Kako? Oboje su 2009. pišali sjedeći
Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
HelaS
#551 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#552 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
jeko vam taj?
- Laertes
#553 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Je li prošlo više od naše zadnje pobjede ili od kako se neko ovom salisburyju nasmijao na komentar? Smori lik godinama...
-
Crvena Tifoza
#554 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Polahko, ni Rim nije izgrađen preko noći.
Sve će doći na svoje samo treba vremena.
Prvi je selektor do sada koji kaže da ima plan za duže staze.
Ovo što danas Barbarez radi, trebalo je raditi 2015, ali savez je tad bio prezauzet sa parama iz Brazila.
Ovo što danas Barbarez radi, trebalo je raditi 2015, ali savez je tad bio prezauzet sa parama iz Brazila.
- skrbavi-admin
-
Crvena Tifoza
#556 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Miran budi.
- Logovan
#557 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Nije, ali je bilo bitno ko je gradio Rim.
-
Crvena Tifoza
#558 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Šta nam je alternativa?
Još jedan trener od komšija ili susjeda?
Mi nikad nismo imali sistem da bi nakon određenog vremena brali plodove rada. Treba početi negdje.
Možda Barbarez nije idealna osoba da stvara temelje nečega, ali opet se okružio ljudima koji znaju.
Za platu koju on prima ovo je najbolje što savez može dovesti.
- skrbavi-admin
#559 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Nemoj se previse trest u kavezu. OD tog ti se cini da su ljudi nervozni.... Malo sam se nasalio / kontas?Crvena Tifoza wrote: ↑16/10/2024 13:35Miran budi.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#560 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Ma cim je vidis sve ti bude jasno. Ja je strujom ne bi dirao.
- luckylaka
#561 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Hajde reci da se zezas.Cuj ima plan za euro 2028.Bivsi selektori su letili nakon 2-3 poraza a njega da istrpimo do 28-e.Crvena Tifoza wrote: ↑16/10/2024 03:54 Polahko, ni Rim nije izgrađen preko noći.
- Edin H.
#562 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Očekivan je bio pad zbog pada kvaliteta igrača sa kojima raspolažemo, a promjena selektora nam nije puno donijela (osim Peteva, ali njegov uspjeh je Liga nacija, a ne kompetitivne kvalifikacije, tako da ne znamo na šta bi izašlo). Problem sa sadašnjim selektorom je da olako odriče nekih od ono malo kvalitetnijih igrača koje imamo.luckylaka wrote: ↑16/10/2024 14:58Hajde reci da se zezas.Cuj ima plan za euro 2028.Bivsi selektori su letili nakon 2-3 poraza a njega da istrpimo do 28-e.Crvena Tifoza wrote: ↑16/10/2024 03:54 Polahko, ni Rim nije izgrađen preko noći.
- sinuhe
#563 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
U fudbalu trener moze imati neki dugorocni plan u klubu gdje moze birati igrace ali ne u reprezentaciji gdje su igraci uvijek isti.
Nisi se pokazao protiv Madjarske pa neces ni u kvalifikacijama. Tipicni trener BeHa reprezentacije.
Nisi se pokazao protiv Madjarske pa neces ni u kvalifikacijama. Tipicni trener BeHa reprezentacije.
-
swanfilter
#564 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Pa, upravo zbog jednih i istih patimo se kao nikada. Jer je savez ganjao rezultat bez obzira na nekvalitet. Niko nikada nije krenuo u podmlađivanje zbog vlastite pozicije. To se sada prvi put iz temelja desava. I za to je potrebno vrijeme.
Novi golman. Gazibegovic je tek sada postao standardan. Tu su Katic i Barisic kao novi. Nakon godina vraca se Bicakcic. U sredini nema Pijanica, a dosli potpuno neiskusni Gigovic, Huseinbasic, Burnic. Tek prva utakmica Kolasinca. Bez Ahmedhodzica i sada Denisa.
Saga sa Anelom i Denisom je najmanje sto nam je trebalo u ovom trenutku. I tu treba traziti minuse. Al ostaje cinjenica da je ovo totalno nova ekipa.
Kakvi smo, Gvradiola bez dvije godine najmanje ne bi nista vise uradio.
Ako je neko iskrenih namjera po pitanju uspjeha ove reprezentacije, onda je to ovaj strucni stab. I ako nismo njih spremni istrpiti, ja ne znam.
Kazes, nisi Mađare klepio, haj ti. Mađari su napredovali zadnjih godina. A sjetimo se da je Mesa protiv Kipra izgubio plasman na Euro. Pa onda i baraz protiv Iraca. Sa mnogo, mnogo boljom ekipom ....
