Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Locked
Point.

#551 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Point. »

Ali Hooldbroke je sam priznao da se on zajebao što je dopustio ime Republika u nazivu manjeg entiteta i time stvorio rs kakvu znamo. Ako je po svojim tvrdnjama stvorio Richard Hooldbroke, kako je onda mogao stvoriti i Alija?
It_is_a_Leclerc

#552 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by It_is_a_Leclerc »

Alija Izetbegović je prodao RBiH. To je nesumnjivo. Praktično je međunarodno priznatu državu sveo na nivo da se raspravlja sa genocidnim projektom oko Ustikoline i Gornjeg Vakufa. To niko razuman ne dovodi u pitanje.

Kako god, RS je 1998. bila manje "država" nego danas.

Izdajnički kapacitet SDA, njihova nesvijest o vremenu u kojem se nalaze i potpuni nedostatak državotvornosti je razlog tome. Srbi su se uspjeli "oprati" od genocida i danas ravnopravno lobiraju za svoje interese u svim većim svjetskim centrima, sa svim ozbiljnijim političarima. Šta rade Bošnjaci?
animals

#553 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

CPT wrote:
animals wrote:usmjeri ka povratku izbjeglica u Istocnu Bosnu.. tako bi vremenom Bosnjaci prevladali i automatski ne bi bilo danasnje situacije..
Ljudi sve cekaju u redu da napuste sredjen zivot negdje u EU za patnju u genocidnoj tvorevini.
Bosnjaci imaju toliko sposobno rukovodstvo sa Izetbegovicima,
da ce na kraju od zrtve postati agresori..
toliko sposoban Alija da je uspio ratovati i sa sopstvenim narodom..
CPT

#554 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

animals wrote:
CPT wrote:
animals wrote:usmjeri ka povratku izbjeglica u Istocnu Bosnu.. tako bi vremenom Bosnjaci prevladali i automatski ne bi bilo danasnje situacije..
Ljudi sve cekaju u redu da napuste sredjen zivot negdje u EU za patnju u genocidnoj tvorevini.
Bosnjaci imaju toliko sposobno rukovodstvo sa Izetbegovicima,
da ce na kraju od zrtve postati agresori..
toliko sposoban Alija da je uspio ratovati i sa sopstvenim narodom..
Alija uvijek za kriv, za sve. Cak i za snijeg. Ko nas bre zavadi.
PM72

#555 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

Alija jeste prodao Bosnu ali nije osnovao RS.Valjda je skontao da se njemu i mladomuslimanskoj halci više isplati minderluk,uveo je vjeru u sve pore života,dopustio da profiteri preuzmu sve sto se isplati a Srebrenicu koju je prodao samo proslijedio krezubim i nepismenim kao sto je Munira i ostali...
animals

#556 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

Presjedavajuci presjednistva BIH, javno u drugoj drzavi kaze ja nisam Bosanac i
nemojte da mi neko kaze da jesam..
ja sam Srbin i koristim Srbijanski pasos, tj. druge drzave..
Apsurd nad apsurdima..i nikome to ne smeta..
umjesto da se digne i Komsic i onaj iz SDA i kazu mi necemo da radimo sa njim..
ma ne..vazno je da se vlada, a sa kime i kako, nije bitno..
CPT

#557 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

animals wrote:Presjedavajuci presjednistva BIH, javno u drugoj drzavi kaze ja nisam Bosanac i
Smeta ili ne smeta... On je izbor jednog od naroda. Niko na njegovom mjestu nece biti bolji, samo gori. Problem nije u Komsicu ili onom u SDA.
CPT

#558 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

PM72 wrote:Alija jeste prodao Bosnu ali nije osnovao RS.Valjda je skontao da se njemu i mladomuslimanskoj halci više isplati minderluk,uveo je vjeru u sve pore života,dopustio da profiteri preuzmu sve sto se isplati a Srebrenicu koju je prodao samo proslijedio krezubim i nepismenim kao sto je Munira i ostali...
Srebrenicu koju je prodao samo proslijedio krezubim i nepismenim
animals

#559 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

CPT wrote:
Politicar mora biti bezobrazan i lukav, ponekad i zloban za dobrobit svoje drzave..
Alija to nije bio..nije ni Bakir, jos manje Komsic..
CPT

#560 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

animals wrote:
CPT wrote:
Politicar mora biti bezobrazan i lukav, ponekad i zloban za dobrobit svoje drzave..
Alija to nije bio..nije ni Bakir, jos manje Komsic..
Kao sto je bio Silajdzic, pa nije bio dobar. Jel tako :wink: Alija je nije kriv sto je imao posla sa ratnim zlocincima. Niko pod tim okolnostima ne bi prosao bolje. Dodik nije izbor Alije i niko na mjestu Dodika nece biti bolji. Samo gori. Nadam se da znas zasto...
General War

