FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
-
laik1981
#551 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ma kao da gledam ovaj ce biti na glasackim listama na sledecim izborima.. Krenuo frajer u predizbornu kampanju.. Dobice 27 glasova..
- Ajatolah_
#552 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Dok se držao priče o presudi, bio je i zanimljiv, a politički pokreti koji ukidaju konstitutivnost i entitete su davno prežvakane ublehe.
-
zippoo87
#553 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Stvari uopste nisu toliko komplikovane ali nas su ovi nasi ovdje naucili da i oko najobicnije tehnicke stvari,da se pravi politicka prica koja se razvlaci po 2 godine,od izbora do izbora.
Zato mene ne cudi vasa reakcija ,tako svi reaguju o bilo kakvoj temi.Ovaj covjek nije neka budala,lik je bio drzavni advokat 15 godina u Hrvatskoj a to sto mi malo ili nimalo znamo o temi o kojoj on prica,ne znaci da je tema ublehaska,nego da mi ne znamo dovoljno.
I sto se tice nemoguceg i moguceg...sve je moguce i apsolutno se ni za sta ne moze reci da nije nemoguce.
Evo pricalo se nemoguce je da rusi napadnu ukrajince,pa bi moguce...nemoguce je da ce izborni zakon biti jos gori nego je sada...evo haman su dogovorili da je i to moguce...nemog je ratu BiH,pa za 15 dana zapuca i poce rat.
Ublehe su ovo sto vi pricate a ne sta je moguce a sta nije moguce.
I samo da se ogradim,ja prvi put veceras gledam ovog lika,nemam pojma o njemu nista...da ne bude da ga branim ili nesto...ali mi ide na K taj mentalitet ljudi u BiH,da odmah popljuju sve sto neko radi i proglase ga ublehasem.
Umjesto da podrzis nekoga,pitas ga mogu li i ja nekako pomoci...ovdje odmah,"ta ce on,vidi mu glave",glup ko K" i to pricaju oni najgori.
Zato mene ne cudi vasa reakcija ,tako svi reaguju o bilo kakvoj temi.Ovaj covjek nije neka budala,lik je bio drzavni advokat 15 godina u Hrvatskoj a to sto mi malo ili nimalo znamo o temi o kojoj on prica,ne znaci da je tema ublehaska,nego da mi ne znamo dovoljno.
I sto se tice nemoguceg i moguceg...sve je moguce i apsolutno se ni za sta ne moze reci da nije nemoguce.
Evo pricalo se nemoguce je da rusi napadnu ukrajince,pa bi moguce...nemoguce je da ce izborni zakon biti jos gori nego je sada...evo haman su dogovorili da je i to moguce...nemog je ratu BiH,pa za 15 dana zapuca i poce rat.
Ublehe su ovo sto vi pricate a ne sta je moguce a sta nije moguce.
I samo da se ogradim,ja prvi put veceras gledam ovog lika,nemam pojma o njemu nista...da ne bude da ga branim ili nesto...ali mi ide na K taj mentalitet ljudi u BiH,da odmah popljuju sve sto neko radi i proglase ga ublehasem.
Umjesto da podrzis nekoga,pitas ga mogu li i ja nekako pomoci...ovdje odmah,"ta ce on,vidi mu glave",glup ko K" i to pricaju oni najgori.
- Toffee karamela
#554 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ivo Komšić je gigant
tek sam sad stigla pregledati intervju s njim...preživjeti rat, imati finih godina i zadržati ovakvu jasnoću misli je podvig...kad (i ako) ostarim željela bih biti kao on
tek sam sad stigla pregledati intervju s njim...preživjeti rat, imati finih godina i zadržati ovakvu jasnoću misli je podvig...kad (i ako) ostarim željela bih biti kao on
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#555 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Koliko je samo Ivi Komšića preživjelo ovu nakaradu od sistema do danas , bez plata , bez osiguranja , bez budućnosti , bez penzija i te Ive Komšiće niko ne spominje ?!Toffee karamela wrote: ↑20/03/2022 12:51 Ivo Komšić je gigant![]()
tek sam sad stigla pregledati intervju s njim...preživjeti rat, imati finih godina i zadržati ovakvu jasnoću misli je podvig...kad (i ako) ostarim željela bih biti kao on![]()
Lako će Ivo dočekati starost pola života na državnim jaslama i filozofskim naprđivanjem bez konkretnih učinaka u bilo kojoj političko - društvenoj karijeri kojom se tako voli baviti..