- luckylaka
#565 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Pa problem je sto on nije ni trener ni selektor.Neko ko se ne bavi fudbalom 15-20 godina nije uopste kvalifikovan za tu poziciju.Jednostavno mogli su postaviti Vrsajevica na isto nam bi se svela reprezentacija
-
Crvena Tifoza
#566 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
WTF Pa i ovo je bila šala onog tiktokerskog idiotaskrbavi-admin wrote: ↑16/10/2024 14:52Nemoj se previse trest u kavezu. OD tog ti se cini da su ljudi nervozni.... Malo sam se nasalio / kontas?
Ljudi previše stvari srcu uzimaju na forumu.
-
Crvena Tifoza
#567 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Preporučio bi ti da pročitaš šta je Belgija uradila nakon užasnog prvenstva kojem su bili domaćini 2000 godine.luckylaka wrote: ↑16/10/2024 14:58Hajde reci da se zezas.Cuj ima plan za euro 2028.Bivsi selektori su letili nakon 2-3 poraza a njega da istrpimo do 28-e.Crvena Tifoza wrote: ↑16/10/2024 03:54 Polahko, ni Rim nije izgrađen preko noći.
Ko god misli da ćemo steći rezultate preko noći, vara se.
Pa nama je prije Sergeja Luksemburg uvalio 6 komada u dvije utakmice.
Nama treba plan za idućih deset godina da bi nešto postigli.
Možda sada to izgleda nedokučivo, ali da je bilo pameti poslije Brazila, danas bi pričali kako nam je bilo na zadnjim prvenstvima.
- luckylaka
#568 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Druze moj ovo je balkan i kakav plan od 10 godina.Mi ne mozemo istrpiti selektora 5-6 mjeseci a ne 10 godina.Mi nikakvog plana nemamo,nemamo ideja za bolje sutra nemamo strucnjaka za period od 3-4 godine jer nas nece niko.Nece niko da se bakce sa mafijaskim savezomCrvena Tifoza wrote: ↑17/10/2024 01:33Preporučio bi ti da pročitaš šta je Belgija uradila nakon užasnog prvenstva kojem su bili domaćini 2000 godine.luckylaka wrote: ↑16/10/2024 14:58Hajde reci da se zezas.Cuj ima plan za euro 2028.Bivsi selektori su letili nakon 2-3 poraza a njega da istrpimo do 28-e.Crvena Tifoza wrote: ↑16/10/2024 03:54 Polahko, ni Rim nije izgrađen preko noći.
Ko god misli da ćemo steći rezultate preko noći, vara se.
Pa nama je prije Sergeja Luksemburg uvalio 6 komada u dvije utakmice.
Nama treba plan za idućih deset godina da bi nešto postigli.
Možda sada to izgleda nedokučivo, ali da je bilo pameti poslije Brazila, danas bi pričali kako nam je bilo na zadnjim prvenstvima.
-
Crvena Tifoza
#569 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Ne postoji selektor na dunjaluku koji bi mogao okrenuti stvari na bolje u tri utakmice sa ovom ekipom.
Kad to raja shvati onda neće ni ovi porazi tako teško padati.
Hrvati su na balkanu pa imaju sistem i izgleda da ga se strogo drže.
Rad, disciplina i sve će leći na svoje.
Kad to raja shvati onda neće ni ovi porazi tako teško padati.
Hrvati su na balkanu pa imaju sistem i izgleda da ga se strogo drže.
Rad, disciplina i sve će leći na svoje.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#570 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Pa evo barbarez i spahic pominju plan od 5 godina, i ti ih prvi podjebavas zbog toga. Ima vas jos par sto ih vec ne zelite trpiti, citava 4 mjeseca i 6 utakmica ste dali. Sreca je samo sto se forumski puk ne pita i nadam se da ce barbareza ostaviti barem sljedece cijele kvalifikacije.luckylaka wrote: ↑17/10/2024 04:19 Druze moj ovo je balkan i kakav plan od 10 godina.Mi ne mozemo istrpiti selektora 5-6 mjeseci a ne 10 godina.Mi nikakvog plana nemamo,nemamo ideja za bolje sutra nemamo strucnjaka za period od 3-4 godine jer nas nece niko.Nece niko da se bakce sa mafijaskim savezom
Mi druge opcije nemamo, jer nas nece niko. I ovi rade jedino sta ima smisla. Halal im bilo, ako su imali muda i kad su spremni da ovoj bezglavoj naciji ponude program od 5 godina.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 17/10/2024 07:48, edited 1 time in total.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#571 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
I evo jedna zanimljiva lista:
Savo Milosevic
Meho Kodro
Faruk Hadzibegic
Dusko Bajevic
Robert Prosinecki
Mehmed Bazdarevic
Safet Susic
Ciro Blazevic
Meho Kodro
Fuad Muzurovic
Blaz Sliskovic
Miso Smajlovic
Faruk Hadzibegic
Dzemaludin Musovic
Fuad Muzurovic.
