bih je moja zemlja, babo mi zivi dole, a iz daljine se neke stvari puno bolje vide.zlafa wrote: a za breeeze ono nemoj iz swe govoriti sta je dobro za BiHne ide
Vehabizam - Selefizam
-
callmethebreeeze
#551 Re: Vehabizam - Selefizam
Last edited by callmethebreeeze on 04/01/2010 18:37, edited 2 times in total.
-
callmethebreeeze
- zlafa
#553 Re: Vehabizam - Selefizam
Jesi ti iz zenice, ja sam bio u Ze i znam za ta "samaranja" a isto znam da je jedan od osamareni psovao nekoj pokrivenoj sestri. svaka akcija ima reakciju. nadam se da ti je to dobro poznato. a isto tako sam bio kada je skupina ljudi (momaka) koja nema veze sa vjerom pogotovo sa vehabijama, prebila momka sto je pokusao jednoj djevojki skinuti zar. Sto se kaze svaka medalja ima dvije stranebogumil-8 wrote:Odgovaram ti, ne zbog tebe, već zbog drugih. Je si li čuo za "šamaranja u Zenici"?! Možda želiš da ti nacrtam, ili sliku postavim?!
- zlafa
#554 Re: Vehabizam - Selefizam
Sada da ne odgovaram sta je statistika opet. Pogledaj statistike nasih TV kucha pa ce ti sve biti jasno. Svako od njih ima najvecu gledanost statisticki i ni jedna ne lazemadner wrote: Slozio se ne slozio, statiskika je na mojoj strani.
-
callmethebreeeze
#555 Re: Vehabizam - Selefizam
de, ba, pa nemoj biti smijesan, pa nije ovo statistika pravljena na osnovu ankete na prvoj stranici sarajeva-x. fino ti pise na linku koji sam ja postavio kako su ljudi dosli do tih rezultata.zlafa wrote:Sada da ne odgovaram sta je statistika opet. Pogledaj statistike nasih TV kucha pa ce ti sve biti jasno. Svako od njih ima najvecu gledanost statisticki i ni jedna ne lazemadner wrote: Slozio se ne slozio, statiskika je na mojoj strani.I sada po tome svi koji vjeruju imaju LOW IQ ? ma daj
- madner
#556 Re: Vehabizam - Selefizam
Znas da vani imas te iste statiskike o gledanosti, samo sto se malo vise pazi na metologiju?zlafa wrote:Sada da ne odgovaram sta je statistika opet. Pogledaj statistike nasih TV kucha pa ce ti sve biti jasno. Svako od njih ima najvecu gledanost statisticki i ni jedna ne lazemadner wrote: Slozio se ne slozio, statiskika je na mojoj strani.I sada po tome svi koji vjeruju imaju LOW IQ ? ma daj
Pa ljudi daju lovu na osnovu iste za sekundu reklame?
Hocu reci nije svaka statiskika dobra, ali postoji metologija da se to utvrdi.
To sto ti rezultat ne odgovora je tvoja stvar.
- zlafa
#557 Re: Vehabizam - Selefizam
Sorry meni rezutat je ne bitanmadner wrote: To sto ti rezultat ne odgovora je tvoja stvar.
- madner
#558 Re: Vehabizam - Selefizam
Ne znam da li je smjesno ili zalosno, ali haj.zlafa wrote:Sorry meni rezutat je ne bitanmadner wrote: To sto ti rezultat ne odgovora je tvoja stvar.kao sto rekoh vec jedno Allaha se boje uceni. A cesto Allah s.w.t. opominjuci ljude na kraju ajeta kaze " a to je opomena za one koji pameti imaju" tako da je bitno sta On misli o meni a ne neko drugi. I ako tebe cini ta statistika sretnim
uzivaj m8
Samo cu reci da ti je mentalni sklop prilog istrazivanju.
