ici dalje, ovako smo mi ispali
primitivni.
Pomalo mi ide na zivce ovo "sta ce stranci o nama misliti". Strance ili boli dupe za nas ili dobro znaju ko smo o cemu jedna pisljiva utakmica i jedan pisljivi savez nece promijeniti sliku. Uvijek se izmicemo drugima i mimoilaze nas svi vozovi samo zato jer svi kao zelimo biti fini.

To sto ce neki u evropi izvuci "zakljucak" da smo kao primitivni vise govori o njihovom diskriminativnom i rasistickom odgoju. :x
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Cestitam BiH repki na pobjedi.......uvjeren sam da ce izboriti drugo mjesto jer posjeduje kvalitet......nama Borat, rekao jagshemash....i like.... :roll:
zemljotres

Post by zemljotres »

Špijuni su među nama
kvare našu idealnu vezu
al' neka ih neka budu sada na oprezu
jer mi smo na potezu
ketronsd1

Post by ketronsd1 »

BOG JE DAO OCI DA SE SA NJIMA GLEDA

DOKLE VISE GLEDATI MAFIJU U SAVEZU.DOKLE SE RADOVATI JEDNOJ KAPLJICI KOJA PADNE U ATLANTIC.JA NECU TU KAPLJICU,JA HOCU CITAV ATLANTIK.JA NECU CELNIKE SAVEZA A CIJE SRCE KUCA ZA DRUGU REPKU.

OTVORITE VISE JEDNOM TE OCI

BRAVO ZA FANATOKOSE :thumbup: :thumbup:

@admin:
izvinjenje za velika slova,ali moro sam :x
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

sl@ven wrote:evo i norvezani objavili o "fudbalskom savezu kao o mafiji" http://www.fxt.no/norge/article945556.ece ..... veze nemam sta pise ustvari al da se skontat iz teksta :D
nisu to njihove rijeci, nego rijeci nasih navijaca.
u samom tekstu stoji da smo mi kao navijaci poznati da pravimo belaj na terenu i da smo trenutno sada najvise razocarani i ljuti situacijom oko naseg saveza. U samom ovom tekstu se spominje i transparent na kojem je stajalo da je savez = mafija.
Jedan od nasih bosanskih novinara je sinoc u Oslu izjavio ovo (anoniman):
"oni koji su odgovorni za fudbal u Bosni ne brinu se o tom sportu. Vodja bosanskog fudbalskog saveza je prije 11 godina bio koljac, a sada je na vrhu u savezu. Jedino o cemu se on brine su pare. Na kraju vise ni igraci nisu mogli neke stvari podnijeti. Zato i ne igraju danas."

I na kraju samog ovog teksta novinar iz Aftenposten-a pise:
"Nema nade da ce se naci ubrzo rijesenje i da ce se "vodje" povuci".
pirmin

Post by pirmin »

BHF-ovci su do veceras, bar sto se mene tice, bili istinski heroji i pravi ambasadori nasega sporta a od veceras mogu reci da su svojim postupkom dali potpuno pravo da nas nazivaju primitivcima i balkanskim majmunima.
Halooo gospodo Bosanci/Hercegovci :roll: :roll: ...pa do kad vise tih kompleksa majka mu stara ?!
Koji ce se to "oni" naci da prosudjuju ko je koliki primitivac i majmun.

Koji to "oni" imaju apsolutno ciste mahale pa si eto mogu priustiti osuditi necije ponasanje.

Pa gdje zivite ahhh vi , tako civilizovani Bosanci , sa tolikim iznosom kompleksa i guze okrenute tim tzv. "civilizovanim narodima".Kod mene je to slucaj sa Austrijom za ciji narod vlada predrasuda da su na vrlo visokom civilizovanom nivou a ja ,opet , svaki dan dozivim nesto suprotno od njih i kazem onu "Proud to be cultivate Bosnian!".

Mislim da je stvarno i vrijeme da se jednom stane u kraj tim kompleksima nizih vrijednosti.Ja sam ih se licno davno rijesio u ovom tzv. "civilzovanom svijetu". :)
Stari

Post by Stari »

Slozio bih se u svim glavnim crtama sa izlaganjem forumskog dopisnika sa nickom hrasno. Htio bih samo dopuniti u nekim aspektima....obracati se BH-fanatikosima sa "gospodo"...i time misliti na one koji su sinoc napravili sranje i uhvatili maglu....je u najmanju ruku deplasirano. Ne radi se tu ni o kakvoj gospodi stovani hrasno...ti i takvi se svudgje na ovom svijetu zovu huliganima i ne znam zbog cega bi sad mi bosanci i hercegovci trebali traziti eufemizme da kazemo o cemu se radi. Huligani.

