European Superleague

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Podržavate li formiranje Super Lige

Da
34
16%
Ne
150
69%
Svejedno mi je
32
15%

Total votes: 216

Mea_parvitas

#551 Re: European Superleague

Post by Mea_parvitas »

Eto problem napisati pjesmu i napraviti loptu :lol: A i kazes da si se vec zaduzio, zavalio para i para, da te druga strana shvati ozbiljnije. Po meni su sanse manje od 1% da ce ova liga zaista zaživiti, jer mnoge su prepreke za tim, a i svaki savez gdje ovi klubovi nastupaju u svojim ligama je pod ingerencijom Uefe.
B6Redhell

#552 Re: European Superleague

Post by B6Redhell »

Ovo sranje od super lige mjenja puno stvari. Neke na bolje. Neke na gore... po igrace na gore... masovna eksplotacija igraca. Nesto poput privatnika baustelaca. Rokovi zadati. I udaraj dok ne crknes..
bruce lee

#553 Re: European Superleague

Post by bruce lee »

deogest wrote: 19/04/2021 18:01 Joj sta vi pisete, a sve pod sredstvom nostalgije. :-)

Kako ne kontate da gubi samo UEFA i FIFA koje su dokazano mafijaske organizacije, pola uprave im je vec i robijalo.

Svi ostali dobijaju. Cak i manji timovi koji kroz uspjeh u domacim takmicenjima mogu da udju tu i dobiju veliku finansijsku injekciju. Zar to nije motivacija? Isto tako, ove igrace sad recimo sto napravi Valencija i takvi timovi, moci ce da traze duplo vise para za njih da bi ih prodali Cityu, Realu, Barceloni i tako ce da zaradjuju.

A tek kakav spektakl ocekuje navijace. Klubovi ce zaraditi veliki novac. Svi osim UEFE, s time i ova pompa i negodovanje.
koji manji timovi? tih 5 dodatnih mjesta sto su najavili? i oni bi isli vjerovatno iz jacih liga, neka vrsta wildcarda koja bi se na kraju ipak gledala kroz prizmu finansija i atraktivnosti, tipa roma, ajax, porto itd. ne bi pravi "manji klubovi" od toga nista vidjeli, posebno ovi iz regije.

al hajde eto recimo cisto teoretski da se neko i od njih kvalifikuje jednom za tu ligu, npr dinamo zg. zaradom od jedne sezone u takvoj super ligi bi oni zestoko i na decenije cementirali svoju (ionako vec postojecu) dominaciju u domacoj ligi. to vazi i za dosta jace lige, eto uzmi npr belgijsku, poljsku.. samo ucesce i jedno od tih 5 dodatnih mjesta bi im na godine, pa i decenije, dalo nevjerovatnu prednost nad svim domacim konkurentima, a sve bi to zavisilo od nekakvog wildcard-a odnosno sta se vise prodaje.

i onda jos u ovim taraba ligama kao nasoj bi bilo jos manje para od uefe koja, iako kriminalna, ipak ulaze u infrastrukturu.

na kraju krajeva, slicno kao ona parola kad porede ovaj bivsi politicki sistem kod nas: ONI SU KRALI ALI SU DALI, OVI KRADU AL NE DADU.
darius_maximus

#554 Re: European Superleague

Post by darius_maximus »

