Otisao je razgovor u pogresnom pravcu. Poenta je da je mvp nebitan argument u ovoj raspravikakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/09/2023 13:03mvp je najkorisniji,na tačno najbolji,nash sigurnio nije bio najbolji igrač nba lige u sezonama kad je bio mvp,ali ne vidim po čemu je embiid bio slabiji od npr. dončića prošle szone
Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bodkin
#551 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
-
Bodkin
#552 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Nebitan podatak kad igras sa cunjevima. Covjek je 8/10 puta sutao udvojen
- canvra888
#553 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Ne bih se složio. Puno je toga bilo iz ničim izazvanih trica debelo iza linije iz onog njegovog stepbacka. U tim situacijama nije bio udvojen, nego su to klasika njegovi nerezonski šutevi koji mu znaju ulaziti, a vala i ne ulaziti.
-
Bodkin
#554 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Ok 6/10
I ti divlji sutevi su cesto najbolje rjesenje bili jer im je ekipa kur*c.
Realno smo mi bez njega bolji barem 15+
Nase prokletstvo je sto nam je selektor rupa. Odavno nismo imali ovako lijepo poslozenu ekipu
- canvra888
#555 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Ma uzima on te šuteve i u Dallasu, dio njegove igre koji mi je poprilično iritantan uz naravno negodovanje svake sudijske (ne)odluke.
Odosmo u off, ali ne mislim da je Adis rupa, nego neki prosjek. Da ima boljih rješenja, možda i ima, ali takva rješenja koštaju. A mi sa našom finansijskom situacijom ne možemo ni razmišljati o tome, kad su nam i same kotizacije za turnire problem.
-
WarrenGrozni
#556 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Danas,čim ljudi ne vide centra kako šuta trojke, odmah je balvan.
Zbog savremenih trendova i svih tih small ball petorki, malo se zaboravilo kako treba igrati pravi centar i koje su prednosti takve igre.
Šteta što Vujošević nije potrajao kao trener reprezentacije, Nurkić bi igrao kako Bog zapovijeda. Ne bi divljao s trojkama.
- canvra888
-
kakavdanakneiskustvu
#558 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Slaba konkurencija centara u evropi je kad je a i ja mislim da jeste Milutinov drugi najbolji u Euroligi,iza Tawaresa
-
swanfilter
#559 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Doncic previse forsira izolaciju. Zbog toga cijela ekipa izgleda nicemu. A takva igra ga zatvara, umara. Da ga udaraju, udaraju. Posljedicno, ispada antipatican obicnom navijacu. Isto Durant.
Ne pratim nesto euro kosarku i ako je onaj Srbin drugi najbolji centar u Europi, to nesto govori o toj kosarci.
Tavares je isto bio balvan al je poboljsao skill i sada je gledljiv. Zna sam sebi kreirati napad.
Milutinov zivi od rolanja vanjskih igraca i koliko mu serviraju lake poene, a srpski vanjski igraci fakat igraju timski gore i dole, sto ovaj koristi ...
Ne pratim nesto euro kosarku i ako je onaj Srbin drugi najbolji centar u Europi, to nesto govori o toj kosarci.
Tavares je isto bio balvan al je poboljsao skill i sada je gledljiv. Zna sam sebi kreirati napad.
Milutinov zivi od rolanja vanjskih igraca i koliko mu serviraju lake poene, a srpski vanjski igraci fakat igraju timski gore i dole, sto ovaj koristi ...
-
kakavdanakneiskustvu
#560 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Meni ne pada na pamet neki drugi bolji centar u Euroligi od te dvojice,možda Vesely da je nivo Milutinova,Nikola prošle sezone nije igrao Euroliguswanfilter wrote: ↑09/09/2023 16:54 Doncic previse forsira izolaciju. Zbog toga cijela ekipa izgleda nicemu. A takva igra ga zatvara, umara. Da ga udaraju, udaraju. Posljedicno, ispada antipatican obicnom navijacu. Isto Durant.
- BHF_Manijak
- auspuhc
#562 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Blokirao te izgleda. Ja mu mogu slati.
- Ajduk
#563 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Da prognoziram sutrašnji meč.
Prognoziram pobedu Nemačke. Nemci su blagi favoriti, ne zato što su pobedili Amere, već su jači za malo, tj za Vagnera.
Nemamo mesa jednostavno u ekipi da bacimo na njega.
Jako dobar ball handler i izuzetno pokretan za svoju visinu.
Ima šut, ulaz, može da zida kad treba, ima inteligenciju.
Nema ko da ga čuva.
Jović je spor i neiskusan za njega, ostali su ili preniski ili prespori.
Kalinić bi nam sad bio kao suvo zlato.
Imaju Nemci i odlične centre da bace na Milutinova, tu će isto biti tvrda borba, dok je nama spoljna linija ipak za nijansu bolja kad se sve sabere i pogleda kompletna slika u oba pravca.
Kolektivno su obe ekipe organizovane i kompletne podjednako.
Ali Vagner je tas na vagi u korist Nemaca.
Prognoziram pobedu Nemačke. Nemci su blagi favoriti, ne zato što su pobedili Amere, već su jači za malo, tj za Vagnera.
