Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- kamberovica polje
#551 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa kako vam više nije jasno.
Sve dok Bošnjaci djeluju u okvirima onog što su srpska i hrvatska politika učinile 90ih sve je dozvoljeno i nema mjesta kritici. Još ne daj bože da ta kritika dolazi od "vlaha" tj. Alijinih Srba i Hrvata, odmah se razbacuju izrazi četnik i ustaša.
Onaj tamo je gori i dobro je sve.
Sve dok Bošnjaci djeluju u okvirima onog što su srpska i hrvatska politika učinile 90ih sve je dozvoljeno i nema mjesta kritici. Još ne daj bože da ta kritika dolazi od "vlaha" tj. Alijinih Srba i Hrvata, odmah se razbacuju izrazi četnik i ustaša.
Onaj tamo je gori i dobro je sve.
- Kejn
#552 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Koja je ovo tema o Bošnjacima po redu? Bošnjaci ovo Bošnjaci ono.... jesul' vam Bošnjaci prvo na pameti kad ustanete po sabahu?
- scarface32
#553 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kejn wrote:Koja je ovo tema o Bošnjacima po redu? Bošnjaci ovo Bošnjaci ono.... jesul' vam Bošnjaci prvo na pameti kad ustanete po sabahu?
Odmah. Ni ne progledam ja na njih pomislim.
-
Bodkin
#554 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sve je to ok. Zavrsni korak “svako kod svojih” prilazi. Mislim na stranu vecinski narod u nekom gradu, kako niko od ovih papaka ne konta da je sarajevo glavni grad. Hoce drzavu u sve drzavno ali da ne moze vera nego mora samra
i sta kaze onda, jedan covjek jedan glas 
-
Bodkin
#555 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kakve veze nasa stranka ima sa ovom temom?BHCluster wrote:Fasizam je iskljucivo njen, stranke koju predstavlja i suti tj SDA i svih oni koji je podrzavaju, a sto se tice Nase Stranke ta ce ona traziti u BL kad i sami znamo da je to lokalna stranka.Bodkin wrote:Fasizam samrice je jer nema nase stranke u bl
- Kejn
#556 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa vidim. Nisi si sjetio otvoriti temu o tome sto ti komsije pravoslavci pjevaju kako ce Drina biti opet krvava? To je druga drzava jel tako mene samo zanima relacija M.Dvor- Čaršija...scarface32 wrote:Kejn wrote:Koja je ovo tema o Bošnjacima po redu? Bošnjaci ovo Bošnjaci ono.... jesul' vam Bošnjaci prvo na pameti kad ustanete po sabahu?
Odmah. Ni ne progledam ja na njih pomislim.
- Kejn
#557 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ako smo mi vecinski narod daj nam onda vecinske ovlasti a ne da sve dijelimo po 33.3%Bodkin wrote:Sve je to ok. Zavrsni korak “svako kod svojih” prilazi. Mislim na stranu vecinski narod u nekom gradu, kako niko od ovih papaka ne konta da je sarajevo glavni grad. Hoce drzavu u sve drzavno ali da ne moze vera nego mora samrai sta kaze onda, jedan covjek jedan glas
- LBVIEW
#558 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Cek, zar Marsal ne rece kako su upravo sarajevski Srbi zasluzni za postojanje gradjanske opcije tamo, dok su za nepostojanje iste u Banja Luci krivci tamosnji Bosnjaci?tuzlak1212 wrote:Nema jer za razliku od bosnjaka u Federaciji, svi srbi u RS glasaju za nacionaliste.The 51st State wrote:Dje su te gradjanske stranke u banjaluci, da se upotpuni analogija?
-
Novak20
#559 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Bodkin wrote:Sve je to ok. Zavrsni korak “svako kod svojih” prilazi. Mislim na stranu vecinski narod u nekom gradu, kako niko od ovih papaka ne konta da je sarajevo glavni grad. Hoce drzavu u sve drzavno ali da ne moze vera nego mora samrai sta kaze onda, jedan covjek jedan glas
- LBVIEW
#560 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ma necu, ko bi se to usudio pored takvog intelekta.MarshalDodik wrote: Eto pokusao si ali preporucujem da vise ne rezonujes sam.
