Fantasy Premier League 2025/26

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#551 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by todd_smith »

Jbt ja zadovoljan kad 40 uzmem ovdje

“Pa eto ono 60 nije lose ali jbg sta se moze”

Jebite se svi :lol:
zomri

#552 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

cyprus wrote:E jebem ti Junajted i majku... Moraju levati primit gol, moraju :-) :-) S ovim su mi skinuli osam bodova, stoka :-)
cyprus wrote:Zasad ovo kolo dosta solidno, svi su mi donijeli nešto (ovim ću garant ureć ostatak ekipe :D :oops: )...
Naravno da sam ureko :oops: Ovi danas mi nisu donijeli ništa :D
:lol: :lol:
e fakat mi je drago da i ti igraš ovo :thumbup:
cyprus

#553 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by cyprus »

todd_smith wrote:Jbt ja zadovoljan kad 40 uzmem ovdje

Ja uzeo 50 (čini mi se ravno)... Ako dobro shvatam - to je negdje prosjek za ovo kolo :D

@zomri, ne znam zašto ovo nisam igro prije... Addictive je fakat :D
AmiĐa_Idriz

#554 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma ravnam se prema ovoj jednoj jaranskoj ligi gdje stopa uspješnosti mora biti visoka. Taću ja kad lik ispred mene uzme 87 bodova, 61 onda samo "nije loše" :mrgreen:
todd_smith

#555 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by todd_smith »

cyprus wrote:

Ja uzeo 50 (čini mi se ravno)... Ako dobro shvatam - to je negdje prosjek za ovo kolo :D

Ja sam kontao da ces ti ovo dominirati koliko volis da analiziras i statistike izucavas :mrgreen:
zomri

#556 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

todd_smith wrote:
cyprus wrote:

Ja sam kontao da ces ti ovo dominirati koliko volis da analiziras i statistike izucavas :mrgreen:
on će mi kad pofata kako-šta ovdje funkcioniše biti glavni takmac iduće sezone :wink:
cyprus

#557 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by cyprus »

zomri wrote:
todd_smith wrote:Ja sam kontao da ces ti ovo dominirati koliko volis da analiziras i statistike izucavas :mrgreen:
on će mi kad pofata kako-šta ovdje funkcioniše biti glavni takmac iduće sezone :wink:
Ma kakav ja :D Ja sam neko ko ne voli mainstream odluke i ko se više vodi intuicijom, nego zdravim razumom :oops: A to, koliko vidim, nije dobro za ovu igru :-D Doduše, stoji i to da sam novi, i da mi treba neko vrijeme da sve pohvatam kako šta hoda... U prvim kolima sam baš lutao :-D

Nego, da rekapituliram ovih deset kola... Imao sam tri katastrofalna, jedno loše i šest pristojnih do dobrih kola... U ovoj me igri nervira to što su me ta tri grozna kola unazadila toliko da se ne mogu oporavit do kraja sezone vjerovatno :D Jbte, ono kolo kad je City uzeo 8:0, i kad su mnogi prebacivali 100 bodova, ja jedva skupio 30-tak... Od Sitijevaca imo samo Sterlinga, kojeg je Ćelo naravno ostavio na klupi :oops: I poslije toga mi džaba 10 dobrih kola :-)
todd_smith

#558 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by todd_smith »

Ma i meni je ovo prva sezona

Tek sam prije 2 game weeka skontao da imas 1 free transfer sedmicno

Da su wc/free hit/triple c samo jednom u sezoni

I dosta tih caka.

Sljedeca sezona je moja, cim zumru jos na mjut stavim
zomri

#559 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

opet transferi, opet glavobolja :skoljka:

ne znam šta da radim, moram malo raščistiti glavu. možda večeras bude post o trenutnim mislima o transferima; možda dok ga budem pisao uspijem razbistriti ovu konfuziju :?
AmiĐa_Idriz

#560 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote:opet transferi, opet glavobolja :skoljka:

ne znam šta da radim, moram malo raščistiti glavu. možda večeras bude post o trenutnim mislima o transferima; možda dok ga budem pisao uspijem razbistriti ovu konfuziju :?
Obavezno nešto napiši, i mene neke muke muče a imam 2 free transfera :mrgreen:
todd_smith

