RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Locked
Haris.ba

#551 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Haris.ba »

muzicar_iz_parka wrote:U rat se ide kada misliš da imaš prednost nad drugom stranom. Naravno onu drugu stranu to zahvati i bez pitanja.
Trenutno tu prednost nema niko pa ni Dodik. Čak ni Srbija ni Hrvatska nemaju dovoljno raspoloživih snaga a niti naoružanja da krenu u neke avanture po BiH, tako da je ova dodikova galama samo obično laprdanje.
A i da budemo iskreni, dovoljno je da prolete dva NATO aviona i smiri se siuacija u roku od 24h ako bi došlo do bilo kakvih nemira većih razmjera.

Smatram da se dodikova politika svodi na očuvanje statusa i uređenja koje sada postoji, pa malo više zahtjeva i traži, tipična pijačarska politika tipa vreća paprika 15 KM, a na kraju bude 10 KM, prodavač dobio ono šta hoće i kupac misli da ga je spustio.
Tako nekako. Ali, narod uživa hajcati. Taki smo.

Ko što jedan profesor sa mašinstva sa fakulteta u Beogradu kaže, kada se ispucaju svi argumenti onda se mjeri ko ima veću raketu. A na terenu je situacija takva kakva jeste. Imaš nekakvih dva miliona koji kakvi god da su, izgleda da ima dovoljno organizacije da ih ne možeš mlatiti tek tako. Te šanse da ti neko dođe i pokuca na vrata zbog imena su minimalne. Jer onaj što bi kucao ne zna hoćeš li ga dočekati sa selamom ili pokonima iz fabrike Igman. A samo takvi sukobi zanimaju one koji bi se opet igrali Vojvode Stepe.
Thorgerson wrote:Oni su sada u obrucu, a ne mi.

Kanton Sarajevo ima 414 hiljada stanovnika, a ove RS opstine koje granice sa kantonom nemaju ukupno ni 50k (Istočno Sarajevo, Pale itd).
Ma Sarajevo je gotova priča. I Milošević je to shvatao. Zato i jeste zatezao oko Brčkog. Brčko je ono što je ključ Bosne. Ko da bi se narod uzbudio na neke kontrole na Dobrinji. Uzbudili bi se samo oni što idu na Trebević na kakvu od 3,5 KM u Pino Nature.

Istočna Bosna i Hercegovina blokirana sama od sebe, a neko bi da se uzbudi što bi neko nešta pokušavao. Nego, treba razviti biznis sa cigarama opet. Valja švercovati cigare za Banja Luku. Kažu Dodik ima iskustva u tome. :mrgreen:
Last edited by Haris.ba on 30/01/2019 12:11, edited 1 time in total.
insomnia78

#552 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:
LBVIEW wrote:
insomnia78 wrote:Hej pa ovo je fakat stari Jugosloven Kenjac. Sta ono ’šnjaci samo imaju? Kako ono bi, samo šamije i dimije, ostalo pojela maca? :-x
To je bilo pre - sad glumi umerenog Bosnjaka. :mrgreen:
Cini mi se da je u startu nastupom šarmirao i pridobio neke teneke.

U moje vrijeme si se morao tura i tura naplacati da uletis u raju. A ovdje samo izgovoris carobne rijeci.
Osuješ Aliju?
seln

#553 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by seln »

I sta bi, jesul se uspostavili?
Ocel mi trebat viza za dolazak kuci?
The 51st State

#554 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by The 51st State »

seln wrote:I sta bi, jesul se uspostavili?
mozes preko brckog
Tomahawk11
Globalni moderator

#555 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Tomahawk11 »

Gotovo, prošo voz.
Da si sinoć, trebala bi.
nepoznati988

#556 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by nepoznati988 »

kažu viza neće biti dovoljna nego traže i vazelin da se ponese. evo pm72 je jutros okušao sreću i nije voljan pričati o događajima koje je iskusio na vlastitoj koži.
hAZNADAR

#557 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hAZNADAR »

insomnia78 wrote:
hAZNADAR wrote:
LBVIEW wrote:
To je bilo pre - sad glumi umerenog Bosnjaka. :mrgreen:
Cini mi se da je u startu nastupom šarmirao i pridobio neke teneke.

U moje vrijeme si se morao tura i tura naplacati da uletis u raju. A ovdje samo izgovoris carobne rijeci.
Osuješ Aliju?
Kolko ja kuzim nije dovoljno, mora to u paketu. O Bakiru, pa malo o nacionalizmu sa akcentom na jedan, majorizacijama, pokoja antidijasporska, draga juga i to,... ha ja.
Seyfo

#558 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Seyfo »

Odavno mi se nije desilo da se više ismijah pričama o ratu.
Čudno.
decembar2017

#559 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:Nema veze,bolje mu je igdje nego u gaćama (od stare koke je najbolja čorba) a obećala me hvaliti i drugim ženskim članovima obitelji...

