Druga Gimnazija Sarajevo
- WildRedRose
#551 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
jointe, to za jesenku ti nikad necu oprostiti.. Gdje ces tako o onakvoj zeni ?
svaki cas joj je bio zanimljiv, ali za one koji zele da nauce.. oni koji nisu zeljeni imali su 2-3... nije da bas nish ne moras znati i dobijes 5
btw 4 godine mi je predavala, znam sta ti pricam 
-
Ljuba Moljac
#552 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Alic je slika i prilika ove drzave. Potpuno zalutali stranacko i rodbinsko podobni profesor koji se ponasa kao carsijaner. Ni drzanja, ni govora, covjek nema nista. Predaje sa zvakom u ustima, a ono sto predaje nema pojma.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#553 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Jeste ona super osoba, ali kod nje malo sta naucis... Frka i galama cijeli cas, niko nista ne slusa, ona sva fina, prica samo sa prvom klupom, dodje odgovaranje bas lagano pita. Takvo sam ja iskustvo imao, kad je Razija dosla morao si znati geografiju bas bas za 5. Da se razumijemo, ne valjaju ni jedna ni druga, treba ih ukrstiti...WildRedRose wrote:jointe, to za jesenku ti nikad necu oprostiti.. Gdje ces tako o onakvoj zeni ?svaki cas joj je bio zanimljiv, ali za one koji zele da nauce.. oni koji nisu zeljeni imali su 2-3... nije da bas nish ne moras znati i dobijes 5
Sta ima ondje znati, predaje iz knjige od 20 listova... Ubacen je da predaje ono sto nikome nije ni bitno...Ljuba Moljac wrote:Alic je slika i prilika ove drzave. Potpuno zalutali stranacko i rodbinsko podobni profesor koji se ponasa kao carsijaner. Ni drzanja, ni govora, covjek nema nista. Predaje sa zvakom u ustima, a ono sto predaje nema pojma.
- WildRedRose
#554 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
ne poredi je sa Razom, bolan ne bioJOINT_1921 wrote:
Jeste ona super osoba, ali kod nje malo sta naucis... Frka i galama cijeli cas, niko nista ne slusa, ona sva fina, prica samo sa prvom klupom, dodje odgovaranje bas lagano pita. Takvo sam ja iskustvo imao, kad je Razija dosla morao si znati geografiju bas bas za 5. Da se razumijemo, ne valjaju ni jedna ni druga, treba ih ukrstiti...![]()
- JOINT_1921
#555 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Pa i ne poredim, kazem da su suprotnosti, ali ne valjaju ni jedna ni druga, sredina je rijesenje...
- cyprus
#556 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Vala, u posljednjoj godini svog radnog staža je bez izuzetaka (čini mi se) svima zaključila peticeWildRedRose wrote:jointe, to za jesenku ti nikad necu oprostiti.. Gdje ces tako o onakvoj zeni ?svaki cas joj je bio zanimljiv, ali za one koji zele da nauce.. oni koji nisu zeljeni imali su 2-3... nije da bas nish ne moras znati i dobijes 5
- WildRedRose
#557 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
jel to otisla u penziju ? 
-
Labirint
#558 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Pa nece 300 godina radit'
I Zara se "umirovila"
I Zara se "umirovila"

- cyprus
#559 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Aha, prošle godine...WildRedRose wrote:jel to otisla u penziju ?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#560 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Labirint wrote: I Zara se "umirovila"
Jadna djeca koja su tek upisala, nece znati sta su propustili.
Nisam znala da je i Krivosija otisao, pa imal iko da je u skoli ostao a da valja
Amer je meni bio jedan od najdrazih profesora iako nisam volila informatiku
-
Labirint
#561 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Ima li "zivucih" da im je Ramiz - Ramce predavao fiziku?
Kakav je to tek lik bio auuuuuuuuu
- JOINT_1921
#562 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Meni razrednik... 
- ladyblue18
#563 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
ImaLabirint wrote:Ima li "zivucih" da im je Ramiz - Ramce predavao fiziku?
-
Labirint
#564 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Auuuuuuuuuuu... kakva je to legenda bio
Anegdota, kolega iz razreda uzme neku drvenu slusalicu (u onom ormaru samo sto
mrtvih ljudi nije bilo) i pocne imitirati zvonjenje... javlja se, halo, profesora Ramiza,
momenat...profesore za vas je
Ovaj je imao neku svesku (koju smo mi redovno kontrolisali) i u svesci upisano...taj i taj...
se koristi telefonom za vrijeme nastave
Anegdota, kolega iz razreda uzme neku drvenu slusalicu (u onom ormaru samo sto
mrtvih ljudi nije bilo) i pocne imitirati zvonjenje... javlja se, halo, profesora Ramiza,
momenat...profesore za vas je
Ovaj je imao neku svesku (koju smo mi redovno kontrolisali) i u svesci upisano...taj i taj...
se koristi telefonom za vrijeme nastave
- WildRedRose
#565 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
ocjena 4 ako rasturas teoriju, ako hoces 5, onda i zadakat moras uraditi na tabli
-
Labirint
#566 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Imao cesto neko "jeleche" na sebi, ali bas ono od vune pravljeno bez rukava.
