Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Saraswati

Post by Saraswati »

Predlazem novu metodu. Hajmo prvo iskopati piramidu, pa tek onda dokazivati njezino postojanje... :D
Prenj

Post by Prenj »

Saraswati wrote:
seljak_cojek wrote:Druga je stvar što neki očekuju sliku piramide da bi odobrili otkopavanje.
Mislis ocekuju sliku iskopane piramide :-D
Ocekujemo konkretne arheoloske dokaze u vidu masivnih, pravilnih zidova, napravljenih ljudskom rukom ...
Ono sto je do sada pokazano na Visocici, moze se isceprkati skoro na svakom brdu ...
Da, kamene ploce otkrivene na brdu kojeg zovu Piramida Mjeseca, definitivno izgledaju kao vjestacka struktura, ali kakve to ima veze sa Semirovom piramidom?
Mahalac

Post by Mahalac »

Koliko je meni poznato inicijativa o susretu Mesic-Osmanagaic je potekla iz Mesicevog kabineta tako da informacija o eventualnoj odgodi ili sta vec ne zavrjedjuje ovolike komentare niti podsmjeh.

Pogotovo me nerviraju ovi sto jos nisu ni posjetili Visocicu a ovdje kake na sav glas...pa cevabdzinica kad se otvori ljude odu vide probaju komentarisu a ovi?
terapija

Post by terapija »

sen wrote:
Gospon Macola wrote:
Larci wrote:
Zasto bola ne otovorish novu temu " web kalendar gos. Mesica" pa se tamo rasiri i pishi do mile volje!
ALI PRVO NJEMU NAPISHI PRIJATELJSKI EMAIL PA GA PITAJ DA LI SMIJESH.. I MOLIM TE AKO SE TO NE OBAJVI NA WEBU NISTA OD TEBE..... :zzzz: :zzzz:
Hehehe ... Semir dobio nogu od Mesica, pa umjesto da to komentiras, furas ovdje na polemiku najjeftinije sorte.

Samo naprijed, bas me zabavljas.... :lol: :lol:
Ko je Mesic na kraju krajeva???????
Neki poznati strucnjak i arheolog....? :lol: Pa nam je to kao toliko vazno da on podrzi ovaj projekat ili ne..........?!!!!! :D
Gosp. Mesic je jedan jako pozitivan lik, ali ne vidim apsolutno nikakvu vezu sa piramidama.
Nije problem u Mesicu ni ko je i sta je on.
Problem je u tome sto Semir LAZE i to DIREKTNO U OCI
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote:Koliko je meni poznato inicijativa o susretu Mesic-Osmanagaic je potekla iz Mesicevog kabineta tako da informacija o eventualnoj odgodi ili sta vec ne zavrjedjuje ovolike komentare niti podsmjeh.

Pogotovo me nerviraju ovi sto jos nisu ni posjetili Visocicu a ovdje kake na sav glas...pa cevabdzinica kad se otvori ljude odu vide probaju komentarisu a ovi?
Ako laze koza, ne laze rog ...
Predsjednik Upravnog odbora Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić će večeras u 19.00 sati u Evropskom domu u Zagrebu održati predavanje "Bosanska dolina piramida".
"Zagreb je veoma zainteresiran za otkriće bosanskih piramida. Ovo je moje drugo gostovanje u hrvatskoj metropoli. Bio sam gost televizije RTL i ljudi iz Zagreba sa zanimanjem prate ono što se dešava u Visokom", izjavio je za FENU Osmanagić te najavio da će u Zagrebu biti i 26. maja kada je zakazan zvanični susret predsjednika Fondacije s predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem.

Prilikom susreta razgovarat će o otkriću bosanskih piramida i o budućoj turističkoj i naučnoj saradnji BiH i Hrvatske.

Svjetska konferencija za štampu koja će biti održana 23. maja u Unitic-u u 09.00 sati, bit će prilika da se javnost upozna s imenima pet novih piramidalnih objekata u dolini piramida a istraživači Fondacije će prezentirati i novootkriveno arheološko nalazište prahistorijskih kamenih kugli.

"U junu će se timu Fondacije pridružiti i tim egipatskih stručnjaka: arheologa, geologa, geofizičara, koji će dati konačnu međunarodnu verifikaciju bosanskog piramidalnog kompleksa", rekao je za FENU Osmanagić.

FENA
19/05/2006 15:20
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Prenj wrote:
Saraswati wrote:
seljak_cojek wrote:Druga je stvar što neki očekuju sliku piramide da bi odobrili otkopavanje.
Mislis ocekuju sliku iskopane piramide :-D
Ocekujemo konkretne arheoloske dokaze u vidu masivnih, pravilnih zidova, napravljenih ljudskom rukom ...
Ono sto je do sada pokazano na Visocici, moze se isceprkati skoro na svakom brdu ...
Da, kamene ploce otkrivene na brdu kojeg zovu Piramida Mjeseca, definitivno izgledaju kao vjestacka struktura, ali kakve to ima veze sa Semirovom piramidom?
Ovo i nije tako daleko od onoga što @Saraswati napisa.