- Toffee karamela
#556 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
i kakve veze ovaj tvoj socijalni lament ima s ovim sto rekoh pa da me citiras?teskeredzic_22 wrote: ↑20/03/2022 15:10Koliko je samo Ivi Komšića preživjelo ovu nakaradu od sistema do danas , bez plata , bez osiguranja , bez budućnosti , bez penzija i te Ive Komšiće niko ne spominje ?!Toffee karamela wrote: ↑20/03/2022 12:51 Ivo Komšić je gigant![]()
tek sam sad stigla pregledati intervju s njim...preživjeti rat, imati finih godina i zadržati ovakvu jasnoću misli je podvig...kad (i ako) ostarim željela bih biti kao on![]()
Lako će Ivo dočekati starost pola života na državnim jaslama i filozofskim naprđivanjem bez konkretnih učinaka u bilo kojoj političko - društvenoj karijeri kojom se tako voli baviti..
- teskeredzic_22
#557 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ne znam kakve veze ima s tobom ali itekako ima veze s tvojim "prilozima o naprđivanju Ive Komšića u javnom diskursu".Toffee karamela wrote: ↑20/03/2022 19:05i kakve veze ovaj tvoj socijalni lament ima s ovim sto rekoh pa da me citiras?teskeredzic_22 wrote: ↑20/03/2022 15:10
Koliko je samo Ivi Komšića preživjelo ovu nakaradu od sistema do danas , bez plata , bez osiguranja , bez budućnosti , bez penzija i te Ive Komšiće niko ne spominje ?!
Šteta ne pritefteriti.
- Toffee karamela
#558 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ovdje ako iko "naprđuje" to si ti...miči mi se s postova dok ne naučiš pravilno razumjeti napisano i artikulirati misliteskeredzic_22 wrote: ↑20/03/2022 19:44
Ne znam kakve veze ima s tobom ali itekako ima veze s tvojim "prilozima o naprđivanju Ive Komšića u javnom diskursu".
Šteta ne pritefteriti.
- dr_Evil
#559 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Daj kolega forumas ne lupetaj, statistika je i te kako tacna (za tvoju dusu egzaktna) ako se pravilno primjenjuje, naravno red je prijavit mogucu greskuCupavo wrote: ↑19/03/2022 15:59Termin koji tražiš je "egzaktna nauka", a ne "tačna nauka". Pri čemu statistika uopće ne spada u egzaktne nauke. Uostalom, sama činjenica da ovdje govorimo o procjenama bi ti trebala isto sugerirati, ali hajd.dr_Evil wrote: ↑18/03/2022 11:04
Statistika je tacna nauka, kao i sve ostale nauke bazirane na matematici. To sto ti ne znas statistiku(a ja znam samo povrsno), nije razlog da izvlacis komentar.
Ovdje greska ili grijeska(popularno u zadnje vrijeme) moze biti samo namjera od agencije.
2.7miliona 2018, danas nas mora biti ispod 2.4, ako se zna da je samo u 2021 preko 130.000 novih viza bilo.
A što se tiče cifre od 2.7 miliona, iza iste mora postojati metodološko objašnjenje. No, izvještaj ga ne sadrži. Samim tim, cifra je besmislena, pa je besmisleno i pozivati se na nju.
Citav svijet smo bazirali na statistici i prediktivnoj matematici, bit ce da ima razlog zasto.
Zar ti zaista mislis da u BiH ima vise od 2.5 miliona ljudi? Ako ne vjerujes agenciji za statistiku(posteno), ako ne vjerujes stranim ambasadama koje godisnje kazu koliko je ljudi dobilo vizu po prvi put(posteno), onda potrazi broj upisane djece u skole i univerzitete, valjda taj broj nesto znaci. A nekome i ne znaci.
-
Cupavo
#560 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Agencija za statistiku nije govorila o 2.5 miliona, nego 2.7 miliona. A potom je sama reterirala od tog broja. Ne znam koliko ljudi u BiH trenutno ima. Niko ne zna, a utemljene procjene još nisam vidio. U ovakvim stvarima nije bitno šta osjećamo, nego šta znamo, ako već pričaš o svijetu utemeljenom na podacima i matematici.dr_Evil wrote: ↑21/03/2022 07:15Daj kolega forumas ne lupetaj, statistika je i te kako tacna (za tvoju dusu egzaktna) ako se pravilno primjenjuje, naravno red je prijavit mogucu greskuCupavo wrote: ↑19/03/2022 15:59
Termin koji tražiš je "egzaktna nauka", a ne "tačna nauka". Pri čemu statistika uopće ne spada u egzaktne nauke. Uostalom, sama činjenica da ovdje govorimo o procjenama bi ti trebala isto sugerirati, ali hajd.