Ko je u ovih 30 godina bio selektor koji je ista vrijedio, da je imao rezultate iza sebe?
Samo ciro blazevic, koji je bio bez posla tad i trebao mu je brzi uspjeh (cak i sa manjom platom), cisto da bi mogao dobiti bolju gazu dok ne ode u penziju. Dokaz tome je da je otisao cim je zavrsen jedan jedini ciklus i prva dobra ponuda stigla. U principu iskoristio nas je, ali smo srecom hajrovali i mi tu. Haj nadji opet nekog takvog...
Ovo sve su ljudi koji su htjeli raditi za crkavicu, a sad jos vise kaskamo za ostatkom evrope u selektorskim platama i izbor ce nam biti jos gori. Mi jednog Jakirovica ne mozemo sebi priustiti.
Nije Barbarez drasticno gori od ovih. Samo su oni svi imali drasticno bolje ekipe. Ja sam bio protiv njegovog dolaska jer se nije bavio ovim poslom, ali je barem covjek odlucio uraditi jedinu stvar koja ima smisla - i koju je najteze izvesti sa ovim narodom - resetovati sve i krenuti ispocetka planski.
PS Bajevic je dosao iz penzije, njega ne pikam jer to nije nio kvalitet koji je imao prije
Savo Milosevic
Meho Kodro
Faruk Hadzibegic
Dusko Bajevic
Robert Prosinecki
Mehmed Bazdarevic
Safet Susic
Ciro Blazevic
Meho Kodro
Fuad Muzurovic
Blaz Sliskovic
Miso Smajlovic
Faruk Hadzibegic
Dzemaludin Musovic
Fuad Muzurovic.
Ko je u ovih 30 godina bio selektor koji je ista vrijedio, da je imao rezultate iza sebe?
Samo ciro blazevic, koji je bio bez posla tad i trebao mu je brzi uspjeh (cak i sa manjom platom), cisto da bi mogao dobiti bolju gazu dok ne ode u penziju. Dokaz tome je da je otisao cim je zavrsen jedan jedini ciklus i prva dobra ponuda stigla. U principu iskoristio nas je, ali smo srecom hajrovali i mi tu. Haj nadji opet nekog takvog...
Ovo sve su ljudi koji su htjeli raditi za crkavicu, a sad jos vise kaskamo za ostatkom evrope u selektorskim platama i izbor ce nam biti jos gori. Mi jednog Jakirovica ne mozemo sebi priustiti.
Nije Barbarez drasticno gori od ovih. Samo su oni svi imali drasticno bolje ekipe. Ja sam bio protiv njegovog dolaska jer se nije bavio ovim poslom, ali je barem covjek odlucio uraditi jedinu stvar koja ima smisla - i koju je najteze izvesti sa ovim narodom - resetovati sve i krenuti ispocetka planski.
PS Bajevic je dosao iz penzije, njega ne pikam jer to nije nio kvalitet koji je imao prije
- luckylaka
#572 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Kakav bolan plan od 5 godina ako budes recimo imao desetak poraza za redom.Pa letis da si Pepe a ne Barba.Drugo .Ako pravis plan za 5 godina po cijenu rezultata u reprezentaciju kao pojacanja ne pozivas 30-o godisnjake ,nego se oslanjas na mlade talente.Trese.Sejo Salihovic objasnio,,Disciplina je vazna kao i cevapi,nije reprezentacija vojska da uvodis celicnu disciplinu'"Naravno Barbi zelim sve najbolje ali ovako kako se radi do sada jednostavno ne ide,izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/10/2024 07:42Pa evo barbarez i spahic pominju plan od 5 godina, i ti ih prvi podjebavas zbog toga. Ima vas jos par sto ih vec ne zelite trpiti, citava 4 mjeseca i 6 utakmica ste dali. Sreca je samo sto se forumski puk ne pita i nadam se da ce barbareza ostaviti barem sljedece cijele kvalifikacije.luckylaka wrote: ↑17/10/2024 04:19 Druze moj ovo je balkan i kakav plan od 10 godina.Mi ne mozemo istrpiti selektora 5-6 mjeseci a ne 10 godina.Mi nikakvog plana nemamo,nemamo ideja za bolje sutra nemamo strucnjaka za period od 3-4 godine jer nas nece niko.Nece niko da se bakce sa mafijaskim savezom
Mi druge opcije nemamo, jer nas nece niko. I ovi rade jedino sta ima smisla. Halal im bilo, ako su imali muda i kad su spremni da ovoj bezglavoj naciji ponude program od 5 godina.