De bubni jos kakav biser.
- LBVIEW
#561 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Znao je to i Bildt, pa sta ono bi?Kikibombona wrote:A jesi li ponosan sto nismo kao oni, sto imamo Nasu stranku, multi-kulti liberalnu opciju!??LBVIEW wrote:Ma jebo te ridjobradi, sta mene to pitas?scarface32 wrote: jarane je li ikad Izetbegovic bio u Banja Luci?Prijedoru? Visegradu? Foci?
A Bakir i da hoce ne moze im puno pomoci, jer su ih komsije svele na nivo statisticke greske.![]()
Pravo pitanje je gdje je pandan Nasoj stranci u B Luci npr., i da li ce se republickosrpski Srbi ikad osvjestiti iz nacionalistickog ludila koje ih drma zadnjih 30.godina. Dakle, kad ce se u B Luci pojaviti jedna srpska Samra s izjavom u kojem kritizira vlasti koje su "Milorada zamijenili Amirom"?
Meni bi bilo drago da se mogu pohvaliti Svedjanima i Dancima, kod komsija rigidni nacionalizam, a ja glasam za liberalnu multi-kulti Nasu stranku.
A ponosan nisam, jer sam na ovoj, od onih sto na drugim temama relativiziraju srpski fasizam (cica Draza i Busuladzic), saznao kako ta "multikulturalna opcija" ne bi imala sansu - pazi sad ove logicke vratomomije - da za nju ne glasaju manjinski Srbi, te kako za odsustvo iste u B Luci nisu krivi vecinski Srbi, vec opet Bosnjaci(ti zli Bosnjaci samo glasaju za nacuionalisticke partije).
- kamberovica polje
#562 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Opet isti argument: "Nema kod njih zašto bi bilo kod nas?"
E moj Mile, koliko ti se dive.
-
kakavdanakneiskustvu
#563 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
rajv0sa wrote:Ljudino ovaj put reagovao je mnogo širi spektar ljudi od tog famoznog fgr. Nije ovo bio atak na neku mulitikulti pricu i slicne stvari kojima se inace bave ti osvješteni, ovo je bio atak na sve ono što podrazumjeva RBiH pa i veličanstvenu odbranu i borbu Armije BiH. Pljunula je u lice svakom ne-muslimanu (ne samo ne-Bošnjaku) braniocu grada koji je imao opciju da pobjegne kao i mnogi a ostao je ovdje da brani svoj grad. U tome je fol, to ljude boli a ne laprdanja o bosnjackom fasizmu. I vazda se prica na kraju svede a gdje je naša stranka u banjaluci.LBVIEW wrote:Zna se na koga se misli, ne brini sad ce oni.kakavdanakneiskustvu wrote:ah ta pokvarena,licemjerna FGR,sve bi bilo bolje da ih nema
Ne znam samo sto se ti osjecas prozvan kad veze s njima nemas.
- Kikibombona
#564 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ja ne znam ko ti je to rekao ali mogu potvrditi da je izvalio glupost.LBVIEW wrote:Znao je to i Bildt, pa sta ono bi?![]()
A ponosan nisam, jer sam na ovoj, od onih sto na drugim temama relativiziraju srpski fasizam (cica Draza i Busuladzic), saznao kako ta "multikulturalna opcija" ne bi imala sansu - pazi sad ove logicke vratomomije - da za nju ne glasaju manjinski Srbi, te kako za odsustvo iste u B Luci nisu krivi vecinski Srbi, vec opet Bosnjaci(ti zli Bosnjaci samo glasaju za nacuionalisticke partije).
Srbi u Banjaluci ne glasaju za NS jer se zalaze za ukidanje RS i zestoko suprostavlja tekovinama RS. Srbi nisu protiv NS zato sto je multi-kulti vec zato sto se politicki razlikuje, zato sto je anti-RS.To ko ne konta glup je kao qrac zajedno sa jajima. Za Srbe u Banjaluci je NS gora nego SDA. Oni zele etnicku podjelu i raspad drzave.
...