I pitamo ga mi jednom gdje je to kupio (u fazonu i mi bi
) kaze Ramce the legend
"od babine alarahmetile plate iz Zraka"
On je dosao poslije Zvizde,jel joj ona kcerka
jos predaje muzicko?
I pitamo ga mi jednom gdje je to kupio (u fazonu i mi bi
"od babine alarahmetile plate iz Zraka"
jos predaje muzicko?
- Goldenhand
#567 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Jesenka je bila super.Mada svi stariji profesori su mi ok,mene ovi mlađi nervirajuWildRedRose wrote:jointe, to za jesenku ti nikad necu oprostiti.. Gdje ces tako o onakvoj zeni ?svaki cas joj je bio zanimljiv, ali za one koji zele da nauce.. oni koji nisu zeljeni imali su 2-3... nije da bas nish ne moras znati i dobijes 5
- WildRedRose
#568 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
pa goldi, jel to ti ides u II ? sad si mi jos drazi 
- Goldenhand
#569 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Možda idem,možda sam išao da ne otkrivam identitet
Uglavnom draži sam ti 
- WildRedRose
#570 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
nego, jel jos predaje bosanski ELma ? ali ona visoka, sto joj je kosa uvijek masna ?
- van Basten
#571 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
uh... čitajući ovu temu tuga me uhvati... prvo jer vidim kolikosam ostario a drugo jer sad vidim kakve su gromade meni predavale.... pokušaću se sjetiti što više njih, s tim što sam ja I srednje završio u frizerskom a tek od II razreda smo i išli u školu...
- Bosanski: svake godine druga...bila je Balićka s kojom si se morao slagati u svemu da bi imao dobru ocjenu, III razred je bila neka nova,mlada, izgubljena u vremenu i prostoru, ali II razred i profesorica Šaković... ustati kad se spomene njeno ime. Sjećam se kad smo učili romantizam, Wertera i sl i njene izjave: "Nije ljubav kad se dvoje voli već kad meni muž masira noge". Tad smo svi završili pod stolom od smijeha, a danas sam već dovoljno star da shvatim duboku istinu u tim riječima
- matematika: prof. Prgo - morao si krv propišati za 2, ali kad pogledam iza sebe, opet se s njim moglo nekako. Čuo sam da je bolestan teško...
- fizika: prof. Zvizdić, meni lično najveća legenda, kod nje sam i maturski radio (ja i još samo jedan učenik iz cijele generacije). Tvrdila je da se njena fizika može naučiti na malom odmoru ako se uči sa razumijevanjem, a ako je neko neinteligentan, džaba mu i dvije sedmice. Prvo polugodište bila prof. Suruliz, korektna profesorica, pomalo kruta.
- hemija: prof. Hrenovica - na prvu strogoća, al kad joj razbiješ oklop vidiš da je ipak raja, malo preplašena svačim, vjerovatno iz privatnih razloga
- biologija: prof . Šerić. nažalost bila mi je i razredna. Jedna od lošijih pedagogica, stari kov, samo joj je falila šipka da nas po guzu tuče kad ne slušamo.
- historija: Smajo
- geografija: Jesenka
- njemački: prof. Gordana, pokojna. legenda
- latinski: prof. Maslo, rahmetli i ona. divna žena na odvratnom predmetu. Ko je kod nje učio francuski, hvalio je
- informatika: Aida. vidim, deru je nove generacije kojima je direktorica (i mi smo o našoj tadašnjoj direktorici prof. Melihi Alić imali reći samo najgore, al to nije tema sad), nama je bila extra
- filozofija i sociologija: Sanja. Ja sam s njom bio na istim talasnim, moglo se uživati onda
- engleski: Mirso. srećom, bilo je i ljepših frajera u razredu pa mene nije gnjavio. osim toga, dobar profesor
- fizičko: Diko i Hamzić, pozitivne budale svaki na svoj način
muzičko i likovno se fakat ne sjećam, a ne znam jesam li koji predmet zaboravio... ima li još dinosaurusa kao ja ovdje?
- Bosanski: svake godine druga...bila je Balićka s kojom si se morao slagati u svemu da bi imao dobru ocjenu, III razred je bila neka nova,mlada, izgubljena u vremenu i prostoru, ali II razred i profesorica Šaković... ustati kad se spomene njeno ime. Sjećam se kad smo učili romantizam, Wertera i sl i njene izjave: "Nije ljubav kad se dvoje voli već kad meni muž masira noge". Tad smo svi završili pod stolom od smijeha, a danas sam već dovoljno star da shvatim duboku istinu u tim riječima
- matematika: prof. Prgo - morao si krv propišati za 2, ali kad pogledam iza sebe, opet se s njim moglo nekako. Čuo sam da je bolestan teško...