#561 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by General War »

animals wrote:Presjedavajuci presjednistva BIH, javno u drugoj drzavi kaze ja nisam Bosanac i
:thumbup:
Doduse blokirali su ga, moze samo da teatralno kenja kao sto je i navikao, ali ovako vise ne moze vec odavno...ali razumijem ih, tek su se smjestili, plata dobra pa ko izdura duze.
Vilajet_Bosna

#562 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Vilajet_Bosna »

PM72 wrote:Alija jeste prodao Bosnu ali nije osnovao RS.Valjda je skontao da se njemu i mladomuslimanskoj halci više isplati minderluk,uveo je vjeru u sve pore života,dopustio da profiteri preuzmu sve sto se isplati a Srebrenicu koju je prodao samo proslijedio krezubim i nepismenim kao sto je Munira i ostali...
bajramski prijemi, baklava na hastalu, kahva i rahatluk posluženi jaranima iz ekumenskog međureligijskog vijeća, javni iftari po ulicama i trgovima nikako ne znači da vjera ima bilo kakvu ulogu a pogotovo u svakoj pori života. ali ljudima rođenim, odraslim, i koji su najveći dio života proveli u komunističkom ateističkom sistemu i javni iftar znači islamizaciju i šerijatizaciju društva i države.
hAZNADAR

#563 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by hAZNADAR »

It_is_a_Leclerc wrote:Alija Izetbegović je prodao RBiH. To je nesumnjivo. Praktično je međunarodno priznatu državu sveo na nivo da se raspravlja sa genocidnim projektom oko Ustikoline i Gornjeg Vakufa. To niko razuman ne dovodi u pitanje.

Kako god, RS je 1998. bila manje "država" nego danas.

Izdajnički kapacitet SDA, njihova nesvijest o vremenu u kojem se nalaze i potpuni nedostatak državotvornosti je razlog tome. Srbi su se uspjeli "oprati" od genocida i danas ravnopravno lobiraju za svoje interese u svim većim svjetskim centrima, sa svim ozbiljnijim političarima. Šta rade Bošnjaci?
Dodik bi vrlo rado vratio status RS iz 98-me,.. sa svim nadleznostima i institucijama koje su tada imali.

Alija jeste prodao RBiH ali je deblokirao Sarajevo. Zamisli da je RS danas u sarajevskim opcinama i naseljima kao sto je bila u vrijeme potpisivanja Dejtona.
CPT

#564 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

Kad vec sirimo cetnicke price:

https://www.srbijadanas.com/clanak/udru ... 18-08-2015
Muž joj u Srebrenici nije bio u armiji već je prodavao po pijaci.
mishic

#565 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by mishic »

RS i Srbija su dvije najveće diktature u Evropi. Sa njima se mogu porediti samo pojedini afro-azijski režimi. :run:
Sanjarko

#566 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Sanjarko »

Glupa prica pravo. Pobilo i protjeralo preko 90% ne-Srpskog zivlja, velicaju se i slave zlocinci, krse se prava na jezik, na zaposljavanje itd., napadalo i ubijalo povratnike itd., i da se ljudi tu masovno vracaju, i to u nerazvijene krajeve po mnogim osnovama.

A ovo za Muniru itd. Nastavilo se sa zivotom. Sad je li krala ili ne, neznam to, ali dokaz nije nikakav da ima kucu, primanje od 2.000 km itd. Sta treba biti zena kokuz ko ja da tako dokaze se da su joj pobili i protjerali skoro citavu familiju kao i moju u II svjetskom ratu.

Nastavilo se jednostavno sa zivotom. Tako su i moji poslije II svjetskog rata nastavili sa zivotom i imali su mozda i vise nego prije tog rata sve do ovog rata.

Jednostavno nastavili sa zivotom.
animals

#567 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

Koliko je medjunarodne pomoci u novcu doslo za povratak i obnovu..
gdje su otisle te pare..milijarde..
mishic

#568 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by mishic »