Onaj ko zeli jedinstvenu BiH zalaze se za multikulturalizam. Nema BiH bez multi-kulti. BiH bez multikulturalizma je nemoguca. Oni koji zele jedinstvenu BiH moraju se zestoko boriti za multikulturalizM jer odustvo istog vodi u raspad drzave.
...
Ja sam ponosan, fakat mi nije jasno zasto ti nisi. Mozes se pohvaliti sa NS, SDP i DF. To je Evropa buraz. Mozes se pohvaliti da u svojoj zemlji imas pro-BiH liberalnu stranku u kojoj se za BiH bore zajedno svi narodi. To je ogroman zalog za buducnost, to su one niti koje ne daju da se BiH TOTALNO podijeli po etnickoj i vjerskoj liniji.
...
Vjeruj mi, sa ponosom kazem da glasam za NS. Prvo, stranka je multikulturalna sto je odlika naprednih drustava. Stranka se protivi nacionalizmu i sovinizmu. Nemaju mrlje na imenu sa te strane. Nemaju kriminalne afere.
S druge strane imas SDA kartel uhinjenih nacionalista i kriminalaca. Vjeruj mi druze, ljudi se stide reci da glasaju za SDA. Cak i na forumu, potpuno anonimno, niko nece priznati da glasa za SDA jer se tako trajno degradira.
- HAVANA
#565 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Citav zivot masta o prnjavoru.Kikibombona wrote:Staa, da zauzme poziciju nekom Bosnjaku nakon svega sto se desilo?HAVANA wrote:Trebo bi ja zenu dje uvalit,vidis ti to,moglo bi se cvaknut par milja mjesecno.Jel i ona spada pod ove alijine? Eki alijini srbi.
Joj lude zemlje braco mila.
![]()
Neka ide u Prnjavor i Gabelu, 'ta ce nama ovdje.
S postovanjem, i bez uvrede, Samra.
- Kikibombona
#566 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
A i ti ako si ozenio sokicu ili ne daj boze vlahinju, nemos ni ti valjati. Kakav si covjek, ikakvih principa i morala.HAVANA wrote:Citav zivot masta o prnjavoru.Progledala ovde i sklopice oci ovde.A samri se posampi u stau.
Mi u SDA vise volimo Nikolu Spirica nego Bosnjake/Bosance poput tebe.
-
Bodkin
#567 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
kamberovica polje wrote:Opet isti argument: "Nema kod njih zašto bi bilo kod nas?"
-
Bodkin
#568 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Da dam? Jok, uzmiKejn wrote:Ako smo mi vecinski narod daj nam onda vecinske ovlasti a ne da sve dijelimo po 33.3%Bodkin wrote:Sve je to ok. Zavrsni korak “svako kod svojih” prilazi. Mislim na stranu vecinski narod u nekom gradu, kako niko od ovih papaka ne konta da je sarajevo glavni grad. Hoce drzavu u sve drzavno ali da ne moze vera nego mora samrai sta kaze onda, jedan covjek jedan glas
- pustopoljina
#569 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa vidis svu tu fascinaciju silom na temi o dodiku.Bodkin wrote:kamberovica polje wrote:Opet isti argument: "Nema kod njih zašto bi bilo kod nas?"
E moj Mile, koliko ti se dive.zajeb zesci bio multikulti politika. Sta bi dali da mogu kao mile i dragan
Pola sala, pola zbilja.
-
The 51st State
#570 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
A sta nasraste zbog jednog statusa prlicno neinventivne osobe, tacno kontraefekat stvarate.
- LBVIEW
#571 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sve je to meni jasno, samo ne i likovima koji se stvore niotkud kad god se ukaze prilika popljuvati Bosnjake kao kolektiv, dok na srpski fasizam, ako ne sute k'o ckepi, imaju spreman izgovor i relativizaciju.Kikibombona wrote:Ja ne znam ko ti je to rekao ali mogu potvrditi da je izvalio glupost.LBVIEW wrote:Znao je to i Bildt, pa sta ono bi?![]()
Srbi u Banjaluci ne glasaju za NS jer se zalaze za ukidanje RS i zestoko suprostavlja tekovinama RS. Srbi nisu protiv NS zato sto je multi-kulti vec zato sto se politicki razlikuje, zato sto je anti-RS.To ko ne konta glup je kao qrac zajedno sa jajima. Za Srbe u Banjaluci je NS gora nego SDA. Oni zele etnicku podjelu i raspad drzave.