A za ono kamenje na piramidi Mjeseca mi stvarno nije jasno otkud se pojavi kad su ljudi fino rekli to je obično brdo i tamo nema ničeg interesnatnog.;-)
terapija

Post by terapija »

Mahalac wrote:Koliko je meni poznato inicijativa o susretu Mesic-Osmanagaic je potekla iz Mesicevog kabineta tako da informacija o eventualnoj odgodi ili sta vec ne zavrjedjuje ovolike komentare niti podsmjeh.

OK Mozda se radi i o odgodi, medjutim mogli su bar to da objave, kad objavljuju i manje sitnice :)
Ali cisto sumnjam da je cisto odgadjanje u pitanju. Nije Mesic Sulejman ili Hadzipasic pa da se spusta tako nisko :)
kekec

Post by kekec »

Mahalac wrote:Pogotovo me nerviraju ovi sto jos nisu ni posjetili Visocicu a ovdje kake na sav glas...pa cevabdzinica kad se otvori ljude odu vide probaju komentarisu a ovi?
Ljudi idu da vide i probaju kada se cevabdzinica OTVORI, prije toga NE.
Kada se "piramida" otvori, ljudi ce takodje ici da je vide.
(Kad´na vrbi grozdje rodi :) )
Goa

Post by Goa »

Moze li samo neko pronaci onaj post u kojem covjek kristalno jasno opisuje da Sem vrlo vjerovatno koristi neke antidepresive i neznam ti sta vec ne.

nesta u smislu, kako se uvijek smjeska kad ga neko napada, kako mrtav hladan opisuje svoje dokaze itd itd...

Sekta sekta

ovo ce biti najzanimljiviji događaj u nasoj istoriji. Al kad dodje vrijeme neces moci ni za pare pronaci nekog ko je branio piramide.

Isto ko prosli rat. Niko nije puco, svi su bili negdje vani.... hehehehehe
vedderedi

Post by vedderedi »

seljak_cojek wrote: A za ono kamenje na piramidi Mjeseca mi stvarno nije jasno otkud se pojavi kad su ljudi fino rekli to je obično brdo i tamo nema ničeg interesnatnog.;-)
Fakat! :-D
terapija

Post by terapija »

seljak_cojek wrote:
Prenj wrote:
Saraswati wrote: Mislis ocekuju sliku iskopane piramide :-D

A za ono kamenje na piramidi Mjeseca mi stvarno nije jasno otkud se pojavi kad su ljudi fino rekli to je obično brdo i tamo nema ničeg interesnatnog.;-)
Koliko je puta semir ponavljao da se radi o "stepenastoj strukturi" piramide i o "blokovima smaknutim kao kod regularnih zidova"

Ja sam 2 puta bio na visocici, vidio sam "nesto" sto lici na ispucalu kosu betonsku plocu. Nigdje blokova. Nigdje stepenaste strukture.

Ne kontam :) Hocu piramidu. Necu sada da se vadi na "Ima nesto"
Saraswati

Post by Saraswati »

Prenj wrote:Ono sto je do sada pokazano na Visocici, moze se isceprkati skoro na svakom brdu...
Jesi li bas siguran?
Prenj wrote:Da, kamene ploce otkrivene na brdu kojeg zovu Piramida Mjeseca, definitivno izgledaju kao vjestacka struktura, ali kakve to ima veze sa Semirovom piramidom?
Pa mozda ima neke? :roll:
Prenj

Post by Prenj »

seljak_cojek wrote:
Prenj wrote:
Saraswati wrote: Mislis ocekuju sliku iskopane piramide :-D

U Mexicu je nedavno mnogo manja ekipa od one koja upravo radi na Omladinskoj radnoj akciji Visocica 2006, dokazala postojanje do tada neotkrivene piramide za svega nekoliko mjeseci, tako sto su otkopali oltar, dijelove zidova, ...
http://news.nationalgeographic.com/news ... ramid.html
Za brdo Pljesevicu ("The Pyramid of the Moon" :D), niko nista do sada nije ni tvrdio ...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Goa wrote:Moze li samo neko pronaci onaj post u kojem covjek kristalno jasno opisuje da Sem vrlo vjerovatno koristi neke antidepresive i neznam ti sta vec ne.

nesta u smislu, kako se uvijek smjeska kad ga neko napada, kako mrtav hladan opisuje svoje dokaze itd itd...

Sekta sekta

ovo ce biti najzanimljiviji događaj u nasoj istoriji. Al kad dodje vrijeme neces moci ni za pare pronaci nekog ko je branio piramide.

Isto ko prosli rat. Niko nije puco, svi su bili negdje vani.... hehehehehe
evo ne trebaju ti pare... ja cu reci da sam branila piramidu i da sam branila ideju da imamo nesto vise od uglja pod zemljom... :D i to cu ti reci live, preko satelila, direktno u CNN sa platoa...Visocice...
Piramidos

Post by Piramidos »

jedno prosto pitanje za sve ucesnike posto mi nije bas jasno

kako vlada federacije bosne i herzegovine moze biti sponzor jedne NEVLADINE UDRUGE?
terapija

Post by terapija »

mIRCerka wrote: evo ne trebaju ti pare... ja cu reci da sam branila piramidu i da sam branila ideju da imamo nesto vise od uglja pod zemljom... :D i to cu ti reci live, preko satelila, direktno u CNN sa platoa...Visocice...
I ja cu braniti odeju da imamo stosta ispod zemlje osim uglja. i ponosan sam na to.