avetinja wrote: 19/04/2021 18:05
Rekao bih da anketa mnogo toga govori.
Ovo je više pitanje pogleda na svijet i društvo.
Sreća pa ne navijam za ove "odabrane" klubove, tako da mi je u startu lakše, čak šta više moji klubovi bi mogli profitirati ako se ovi izbace iz nacionalnog prvenstva.
Neka prvo svako od sebe krene i stavi se u sličnu situaciju pa neka onda kaže svoje mišljenje. Ti i kolega ste konkurenti za napredak na poslu. Tvoj kolega je sin oca bogataša i on je unaprijeđen na veću funkciju samo iz toga razloga, a ti si čak i bolji od njega. Isto tako bi se Milan mogao uzdići iznad Atalante samo zato što je dio te velike ekipe, a godinama je predmet ismijavanja. Gubi se smisao rada i takmičenja, pogotvo sa ovim zatvorenim sistemom. I da, ne navijam za Atalantu.
Toliko od mene.
Meni jedino smeta sto narod prica kao da i jedni i drugi nisu kurve bjelosvetske. I Romu drzi milijarder, bas kao i pola ovih "zapostavljenih" klubova.
A koplja lomimo mi bijeda i mi se brinemo kao o nekoj romantici i starim vremenima.
Ne napreduje moj kolega, nego njegov stari osnovao novu firmu, a i ja sam na svom poslu zaslugom oca, tako da mi svejedno.

Ja se ne zamaram ovim, samo ne volim ove "romanticne" price, a svi se prodaju gdje stignu.
Fudbaleri su vazda voljeli pare, auta, zene i poroke. Raja voli fudbalere. Ukleto kolo, dzaba.
Logovan

#555 Re: European Superleague

Post by Logovan »

Ako stave zabranu igranja za reprezentacije, možda konačno budemo redovno igrali na svjetskim i europskim prvenstvima. :D

https://www.klix.ba/sport/nogomet/pjani ... /210419106
Nama će faliti samo Pjanić i Krunić. :D
deogest

#556 Re: European Superleague

Post by deogest »

bruce lee wrote: 19/04/2021 18:58
deogest wrote: 19/04/2021 18:01 Joj sta vi pisete, a sve pod sredstvom nostalgije. :-)

Kako ne kontate da gubi samo UEFA i FIFA koje su dokazano mafijaske organizacije, pola uprave im je vec i robijalo.

Svi ostali dobijaju. Cak i manji timovi koji kroz uspjeh u domacim takmicenjima mogu da udju tu i dobiju veliku finansijsku injekciju. Zar to nije motivacija? Isto tako, ove igrace sad recimo sto napravi Valencija i takvi timovi, moci ce da traze duplo vise para za njih da bi ih prodali Cityu, Realu, Barceloni i tako ce da zaradjuju.

A tek kakav spektakl ocekuje navijace. Klubovi ce zaraditi veliki novac. Svi osim UEFE, s time i ova pompa i negodovanje.
koji manji timovi? tih 5 dodatnih mjesta sto su najavili? i oni bi isli vjerovatno iz jacih liga, neka vrsta wildcarda koja bi se na kraju ipak gledala kroz prizmu finansija i atraktivnosti, tipa roma, ajax, porto itd. ne bi pravi "manji klubovi" od toga nista vidjeli, posebno ovi iz regije.

al hajde eto recimo cisto teoretski da se neko i od njih kvalifikuje jednom za tu ligu, npr dinamo zg. zaradom od jedne sezone u takvoj super ligi bi oni zestoko i na decenije cementirali svoju (ionako vec postojecu) dominaciju u domacoj ligi. to vazi i za dosta jace lige, eto uzmi npr belgijsku, poljsku.. samo ucesce i jedno od tih 5 dodatnih mjesta bi im na godine, pa i decenije, dalo nevjerovatnu prednost nad svim domacim konkurentima, a sve bi to zavisilo od nekakvog wildcard-a odnosno sta se vise prodaje.

i onda jos u ovim taraba ligama kao nasoj bi bilo jos manje para od uefe koja, iako kriminalna, ipak ulaze u infrastrukturu.

na kraju krajeva, slicno kao ona parola kad porede ovaj bivsi politicki sistem kod nas: ONI SU KRALI ALI SU DALI, OVI KRADU AL NE DADU.
Ma kakav Dinamo ZG, to ce vjerovatno kasnije napravit jos neko takmicenje u vidu danasnje LP ili Europske lige i tu ce se takmicit. Vjerovatno ce i postici dogovor s UEFOM tako. Nema drugog nacina.
Leopard_SA

#557 Re: European Superleague

Post by Leopard_SA »