-
callmethebreeeze
#559 Re: Vehabizam - Selefizam
ovo je kao u onom vicu "nije valjda da vjerujete svojim ocima vise nego meni".zlafa wrote:Sorry meni rezutat je ne bitanmadner wrote: To sto ti rezultat ne odgovora je tvoja stvar.kao sto rekoh vec jedno Allaha se boje uceni. A cesto Allah s.w.t. opominjuci ljude na kraju ajeta kaze " a to je opomena za one koji pameti imaju" tako da je bitno sta On misli o meni a ne neko drugi. I ako tebe cini ta statistika sretnim
uzivaj m8
e, vidis, ovaj tvoj dogmatski stav je razlog zbog cega se treba verbalno suprotstavljati vehabijama i ostalim koji imaju jako, jako uske poglede na svijet. zaledim se kad pomislim na sta bi licila drzava gdje bi ovakav mentalni sklop kreirao politiku.
- zlafa
#560 Re: Vehabizam - Selefizam
Da je upitanju uvreda vjere iskrneo bih se naljutio. Ovako nema smislamadner wrote: Samo cu reci da ti je mentalni sklop prilog istrazivanju.
- zlafa
#561 Re: Vehabizam - Selefizam
Ne vidim cime sam tebe uvrijedio svojim stavom? hmm moj pogled na svijet je hvala Bogu puno razlicitiji i otvoreniji od tvogcallmethebreeeze wrote: e, vidis, ovaj tvoj dogmatski stav je razlog zbog cega se treba verbalno suprotstavljati vehabijama i ostalim koji imaju jako, jako uske poglede na svijet. zaledim se kad pomislim na sta bi licila drzava gdje bi ovakav mentalni sklop kreirao politiku.
- ljubav_aha
#562 Re: Vehabizam - Selefizam
zlafa,jesi li vehabija 
Last edited by ljubav_aha on 04/01/2010 19:11, edited 1 time in total.
-
Boddah
#563 Re: Vehabizam - Selefizam
to su sve države u procvatu, Afganistan, Iran, Jemen, S. Arabija itd.zlafa wrote:Ne vidim cime sam tebe uvrijedio svojim stavom? hmm moj pogled na svijet je hvala Bogu puno razlicitiji i otvoreniji od tvogcallmethebreeeze wrote: e, vidis, ovaj tvoj dogmatski stav je razlog zbog cega se treba verbalno suprotstavljati vehabijama i ostalim koji imaju jako, jako uske poglede na svijet. zaledim se kad pomislim na sta bi licila drzava gdje bi ovakav mentalni sklop kreirao politiku.
- madner
#564 Re: Vehabizam - Selefizam
Nemoj se vise javljat, sve si rekao.zlafa wrote:Da je upitanju uvreda vjere iskrneo bih se naljutio. Ovako nema smislamadner wrote: Samo cu reci da ti je mentalni sklop prilog istrazivanju.Ti si kralj
Demontirao si svoj rezon i nemas pravo diskutovat. Predlazem da gledas crtane filmove, mada je i tu upitno da li ces biti u stanju razlikovati fantaziju od stvarnosti.
- zlafa
#565 Re: Vehabizam - Selefizam
Nisam i to mogu reci hvala Allahu. Samo insan koji ne moze podnijeti da nekoga napadamo zbog toga sto vjeruje u nesto. Neam ja te velike brade, volim Sulejmana Bugaria, nosim jeans, mislim da me to ne svrstava medzu vehabijeljubav_aha wrote:zlafa,jesi li vehbija
-
Boddah
#566 Re: Vehabizam - Selefizam
ne znam zašto se oni uopće nazivaju vehabijama kada drže da su oni muslimani koji ispravno vjeruju, zar nisu onda samo muslimaniljubav_aha wrote:zlafa,jesi li vehabija
- zlafa
#567 Re: Vehabizam - Selefizam
Dajet covjeku mogucnost banovanjamadner wrote: Nemoj se vise javljat, sve si rekao.
