Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

A wrote:
cernica wrote:JE hajde ti sad znadni jesu li oni naucno ili nacionalno orjentisani za to "protiv".
Vec se u ovim predigrama pred glavno finale sljedece godine moze ono malo vidjeti koliko ima patriota, rodoljuba ili prijatelja, a koliko ono "onih drugih", npr.ljubomornih.
Ovo je ipak svojevrsni rekord za forum - tek na 23 stranici pocinje nacionalno prebrojavanje :-)
Rodoljubi i prijatelji vjeruju, a "oni drugi" jok.
jok ba, pocelo je i prije, al si haman ti to propustila...

cuj 23 stranice da sastavimo bez toga, nema teorije... :D

ne mozemo ni 23 reda teksta bez tog... :cry:
cernica

Post by cernica »

@radeljas
Nisam ja zensko neko musko, hablecino. Cernica je mahala u Mostaru. A sto se tice politickih partija, sta ja znam ko je ko. Jeli to ti pratis tu ligu? Garant sam potrefio nekog od komunista
cernica

Post by cernica »

@A

Nije "vjeruju", nego podrzavaju - sam reko!
pitt

Post by pitt »

cernica wrote:@A

Nije "vjeruju", nego podrzavaju - sam reko!
zar se podrzava postojanje piramide? :roll:
cernica

Post by cernica »

Podrzava se KOPANJE
taxi_driver

Post by taxi_driver »

je li i ovaj prevarant iz visokog?ako jeste on ce iskopati piramidu kad i ona braca zavrse bosmal.tj nikad
taxi_driver

Post by taxi_driver »

je li i ovaj prevarant iz visokog?ako jeste on ce iskopati piramidu kad i ona braca zavrse bosmal.tj nikad
lema.ba

Post by lema.ba »

e da i ja prenesem svoje utiske s nedjeljne posjete visocici...

ono sto sam vidio ukazuje na to da se stvarno nesto nalazi ispod... da li je to piramida ili nesto drugo stvarno je tesko reci... skinut je sloj zemlje otprilike dimenzije 3 x 10 m i vidi se da je ispod neko kamenje bas ovako fino poslagano...to je uradjeno na jednoj od padina brda tako da stvarno izgleda kao dio stranice piramide... neki pravilan oblik definitvno...meni kao laiku je izgledalo pravo zanimljivo...

osmangaic & co. ne kopaju (tacnij nisu kopali) na mjestu gdje je srednjovjekovno naselje, tako da ovi historicari nema sta da brinu sta ce biti sa srednjovjekovnim historijskim spomenicima... a ako vam je toliko stalo do ocuvanja slicnih objekata evo vam Mile, Milesevici, Mili (ili kako ih vec zovu) bas u Visokom pa niko ne haje sto propadaju... oko temelja crkve u Milama, ovce pasu travu i nikoga nije briga. niko se nikada nije potrudio da se tu nesto napravi, ogradi, da se oznaci mjesto gdje su krunisani bosnski kraljevi... stoji tek jedna tabla na kojoj pise kako se nalazite u Milima, mjesto krunisanja bosanskih kraljevi i eto blago vama... uzivate...

jos jedna bitna stvar... u nedjelju na visocici hrpa svijeta, svi dosli da vide piramidu... domaci svijet uglavnom sve okrece na sprdnju i zajebanciju ali sa strancima nije tako... oni nesto slikaju,pricaju,komentarisu... pravo ozbiljno izgledaju... sigurno je da su vec "zagrizli"!!!

to je ono sto sam vidio, pa kako ce ispast na kraju, jos je rano govoriti...

p.s. nisu mi jasni nikako ovi sto govore protiv covjeka... on je dosao, vidio,pokrenuo citavo istrazivanje i sve finansirao,a mi se kao i obicno nasli pametni i govorimo kako je on "zanesenjak" i slicne stvari...makar ne nasao nista ostavio je u BiH par stotina maraka i eto... skrenula se paznja na nasi...
jako uvjerljivo djeluju njegove izjave da je tamo piramida... pa ako je tako siguran zasto ga ne bi podrzali... ako bude nesto svima ce biti drago, a ako nista ne nade opet sve "o njegovu glavu"...

na kraju ce on biti pukovnik ili pokojnik... bude li ovo prvo svi smo uz njega, a ako ne... nek mu je sa srecom...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

svaka cast lema.ba

jeli to u ovu nedelji si bio tamo ???

sta se sad radi na visocici ????

mislili se ista raditi preko zime ????
cernica

Post by cernica »

Nije ti jasno sto govore protiv covjeka? Meni jeste, pa ti i prenosim: Znam ja nas, jebo ti nas. Znam ja i njih, jebem ja i njih.