A sto se tice podjebavanja golmana ...i ismijavanja ostalih ....ma vide ti dupeglavci valjda sad...o cemu se radi. A za one koji jos imaju dilema ....evo jednog pokusaja...Momci i djevojke ...vi koji ste se presera<vali po ovoj ekipi ....molili boga da prime od 3 pa do 12 golova. Je li vam krivo sad.

Ne pika se u drzavnoj majici ko si ti , kako se zoves, u kojeg bjelosvjetskog tima igras, koliko si pehara u karijeri osvojio, s koliko se nula pise cifra na tvom ugovoru...i tako te stvari....Svi ti vasi igraci ..."super starovi"....igraju morebiti dobro...ali negdje drugdje, za nekog drugog, Oni sto su sinoc igrali ....smijte se vi slobodno...ali oni igraju necim sto oni vasi superstarovi nikad nisu imali....

Ocekujem reakciju centralnog rukovodstva BH-fanatikosa...i njihovo ogradjivanje od sinocnjeg divljanja ...Ne desi li se to ....hajmo se suociti s tim ....BHF je huliganska organizacija.
ketronsd1

Post by ketronsd1 »

Stari wrote:Slozio bih se u svim glavnim crtama sa izlaganjem forumskog dopisnika sa nickom hrasno. Htio bih samo dopuniti u nekim aspektima....obracati se BH-fanatikosima sa "gospodo"...i time misliti na one koji su sinoc napravili sranje i uhvatili maglu....je u najmanju ruku deplasirano. Ne radi se tu ni o kakvoj gospodi stovani hrasno...ti i takvi se svudgje na ovom svijetu zovu huliganima i ne znam zbog cega bi sad mi bosanci i hercegovci trebali traziti eufemizme da kazemo o cemu se radi. Huligani.

A sto se tice podjebavanja golmana ...i ismijavanja ostalih ....ma vide ti dupeglavci valjda sad...o cemu se radi. A za one koji jos imaju dilema ....evo jednog pokusaja...Momci i djevojke ...vi koji ste se presera<vali po ovoj ekipi ....molili boga da prime od 3 pa do 12 golova. Je li vam krivo sad.

Ne pika se u drzavnoj majici ko si ti , kako se zoves, u kojeg bjelosvjetskog tima igras, koliko si pehara u karijeri osvojio, s koliko se nula pise cifra na tvom ugovoru...i tako te stvari....Svi ti vasi igraci ..."super starovi"....igraju morebiti dobro...ali negdje drugdje, za nekog drugog, Oni sto su sinoc igrali ....smijte se vi slobodno...ali oni igraju necim sto oni vasi superstarovi nikad nisu imali....

Ocekujem reakciju centralnog rukovodstva BH-fanatikosa...i njihovo ogradjivanje od sinocnjeg divljanja ...Ne desi li se to ....hajmo se suociti s tim ....BHF je huliganska organizacija.
Kolko`su tebi dali ovi iz saveza? :x
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

meni se cini da smo zaboravili sta je bilo jucer, a za sutra nas boli kara.
sjetimo se utakmice protiv grcke i onog transparenta "barba otvori dusu obraz nacije je u pitanju" nakon cega je murija pocela mlatiti nase navijece. ko je izdao nalog da nas tuku? savez?! cesto se upitam cije je ova repka vlasnistvo.
savez treba rusiti silom posto je milom nemoguce .savez treba rusiti kod kuce i vani ,i smatram da nema pravila kada je rusenje saveza u pitanju.
hrasno, svi mi volimo bosnu i hercegovinu i svi bi za nju krv dali.ali ovdje vise nije patriotizam u pitanju.radi se vise o dostojanstvu.a ljudsko dostojanstvo je iznad svega.ovdje je rijec o ljudima koji nas psihicki i fizicki tuku.
bh savez je odavno izgubio svoje znacenje i postao je neka vrsta privatne firme jelica, pasalica, dominkovica.meni jest godra sto smo pobijelili ,ali nisam sretan jer znam da su najvise na ovoj pobijedi dobili trojac iz saveza, a najmanje navijaci.
hajd' ne mogu vise ...svadjajte se dalje ,dal' je bakljada opravdana bila il' ne. vozdra
dek

Post by dek »

Potpuno podržavam postupke BHF-a. Pobjeda mi ništa ne znači.
A to da smo se obrukali :-) Jok eto trebalo je mirno i dostojanstveno protestovat.
Dado dijasporitus wrote:
To sto ce neki u evropi izvuci "zakljucak" da smo kao primitivni vise govori o njihovom diskriminativnom i rasistickom odgoju. :x
:thumbup:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ljudi nisam ja bacao baklje nego Fortuna Bella :D :D
zzzzz