#561 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by todd_smith »

AmiĐa_Idriz wrote:
zomri wrote:opet transferi, opet glavobolja :skoljka:

Obavezno nešto napiši, i mene neke muke muče a imam 2 free transfera :mrgreen:
sta god da ti kaze uradi suprotno :lol:

Ja sam zavrsio svoje sinoc, odradio formaciju i izbarao kapitena. Nema sanse da lomim glavu ove sedmice, kao svake druge kad zavrsim sa 20 bodova :lol:
zomri

#562 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

Kakav danak neiskustvu :D Uplati u sedam braće da ti se niko ne povrijedi u mečevima liga kupa
todd_smith

#563 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by todd_smith »

Tammy Abraham triple Cap

LECCCC GOOOOOUUUUU
zomri

#564 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

ide post večeras ako forum bude dao, spojim se neku noć napišem sve i pojede mi post :mrgreen:
todd_smith

#565 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by todd_smith »

zomri wrote:ide post večeras ako forum bude dao, spojim se neku noć napišem sve i pojede mi post :mrgreen:
ja cu preko pauze napisati ono sto sam do sada upratio oko ovih strucnjaka i slicno, tj oko Bozica/Nove Godine kada WC opet bude aktivan

mozda raji pomogne, mislim ima nas samo 3-4 aktivna ovdje svakako ali hajd :lol:
zomri

#566 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

todd_smith wrote:
zomri wrote:ide post večeras ako forum bude dao, spojim se neku noć napišem sve i pojede mi post :mrgreen:
ja cu preko pauze napisati ono sto sam do sada upratio oko ovih strucnjaka i slicno, tj oko Bozica/Nove Godine kada WC opet bude aktivan

mozda raji pomogne, mislim ima nas samo 3-4 aktivna ovdje svakako ali hajd :lol:
jedan manje pošto je @gerro pao za slobodu dvije sedmice :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#567 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by AmiĐa_Idriz »

Razmišljam ima 3 dana dal dovest Sterlinga umjesto Salaha :mrgreen:

Ovi će rasuti raspali Southampton, zabiće Sterling koji garant. A ne bi se iznenadio ni da ga Pep ostavi na tribini. Nikad znat.

Opet Salah ide Villi, red je da se i on trzne. Tegoba.
zomri

#568 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

AmiĐa_Idriz wrote:Razmišljam ima 3 dana dal dovest Sterlinga umjesto Salaha :mrgreen:

Ovi će rasuti raspali Southampton, zabiće Sterling koji garant. A ne bi se iznenadio ni da ga Pep ostavi na tribini. Nikad znat.

ja ne bih. htjećeš salaha u narednom periodu više nego sterlinga. ovo je dugoročna igra, sterling će sad razvalit a ne znam kad će ti opet bit kapiten. dok salah ima predobar raspored sad
AmiĐa_Idriz

#569 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Razmišljam ima 3 dana dal dovest Sterlinga umjesto Salaha :mrgreen:

ja ne bih. htjećeš salaha u narednom periodu više nego sterlinga. ovo je dugoročna igra, sterling će sad razvalit a ne znam kad će ti opet bit kapiten. dok salah ima predobar raspored sad
Sad bi todd rekao

"znači da uzmem Sterlinga"

:lol:
King_Kenny

#570 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by King_Kenny »

Znači da je zomri uzeo Sterlinga, a preporučuje drugima Salaha... :lol: :lol:
zomri

#571 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

King_Kenny wrote:Znači da je zomri uzeo Sterlinga, a preporučuje drugima Salaha... :lol: :lol:
Ne, ja imam Sterlinga ali ga sad ne bih kupovao :) ne bi za Salaha to jest
zomri

#572 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

Image

Savjeti jednog od najboljih managera u fantasy-ju, čovjeka poznatog kao FPL General koji u svojoj karijeri ima čak 3 top 500 finiša.
zomri

#573 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

Ovo je banda sa kojom trenutno raspolažem

Image

Pa krenimo redom. Imam dva transfera i jednu povredu pa pošto mi je pravilo kada imam povređenog igrača na duži period onda se mogu protegnuti za jedan -4. Veća je šansa da vratim bodove jer izbacujem igrača koji sigurno neće igrati pa je u osnovi to samo -2 poena. Dakle imam 3 transfera na koje mogu ići a i ne moram. Ono što je ključno kod ovih poteza je ko ulazi sa klupe.