...
Onaj ko zeli jedinstvenu BiH zalaze se za multikulturalizam. Nema BiH bez multi-kulti. BiH bez multikulturalizma je nemoguca. Oni koji zele jedinstvenu BiH moraju se zestoko boriti za multikulturalizM jer odustvo istog vodi u raspad drzave.
...
Ja sam ponosan, fakat mi nije jasno zasto ti nisi. Mozes se pohvaliti sa NS, SDP i DF. To je Evropa buraz. Mozes se pohvaliti da u svojoj zemlji imas pro-BiH liberalnu stranku u kojoj se za BiH bore zajedno svi narodi. To je ogroman zalog za buducnost, to su one niti koje ne daju da se BiH TOTALNO podijeli po etnickoj i vjerskoj liniji.
...
Vjeruj mi, sa ponosom kazem da glasam za NS. Prvo, stranka je multikulturalna sto je odlika naprednih drustava. Stranka se protivi nacionalizmu i sovinizmu. Nemaju mrlje na imenu sa te strane. Nemaju kriminalne afere.
S druge strane imas SDA kartel uhinjenih nacionalista i kriminalaca. Vjeruj mi druze, ljudi se stide reci da glasaju za SDA. Cak i na forumu, potpuno anonimno, niko nece priznati da glasa za SDA jer se tako trajno degradira.
Ovaj moj odgovor tebi je bio u ironicnom tonu, a "trigger" je bilo brbljanje "FGR" perjanice foruma za kojeg su, pazi sad, Bosnjaci sami sebi krivi jer k'o biva u Banja Luci ne glasaju za gradjanske stranke. Dakle, ne vecinski Srbii kojima, kako i sam rece, puca kurac i za BiH, i za gradjanskim - to hoce Srbiju, sto treba jasno i glasno reci, a ne kriti se iza politicke korektnosti. Jebo te, doslo se do toga da politicke opcije koje bastine tekovine genocida ne smijes nazvati pravim imenom.
Sto, naravno, ne znaci da racun za srpski fasizam treba isporuciti nebosnjacima, u Sarajevu, a ovu tuku opravdavati, za sta me forumska "levica" optuzuje. Samra bi, nakon ovog trebala zavrsiti karijeru, a njena stranka ogaditi se od izjava iste.
- LBVIEW
#572 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ja bih rekao kako je i ovaj sto mu se obracas, ako ne fasciniran, onda u najmanju ruku indiferentan na Dodikov fasizam, dok na bosnjacke bedastoce neproporcionalno jako reagira.pustopoljina wrote:Pa vidis svu tu fascinaciju silom na temi o dodiku.Bodkin wrote:kamberovica polje wrote:Opet isti argument: "Nema kod njih zašto bi bilo kod nas?"
E moj Mile, koliko ti se dive.zajeb zesci bio multikulti politika. Sta bi dali da mogu kao mile i dragan
Pola sala, pola zbilja.
-
Bodkin
#573 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Mislis navodimo vodu na njen mlinThe 51st State wrote:A sta nasraste zbog jednog statusa prlicno neinventivne osobe, tacno kontraefekat stvarate.
-
The 51st State
#574 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa realno, dobila je vise paznje nego sto zasluzuje.Bodkin wrote:Mislis navodimo vodu na njen mlinThe 51st State wrote:A sta nasraste zbog jednog statusa prlicno neinventivne osobe, tacno kontraefekat stvarate.
- pustopoljina
#575 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Znam da tako mislis, ali ja to tako ne vidim, napisah i zasto.LBVIEW wrote:Ja bih rekao kako je i ovaj sto mu se obracas, ako ne fasciniran, onda u najmanju ruku indiferentan na Dodikov fasizam, dok na bosnjacke bedastoce neproporcionalno jako reagira.pustopoljina wrote: Pa vidis svu tu fascinaciju silom na temi o dodiku.
Pola sala, pola zbilja.