RS može nestati na 100 načina. Ali nije poenta u tome.
Njen nestanak ni za dlaku nebi učinio funkcionalnijom i prosperitetnijom BiH.
Diktatura kakva se provodi u RS-u od strane ratno-profiterske garniture i ratno-pljačkaške oligarhije je nešto što nije zabilježeno u novijoj povijesti. Moć i bogatstvo te klike utemeljeno je na neviđenoj pljački provedenoj tokom agresije u kojoj se masovno ginulo a onda je to iskorišteno za šverc i ratno- profiterstvo. Narod to zna i vidi. Jedina zaštita tom bogatstvu je strahovlada i čvrst režim uz postupno legaliziranje opljačkanog i zastarijevanje i zaboravljanje pojedinih epizoda te pljačke.
Trpiti toliku diktaturu, tako krut režim, jednoumlje i apsolutizam mogu samo Srbi i u RS-u i u Srbiji i to samo uz svakodnevno pumpanje nacionalizmom, mitovima i fašiziranjem. Bez toga bi letjele glave na protestima. Obruč režima postaje sve stegnutiji a žandarmerija i policija sve brojnija, opremljenija i surovija. Policijom protiv naroda je rizično jer policija jednostavno kada zagusti može stati uz narod.
PM72

#569 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote: A ovo za Muniru itd. Nastavilo se sa zivotom. Sad je li krala ili ne, neznam to, ali dokaz nije nikakav da ima kucu, primanje od 2.000 km itd. Sta treba biti zena kokuz ko ja da tako dokaze se da su joj pobili i protjerali skoro citavu familiju kao i moju u II svjetskom ratu.
Ma jašta.Huda žena...

Ona i takvi kao ona su krivi što je načelnik Srebrenice "vlah".Prvo je podjelila povratnike na dva tabora,onaj koji je dobar s njom i koji od nje i "udruge" imaju korist i na one u drugom taboru,što se pate i preživljavaju.Pa je "gurala"Durakovića gdje god je mogla a kad je prestao tjerati mlin na njenu vodu (čitaj pojebali se talovi) ,ostao je bez podrške SDA samom tim bez glasačke mašinerije koja bi za paket zaokružila i Šešelja.

E zbog nje i takvih kao ona je RS sve više država,u gradu simbolu stradanja i genocida ostali smo bez načelnika radi sitno čaršijskih interesa i talova.Mnoga povratnička porodica je digla sidra zauvijek.
animals

#570 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

Jest da je Istocna Bosna , tj, taj dio RS, leglo kriminala i korupcije..
to priznaju i politicari u RS..jednostavno, kazu npr. Istocno Sarajevo je
pod kontrolom kriminalaca, sto iz Srbije sto iz Bosne...
Sanjarko

#571 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by Sanjarko »

PM nije bas to neki dokaz. To je dokaz samo podjela po interesu ali lopovluka i nije. Koliko joj je clanova pobilo, po 300-400 km po clanu i njoj samoj i eto primanja od 2.000 km. Huda nije ali sad je li krala to je pitanje. A podjele nastanu lako kada se glodze ista kost.
CPT

#572 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

animals wrote:Koliko je medjunarodne pomoci u novcu doslo za povratak i obnovu..
danas se recikliraju vse cetnicke fraze :roll: znas koliko je miljarda? za citavu BiH a ne neki gradic u istocnoj Bosni?
CPT

#573 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by CPT »

Vizionar 1985 wrote:PM nije bas to neki dokaz. To je dokaz samo podjela po interesu ali lopovluka i nije. Koliko joj je clanova pobilo, po 300-400 km po clanu i njoj samoj i eto primanja od 2.000 km. Huda nije ali sad je li krala to je pitanje. A podjele nastanu lako kada se glodze ista kost.
Prema popisu čiji su rezultati danas objavljeni, u Srebrenici živi 13.409 stanovnika od kojih je 7.248 Bošnjaka, 6.028 Srba, 16 Hrvata. 23 osobe se nisu izjasnile dok ostalih u ovoj opštini živi 67.

Ukoliko poredimo rezultate popisa iz 2013. godine sa onima iz 1991. godine, vidjet ćemo da je Srebrenica izgubila 23.257 građana (63,43 posto) .

Od tog broja, 20.324 muslimana. Naime, prema podacima popisa iz 1991. godine, u Srebrenici je živjelo 27.572 muslimana dok ih sada živi 7.248 (26,29 posto)

Prema popisu iz 1991. godine u Srebrenici je živjelo 8.315 Srba dok ih sada živi 6.028. Prije rata, u Srebrenici je živjelo 38 Hrvata dok ih sada živi 16.

Al Munira je kriva :roll:
PM72

#574 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by PM72 »

OOO evo i onog iz Švedske što mu je avatar "Svi smo mi Dudaković".... :lol: đes jarane?
animals

#575 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?

Post by animals »

CPT wrote:
animals wrote:Koliko je medjunarodne pomoci u novcu doslo za povratak i obnovu..
danas se recikliraju vse cetnicke fraze :roll: znas koliko je miljarda? za citavu BiH a ne neki gradic u istocnoj Bosni?
Da milijardi...
Locked