Logovan wrote: 19/04/2021 19:06 Ako stave zabranu igranja za reprezentacije, možda konačno budemo redovno igrali na svjetskim i europskim prvenstvima. :D

Mi da sami kvalifikacije igramo, otisli bi u baraz i ispali. Dzaba nama ovo :D
Herr Flick

#559 Re: European Superleague

Post by Herr Flick »

Ovi supetligasi isto kao neki narko kartel :lol: :lol: :lol:
Osim_13

#560 Re: European Superleague

Post by Osim_13 »

Logovan wrote: 19/04/2021 19:06 Ako stave zabranu igranja za reprezentacije, možda konačno budemo redovno igrali na svjetskim i europskim prvenstvima. :D

Brzo će biti dostupni, bez brige.
bruce lee

#561 Re: European Superleague

Post by bruce lee »

deogest wrote: 19/04/2021 19:06
bruce lee wrote: 19/04/2021 18:58

Ma kakav Dinamo ZG, to ce vjerovatno kasnije napravit jos neko takmicenje u vidu danasnje LP ili Europske lige i tu ce se takmicit. Vjerovatno ce i postici dogovor s UEFOM tako. Nema drugog nacina.
ignorisao si cijeli ostali dio mog posta, koji je ustvari kontekst, a taj dio na koji refišeš samo teoretski primjer.

a i da se napravi takmičenje za preostalih 5 učesnika, proći će ovi timovi profila koje sam naveo (ili će biti wildcard što je još gore). sad možeš reći: e pa eto ti čari, ima još mogućnosti iznenadjenja da tako neko udje, ali čak i onda: stvaraće se nevjerovatan jaz u domaćim ligama.

daleko od toga da podržavam fifu ili uefu, gluho bilo, ali na ovo moraju beskomprimisno reagovati, inače ode sve u neku stvar

btw, mislim da svi marketinški odjeli fife/uefe u zadnjih 20 godina nisu odradili toliko za njihov imidž ovo što je 12 klubova uspjelo danas :-D
Last edited by bruce lee on 19/04/2021 19:25, edited 2 times in total.
Logovan

#562 Re: European Superleague

Post by Logovan »

Osim_13 wrote: 19/04/2021 19:21

Brzo će biti dostupni, bez brige.
:lol: :lol: Ima ti ta mjesta. :D
deogest

#563 Re: European Superleague

Post by deogest »

Kakav image UEFE, gotovo je to bolan. Pazi ovo :arrow:

Image
PSG have 14 days to accept the SuperLeague.
Bayern, 30 round like Dortmund.

If they refuse and the competition starts, they will not be founders.
* 350m € would be paid to the founding clubs.
The agreement #SuperLeague is for 23 years. (Sky)
Pomno planirano, kao sto sam rekao. Godinama.
ruud

#564 Re: European Superleague

Post by ruud »

Ne moze PSG prihvatiti SL zbog SP u Kataru.
Kakvi su ovo nonsensi i non-paperi :D
deogest

#565 Re: European Superleague

Post by deogest »

ruud wrote: 19/04/2021 19:38 Ne moze PSG prihvatiti SL zbog SP u Kataru.
Kakvi su ovo nonsensi i non-paperi :D
Totalno nebitno, prihvatit ce nakon SP u Kataru sto se vec da procitat izmedju redova :arrow:
[Bouhafsi] Info @RMCsport: Despite requests from several European clubs, Nasser Al Khelaifi has refused to take over the presidency of the ECA (association of big clubs). He explained that he wanted to help rebuild football by remaining a member of the ECA board and especially president of PSG.
Leopard_SA

#566 Re: European Superleague

Post by Leopard_SA »

Nadam se da ce UEFA ovo rijesiti sto prije, a klubove ukljucene u ovaj cirkus najstroze sankcionisati
deogest

#567 Re: European Superleague

Post by deogest »

B6Redhell wrote: 19/04/2021 18:53 Ovo sranje od super lige mjenja puno stvari. Neke na bolje. Neke na gore... po igrace na gore... masovna eksplotacija igraca. Nesto poput privatnika baustelaca. Rokovi zadati. I udaraj dok ne crknes..
Jah, bas mi ih je zao, prosjecan nogometas zaradi za 7 dana ono sto prosjecan covjek ne moze za citav zivot.

