Da,popij Red Bull!because_of_you wrote:To što još uvijek ne znaš da letiš, ne znači da nemaš krila.
Jedna od ljepših
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
-
Text Surfer
#551 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
-
teky92
#552 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ljubav nije navika, obaveza ili dug. Nije ono čemu nas uče romantične pjesme: Ljubav jest. Bez definicija. Voli i ne postavljaj puno pitanja. Samo voli....." P.Koeljo
- because_of_you
#553 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Text Surfer wrote:Da,popij Red Bull!because_of_you wrote:To što još uvijek ne znaš da letiš, ne znači da nemaš krila.
Jedna od ljepših
Nemoj sanjati svoj život, već živi svoje snove!
-
DžipaloRipalo
#554 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Objasnila mi je da se patnje javljaju kada ocekujemo da nas vole kako mi to zelimo, a ne kakva ljubav treba biti – slobodna, neobuzdana, da nas usmjerava svojom snagom i ne dopusta nam da stanemo.” - P.Koeljo
-
factotum
#555 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Lako je danju, biti tvrdo kuhan zbog svega, ali noću, noću je to druga stvar.
E.H.
E.H.
- Šizika
#556 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Regent se jako spretno uhvatio za autobus koji je jurio k arbatskom trgu, i tako umaknuo. Izgubivši jednog od progonjenih, Ivan je usredotočio svu pozornost na mačka i vidio kako je taj čudni mačak prišao k stubu motornih kola „A“ koja su stajala na postaji, naglo se progurao ispred neke žene koja je vrisnula, uhvatio se za rukohvat i čak je pokušao pružiti kondukterki sitniš od deset kopejki kroz prozor otvoren zbog sparine.
Mačkovo ponašanje toliko je zaprepastilo Ivana da je ukočeno zastao kraj mesnice na uglu, i tada ga je, ali mnogo jače, zapanjilo ponašanje kondukterke. Tresući se od ljutine, čim je ugledala mačka kako ulazi u tramvaj, viknula ja:
- Mačkama je zabranjeno! S mačkama je zabranjeno! Sic! Inače ću pozvati miliciju!
Ni kondukterku ni putnike nije začudila sama bit stvari: ne to što mačak ulazi u tramvaj, što je tek pola zla, nego to što pokušava platiti!
Mačak se pokazao ne samo kao platežno sposobna nego i kao disciplinirana životinja. Nakon prvog kondukterkinog uzvika, prekinuo je juriš, sišao sa stube i sjeo na postaji, tarući brkove novcem. Ali tek što je kondukterka povukla konopac i tramvaj krenuo, mačak je postupio kao svako koga tjeraju iz tramvaja a koji se ipak mora voziti. Propustivši sva troja kola, skočio je na stražnju željeznu prečku na posljednjim kolima, šapom se uhvatio za neku cijev koja je iz njih virila, i odvezao se uštedjevši na taj način deset kopejki.
Majstor i Margarita
Mačkovo ponašanje toliko je zaprepastilo Ivana da je ukočeno zastao kraj mesnice na uglu, i tada ga je, ali mnogo jače, zapanjilo ponašanje kondukterke. Tresući se od ljutine, čim je ugledala mačka kako ulazi u tramvaj, viknula ja:
- Mačkama je zabranjeno! S mačkama je zabranjeno! Sic! Inače ću pozvati miliciju!
Ni kondukterku ni putnike nije začudila sama bit stvari: ne to što mačak ulazi u tramvaj, što je tek pola zla, nego to što pokušava platiti!
Mačak se pokazao ne samo kao platežno sposobna nego i kao disciplinirana životinja. Nakon prvog kondukterkinog uzvika, prekinuo je juriš, sišao sa stube i sjeo na postaji, tarući brkove novcem. Ali tek što je kondukterka povukla konopac i tramvaj krenuo, mačak je postupio kao svako koga tjeraju iz tramvaja a koji se ipak mora voziti. Propustivši sva troja kola, skočio je na stražnju željeznu prečku na posljednjim kolima, šapom se uhvatio za neku cijev koja je iz njih virila, i odvezao se uštedjevši na taj način deset kopejki.
Majstor i Margarita
- Eleonora
#557 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Naatasha wrote:Regent se jako spretno uhvatio za autobus koji je jurio k arbatskom trgu, i tako umaknuo. Izgubivši jednog od progonjenih, Ivan je usredotočio svu pozornost na mačka i vidio kako je taj čudni mačak prišao k stubu motornih kola „A“ koja su stajala na postaji, naglo se progurao ispred neke žene koja je vrisnula, uhvatio se za rukohvat i čak je pokušao pružiti kondukterki sitniš od deset kopejki kroz prozor otvoren zbog sparine.
Majstor i Margarita
- Komšinica
#558 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Nikada se ne hrvajte sa svinjom jer ćete oboje završiti prljavi, ali svinja će u tome uživati."
- because_of_you
#559 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Komšinica wrote:"Nikada se ne hrvajte sa svinjom jer ćete oboje završiti prljavi, ali svinja će u tome uživati."
- Eleonora
#560 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Lako mi je s nemirom, ne mogu da umirim mir.
Ali ipak uz mene se može, mada je neobično.
Sa mnom je čudno čak i umreti, jer ja se ne završavam.
Ali ipak uz mene se može, mada je neobično.
Sa mnom je čudno čak i umreti, jer ja se ne završavam.