-
callmethebreeeze
#568 Re: Vehabizam - Selefizam
nisi me uvrijedio, nadam se da nisam ni ja tebe. samo, ovo je forum, moras biti svjestan da ces dobiti komentar na tvrdnje koje iznosis. i na kraju krajeva, takodjer moras shvatiti da je ovo sekularni forum gdje ima ljudi koji na religije gledaju samo kao sklop ideja o uredjenju zivota i drustva, sto hoce reci da kritika islamu nije upucena tebi kao pojedincu.zlafa wrote:Ne vidim cime sam tebe uvrijedio svojim stavom? hmm moj pogled na svijet je hvala Bogu puno razlicitiji i otvoreniji od tvogcallmethebreeeze wrote: e, vidis, ovaj tvoj dogmatski stav je razlog zbog cega se treba verbalno suprotstavljati vehabijama i ostalim koji imaju jako, jako uske poglede na svijet. zaledim se kad pomislim na sta bi licila drzava gdje bi ovakav mentalni sklop kreirao politiku.
Last edited by callmethebreeeze on 04/01/2010 19:17, edited 2 times in total.
- ljubav_aha
#569 Re: Vehabizam - Selefizam
znaci,ti nisi vehabija,jer ti ne bi mogao izdrzati pritisak sredinezlafa wrote:Nisam i to mogu reci hvala Allahu. Samo insan koji ne moze podnijeti da nekoga napadamo zbog toga sto vjeruje u nesto. Neam ja te velike brade, volim Sulejmana Bugaria, nosim jeans, mislim da me to ne svrstava medzu vehabijeljubav_aha wrote:zlafa,jesi li vehbija
- zlafa
#570 Re: Vehabizam - Selefizam
Ovdje neki pokusavaj uvuci Islam u nesto, a kritika prema meni je ok. nie mene hvala Bogu niko naljutio cak ni madnercallmethebreeeze wrote: sto hoce reci da kritika islamu nije upucena tebi kao pojedincu.
- ljubav_aha
#571 Re: Vehabizam - Selefizam
Boddah wrote:ne znam zašto se oni uopće nazivaju vehabijama kada drže da su oni muslimani koji ispravno vjeruju, zar nisu onda samo muslimaniljubav_aha wrote:zlafa,jesi li vehabija
pitaj samo-zvane vehabije,kao i tzv. vehabije
- zlafa
#572 Re: Vehabizam - Selefizam
Naprotiv vecina mojih prijatelja je nesto sto vi zovete vehabije:) tako da pritiska sredine nema.ljubav_aha wrote: znaci,ti nisi vehabija,jer ti ne bi mogao izdrzati pritisak sredine![]()
da li je to jedini razlog
-
callmethebreeeze
#573 Re: Vehabizam - Selefizam
ne kontam, u sta ko pokusava uvuci islam?zlafa wrote:Ovdje neki pokusavaj uvuci Islam u nesto, a kritika prema meni je ok. nie mene hvala Bogu niko naljutio cak ni madnercallmethebreeeze wrote: sto hoce reci da kritika islamu nije upucena tebi kao pojedincu.Samo kritika prema Islamu kada nie uredu nie uredu
- zlafa
#574 Re: Vehabizam - Selefizam
U nesto sto se zove terorizam. i poslije toga jos reci da sve od strane Islama i muslimana ssto dolazi je loose itd. ovdje se ne odnosi na nas sugovornike ovdje. nego je to opsta politika svjetskacallmethebreeeze wrote:ne kontam, u sta ko pokusava uvuci islam?
- madner
#575 Re: Vehabizam - Selefizam
Nisi rekao nista kontra, samo si pokazao da nemas mogucnost rezonovanja.zlafa wrote:Dajet covjeku mogucnost banovanjamadner wrote: Nemoj se vise javljat, sve si rekao.pa da banuje sve koji kontra njega kazu ista
Dakle potpuno si bezvrijedan kao forumas, bar za diskusiju.