Oni su po ugovoru duzni da postuju odluku kluba i u skladu s tim da igraju kako im se kaze. Niko ne sili nikog da potpise ugovor.
Sanjarko

#568 Re: European Superleague

Post by Sanjarko »

Cafetina, Cafetina za Ceferina, Ceferina. :lol:
geralt

#569 Re: European Superleague

Post by geralt »

Predvidjam da ce se ovaj cirkus poceti raspadati vec do kraja ove sedmice. Prvo ce se dignuti navijaci, i to ne samo u Liverpoolu, a onda ce se poceti javljati igraci ovih klubova i prijetiti odlascima, sto javno sto privatno.

Vec do kraja sedmice ce se neki od manjih klubova sa spiska kao sto su Atletico i Tottenham poceti izvlaciti kako "nisu bas tako mislili" i kako novi format Lige prvaka "i nije tako los".

Perez, Agnelli i Glejzeri ce vjerovatno htjeti gurati stvar do kraja, i mozda sljedece sezone stvarno pocne neka krnja "Superliga" u kojoj ce faliti trecina sadasnjih klubova i polovina igraca. Zbog neocekivano slabih prihoda, govno ce se jako brzo ugasiti, a onda ce biti neki dogovor "iza kulisa" u povratku u nacionalne lige, vjerovatno sa nekom kaznom u bodovima tokom prve sezone.
Sanjarko

#570 Re: European Superleague

Post by Sanjarko »

Image

Nema vise sanse za ovako nesto. :|
nosara

#571 Re: European Superleague

Post by nosara »

Chelsea, Real Madrid i Manchester City bi mogli biti izbačeni iz polufinala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, rekao je u ponedjeljak član Izvršnog odbora UEFA-e i predsjednik Danskog nogometnog saveza Jesper Moller za Danish Broadcasting Corporation (DR).

"Klubovi moraju otići, a očekujem da će se to dogoditi u petak. Tada je zakazan izvanredni sastanak Izvršnog odbora, a tada moramo odlučiti kako završiti sezonu", dodao je Moller.

U polufinalu Lige prvaka trebali bi se sastati Paris Saint-Germain i Manchester City, te Real Madrid i Chelsea.
nosara

#572 Re: European Superleague

Post by nosara »

Također, Moller je dodao da će Uefa ponuditi igračima da raskinu ugovore s klubovima ako ne žele igrati u europskoj Superligi, a to bi moglo dovesti do novih problema.
nosara

#573 Re: European Superleague

Post by nosara »

Emanuel Macron je prema neslužbenim objavama iz Francuske najavio da će tražiti uvođenje zakona na nivou Evropske unije kojim bi se spriječilo formiranje ove lige ili čak zabranilo odigravanje utakmica pojedinim klubovima u evropskim zemljama.

Iz danskog parlamenta dolaze ohrabrujuće poruke, ma koliko to čudno zvučalo, da je možda vrijeme da se politika umiješa u sport i sruši ono što je apsolutno nepravedno uspostavljeno na temeljima na kojima je uspostavljeno.
ja71

#574 Re: European Superleague

Post by ja71 »

Moja prognoza je da ovo neće funkcionisati.
U igri bi trebalo biti još više para koje će se uložiti ali se neće vratiti. Dovoljno je da se navijači podijele i da ove protivnici počnu sa kojekakvim cirkusima pred utakmice "svojih" klubova.

Iza ovoga stoji neka američka banka kojoj je sve to biznis. Međutim ono što funkcioniše u Americi ne znači da će funkcionirati u Evropi. Ovdje je navijačima klub nešto više
last mohicans

#575 Re: European Superleague

Post by last mohicans »

Bez Pjanica smo jači :D
@Gerro likes this
Post Reply