Da nam se ovi pra-preci iliri superiornakultura kojim slucajem ustanu iz groba pa da nas upitaju: Pa dobro potomci, majku mu kalajisanu... na koga se to vi baciste? Ko vas tak'e odgoji! Sta bi ste im rekli?
pitt

Post by pitt »

da citiram toozlinu omiljenu.....malo nas je al smo govna :D:D
car-x

Post by car-x »

pitt wrote:malo nas je al smo govna :D:D
to je tako tuzno i istinito, toliko da boli..
pitt

Post by pitt »

vala ne da je istinito vec nam svima na celo treba ugravirati to :D:D Da znaju ljudi sa kim imaju posla :D
lema.ba

Post by lema.ba »

El-bosniaco wrote:svaka cast lema.ba

jeli to u ovu nedelji si bio tamo ???

sta se sad radi na visocici ????

mislili se ista raditi preko zime ????
sad je stalo... dolazi zima... nastavak radova je u aprilu... mislim da bi se i ova tema mogla zalediti do tog mjeseca... a onda... :-) :-)
radeljas

Post by radeljas »

cernica wrote:@radeljas
Nisam ja zensko neko musko, hablecino. Cernica je mahala u Mostaru. A sto se tice politickih partija, sta ja znam ko je ko. Jeli to ti pratis tu ligu? Garant sam potrefio nekog od komunista
neka si ti kren'o sa vrijedanjem iz prve.
bas me briga za komuniste, ub'o si dobre likove, neke si zaboravio. svi su oni isti. svi opljackase, slagashe, zavadishe... nema tu velike razlike. sve primitivci (mahalashi), kakav si i ti sam.
Last edited by radeljas on 07/11/2005 17:01, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:da citiram toozlinu omiljenu.....malo nas je al smo govna :D:D
to je, bolan, moja omiljena... :D
pitt

Post by pitt »

Alfons Kauders wrote:
sta se ti bolan svugdje guras :D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:
Alfons Kauders wrote:
sta se ti bolan svugdje guras :D:D
bolje, vala, svugdje gurat

nego svugdje primat... :D
pitt

Post by pitt »

ne volis da si primarni znaci :D:D
bas ce nam se edu obradovati kad to cuje :D:D
micika

Post by micika »

E pa vas dvojicu fakat treba banovat :oops: :oops: svaku temu zacatate :zzzz: :zzzz: o guranju i primanju na pp :D :D :D

ps:zdravo pitt :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:ne volis da si primarni znaci :D:D
sapni mu......kad vam bude najsladje..... :D :wink:

nesto mi pada na pamet... kako vec pricamo o perverzijama (a o cemu drugom se moze s tobom, hajvanom, pricat), kako to da niko nije ovu piramidu nazvao bosanska piramida kurca ?
pitt

Post by pitt »

Alfons Kauders wrote:
pitt wrote:ne volis da si primarni znaci :D:D
sapni mu......kad vam bude najsladje..... :D :wink:

nesto mi pada na pamet... kako vec pricamo o perverzijama (a o cemu drugom se moze s tobom, hajvanom, pricat), kako to da niko nije ovu piramidu nazvao bosanska piramida kurca ?
cekaju da vide jel vrh piramide osunecen ili ne :D:D

Hola mici :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

micika wrote:E pa vas dvojicu fakat treba banovat :oops: :oops: svaku temu zacatate :zzzz: :zzzz: o guranju i primanju na pp :D :D :D

ps:zdravo pitt :D
ne baksuziraj... :D :D

ja samo zacatam glupave teme, a ova, sa svojih 24 stranice hem je velika, hem je glupa
helo

Post by helo »

[quote="_BosanaC"]Hmmm, mislim da to nece ici... Ispasce problem na kraju cija ce biti - Srpska, Hrvatska ili Bosnjacka, a ako dodje opet do kakvog rata, eto dobre mete za unistiti, posto i onako nije nicija :x

Nismo mi za kulturnih i istorijskih spomenika ako isti na sebi ne nose saharu, mjesec & zvijezdu ili 4C :x[/quote

Pa največi je fol što Bosanci Hrvati Srbi nisu postojali ni u vitaminima Kada su ljudi koji su živili na ovim prostorima to sagradili. Tako da sve političke i vjerske vodze mogu slobodno da zanjeme jer bi ispali smješni kada bi nešto dodali čija je piramida!
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Mene najvise interesuje ko i zasto zatrpa te piramide! :roll:
Locked