I ja sam u prilično hitnoj potrazi za stomatologom

ali prvo da upozorim na ove fušere koji su mi poznati. izvinjavam se što neću navesti imena, razlog je prost, nisam ih zapamtila, strašno loše pamtim imena
molim kod nekog uvaženog doktora sa ordinacijom na Vracama ne ići. Gospodin mi je popravljao mali kvar na dvojci i nije odradio kako treba, jer mi se živac upalio pa sam ga morala vaditi a zub dugo lječiti. danas svaki put kada se u ogledalo nasmijem imam sjajan podsjetnik na dotičnog Dr u vidu diskoloracije zuba
drugi fušer je neki uvaženi stomatolog sa Bistrika (ulica Bistrik, vidim da se na temi dvojica pominju koji mogu doći u obzir) koji mi je lječio taj zub, i to jedno dva mjeseca. igrom slučaja, u sred lječenja otišla sam na more, i zub me počeo boliti tako da sam navrat nanos tražila zubara na odmoru. srećom, prije puta tražila sam da mi tačno napiše šta mi radi i kako, da u slučaju potrebe mogu otići lokalnom stomatologu i pokazati mu. kao što rekoh, potreba se desila, otišla sam tom lokalnm stomatologu koji mi je uradio neku intervenciju tako da me je prestalo boljeti i koji mi je, nakon što je pročitao šta je kolega napisao, toplo preporučio da promjenim stomatologa zbog neadekvatnog tretmana i korištenja ljekova koji se u praksi nisu pokazali kao dobri te se zato već dvije decenije ne koriste u nekim normalnim zemljama. mala napomena radi lakše identifikacije, taj sarajevski stomatolog je tada bio predsjednik udruženja stomatologa, ne znam da li je to još uvijek...
lm, taj moj nesretni zub na kraju je uspješno izlječila i spasila Senada Oručević, koju bih i preporučila da se nije došlo do kasnijeg slučaja. no prvo bih da se osvrnem na njenog brata, ordinacija Rica, kod kojeg nikada lično nisam bila, ali sam čula od troje mi bliskih ljudi da je obični šarlatan sa dobrom reklamom. troje ljudi, tri uništena zuba i bačena lova. što se tiče gospođe doktorice, stvarno za njen rad kao takav imam samo riječi hvale, i preporučivala sam je godinama i pored toga što je skuplja u poređenju sa većinom sarajevskih stomatologa. između ostalog preporučila sam je i svojoj najboljoj prijateljici, koja je kod nje redovno išla na pregled, neki popravak po potrebi i promjene starih punjenja. međutim, prijateljica je odlučila da nakon nekog vremena ode kod nekog drugog stomatologa (opet po nečijoj preporuci), koji je hladno konstatovao da na njenim lječenim zubima nisu porcelanske plombe, nego neke druge, isto bijele boje ali slabijeg kvaliteta od porcelanskih. problem je što je prijateljica kod gđe doktorice radila, i plaćala, isključivo porcelanska punjenja. time je doktorica položila i izgubila moje povjerenje.
eto, nakon osvrta imala bih pitanje za jedinog deklarisanog stomatologa na temi

vezano za čišćenje i/ili poliranje zuba. vidim da su sada na sve strane reklame za neke različite metode, pjeskarenje, airfow... pošto tražim novog stomatologa, kakvo 'redovno održavanje' zuba bi bilo optimalno i kojom metodom? kako se sve može kamenac skidati, ultrazvukom, manuelno? šta se preporučuje? unaprijed zahvaljujem
i da, skoro zaboravih, iz sveg srca preporučujem oral b električnu četkicu. koristila sam je nekoliko godina pa se vratila na običnu, međutim nakon što su mi se počeo javljati karijes na kutnjacima ponovo sam joj se vratila. jednostavno, manuelnom četkicom nikada ne uspijem oprati 7ice i 8ice tako dobro kao što to električna odradi.