Ali ... NEMAMO PIRAMIDU
Piramidos

Post by Piramidos »

mirci, neodgovori ti.

ako se nepostuje odluka vijeca ministara o zabrani kopanja na lokalitetu dali je to kriminalna radnja?
Piramidos

Post by Piramidos »

ili Amela Odobašić glasnogovornik ove nevladine fondacije a ujedno je i glasnogovornik regulatorne agencije za komunikacije BiH.

pa hebemu sunce doke vise.
Last edited by Piramidos on 31/05/2006 11:57, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

Piramidos wrote:jedno prosto pitanje za sve ucesnike posto mi nije bas jasno

kako vlada federacije bosne i herzegovine moze biti sponzor jedne NEVLADINE UDRUGE?
U ovom slucaju vjerovatno postoji neki drugi "interes" koji nema veze sa dokazivanjem o postojanju ili nepostojanju piramide, isti onaj kao sto je to slucaj kod tebe koji se maxuz registrujes i das nick Piramidos samo da bi iz dana u dan nesto sprijecio i nekome "pomrsio racune" :D a opet nikakve veze s normalnim polemisanjem kao sto je to slucaj nas dokonih normalnih "forumasa" :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Piramidos wrote:mirci, neodgovori ti.

ako se nepostuje odluka vijeca ministara o zabrani kopanja na lokalitetu dali je to kriminalna radnja?
evo rovim po vijeceministara.gov.ba ali ne mogu da nadjem tu odluku...

:roll:

jedino sto nadjoh je clanak iz dana u kojem pise
Grupa bosanskih arheologa i istoričara zatražila je od nadležnih državnih institucija da se ponište nezakonito izdate dozvole za iskopavanje na brdu Visočica. Nadajmo se da će ga grupa naučnih radnika spriječiti u tome. Jer, piramida u Visokom je stvarna onoliko koliko je Osmanagić zaista Indiana Jones, kako ga časte ovdašnji mediji.
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3

:roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Piramidos wrote:jedno prosto pitanje za sve ucesnike posto mi nije bas jasno

malo se raspitaj...svaka NGO tj NVO je finansirana od strane uglavnom ograna vlasti...neke zemlje...npr, poljoprivredne NVO su finansirane od strane Ministarstva poljoprivrede odredjenih zemalja, ili samo jedne zemlje...

onda, razne NVO za zene finansiraju GLAVNI UREDI (HQ) tih organizacija, koje opet dobijaju novac od Ministarstava zdravstva itd itd...

rijetko koja NVO, makar u BiH, prima novac od biznismena ili velikih kompanija...

tako da ti pitanje nije na mjestu...
nego, daj mi link za odluku Vijeca Ministara ODMAH!
Vodenjak

#572 Re: Bosanska piramida Sunca vol.3

Post by Vodenjak »

Saraswati wrote:
Vodenjak wrote:Ja bih ipak obratio paznju na ono za STA oni imaju "dokaze"...

Koliko znam, Sem je masu puta TVRDIO da je se radi o piramidi i nije govorio o tamo nekoj hipotezi

Jesu li ovo poceci strateskog povlacenja?

Prvo je TVRDNJA, a onda se pocela dokazivati, pazi "hipoteza da je brdo Visocica kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika" :? :shock:
Tu hipotezu ne treba nikome dokazivati jer piramidalni oblik brda, koliko znam, niko nije osporio... :roll:

Dakle, Semire brate, jedino sto se od tebe trazi jesu dokazi da je "kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika" ljudskom rukom napravljena i da je stara 12 000 godina! :oops:

Sve ostalo mozemo mi i bez tebe... :D
Ja koliko znam postojanje piramide je hipoteza, sve ostalo je samo dokazivanje...
Ma nemoj? :P

A kako ono Sem izruzi Lovrenovica kad ga ovaj upita sta ce uraditi ako NIJE piramida? :-) :-) :-)

:D
Saraswati

#573 Re: Bosanska piramida Sunca vol.3

Post by Saraswati »

A onda dodajem...
Saraswati wrote:P. S.

Drugo je to sto je Semir intimno siguran da to jeste piramida. To ga, medjutim, ne sprijecava da trazi znanstvene dokaze za to. U znanstvenom smislu, piramida je (jos uvijek) hipoteza.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Piramidos wrote:mirci, neodgovori ti.

DAJ MI LINK ILI TEKST TE ODLUKE!!!
Saraswati

Post by Saraswati »

Prenj wrote:Za brdo Pljesevicu ("The Pyramid of the Moon" :D), niko nista do sada nije ni tvrdio ...
Mislis niko iz bloka antipiramidasha?

Pa u tome i jeste problem... :D
Locked