Nova Dacia Logan
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
džetro
Anell wrote:Pa jesi li ti vidjeo dvije slike koje sam ja postavio na stranici 22!
Na crash testu se pri nagloj promijeni pravca prevrnula!
Gdje ce to biti dobro!
Ali, slike objavljene pri tom prevrtanju još uvijek postoje na internetu i glavni su dokaz onima koji sporadično ili nikako prate auto štampu da Logan ne valja. E, taki su mi najdraži, majke mi...
Ne boj se, nije Logan ni Trabant ni Pezejac ni Fićo, kao što ga neki hoće prikazati.
-
Coco_Marocco
Vas dvojica pricajte koliko hocete, ali taj Logan ce prevaliti kilometara i kilometara dok mu se dohaka, raja se nesto nafurala na Njemacke krseve i misle da imaju auta, pa sta ste prije rata vozali?? Yuge, Stojadine, 128-ice, Fice, Peglice i oni malo imucniji GII i A80, i opet svi picili na more i obilazili svijet, a danas niko bez Merca, BMW-a, Audija ne moze do granapa otic. ebo to vise.
-
džetro
Ma vozio sam ja i Stojadina pa sa njim nije bilo problema, ali znam ove što im je imperativ da voze isključivo "marke" al' mogu samo modele sa bogtepitaj koliko kilometara na satu i tuđih guzova na sicu. Ja sam isto tako razmišljao, pa vozio polovnog ali rek'o sad je vrijeme za novo, pa makar bio i Logan. I eto, ne žalim se nit' imam razloga.
-
jacko.ba
ma ljudi uredu je svo to, mislim da je novo ipak novo, i siguran sam da necete pozaliti ni u jednom trenutku i da će novac biti pametno iskorišten, al vidite na sta lici to auto, pa mogli su bar malo dotjerati da ne boli ovoliko....jeb. ga , ja bar mislim tako, a možda i griješim.. pozz, i puno kilometara u rahtluku za sve koji voze logan...
-
Blen_TO
#561 preko 130km/h
Molio bih vozace logana (ili one koji su imali priliku) voziti logana na auto putu preko 120-130km/h, da mi kazu kako se ponasa pogotovu me zanima 1.6 motor.
Hvala
Hvala
-
ddancer
#562 Re: preko 130km/h
Logan 1.4 na toj brzini ide odlicno. Sa lakocom dostize i odrzava tu brzinu u 5. brzini. Jednom rukom se drzi volan i pravac se odrzava bez problema. Motor tu vec pocinje da se cuje (nista strasno, daleko od togaBlen_TO wrote:Molio bih vozace logana (ili one koji su imali priliku) voziti logana na auto putu preko 120-130km/h, da mi kazu kako se ponasa pogotovu me zanima 1.6 motor.
Hvala
-
džetro
#563 Re: preko 130km/h
Logan 1,6 po auto putu na toj brzini ide isto kao i svako drugo moderno auto. Provjereno više puta.ddancer wrote:Logan 1.4 na toj brzini ide odlicno. Sa lakocom dostize i odrzava tu brzinu u 5. brzini. Jednom rukom se drzi volan i pravac se odrzava bez problema. Motor tu vec pocinje da se cuje (nista strasno, daleko od togaBlen_TO wrote:Molio bih vozace logana (ili one koji su imali priliku) voziti logana na auto putu preko 120-130km/h, da mi kazu kako se ponasa pogotovu me zanima 1.6 motor.
Hvala
Mislim da rijetko ko ima predjenih 40.000 sa Loganom, jer se auto prodaje tek godinu dana. Ali ako je vjerovati stručnjacima, auto je pravljen za dugotrajnu eksploataciju po niskoj cijenio održavanja.
-
icatenej
Ima dvojica taksista u BG koje licno znam i koji su preturili do sada preko 40.000. Oba imaju 1.6 benzinca u full opremi sa plinom od pocetka (ne znam kako je u Bosni, ali ovde u Srbiji uvoznik nudi opciju "fabricke" ugradnje plina za dodatnih 1200EUR uz potpunu pokrivenost garancijom).Sirko wrote:Vi koji vozite Logana, jel iko prešao 40 hiljada?
Baš me zanima jer mi jedan tip nudi polovnog.
Obojica su za sada prezadovoljna i osim redovnog servisiranja nisu imali nikakve probleme.
Ja sam sa svojim do sada nakupio nesto preko 12.000 i, naravno, nema nikakvih problema.
Inace, Renault za Logana u EU daje garanciju od 3 godine ili 100.000 (znaci kao Japanci), pa vi vidite koliko su sigurni u izdrzljivost (u Srbijiji je garancija na zalost jos uvek 2 godine ili 100.000). U sustini, na tom autu stvarno malo sta ima da se pokvari.
-
džetro
Zanimljivo kako je i meni uživo poružna u nekim bojama, kao što je metalik siva (iako na ovim slikama gore izgleda sasvim pristojno)pogotovo ako ima one manje točkove. Onda zadnji krak stvarno izgleda kutijasto i glomazno. U tamnijim nijansama boje, plavoj, crvenoj, tamno zelenoj auto je sasvim okej, ako ima fabričke alu-naplatke ili veće točkove i onda sve ima fin šmek. Svakako bolji od Fabije sedan ili Renault Thalije.Anell wrote:Moje strucno misljenje za Logan: Kvalitetna jeste, ipak je sve od Renaulta u njoj, al je ruzna pravo. Pogotovo zadnji kraj!
-
Coco_Marocco
Lijep nema sta, koja li ce cifra biti.....
-
džetro
Ovo je samo uobičajena salonska prototipska verzija koja je uglavnom daleka od stvarnog izgleda serijskog modela. Ipak, ispod supersređenog prototipa se mogu prepoznati neke buduće modifikacije na Loganu, koje će najvjerovatnije u serijsku proizvodnju već krajem godine uporedo sa karavanskom verzijom (koja će, očito, imati vrlo zanimljivo riješen zadnji dio). naie, pogledate li u unutrašnjost prototipa, već se naziru elementi redizajnirane instrument ploče, koja će dobiti obrise sličnije Meganeu, najviše u onom dijelu suvozačkog zračnog jastuka, a nanovo će se dizajnirati i centralni stub, sa istim rasporedom komandi, ali modernije dizajniran. Isto tako, Logan će dobiti i novi dizajn volana.Edo-Tito wrote:
Na jednom francuskom forumu sam pročitao da će Logan već krajem godine dobiti motor 1,6 16V sa 115 KS uz koji će dolaziti top oprema, a upravo ta će verija imati novi upravljač i nove siceve, te redizajnirane elemente unutrašnjosti, uključujući i ručicu mjenjača.
Potpuno redizajnirani Logan trebao bi se pojaviti krajem 2007. ili početkom 2008 (najvjerovatnije opet u Ženevi).
Logan karavan će tokom 2007. dobiti i verziju 4X4 sa mehanizmom iz Renault Kangooa 4X4, a sa dodatnom opremom i dizajnerskim dodacima trebao bi biti jeftina alternativa SUV vozilima poput Toyote RAV 4, pa čak i karavanima tipa Škoda Octavia 4X4.
Zaključak je da je i sam Renault iznenađen dobrim prijemom Logana na tržištu i da je odlučio dodatno proširiti gamu vozila. Tokom iduće godine na tržište će doći i dostavni Logan, koji će imati zadnji dio gotovo identičan Kangoou, a na našem tržištu će biti još jeftiniji od francuskog vozila, kojeg uskoro zamjenjuje Kangoo II.