Vehabizam - Selefizam

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
callmethebreeeze

#551 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by callmethebreeeze »

zlafa wrote: a za breeeze ono nemoj iz swe govoriti sta je dobro za BiH :) ne ide
bih je moja zemlja, babo mi zivi dole, a iz daljine se neke stvari puno bolje vide.
:-) :-)
Last edited by callmethebreeeze on 04/01/2010 18:37, edited 2 times in total.
callmethebreeeze

#552 Re: Vehabizam - Selefizam

.
zlafa

#553 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

bogumil-8 wrote:Odgovaram ti, ne zbog tebe, već zbog drugih. Je si li čuo za "šamaranja u Zenici"?! Možda želiš da ti nacrtam, ili sliku postavim?!
Jesi ti iz zenice, ja sam bio u Ze i znam za ta "samaranja" a isto znam da je jedan od osamareni psovao nekoj pokrivenoj sestri. svaka akcija ima reakciju. nadam se da ti je to dobro poznato. a isto tako sam bio kada je skupina ljudi (momaka) koja nema veze sa vjerom pogotovo sa vehabijama, prebila momka sto je pokusao jednoj djevojki skinuti zar. Sto se kaze svaka medalja ima dvije strane :) Da me ne shvatis pogresno ja to ne opravdavam. U biti sam vise tip ko tebe kamenom ti njega kruhom i mislim da ta metoda pozivanja u vjeru ima vise uspjeha od nasilja.
zlafa

#554 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

madner wrote: Slozio se ne slozio, statiskika je na mojoj strani.
Sada da ne odgovaram sta je statistika opet. Pogledaj statistike nasih TV kucha pa ce ti sve biti jasno. Svako od njih ima najvecu gledanost statisticki i ni jedna ne laze :) I sada po tome svi koji vjeruju imaju LOW IQ ? ma daj :)
callmethebreeeze

#555 Re: Vehabizam - Selefizam

zlafa wrote:
Sada da ne odgovaram sta je statistika opet. Pogledaj statistike nasih TV kucha pa ce ti sve biti jasno. Svako od njih ima najvecu gledanost statisticki i ni jedna ne laze :) I sada po tome svi koji vjeruju imaju LOW IQ ? ma daj :)
de, ba, pa nemoj biti smijesan, pa nije ovo statistika pravljena na osnovu ankete na prvoj stranici sarajeva-x. fino ti pise na linku koji sam ja postavio kako su ljudi dosli do tih rezultata.
madner

#556 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by madner »

zlafa wrote:
Znas da vani imas te iste statiskike o gledanosti, samo sto se malo vise pazi na metologiju?
Pa ljudi daju lovu na osnovu iste za sekundu reklame?

Hocu reci nije svaka statiskika dobra, ali postoji metologija da se to utvrdi.
To sto ti rezultat ne odgovora je tvoja stvar.
zlafa

#557 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

madner wrote: To sto ti rezultat ne odgovora je tvoja stvar.
Sorry meni rezutat je ne bitan :) kao sto rekoh vec jedno Allaha se boje uceni. A cesto Allah s.w.t. opominjuci ljude na kraju ajeta kaze " a to je opomena za one koji pameti imaju" tako da je bitno sta On misli o meni a ne neko drugi. I ako tebe cini ta statistika sretnim :) uzivaj m8 :)
madner

#558 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by madner »

zlafa wrote:
Sorry meni rezutat je ne bitan :) kao sto rekoh vec jedno Allaha se boje uceni. A cesto Allah s.w.t. opominjuci ljude na kraju ajeta kaze " a to je opomena za one koji pameti imaju" tako da je bitno sta On misli o meni a ne neko drugi. I ako tebe cini ta statistika sretnim :) uzivaj m8 :)
Ne znam da li je smjesno ili zalosno, ali haj.

Samo cu reci da ti je mentalni sklop prilog istrazivanju.
callmethebreeeze

#559 Re: Vehabizam - Selefizam

zlafa wrote:
ovo je kao u onom vicu "nije valjda da vjerujete svojim ocima vise nego meni".
:roll:

e, vidis, ovaj tvoj dogmatski stav je razlog zbog cega se treba verbalno suprotstavljati vehabijama i ostalim koji imaju jako, jako uske poglede na svijet. zaledim se kad pomislim na sta bi licila drzava gdje bi ovakav mentalni sklop kreirao politiku.
zlafa

#560 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

madner wrote: Samo cu reci da ti je mentalni sklop prilog istrazivanju.
Da je upitanju uvreda vjere iskrneo bih se naljutio. Ovako nema smisla :) Ti si kralj :)
zlafa

#561 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

callmethebreeeze wrote: e, vidis, ovaj tvoj dogmatski stav je razlog zbog cega se treba verbalno suprotstavljati vehabijama i ostalim koji imaju jako, jako uske poglede na svijet. zaledim se kad pomislim na sta bi licila drzava gdje bi ovakav mentalni sklop kreirao politiku.
Ne vidim cime sam tebe uvrijedio svojim stavom? hmm moj pogled na svijet je hvala Bogu puno razlicitiji i otvoreniji od tvog :)
ljubav_aha

#562 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by ljubav_aha »

zlafa,jesi li vehabija :?:
Last edited by ljubav_aha on 04/01/2010 19:11, edited 1 time in total.
Boddah