- Altsa
#573 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Cuj a pikas Ciru s kojim smo dosli do baraza. Valjda ti je jasno da je jedini Pape sa ovog spiska kome se mora ustati i naklonti. Sve ostalu su prdimahovine.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/10/2024 07:48 I evo jedna zanimljiva lista:
Savo Milosevic
Meho Kodro
Faruk Hadzibegic
Dusko Bajevic
Robert Prosinecki
Mehmed Bazdarevic
Safet Susic
Ciro Blazevic
Meho Kodro
Fuad Muzurovic
Blaz Sliskovic
Miso Smajlovic
Faruk Hadzibegic
Dzemaludin Musovic
Fuad Muzurovic.
- Logovan
#574 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Ne znam koja je alternativa jer se ne bavim pronalaženjem selektora za reprezentaciju, ali zato znam da bi mogli privlačiti trenere kada bi se reprezentacija ozbiljnije vodila. Ispade sad neće niko, jedino Barbarez htio od svih trenera iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Austrije, Srbije, naših, stranaca. Ma nigdje veze.Crvena Tifoza wrote: ↑16/10/2024 14:14Šta nam je alternativa?
Još jedan trener od komšija ili susjeda?
Mi nikad nismo imali sistem da bi nakon određenog vremena brali plodove rada. Treba početi negdje.
Možda Barbarez nije idealna osoba da stvara temelje nečega, ali opet se okružio ljudima koji znaju.
Šta fali da se dovede trener iz npr. Hrvatske? Ja koliko vidim dosta su ispred nas na ovom polju. Njihovi uče, rade na sebi, idu stepenicu po stepenicu, a ovaj naš hoće odmah u reprezentaciju. Valjda mu sramota da vodi U21 ili ne daj Bože U17 ili ekipu iz druge/treće/četvrte lige Njemačke, itd, gluho bilo i daleko.
Treba početi negdje, slažem se, ali taj početak ti mora imati nekog smisla. A ne ovako, daj čovjeka koji se zajebavao u životu, nije radio ništa u fudbalu, čak je i bježao od poslova jer je htio samo reprezentaciju BiH. Daj čovjeka koji je zagalamio na sudiju u Beogradu i koji je nosio jaknu od Armije BiH. Njegovu igračku karijeru mačku o rep da se razumijemo. Jake reference pravo. Mogu li ja onda biti selektor? Imam slične reference kao i Barbarez.
Izvini, ali i ovo mi je smiješno. Ko god da je selektor kaže se ovo što si napisao, a nama selektor lik koji je na osnovu gore spomenutih "referenci" došao na ovo mjesto. Kako se moglo prije 2, 3, 4 godine, a sad ne može bolje od Barbareza? Znači idemo silaznom putanjom? Ko će nam biti selektor za 5 godina? Možda neki navijač ili portir jer neće niko drugi htjeti za ovu platu koju mi dajemo.
Volio bih ja da Barbarez uspije, ali....
- Edin H.
#575 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Strpljen, spašenluckylaka wrote: ↑17/10/2024 14:33Kakav bolan plan od 5 godina ako budes recimo imao desetak poraza za redom.Pa letis da si Pepe a ne Barba.Drugo .Ako pravis plan za 5 godina po cijenu rezultata u reprezentaciju kao pojacanja ne pozivas 30-o godisnjake ,nego se oslanjas na mlade talente.Trese.Sejo Salihovic objasnio,,Disciplina je vazna kao i cevapi,nije reprezentacija vojska da uvodis celicnu disciplinu'"Naravno Barbi zelim sve najbolje ali ovako kako se radi do sada jednostavno ne ide,izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑17/10/2024 07:42Pa evo barbarez i spahic pominju plan od 5 godina, i ti ih prvi podjebavas zbog toga. Ima vas jos par sto ih vec ne zelite trpiti, citava 4 mjeseca i 6 utakmica ste dali. Sreca je samo sto se forumski puk ne pita i nadam se da ce barbareza ostaviti barem sljedece cijele kvalifikacije.luckylaka wrote: ↑17/10/2024 04:19 Druze moj ovo je balkan i kakav plan od 10 godina.Mi ne mozemo istrpiti selektora 5-6 mjeseci a ne 10 godina.Mi nikakvog plana nemamo,nemamo ideja za bolje sutra nemamo strucnjaka za period od 3-4 godine jer nas nece niko.Nece niko da se bakce sa mafijaskim savezom
Proći će i pet godina brzo, pa ćeš vidjeti kad okrenemo Lux