Protesti zbog poskupljenja struje!!!
-
Stolac92
neće se ovce ljutiti...
pitao sam ih...
kažu: ble, ble, ble...
Za ona koji ne znaju i koji se žele aktivno priključiti Pokretu DOSTA!
samo da kažem da je večeras sastanak... dođite i pridružite nam se...
Oni koji su bili na sastanku prošlog ponedeljka znaju gdje trebaju doći... oni koji ne znaju neka dođu na plato ispred Skupštine između 17:00h i 17:30h...
pitao sam ih...
kažu: ble, ble, ble...
Za ona koji ne znaju i koji se žele aktivno priključiti Pokretu DOSTA!
samo da kažem da je večeras sastanak... dođite i pridružite nam se...
Oni koji su bili na sastanku prošlog ponedeljka znaju gdje trebaju doći... oni koji ne znaju neka dođu na plato ispred Skupštine između 17:00h i 17:30h...
-
Lisac
zmijo, ja mrzim besmislene shetnje
ova je imala smisao i bila je nadasve zabavna
mogla si doci protestirati pa sa protesta svratiti na kafu
btw, ja bih se rado aktivno ukljuchio no bojim se da zbog trenutachnih obveza ne ispadnem peachka i zapochnem neshto shto ne mogu raditi kako treba, pa cu stoga zasada pokushavati barem doci na shetnju svake subote a ako skontam da nekako mogu pomoci bum se javil.
btw, ja bih se rado aktivno ukljuchio no bojim se da zbog trenutachnih obveza ne ispadnem peachka i zapochnem neshto shto ne mogu raditi kako treba, pa cu stoga zasada pokushavati barem doci na shetnju svake subote a ako skontam da nekako mogu pomoci bum se javil.
-
Stolac92
Može li neko za subotu napraviti troglavu lutku (visine čovjeka). Ne mora se vidjeti čije su glave (očigledno je to)... i da ne bude preteška za nositi...
također ako znate ljude koji imaju istrumente (bubnjevi, defovi, trube, itd) nagovorite ih da dođu... ja ću opet donijeti bačvu...
i da napomenem da je sastanak večeras...
također ako znate ljude koji imaju istrumente (bubnjevi, defovi, trube, itd) nagovorite ih da dođu... ja ću opet donijeti bačvu...
i da napomenem da je sastanak večeras...
- perke
frishke vijesti
NISTA OD POSKUPLJENJA
PREDSTAVNIČKI DOM: ODGODITI POSKUPLJENJE STRUJE ZA DOMAĆINSTVA
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) – Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zahtijeva da Federalna regulatorna komisija (FERK), koja je donijela odluku o poskupljenju električne energije u FBiH, odgodi primjenu dijela ove svoje odluke koji se odnosi na domaćinstva, i to do donošenja posebnog programa zaštite socijalno ugroženih građana.
Ovo je zaključak donesen nakon današnje cjelodnevne rasprave na vanrednoj sjednici Predstavničkog Doma, sazvanoj na inicijativu poslaničkog Kluba SDA radi poskupljenja struje u FBiH. Klub SDA je ujedno i predlagač ovog i ostalih zaključaka.
Narednim je Vlada FBiH zadužena da do 30. juna ove godine izradi posebne programe socijelne zaštite građana u FBiH koje bi primjena PDV-a i povećanje cijena električne energije najviše pogodilo.
Od Vlade se također zahtijeva da izbalansira odnose u kolektivnim ugovorima elektroprivreda i rudnika na prostoru FBiH, kao i da se kroz upravljanje u Javnom preduzeću Elektroprenos BiH postignu isti efekti, kako bi se plaće uposlenih u rudnicima približile plaćama u elektroprivredama u FBiH.
Sljedećim zaključkom od FERK-a se zahtijeva da na temelju primjedbi i sugestija iznesenih u okviru rasprave na današnjoj sjednici Predstavničkog doma analizira i preispita svoju odluku o novim prodajnim cijenama električne energije u FBiH.
Ovi zaključci koje je predložio Klub SDA dopunjeni su zaključcima poslanika Socijaldemokratske partije BiH Hasana Bećirovića, a on traži da Vlada ubrza restrukturiranje sektora elektroenergetike i rudarstva i vodi ga kao jedinstven proces te preduzme mjere za objedinjavanje tržišta električne energije u BiH.
Bećirović traži i da Vlada sačini program izgradnje novih elektroenergetskih objekata te sačini strategiju elektroenergetskog sektora u FBiH.
Zbog FERK-ove odluke o poskupljenju električne enrgije u FBiH, sutra će u Sarajevu vanredno zasjedati i Dom naroda Federalnog parlamenta na inicijativu delegata Nermina Pećanca.
Pećanac je u izjavi Agenciji FENA najavio da će odmah na početku sutrašnje sjednice kao okosnicu rasprave predložiti zaključak o vraćanju cijena struje u FBiH na dosadašnji nivo.