- fizika: prof. Zvizdić, meni lično najveća legenda, kod nje sam i maturski radio (ja i još samo jedan učenik iz cijele generacije). Tvrdila je da se njena fizika može naučiti na malom odmoru ako se uči sa razumijevanjem, a ako je neko neinteligentan, džaba mu i dvije sedmice. Prvo polugodište bila prof. Suruliz, korektna profesorica, pomalo kruta.
- hemija: prof. Hrenovica - na prvu strogoća, al kad joj razbiješ oklop vidiš da je ipak raja, malo preplašena svačim, vjerovatno iz privatnih razloga
- biologija: prof . Šerić. nažalost bila mi je i razredna. Jedna od lošijih pedagogica, stari kov, samo joj je falila šipka da nas po guzu tuče kad ne slušamo.
- latinski: prof. Maslo, rahmetli i ona. divna žena na odvratnom predmetu. Ko je kod nje učio francuski, hvalio je
- informatika: Aida. vidim, deru je nove generacije kojima je direktorica (i mi smo o našoj tadašnjoj direktorici prof. Melihi Alić imali reći samo najgore, al to nije tema sad), nama je bila extra
- filozofija i sociologija: Sanja. Ja sam s njom bio na istim talasnim, moglo se uživati onda
- engleski: Mirso. srećom, bilo je i ljepših frajera u razredu pa mene nije gnjavio. osim toga, dobar profesor
muzičko i likovno se fakat ne sjećam, a ne znam jesam li koji predmet zaboravio... ima li još dinosaurusa kao ja ovdje?
- WildRedRose
#572 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
@van basten, ako ti sta znaci, vecina tih profesora je predavala dok sam i ja isla u skolu 
-
Satch
#573 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
van Basten wrote:uh... čitajući ovu temu tuga me uhvati... prvo jer vidim kolikosam ostario a drugo jer sad vidim kakve su gromade meni predavale.... pokušaću se sjetiti što više njih, s tim što sam ja I srednje završio u frizerskom a tek od II razreda smo i išli u školu...
Pa ne osjecam se kao dinosaurus, ali i meni su manje vise svi predavali od navedenih.
Latinski Dinka;
Fizika Zvizdic i Ramiz (Ramiz legenda, Zvizdicka kucka - takvo je iskustvo generalno u mom razredu bilo);
Informatika Krivosija Amer - legenda od momka
Historija 3 godine Zhara, 1 godina Smajo - Zhara puna prenosa, al je super, Smajo degenerik i retard
Matematika - Emira Omeragic
EDIT:
P.S. Sto se tice profesora Celigije Mirse, ja sam bio taj "ljepsi frajer u razredu"
- ladyblue18
#574 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Kako smo mi nju za'ebavali, ona bila iz Olova, i onda svako malo neko usred casa dok je tisina "Kako se zove djevojka iz Olova?Olovka"WildRedRose wrote:![]()
sve sHvaceno
![]()
nego, jel jos predaje bosanski ELma ? ali ona visoka, sto joj je kosa uvijek masna ?nemojte reci da sam grozna, zasluzuje i gore od mene ..
![]()
Ja vjerujem da ne predaje vise.
-
anjaistkrank
#575 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
pJofesoJ JamizLabirint wrote:Ima li "zivucih" da im je Ramiz - Ramce predavao fiziku?
Neki dan sam ga sreo u nekoj kafanici kad sam izasao da doruckujem. Isti lik. Nije se promjenio ni sekunde. Ne znam predaje li jos...
Meni je te cetri godine razrednica bila Zara. Cuvena. Evo vidim da je otisla u penziju... Steta. Dobra je bila. Blesava i sve, ali se borila za nas kad kakav belaj napravimo. Ljetos smo se bas druzili jer nam je bilo 10 godina mature.
A od ostalih profesora treba spomenuti naravno Mirsu. Kralj i legenda. Nisam ga odavno vidio, a bilo bi mi drago nekad da ga vidim. Da zapalimo jednu brzinsku. Sto se tice matematike, tu je bio Prgo sve cetri godine i bubrege smo propisali, ali na fakultetu matematiku sa nokta skinuli. Hvala mu na tome!
A ima li ovde raje koja je zalazila u eminenti lokal "S" kod naseg dragog cika seje? Sad prodjem tamo i tuga me uhvati. Neka apoteka ili second hand radnja na tom mjestu.... A sjecam se kad je Jesenka dosla sa dnevnikom u S da propita raju koja su bjezala, ili kad nas je Krluc slao nazad u S da platimo sto smo imali jer je bila evakuacija iz S-a nakon sms-a "raja, evo javljaju da Krluc zapisuje"....