Nego,vrati se na temu.
svaka ti cast rezervni drotu , nije dovoljno da guras kontru na svakoj mogucoj temi vec i ovako odvratno pricas nekome o familiji.
nepoznati988

#560 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by nepoznati988 »

decembar2017 wrote:
PM72 wrote:Nema veze,bolje mu je igdje nego u gaćama (od stare koke je najbolja čorba) a obećala me hvaliti i drugim ženskim članovima obitelji...

Nego,vrati se na temu.
svaka ti cast rezervni drotu , nije dovoljno da guras kontru na svakoj mogucoj temi vec i ovako odvratno pricas nekome o familiji.
Pusti, klocu ne mozes objasniti da je kloc.
Haris.ba

#561 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Haris.ba »

Seyfo wrote:Odavno mi se nije desilo da se više ismijah pričama o ratu.
Čudno.
Jevreji su imali fantastične viceve u Drugom Svjetskom. Čak i u koncentracionim logorima je bilo dobrih viceva.

A bilo je viceva i u ovom našem ratu.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/hu ... ogladnices
vic o malom Muji koji je izbjegao sa mamom u u Sloveniju.

Dok se sa svojim novim malim slovenačkim prijateljima igra u parku, mama jednog od dječaka izađe na balkon i vikne svom sinu: "Francek, nemoj se valjati po zemlji, isprljaćeš novu jaknu.“

Nakon malo vremena izađe i druga mama i svom sinu vikne: "Ozlec, siđi sa tobogana poderaćeš nove pantalone."

Nakon nekog vremena i Mujina mama povika: „Mujo, nemoj skakati, ogladnićeš!"
U drugom vicu Mujo i Suljo obavljaju veliku nuždu u Miljacki. Nakon što pored njih opali granata, Mujo pita Sulju: „Jesi li se to prep'o?“ Nakon što ovaj odgovori da nije, Mujo kaže: „A zašto onda pereš moju guzicu?“

U trećem vicu Mujo naleti na Unproforca dok radi sklekove. Hoda oko njega, zagleda sa svih strana. Pogleda ispod njega i kaže: „Majke mi, meni se čini da je ona tebi pobjegla.“

U četvrtom, Mujo tražeći liniju zaluta na Trebević, te naleti na bataljon četnika. Oni ga pitaju "Znaš li ti ko smo mi?", a Mujo im odgovara: „Ako Bog da i inšallah - skrivena kamera.
Već zamišljam našeg forumskoj jarana kako na Trebeviću izgovara "skrivena kamera?" :D
славянин

#562 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by славянин »

Sta znam li pa ja vas trazio :lol:
General War

#563 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by General War »

nepoznati988 wrote:
decembar2017 wrote:

Nego,vrati se na temu.
Pusti, klocu ne mozes objasniti da je kloc.
De ba gdje se gasis vise, cijelo jutro prozivas covjeka, ohani.
славянин

#564 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by славянин »

Vidis da je neko dijete ili totalni .....
nepoznati988

#565 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by nepoznati988 »

General War wrote:[
Srbi se u nevolji poznaju.
nepoznati988

#566 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by nepoznati988 »

славянин wrote:Vidis da je neko dijete ili totalni .....
Kao sto rekoh.
славянин

#567 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by славянин »

nepoznati988 wrote:
славянин wrote:Vidis da je neko dijete ili totalni .....
Kao sto rekoh.
Mislio sam na tebe.
General War

#568 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by General War »

nepoznati988 wrote:
Ja pa , ti sa vazeljinom nasao da otkrivas nevjernike po forumu? Unjeo si bas svjezinu :mrgreen: ...ne smaraj.
seln

#569 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by seln »

Kako je hodza u potoku vidio, ova ce se tema zavrsiti sa gomilom banova.
Zato apelujem na moderaciju da je zatvori, jer je od pocetka bila cisto trolanje.
nepoznati988

#570 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by nepoznati988 »

славянин wrote:[qu
Mislio sam na tebe.
Samo sloga srbina spasava.
nepoznati988

#571 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by nepoznati988 »

General War wrote:
nepoznati988 wrote:
Ja pa , ti sa vazeljinom nasao da otkrivas nevjernike po forumu? Unjeo si bas svjezinu :mrgreen: ...ne smaraj.
Imas foe pa bujrum.
General War

#572 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by General War »

Necekaj, samo stavljaj na foe ziv bio. :thumbup:
nepoznati988

#573 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by nepoznati988 »

E pa volim ja đikane imati na oku.
Qoom

#574 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Qoom »

Maloprije krenem do Pine na kafu, kad ne lezi vraže, diglo zid ne može se proći. :shock:

Živalj Lukavice, Tilave i Petrovića su se uvijek prepoznavali po nadnaravnom pregalaštvu.

Image
hAZNADAR

#575 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hAZNADAR »

seln wrote:Kako je hodza u potoku vidio, ova ce se tema zavrsiti sa gomilom banova.
Zato apelujem na moderaciju da je zatvori, jer je od pocetka bila cisto trolanje.
Imas vala i pravo,.. i dramaticne vijesti i trolanje. Odoh ja sa teme,.. pozdravi cmolju i reci mu da sam sinoc guzio
Locked