Nemamo mesa jednostavno u ekipi da bacimo na njega.
Jako dobar ball handler i izuzetno pokretan za svoju visinu.
Ima šut, ulaz, može da zida kad treba, ima inteligenciju.
Nema ko da ga čuva.
Jović je spor i neiskusan za njega, ostali su ili preniski ili prespori.
Kalinić bi nam sad bio kao suvo zlato.
Imaju Nemci i odlične centre da bace na Milutinova, tu će isto biti tvrda borba, dok je nama spoljna linija ipak za nijansu bolja kad se sve sabere i pogleda kompletna slika u oba pravca.
Kolektivno su obe ekipe organizovane i kompletne podjednako.
Ali Vagner je tas na vagi u korist Nemaca.
-
WarrenGrozni
#564 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Ekipe su podjednake, slično posložene, izbalansirane i slične širine.
Možda Njemci imaju blagu prednost u kvalitetu prve petorke.
Ključ će po meni biti Schroder i njegova igra. On je najkritičnija karika u njemačkom timu i njega će ovi srpski bekovi od starta stisnuti i pokušati izbaciti iz ritma, kao Shaia
A Schroder zna biti težak indijanac, ako mu ne krene i unervozi se. On je Njemačku doveo na šut od poraza protiv Latvije zbog nekih svojih demona, soliranja i divljanja, gdje nije mogao vola ubosti cijelu utakmicu.
Ako on udje dobro u meč i uspije da se iskontrolira, mislim da Njemci imaju nešto više šanse.
Možda Njemci imaju blagu prednost u kvalitetu prve petorke.
Ključ će po meni biti Schroder i njegova igra. On je najkritičnija karika u njemačkom timu i njega će ovi srpski bekovi od starta stisnuti i pokušati izbaciti iz ritma, kao Shaia
A Schroder zna biti težak indijanac, ako mu ne krene i unervozi se. On je Njemačku doveo na šut od poraza protiv Latvije zbog nekih svojih demona, soliranja i divljanja, gdje nije mogao vola ubosti cijelu utakmicu.
Ako on udje dobro u meč i uspije da se iskontrolira, mislim da Njemci imaju nešto više šanse.
-
Zorge
#565 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Evo gledam igrače Amerike , imaju solidnu ekipu.
Nisu to zvezde ali su svi prvotimci u svojom ekipama.
I tri all star igrača.
Jedino što drugačije igraju i nisu uigrana ekipa.
Srbija kao ekipa nikada lošiji sastav nije imala po imenima , ali ljudi razvaljuje.
Nisu to zvezde ali su svi prvotimci u svojom ekipama.
I tri all star igrača.
Jedino što drugačije igraju i nisu uigrana ekipa.
Srbija kao ekipa nikada lošiji sastav nije imala po imenima , ali ljudi razvaljuje.
-
Bodkin
#566 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Veseli nije centarkakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/09/2023 16:58Meni ne pada na pamet neki drugi bolji centar u Euroligi od te dvojice,možda Vesely da je nivo Milutinova,Nikola prošle sezone nije igrao Euroliguswanfilter wrote: ↑09/09/2023 16:54 Doncic previse forsira izolaciju. Zbog toga cijela ekipa izgleda nicemu. A takva igra ga zatvara, umara. Da ga udaraju, udaraju. Posljedicno, ispada antipatican obicnom navijacu. Isto Durant.
-
sikstinajn
#567 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
bogami će se sutra uzalud krstit.
jednocifrena prednost za Švabe je moja prognoza.
ni genijalna taktika koju će Pešić postaviti, ni fanatična borbenost im neće pomoći protiv , jebiga , bolje ekipe.
ni genijalna taktika koju će Pešić postaviti, ni fanatična borbenost im neće pomoći protiv , jebiga , bolje ekipe.
-
Bodkin
#568 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Ako avramovic natjera dennisa debila na igru kao protiv latvije, srbija uzima 10 razlikesikstinajn wrote: ↑09/09/2023 22:29 bogami će se sutra uzalud krstit.
ni genijalna taktika koju će Pešić postaviti, ni fanatična borbenost im neće pomoći protiv , jebiga , bolje ekipe.![]()
- Billy The Pljuc
#569 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Mislim da će Srbija uzeti ovo al' et' ostaje ona da je mišljenje k'o š...., svako ga ima.
-
kakavdanakneiskustvu
#570 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
igra tu poziciju godinamaBodkin wrote: ↑09/09/2023 21:53Veseli nije centarkakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/09/2023 16:58
Meni ne pada na pamet neki drugi bolji centar u Euroligi od te dvojice,možda Vesely da je nivo Milutinova,Nikola prošle sezone nije igrao Euroligu
- problemnatravunu
#571 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Gdje se može gledati ta finalna utakmica na TVu i kada je 
-
kakavdanakneiskustvu
#572 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
sportklub 1,ko i čitavo prvenstvo,u 14 i 30 cini mi se
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#574 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
nevjerovatna završnica
- Romanista 101%
#575 Re: Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. Filipini, Indonezija i Japan
Najbolji mec na prvenstvu.
Last edited by Romanista 101% on 10/09/2023 12:32, edited 1 time in total.