PREDSTAVNIČKI DOM: ODGODITI POSKUPLJENJE STRUJE ZA DOMAĆINSTVA
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) – Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zahtijeva da Federalna regulatorna komisija (FERK), koja je donijela odluku o poskupljenju električne energije u FBiH, odgodi primjenu dijela ove svoje odluke koji se odnosi na domaćinstva, i to do donošenja posebnog programa zaštite socijalno ugroženih građana.
Ovo je zaključak donesen nakon današnje cjelodnevne rasprave na vanrednoj sjednici Predstavničkog Doma, sazvanoj na inicijativu poslaničkog Kluba SDA radi poskupljenja struje u FBiH. Klub SDA je ujedno i predlagač ovog i ostalih zaključaka.
Narednim je Vlada FBiH zadužena da do 30. juna ove godine izradi posebne programe socijelne zaštite građana u FBiH koje bi primjena PDV-a i povećanje cijena električne energije najviše pogodilo.
Od Vlade se također zahtijeva da izbalansira odnose u kolektivnim ugovorima elektroprivreda i rudnika na prostoru FBiH, kao i da se kroz upravljanje u Javnom preduzeću Elektroprenos BiH postignu isti efekti, kako bi se plaće uposlenih u rudnicima približile plaćama u elektroprivredama u FBiH.
Sljedećim zaključkom od FERK-a se zahtijeva da na temelju primjedbi i sugestija iznesenih u okviru rasprave na današnjoj sjednici Predstavničkog doma analizira i preispita svoju odluku o novim prodajnim cijenama električne energije u FBiH.
Ovi zaključci koje je predložio Klub SDA dopunjeni su zaključcima poslanika Socijaldemokratske partije BiH Hasana Bećirovića, a on traži da Vlada ubrza restrukturiranje sektora elektroenergetike i rudarstva i vodi ga kao jedinstven proces te preduzme mjere za objedinjavanje tržišta električne energije u BiH.
Bećirović traži i da Vlada sačini program izgradnje novih elektroenergetskih objekata te sačini strategiju elektroenergetskog sektora u FBiH.
Zbog FERK-ove odluke o poskupljenju električne enrgije u FBiH, sutra će u Sarajevu vanredno zasjedati i Dom naroda Federalnog parlamenta na inicijativu delegata Nermina Pećanca.
Pećanac je u izjavi Agenciji FENA najavio da će odmah na početku sutrašnje sjednice kao okosnicu rasprave predložiti zaključak o vraćanju cijena struje u FBiH na dosadašnji nivo.
-
Stolac92
Kao što smo i očekivali oni nastavljaju po svome... a mi ćemo po svome, pa kome se prije razbije o glavu... u subotu dolazi Frenki na proteste i ponudio se da besplatno radi sve što bude trebalo (koncerte i sve druge aktivnosti)... skočit će još njima struja na nos... poželjet će da ih je grom udario a ne struja..
-
Stolac92
evo stavili smo mi najavu na naslovnu, i ima ovjde diskusija koju ,
ako imas vremena pogledaj. objasni raji malo kakva je situacija...
vidices komentare...
http://www.fmjam.com/
http://www.fmjam.com/forum/viewtopic.php?t=11018
ako imas vremena pogledaj. objasni raji malo kakva je situacija...
vidices komentare...
http://www.fmjam.com/
http://www.fmjam.com/forum/viewtopic.php?t=11018
- manijak1
......znači fiškaliSARAJEVO - Odluku Federalne regulatorne komisije za struju (FERK) o poskupljenju struje u FBiH može poništiti samo sud, izjavilo je nekoliko poslanika Predstavničkog doma parlamenta FBiH tokom jučerašnje vanredne sjednice o poskupljenju struje u FBiH.
Ovakvog stava je i potpredsjednik Federacije BiH Šahbaz Džihanović.
"Bilo bi dobro kada bi se poskupljenje struje za domaćinstva moglo odgoditi dok Vlada FBiH donese socijalne programe za najugroženije kategorije stanovništva, ali odluku FERK-a može poništiti samo sud. Ova rasprava je u predizborne svrhe, jer svaki birač gleda u sijalicu", rekao je poslanik Stranke za BiH Alaga Topić.
Jest da je malo pretenciozno ali ......
......benzin je već poskupio a izgleda opet ćePrenosimo mudre riječi sa stranice pokreta DOSTA!
Samo za omladinu koja sjedi subotom u kaficima...PDV+poskupljenje struje..poskupice vam i kafa!!!
A poskupice vam i koncert Mile Kitica u Aqui.Mozda Seka Aleksic vise nece doci na Bazene,jer je nece moci isplatiti kada im dode racun za struju.Sta cete onda? Gdje cete se oblokati i tugu ubiti..sta cete uraditi ako vam ukinu sapunice...Necete vjecno moci umisljati da zivite u Meksiku.Hocete li onda poceti da se bunite? Ili je vama u ovakvoj drzavi jednostavno dobro?
Jednog dana ce vam doci iz guzice u glavu,samo se nadajmo da tada nece biti kasno za reakciju.
-
Stolac92
uključimo se na forum http://www.fmjam.com/forum/viewtopic.php?t=11018 da pomognemo ljudima da shvate o čemu se radi...
-
Stolac92
- UndergroundMan
Stolac bolan, nemoj mi krasti posao ... taman sam i ja htjeo ubaciti taj link, ali ... ko prije, njemu dvije
Poz,
UM
Poz,
UM
-
ponosna_manjina
"Dom naroda Parlamenta FBiH odbio je jučerašnji zaključak Zastupničkoga doma, a prihvatio odluku izaslanika Nermina Pećanca, koji je inicirao vanredno zasjedanje ovog doma, da se odluka o poskupljenju električne energije stavi izvan snage. Istodobno, Dom naroda je zadužio Vladu FBiH da provede ovu odluku. Međutim, po zakonu, FERK-ova odluka o poskupljenju električne energije ostaje na snazi. Drugačije može odlučiti samo sud. A sudu se nakon ove odluke može obratiti samo Vlada, ako to učini u zakonskome roku. Dom naroda Parlamenta FBiH razmatrao je i izvještaj o radu Federalne regulatorne komisije za električnu energiju i nije ga prihvatio. Time je pokazao da FERK nema povjerenje ovoga doma."
A SAD - PROTIV ZAKONA
A SAD - PROTIV ZAKONA
- perke
PROTIV ZAKONA UVIJEK I SVUDA !!!ponosna_manjina wrote:"Dom naroda Parlamenta FBiH odbio je jučerašnji zaključak Zastupničkoga doma, a prihvatio odluku izaslanika Nermina Pećanca, koji je inicirao vanredno zasjedanje ovog doma, da se odluka o poskupljenju električne energije stavi izvan snage. Istodobno, Dom naroda je zadužio Vladu FBiH da provede ovu odluku. Međutim, po zakonu, FERK-ova odluka o poskupljenju električne energije ostaje na snazi. Drugačije može odlučiti samo sud. A sudu se nakon ove odluke može obratiti samo Vlada, ako to učini u zakonskome roku. Dom naroda Parlamenta FBiH razmatrao je i izvještaj o radu Federalne regulatorne komisije za električnu energiju i nije ga prihvatio. Time je pokazao da FERK nema povjerenje ovoga doma."
A SAD - PROTIV ZAKONA
- manijak1
mater licemjernu domaću i stranu .
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mene samo zivcira sto svi odmah kazu TO JE SDP...stochar wrote:frenkijev post sa foruma BHF:
RESPECT!!!braco moja, vitezi bosne, mi smo stit:)
trebamo spustit koplja i udruzit se. ja kad sam vidio kakvi ste vi ljudi, da ste zdravi u glavi da ste raja da ste ljudi na kraju krajeva ja sam se moro vama pridruzit i napraviti pjesmu za vas.
zato sto u vama vidim pratnera, vidim brata,imamo isti problem.
kad sam vidio ovaj pokret , znao sam da im se moram pridruzit i snimicu im album ako bude trebalo.
mi se moramo udruziti zajedno raditi na promjenama. otpor u srbiji nije sam skino slobu snjima je bilo jos mnogo organizacija, i samo tako zajedno su i uspjeli.
hajmo u subotu na plato , a hajmo u nedelju pred munibovu kucu!
ovi momci iz pokreta dosta , sam siguran da ce ici sa vama bez ikakvog prigovora.
sa ovom mojom pjesmom se bhf vec malo i umjeso u politiku a clanovi ns-a su davno vec u politici to mi vjerujete, tako da ne vidim razloga zasto nebi dosli u svojim duxovima. ljudi danas zanju sta je bhf , to ime ima postovanje kod raje. i kad bi vidili te momke na ovim demonstracijama bio bi veliki plus.
ako se oni pred izbore prodaju i pocnu raditi za sdp onda ce te se vi, a boga mi i ja samo povuc.
u svakom slucaju trebamo doc u sto vecem broju i podrzat ovo!
ha smo protiv Ovih, onda smo sa Onima...
NISMO MI SDP! MI SMO DOSTA!!!
- Drvosjeca iz Dejcica
Ako ne okrenete janjac za 1. maj niste nikakav pokret...stochar wrote: za prvi maj se ponovo pred skupstinom a polovinom maja priprema se veliki happening!
Vidimo se pred Skupštinom!!!
-
Deb's
ima li pokret dosta neku oficijelnu stranicu ili blog na kojem mogu prezentovati daljne akcije ili plan svog rada?!
i mislim da bi dotični pokret trebao organzivoati radnim danima posjete srednjim školama (ciljna grupa maturanti) , vjerujem da bi time privukli više ljudi/učenika da subotom dolaze pred parlament!!!
i mislim da bi dotični pokret trebao organzivoati radnim danima posjete srednjim školama (ciljna grupa maturanti) , vjerujem da bi time privukli više ljudi/učenika da subotom dolaze pred parlament!!!