Post by zzzzz »

pirmin wrote:
BHF-ovci su do veceras, bar sto se mene tice, bili istinski heroji i pravi ambasadori nasega sporta a od veceras mogu reci da su svojim postupkom dali potpuno pravo da nas nazivaju primitivcima i balkanskim majmunima.
Halooo gospodo Bosanci/Hercegovci :roll: :roll: ...pa do kad vise tih kompleksa majka mu stara ?!
Koji ce se to "oni" naci da prosudjuju ko je koliki primitivac i majmun.

Koji to "oni" imaju apsolutno ciste mahale pa si eto mogu priustiti osuditi necije ponasanje.

Pa gdje zivite ahhh vi , tako civilizovani Bosanci , sa tolikim iznosom kompleksa i guze okrenute tim tzv. "civilizovanim narodima".Kod mene je to slucaj sa Austrijom za ciji narod vlada predrasuda da su na vrlo visokom civilizovanom nivou a ja ,opet , svaki dan dozivim nesto suprotno od njih i kazem onu "Proud to be cultivate Bosnian!".

Mislim da je stvarno i vrijeme da se jednom stane u kraj tim kompleksima nizih vrijednosti.Ja sam ih se licno davno rijesio u ovom tzv. "civilzovanom svijetu". :)
Stvarno smo komleksasi nevidjeni, do kad cemo voditi racuna sta ce ko reci o nama a ne o tome sta je najbolje za nas ???

Norvezanima da su dosli njihovi guzni haveri Englezi i napravili belaj oni bi nad tim svrsavali i nasli sva moguca opravdanja ali to nikad ne bi nazvali primitivizmom i povezivali sa mjestom rodjenja i odgojem. Valjda je prirodno da Englezi imaju prava da prave belaje, pristaje im.

Zaboli me sta Norvezani misle o nama, kao sto i njih boli za moje misljenje o njima.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

zzzzz wrote:Norvezanima da su dosli njihovi guzni haveri Englezi i napravili belaj oni bi nad tim svrsavali i nasli sva moguca opravdanja ali to nikad ne bi nazvali primitivizmom i povezivali sa mjestom rodjenja i odgojem. Valjda je prirodno da Englezi imaju prava da prave belaje, pristaje im.

Zaboli me sta Norvezani misle o nama, kao sto i njih boli za moje misljenje o njima.
Da gotive engleze i Englesku - o tome i ne treba pricati. :-)
Ali, danas gledam tv, citam novine i nigdje ne mogu primijetiti da su ista lose rekli o nama. Ljudi pisu i govore onako kako stvari stoje - ni manje, ni vise. Nigdje nas nisu nazvali primitivcima, nego opisuju nasu situaciju... I jos nesto: nakon svega sto se desilo sinoc oni su ti koji opet vise reze na svoju policiju i sto sigurnost nije bila pojacana.
Dakle... nemojte pisati o necemu o cemu nemate pojma.
stranac2

Post by stranac2 »

BHF prava stvar ... ovdje neke ponijelo pravo sto nam je repka koja bi po svim mjerilima davno trebala da zavrsi na nekom finalnom takmicenju uzela tri boda od lose Norveske.
Pa vas sada ponijelo pravo ...
BHF pravi efekat frku digli sada sve novine pisu o BH fudbal mafiji ...pare koje bi im umjesto da jedu jagnjetinu i gonjaju 19 godisnje cure po ILidzi otici za kazne ..
.
Nema Munibe pjano hljeba bez motike i sve je manje mase koju ti i takvi pravite ovcama ...ovako ce ti biti svake urtakmice na strani ...da znas ...jer kao sto ona frankieva pjesma kaze nas ne mozes kupiti...
miki22

Post by miki22 »

pirmin wrote:Ogromni respekt sa moje strane za svaku bacenu baklju i svaki metar onih transparenata na kojima je cijela poenta stojala.

Nikad necu prezaliti to sto se utakmica nije prekinula i objavila definitivnim rezultatom 3:0 za Norvesku.
Tek tad bi,uz ogromne kazne krenuli sa dna a ovako nam ostaje lagano tonjenje - letargija i agonija u paketu,tipicno za tamni vilajet.
Seljačine iskomplesirane.........
helo

Post by helo »

Sada je 14:34

Upravo ide repriza tekme na OBN-u pogledajte ko nije gledao
itd

Post by itd »

Evo jedno pismo, ako hocete smo kopirajte (ako se slazete), i posaljite na [email protected]. Desetak ih je vec poslalo, pa bujrum. Nemam prevod i ime autora, ali u kratkim crtama sve je to sto se govori na ovom forumu tj kako nam je savez mafija.