A što se tiče cifre od 2.7 miliona, iza iste mora postojati metodološko objašnjenje. No, izvještaj ga ne sadrži. Samim tim, cifra je besmislena, pa je besmisleno i pozivati se na nju..
Citav svijet smo bazirali na statistici i prediktivnoj matematici, bit ce da ima razlog zasto.
Zar ti zaista mislis da u BiH ima vise od 2.5 miliona ljudi? Ako ne vjerujes agenciji za statistiku(posteno), ako ne vjerujes stranim ambasadama koje godisnje kazu koliko je ljudi dobilo vizu po prvi put(posteno), onda potrazi broj upisane djece u skole i univerzitete, valjda taj broj nesto znaci. A nekome i ne znaci.
Eurostat podaci o godišnjem broju odobrenih dozvola za boravak u EU također ne znače mnogo, niti je na njima moguće praviti bilo kakve projekcije, jer uključuju studente i radnike na privremenom boravku, a ne samo ljude koji su permanentno otišli. A tu su potom i ljudi koji se vraćaju. I mada je takvih manje, još uvijek se moraju oduzeti od onih koji odlaze da bi projekcija ima smisla, a mi ne znamo ni koliko odlazi, a kamoli ovo drugo.
Suma sumarum, priča je bespredmetna dok se ne napravi popis kako bog zapovijeda.
- dr_Evil
#561 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
2.7 miliona u 2018, danas smo u 2022, pa dobro slazem se ne znamo koliko nas ima, ali je pretpostaviti da je ispod ovo 2.7, red je nekad i pretpostaviti, osim ako ti se da raditi istrazivanje, nije potreban veliki uzorak vjerujem.Cupavo wrote: ↑21/03/2022 07:42
Agencija za statistiku nije govorila o 2.5 miliona, nego 2.7 miliona. A potom je sama reterirala od tog broja. Ne znam koliko ljudi u BiH trenutno ima. Niko ne zna, a utemljene procjene još nisam vidio. U ovakvim stvarima nije bitno šta osjećamo, nego šta znamo, ako već pričaš o svijetu utemeljenom na podacima i matematici.
Eurostat podaci o godišnjem broju odobrenih dozvola za boravak u EU također ne znače mnogo, niti je na njima moguće praviti bilo kakve projekcije, jer uključuju studente i radnike na privremenom boravku, a ne samo ljude koji su permanentno otišli. A tu su potom i ljudi koji se vraćaju. I mada je takvih manje, još uvijek se moraju oduzeti od onih koji odlaze da bi projekcija ima smisla, a mi ne znamo ni koliko odlazi, a kamoli ovo drugo.
Suma sumarum, priča je bespredmetna dok se ne napravi popis kako bog zapovijeda.
Vecina ljudi koji su otisli se vode kao radnici na privremenom boravku, realnost je nazalost potpuno drugacija, tesko da cemo ih vidjeti opet prije penzije, privremeni su im dokumenti jer obicno nisu zavrsili ispunili uslove za trajne papire. Ima jos uvijek jedan dio koji idu sami rade vani, a familije su im i dalje u Bosni, svaki dan sve manje. Da Bosnjaci i Srbi imaju putovnice ko susjedi, pa da je tako lagano, tek bi nam onda bilo veselo.
Popis se nece napraviti kako bog zapovijeda, makar za buducih 20 godina.
Ali upravu si, prica nicemu ne vodi. Samo me iritira lazni patriotizam koji se koristi za velicanje nekih politickih subjekata(kao dobro je ima nas tu smo). Nema nas, nestajemo, i moramo poceti raditi na tome da preokrenemo situaciju.
Nema nazalost ko da preokrene situaciju.
NIje samo BiH na tapeti nestajanja nego komplet Balkan, ali to nije opravdanje.
- teskeredzic_22
#562 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Toffee karamela wrote: ↑21/03/2022 00:26
ovdje ako iko "naprđuje" to si ti...miči mi se s postova dok ne naučiš pravilno razumjeti napisano i artikulirati misli
Oj majko draga kakva "argumentacija" i to na sabahu.
Šta sve čovjek neće pročitati.