Trenutnomogu sklepati ovih 11 (kapiten i vice su od prošlog kola)

Image

Najslabija karika je očito Boly a zatim Otamendi, Wood te Cantwell. Prema sajtu http://premierinjuries.com/ vidimo da je Boly sto posto out: "Oct 30: "Willy had surgery in London this morning to repair the bone with a small metal plate and screws. He will be in a boot for the first six weeks."" dakle on sigurno ide jer bar jedan iz odbrane mora budući da Otamendi nije siguran starter kao ni Kelly te je pitanje hoću li imati minimalna 3 igrača u toj liniji. Treba mi neko jeftin koga ću iskoristiti za rotaciju sa Lundstramom na trećem slotu u odbrani, da je dovoljno jeftin da može na klupu (<=4.5m) i da može pokriti 3 nezgodne utakmice lundstrama od 12-14 kola. Malo istraživanja i nalazim da je Watford ekipa koja u tom periodu ima lagane utakmice, popravili su odbranu dolaskom novog trenera te nije baš toliko ludo uzeti nekog njihovog. Nije da će igrati puno više od 2-3 kola i occasional ulazak sa klupe. Dakle Janmaat je 4.3 miliona, igra wingbacka, ima dobre napadačke statistike za cijenu i savršeno se slaže sa Lundstramom za rotaciju. Odlična opcija. Lakši transfer od ovog dugo neću imati. Prvi transfer:Boly -> Janmaat

Ostane još 1.8m za taj jedan transfer da se upgradeuje jedan od Otamendija ili Wooda. Dakle, tražimo odbrambenog do 7.2miliona ili napadača do 8.0m. Kada sam radio wildcard plan je bio da se udupla Pool odbrana jednom kad se Alisson vrati i krenu malo lakše utakmice. Ostala je još tekma sa Cityjem koja je teža, ostalo su sve dosta lakše pa očekujem dosta clean sheetova i napadačkih poena. Pošto sam na wc ostavio Robertsona bojeći se rotacije za TAA, a TAA mi se čini kao must have imam tačno para da ga dovedem. Dakle drugi transfer bi mogao biti duplanje Pool odbrane sa TAA. Alternativa je Pereira ali mi se on nakon prošlosedmične 9ke gdje je bio prikovan za aut liniju ne čini više kao potentna opcija. U svakom slučaju TAA mi je ispred njega. Potencijalni drugi transfer je Otamendi->TAA gdje bih ostao bez para u "banci".

Otamendi bi komotno mogao igrati ovu utakmicu pa bi transfer u odbrani mogao sačekati ako je Wood povrijeđen, jer bi on onda bio prioritet za mijenjanje. Za 8.0m ne mogu dobiti Vardyja koji je trenutno najbolja opcija u napadu. Ne mogu ni do Rashforda koji je druga opcija sa watchliste. Ostaje mi...Jimenez? Njega ne bih rado dovodio sada dok ne završe obaveze u Europa ligi, ne čini mi se kao dobar upgrade. Korištenje trećeg transfera mi se sada čini malo vjerovatno jer se ne može dobiti dodatna vrijednost, ali to bi se moglo promijeniti sutra ako je Wood povrijeđen. Tada bih mogao odustati od plana duplanja Pool odbrane i u napadu ganjati Vardyja/Rashforda sa trećim transferom.

Pošto nemam prostora u budzetu za zafrkanciju provjerio sam igrače iz ovih transfera (boly, janmaat, taa, otamendi) na sajtu http://www.fplstatistics.co.uk/ i nijednom se ne bi trebala večeras promijeniti cijena što znači da mogu čekati sutra.
todd_smith

#574 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by todd_smith »

Ne bi dao Salaha za Sterlinga

A ima sterlinga i nece da kupi Salaha

Sta dalje pricati :mrgreen:
zomri

#575 Re: Fantasy Premier League 2019/2020

Post by zomri »

todd_smith wrote:Ne bi dao Salaha za Sterlinga

A ima sterlinga i nece da kupi Salaha

Sta dalje pricati :mrgreen: