Tina SA wrote:Na nekoga pljuvati jer ste JEDNOM bili nezadovoljni nije uredu- jer ti ljudi zive od toga, od toga zaradjuju hljeb!
Njihov rad ovisi o praksi, talentu, neko ko ima 2 i vise salona ne vjerujem da ne radi dobro, jer ne bi mu se isplatilo da otvara salone ako toliko lose rad, jer los rad donosi manje musterija!
Meni se desilo da odem u jedan salon u kojem su me uradili 20x dobro i jednom nisu, ali mi ne pada napamet da pljujem po bilo kome! Zato imam STALNU frizerku u koju imam povjerenja...
Neznam kako si shvatila to kao pljuvanje.
Ja samo pitam da li je neko najbolji sto dobro masira,samo sisa ,naplacuje od musterija svoje obrazovanje i edukaciju ili je najbolji sto prati sva tehnoloska desavanja na trzistu i to primjenjuje na kosi.
Naravno da zive od svoga rada ali da bi duze zivjeli i radili moraju da vode racuna o svojim klijentima i nacinu na koji pruzaju uslugu .Za sada su mnogi ispod nivoa ,osim ufuranosti nenude nista a sta imam ja od toga.Ja ocekujem od najboljeg kulturu dijaloga ,bez ovaj onaj,kreativnost i poznavanje najnovijih tehnoloskih dostignuca a ne koja pjevacica je ostala trudna.Naravno da svako ima pravo da se opredjeli ovo je samo uputa na one koji suse peskire ispred salona da to nije higijenski.Imati vise salona neznaci biti najbolji nego vise manipulisanje radnom snagom jer uvjek se nadje neki neprijavljen .Provjereno.Pogotovo gdje su vlasnici muskarci -te cure su u nemilosti sto ih posebno cini najboljim jer su macho gazde

Najbolji frizer po mom misljenju jeste onaj koji ima TALENAT (jer vec neko spominje kako "Touch kao distributer ima frizere koji lose farbaju, a ako su oni distributeri trebali bi biti najbolji, a posto nisu kakvi su drugi" - mozda jednostavno nisu nadareni za frizersko zanimanje), ko se posveti musteriji, koji zna sta musteriji stoji, a sta ne stoji, sta je dobro za kosu musterije i sta nije i naposljetku onaj koji prati sve sto se desava u svijetu u frizerstvu i pritom se i dalje obrazuje u svojoj struci!
Sto se tice susenja peskira vani i po radijatorima- naravno da nije higijenski i ja sama ne bih usla u taj salon nikad, ali NISU SVI ISTI!
Otvaranje novog salona donosi puno vise troskova nego sto je ne/prijaviti radnika, tako da cisto sumnjam da postoji neko ko ce uloziti hiljade i hiljade KM da bi manipulisao radnom snagom- gdje su troskovi otvaranja salona,porezi, fiskalizacija, racuni za vodu, struju, popravke, gdje materijal, gdje namjestaj...
Treba razmisljati malo sire, a ne zivjeti u nekom uskom vidokrugu, ako se jednom opecemo ne moramo izgubiti povjerenje u sve oko nas! Vjerujem da u svakoj profesiji postoje profesionalci koji opravdaju povjerenje onih od kojih zive!