-
90minut
#563 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Bošnjaka danas plafon ima 1.3 hrvata do 300hiljada srba oko 700 ovo je plafon plafona.dr_Evil wrote: ↑21/03/2022 07:542.7 miliona u 2018, danas smo u 2022, pa dobro slazem se ne znamo koliko nas ima, ali je pretpostaviti da je ispod ovo 2.7, red je nekad i pretpostaviti, osim ako ti se da raditi istrazivanje, nije potreban veliki uzorak vjerujem.Cupavo wrote: ↑21/03/2022 07:42
Agencija za statistiku nije govorila o 2.5 miliona, nego 2.7 miliona. A potom je sama reterirala od tog broja. Ne znam koliko ljudi u BiH trenutno ima. Niko ne zna, a utemljene procjene još nisam vidio. U ovakvim stvarima nije bitno šta osjećamo, nego šta znamo, ako već pričaš o svijetu utemeljenom na podacima i matematici.
Vecina ljudi koji su otisli se vode kao radnici na privremenom boravku, realnost je nazalost potpuno drugacija, tesko da cemo ih vidjeti opet prije penzije, privremeni su im dokumenti jer obicno nisu zavrsili ispunili uslove za trajne papire. Ima jos uvijek jedan dio koji idu sami rade vani, a familije su im i dalje u Bosni, svaki dan sve manje. Da Bosnjaci i Srbi imaju putovnice ko susjedi, pa da je tako lagano, tek bi nam onda bilo veselo.
Popis se nece napraviti kako bog zapovijeda, makar za buducih 20 godina.
Ali upravu si, prica nicemu ne vodi. Samo me iritira lazni patriotizam koji se koristi za velicanje nekih politickih subjekata(kao dobro je ima nas tu smo). Nema nas, nestajemo, i moramo poceti raditi na tome da preokrenemo situaciju.
Nema nazalost ko da preokrene situaciju.
NIje samo BiH na tapeti nestajanja nego komplet Balkan, ali to nije opravdanje.
- dr_Evil
#564 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Da je samo malo bolju vlast, vlast koja zeli svoje gradjane nazad, za 5 godina mozemo izgraditi ekonomiju jacu nego Poljska.
Danas imas dijasporu jaku ko beton, ali jednostavno ne vjeruje ovim kleptomanima na vlasti, malo ko se odluci da ulozi u BiH.
Odlazak iz domovine je odlicna stvar, ali kada ima plan drzava da vrati ljude sa novim znanjem nazad, citaj Poljska i slicno.
-
nekome
#565 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Koje su teme veceras?
-
zippoo87
#566 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nema Sencija haman veceras...opet ovaj mladi voditelj
-
Alternative777
-
Cupavo
#568 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Pa kakav je ovo vakat došao da Latić ne može svog sina utrpati negdje nego mora Senadu tražiti da ga najprije reklamira, kako bi ga negdje utrpao?
-
Sociolog
#569 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Dobar gost Margetic
Pratim ga preko 10 tak godina.
Slabo dobija pozornost u nasim medijima.
Steta sto ga Senad nije ispitivao o arapskim donacijama tokom rata..i on je to istrazivao.
Mogao je biti milioner bio predsjednik Hrvatske mladezi 1995 i otisao u istrazivacko novinarstvo.
Pratim ga preko 10 tak godina.
Slabo dobija pozornost u nasim medijima.
Steta sto ga Senad nije ispitivao o arapskim donacijama tokom rata..i on je to istrazivao.
Mogao je biti milioner bio predsjednik Hrvatske mladezi 1995 i otisao u istrazivacko novinarstvo.
-
selma 83
#570 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
pa valjda je utrpan! radi sa nekim diplomatama, nešto kao savjetnik, a plus komponira. Još na kraju kaže, piše simfoniju! Kao jači sam od tebe Gorane Bregoviću itd. Ali elokventan i načitan jest
-
zenit dozic
#571 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ovo je neka SDO ovca pisala
-
Officer Crabtree
#572 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Može li danas bilo ko da nije o Ukrajini ili preko Drine, da se malo odmorimo
-
nekome
#573 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ko bi onda gledaoOfficer Crabtree wrote: ↑02/04/2022 18:01 Može li danas bilo ko da nije o Ukrajini ili preko Drine, da se malo odmorimo
- Login77777
- tramvajtrojka
#575 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
čitaj ga na temi ukrajine kako pise protiv zlog zapada i amerike kao da je vuckov bot a ne bakirov a mozda se ipak iz iste kuhinje crpe