#563 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by Boddah »

zlafa wrote:
callmethebreeeze wrote: e, vidis, ovaj tvoj dogmatski stav je razlog zbog cega se treba verbalno suprotstavljati vehabijama i ostalim koji imaju jako, jako uske poglede na svijet. zaledim se kad pomislim na sta bi licila drzava gdje bi ovakav mentalni sklop kreirao politiku.
Ne vidim cime sam tebe uvrijedio svojim stavom? hmm moj pogled na svijet je hvala Bogu puno razlicitiji i otvoreniji od tvog :)
to su sve države u procvatu, Afganistan, Iran, Jemen, S. Arabija itd.
madner

#564 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by madner »

zlafa wrote:
madner wrote: Samo cu reci da ti je mentalni sklop prilog istrazivanju.
Da je upitanju uvreda vjere iskrneo bih se naljutio. Ovako nema smisla :) Ti si kralj :)
Nemoj se vise javljat, sve si rekao.

Demontirao si svoj rezon i nemas pravo diskutovat. Predlazem da gledas crtane filmove, mada je i tu upitno da li ces biti u stanju razlikovati fantaziju od stvarnosti.
zlafa

#565 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

ljubav_aha wrote:zlafa,jesi li vehbija :?:
Nisam i to mogu reci hvala Allahu. Samo insan koji ne moze podnijeti da nekoga napadamo zbog toga sto vjeruje u nesto. Neam ja te velike brade, volim Sulejmana Bugaria, nosim jeans, mislim da me to ne svrstava medzu vehabije
Boddah

#566 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by Boddah »

ljubav_aha wrote:zlafa,jesi li vehabija :?:
ne znam zašto se oni uopće nazivaju vehabijama kada drže da su oni muslimani koji ispravno vjeruju, zar nisu onda samo muslimani
zlafa

#567 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

madner wrote: Nemoj se vise javljat, sve si rekao.
Dajet covjeku mogucnost banovanja :) pa da banuje sve koji kontra njega kazu ista :)
callmethebreeeze

#568 Re: Vehabizam - Selefizam

zlafa wrote:
nisi me uvrijedio, nadam se da nisam ni ja tebe. samo, ovo je forum, moras biti svjestan da ces dobiti komentar na tvrdnje koje iznosis. i na kraju krajeva, takodjer moras shvatiti da je ovo sekularni forum gdje ima ljudi koji na religije gledaju samo kao sklop ideja o uredjenju zivota i drustva, sto hoce reci da kritika islamu nije upucena tebi kao pojedincu.
Last edited by callmethebreeeze on 04/01/2010 19:17, edited 2 times in total.
ljubav_aha

#569 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by ljubav_aha »

zlafa wrote:
ljubav_aha wrote:zlafa,jesi li vehbija :?:
Nisam i to mogu reci hvala Allahu. Samo insan koji ne moze podnijeti da nekoga napadamo zbog toga sto vjeruje u nesto. Neam ja te velike brade, volim Sulejmana Bugaria, nosim jeans, mislim da me to ne svrstava medzu vehabije
znaci,ti nisi vehabija,jer ti ne bi mogao izdrzati pritisak sredine :!: :?: da li je to jedini razlog :?:
zlafa

#570 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

callmethebreeeze wrote: sto hoce reci da kritika islamu nije upucena tebi kao pojedincu.
Ovdje neki pokusavaj uvuci Islam u nesto, a kritika prema meni je ok. nie mene hvala Bogu niko naljutio cak ni madner :) Samo kritika prema Islamu kada nie uredu nie uredu :)
ljubav_aha

#571 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by ljubav_aha »

Boddah wrote:
ljubav_aha wrote:zlafa,jesi li vehabija :?:
ne znam zašto se oni uopće nazivaju vehabijama kada drže da su oni muslimani koji ispravno vjeruju, zar nisu onda samo muslimani

pitaj samo-zvane vehabije,kao i tzv. vehabije :|
zlafa

#572 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

ljubav_aha wrote: znaci,ti nisi vehabija,jer ti ne bi mogao izdrzati pritisak sredine :!: :?: da li je to jedini razlog :?:
Naprotiv vecina mojih prijatelja je nesto sto vi zovete vehabije:) tako da pritiska sredine nema.
callmethebreeeze

#573 Re: Vehabizam - Selefizam

zlafa wrote:
callmethebreeeze wrote: sto hoce reci da kritika islamu nije upucena tebi kao pojedincu.
Ovdje neki pokusavaj uvuci Islam u nesto, a kritika prema meni je ok. nie mene hvala Bogu niko naljutio cak ni madner :) Samo kritika prema Islamu kada nie uredu nie uredu :)
ne kontam, u sta ko pokusava uvuci islam?
zlafa

#574 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by zlafa »

callmethebreeeze wrote:ne kontam, u sta ko pokusava uvuci islam?
U nesto sto se zove terorizam. i poslije toga jos reci da sve od strane Islama i muslimana ssto dolazi je loose itd. ovdje se ne odnosi na nas sugovornike ovdje. nego je to opsta politika svjetska
madner

#575 Re: Vehabizam - Selefizam

Post by madner »

zlafa wrote:
madner wrote: Nemoj se vise javljat, sve si rekao.
Dajet covjeku mogucnost banovanja :) pa da banuje sve koji kontra njega kazu ista :)
Nisi rekao nista kontra, samo si pokazao da nemas mogucnost rezonovanja.
Dakle potpuno si bezvrijedan kao forumas, bar za diskusiju.
Locked