Dear Sir/Madam,

I am writing to you to express my feelings.
First, it is about Bosnia & Herzegovina FA, which is corrupted and politically driven association. Correct me if I'm wrong, but in cases where there is political influence on country's sport, Uefa would step in and in most cases suspend that country (most recently Greece).
We need your advice on how do we prove it to you that our country's FA is politically influenced and corrupted all the way to the top.
Our fans (BH Fanaticos), have demonstrated during the game in Oslo, and unfortunately that is how far it is gone now.
Demonstrations in our country have been tried, but with no avail, so this is the next step to get your (uefa) and worlds attention. They were peaceful demonstrations with only one goal in mind: to get your attention.
Persons we are talking about are: Mr Usanovic, Mr Pasalic, Mr Dominkovic, Mr Pusina and Mr Jelic. I am sure you know who they are, but I'm sure that you don't know that they are corrupted and politically minded people.
We have more than dozen internationals that signed petition they are not playing for Bosnia again until these people are gone and FA is run properly. You see, it is not only fans demonstrating, but players as well. It tells you how serious this is. If Uefa says that is not something to look at, and that you haven't seen or heard anything about it so far, I would find it hard to believe.
I know that these are things hard to prove, but with help of Uefa it can be done. Investigations can be started and people will talk. Former players like Sergej Barbarez (captain) and Elvir Bolic, have gone publicly and unveiled the truth about dealings of these people, but they are still there and run things like nothing has happened. That shows you that they have political backing and not matter what, they are staying.
For us, fans and normal people without any right in the say, this is becoming too much (hence demonstration in Oslo).
But, we can only do so much; rest has to be done with powers greater than us.
I would appreciate your input, and I’ll wait for your reply before taking this thing further.
If you require any more information, please do not hesitate to contact me.
Also, you can visit site http://www.bffanaticos.com, just to make sure that these guys are not vandals or trouble makers, but that they are trying to get message across.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Majjah wrote:
hrasno38 wrote:
Majjah wrote:Ne mogu se radovati ovoj pobjedi jer znam stra je njoj sve prethodilo! Vi koji sada kao podrzavate ovu reprezentaciju, prikljucicete se nama veca nakon slijedecih meceva kada ne pobjedimo Maltu ili kada nas Turska nabusi kao veceras Grke! Nikako da shvatite da ovakve pobjede koriste samo onima u savezu i onim anonimusima koji ce se prodati preko reprezentacije, jer je normalno da ce se par menadzera zainteresovati da vide ko je to veceras zaustavio Risea i Carewa! Oni se prodaju u Rusiju ili 2 bundesligu, Usanovic i ostala bagra dobiju svoj postotak i opet sve po starom! DOSTA VISE! Nek' izgube svaku utakmicu, al neka je posteno odigraju, neka igraju najbolji a ne najpodobniji i ja cu biti uz nase momke ponovo, kao sto sam sa njima od one prve utakmice protiv Albanije bio!