- AC_grom_DC
#561 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Iza svakog velikog bogatstva stoji zločin"
Balzak
Balzak
- mofo33
#562 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Iza svakog uspjesnog muskarca stoji jedna zena"
NemamPojmaKoJeAutor
NemamPojmaKoJeAutor
- Komšinica
#563 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ne smijemo dirati u idole, njihova nam pozlata ostaje na rukama."
- Elzana
#564 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
factotum wrote:Lako je danju, biti tvrdo kuhan zbog svega, ali noću, noću je to druga stvar.
E.H.
"All noise is waste. So cultivate quietness in your speech, in your thoughts, in your emotions."
— Elbert Hubbard
- Eleonora
#565 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Uvijek kazu da vrijeme lijeci rane, ali zapravo ih sami morate zalijeciti.
ANDY WARHOL
Moda prolazi, stil ostaje!
COCO CHANEL
ANDY WARHOL
Moda prolazi, stil ostaje!
COCO CHANEL
- BobRock28
#566 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Jeanette Winterson : "Čudan je to svijet u kojem se možes seksati koliko želiš, ali je ljubav tabu."
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#567 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Šarl Bodler - Provalija (jedan dio)
"...
Nema u prirodi tako demonski nestrpljive strasti kao
što je strast čovjeka koji dršćući na ivici provalije sanja o vratolomnom skoku.
Prepustiti se za trenutak nekom pokušaju razmišljanja,
znači biti neminovno izgubljen;
jer premišljanje nas samo tjera na uzdržavanje i zato je to,
kažem, baš ono što mi ne možemo.
Ako se ne nađe prijateljska ruka da nas zaustavi,
ili ako ne uspijemo da se naglim naporom bacimo ničice na zemlju,
okrenuvši leđa provaliji, mi ćemo skočiti u nju i poginuti. "
"...
Nema u prirodi tako demonski nestrpljive strasti kao
što je strast čovjeka koji dršćući na ivici provalije sanja o vratolomnom skoku.
Prepustiti se za trenutak nekom pokušaju razmišljanja,
znači biti neminovno izgubljen;
jer premišljanje nas samo tjera na uzdržavanje i zato je to,
kažem, baš ono što mi ne možemo.
Ako se ne nađe prijateljska ruka da nas zaustavi,
ili ako ne uspijemo da se naglim naporom bacimo ničice na zemlju,
okrenuvši leđa provaliji, mi ćemo skočiti u nju i poginuti. "
- Bellydancesuperstar
#568 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Stop fanatizmu, sloboda narodu. (ja) 
-
DžipaloRipalo
#569 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
A man's face is his autobiography. A woman's face is her work of fiction.
Oscar Wild
Everything you can imagine is real.
Pablo Picaso
It's the possibility of having dream come true that makes life interesting.
P. Koeljo
Oscar Wild
Everything you can imagine is real.
Pablo Picaso
It's the possibility of having dream come true that makes life interesting.
P. Koeljo
- Eleonora
#570 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Većina ljudi nece da pliva prije no sto nauci, zar to nije šaljivo? Razume se da nece da plivaju rođeni su za tlo a ne za vodu. i razume se neće da misle, stvoreni su da žive a ne da misle.. a onaj koji misli, kome je glavna stvar da misli može da dotjera daleko ali je ipak zamjenio tlo vodom i jednom ce se udaviti...
Niče
Niče
- Ma.Le.Na
#571 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
The knowledge came upon me, not quickly, but little by little, and grain by grain. The desolate feeling with which I went abroad, deepened and widened hourly. At first it was a heavy sense of loss and sorrow, wherein I could distinguish little else. By imperceptible degrees, it became a hopeless consciousness of all that I had lost - love, friendship, interest; of all that had been shattered - my first trust, my first affection, the whole airy castle of my life; of all that remained - a ruined blank and waste, lying wide around me, unbroken, to the dark horizon.
David Copperfield
by Charles Dickens
David Copperfield
by Charles Dickens
-
Sarajevski_Marlboro
#572 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Da sam drukčiji, da život nosim kao tegobu, da sam ogorčen, počeo bih da se gubim, da pijem, da mrzim, postao bih nezadovoljnik koji se okreće protiv cijelog svijeta.A ne mogu to. Uprkos svemu, živim kao i drugi ljudi, koji su bez moga biljega,veseo i tužan zbog običnih stvari.
Veseo zbog dobrih ljudi koji su pomalo zli, tužan zbog zlih ljudi koji su rijetko dobri... "
M.S.
Veseo zbog dobrih ljudi koji su pomalo zli, tužan zbog zlih ljudi koji su rijetko dobri... "
M.S.
-
strongwoman
#574 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Pomisao da se oženim za neku lutku ili glupaču uvijek mi se gadila. Znam da i lutka i glupača mogu biti privlačne za medeni mjesec, no kad se strast ohladi kako bi bilo užasno na vlastitim grudima osjetiti grudu voska ili komad drveta, nekog poluidiota naći u svom zagrljaju i misliti da sam od tog učinio nešto sebi ravno - ne svog idola - i znati da u zajednici moram provesti preostali dio svog života s bićem nesposobnim da shvati ono što govorim i da suosjeća ono što osjećam"
Bronte
Bronte
-
DžipaloRipalo
#575 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Danas sam cvrsto ubjedjen da niko nikog ne gubi jer niko nikog ne posjeduje. To je istinsko iskustvo slobode: imati najvazniju stvar na svijetu a ne posjedovati je