I nije tacno da se ono na tribinama nije trebalo uraditi-JESTE! Nas u Bosni vise niko ne slusa, glas javnosti se ovdje zanemaruje, moramo se potruditi da nas Evropa cuje! Mi ih nismo mogli iz saveza otjerati, u nas izgleda sve stranci rjesavaju pa ce i ovo izgleda tako ici!
RAT SAVEZU!!!!!
Kao prvo ti moram reci da Evropu boli ona stvar za NS BiH ali je i te kako boli ona stvar kada se u njoj prave neredi i to od ljudi iz zemlje u kojoj nista ne stima. Ne gospodo vi ste sa ovim napravili medvjedju uslugu svojoj zemlji a da ste to uradili ispred saveza onda bi bila druga prica. Vidis ja nikada necu razmisljati kao ti jer sam ovu zemlju natopio svojom krvi i sa tim se zakleo na vjecnu ljubav ma kakva bila. Mi koji zivimo u BiH smo navikli na lose i onda kada se desi nesto dobro mi se istinski radujemo. I ako nas pobjedi malta ili bilo ko ja cu uvijek navijati za reprezentaciju BiH a ovdje u BiH voditi rat sa savezom ali nikada necu svoga igraca gadjati bakljom ili bilo cim drugim. To mogu raditi samo kukavice i oni sto su daleko od BiH.
Upravo tako, to je i krajnji cilj! Ako se oni idioti ne mogu maknuti na posten nacin, onda se mora ovako! I da nas kazne, diskvalifikuju, i to je nesto, jer bi se desila neka promjena! A ta promjena bi bila da onda oko repke nebi bilo para jer ona nebi ni igrala, posto ove Usranovice pare samo i interesuju, oni bi onda sami otisli! i Nemoj mi matereti kenjati o tom kvazipatriotizmu, ja takodjer nisam nigdje maknuo iz ove jadne Bosne, ali onakvi kao sto su ti ljudi koji vode reprezentaciju vode nam i cijelu drzavu i takvi kao sto su oni nam i tjeraju omladinu iz BIH! Vise nas je otislo vani poslije nego prije rata!! DOSTA JE VISE!
I svaka cast tim momcima koje takvi kao ti nazivte ,,amnestijasima'', oni mogu mirne duse obuci dres Svedske, Njemacke pa i te Norveske i navijati i radovati se sportskim pobjedama ali i porazima tih ekipa! A ja se moram pravdati jer ne zelim da se radujem momentalnom uspjehu mafijasa i prodanih dusa koje su iskupili da IGRAJU ZA NJIH, a ne za drzavu!!! :x
Svaka tvoja rijec pokazuje velicinu tvog intelektualnog nivoa. Na svakom forumu do juce BHF je za mene bio nesto zaista obecavajuce, nesto sto sam ja podrzavao na svakom koraku. Na mjestima gdje su vas Pitari i Manijaci nazivali nafuranim govnarima ja sam bio 100% na vasoj strani jer su vasi ciljevi bili ispravni i dan danas su oni ostali ispravni ali su vam nacini totalno pogresni. BHF-ovci bi trebali da budu ogledalo ne nase reprezentacije nego nase drzave a oni su to sinoc totalno usrali. Gledao sam te face umisljenih balavaca na TV koji kad su otisli iz BiH nisu znali posteno ni nosa obrisati i sada nam takvi pametuju sta je ipsravno i sta treba u nasoj drzavi. Za drzavu se bori u drzavi i sve nepravilnosti se rjesavaju na svom kucnom pragu. Ako mislite da se nesto rjesava vandalizomom u Norveskoj vi nemate onda pojma sa zivotom. Nikoga vi necete skinuti na taj nacin ali cete zato na sebe nabaciti nesto sto se zove biti "NEPOZELJAN". I smradu maleni ja nisam nikoga otjerao iz BiH niti sam otisao iz BiH, niti sam kakav funkioner nego sam kao sto sam bio i prije rata ona srednja radnicka klasa gdje sa 42 godine nemam nista niti sam sta od koga dobio iz ove drzave. Ali ne bih otisao iz nje ni pod koju cijenu jer kad sam ostao 92 ostat cu do kraja zivota.
Lijepo sam vam rekao gdje vam je ta snaga, vandalizam i drcnost bila kad ste dosili pred savez, rasirili transparent i protestvovali kao "zene u crnom" izvikujuci "savez napolje" a nakon toga lagana setnjica po Ferhadiji i nikom nista. Na zalost nece po novinama sutra pisati navijacka skupina napravila sranje nego "BH navijaciki vandali" a citava Evropa jedva ceka da nam prisije takve epitete. Nedaj boze da se tako za BiH borilo od 92-95, kurac bi mi danas imali ista od ove drzave jer i tada je bilo kriminalaca na tone ali uvijek vise onih koji vole i cijene svoju zemlju. Dakle gospodo i sa vama i bez vas navijaca ce uvijek biti dovoljno da bodre svoju zemlju a vi nastavite svoju borbu ali ovdje na kucnom pragu!!!!!!
rikardoreis

Post by rikardoreis »

valterbranisarajevo wrote:Eto uspjeli smo !

Šta smo dobili ? Dobili smo jednu zraku sunca u ovom mraku koji nas okružuje i nadu, da dobili smo nadu..

I to je puno važnije nama građanima BiH i od saveza i od šupaka u njemu. i od EURA 2008.

A oni koji bi bili presretni da je večeras bilo 5:0 za Norvešku...Mislim da će kada prespavaju noć skontati da ipak nisu u pravu.

Domovina se voli i kad je sve kako treba a i kada to nije isto tako i reprezentacija.

Pašalić i društvo će otići kad tad, za godinu dvije ih se neće niko sjećati, a ovaj rezultata će u fudbalskim knjigama stajati sljedećih 100 godina.

I zato nisu u pravu i nije trebalo onako...

:thumbup: valtere, ti branis i bih :) :bih:
Locked