zasto bi izuzeo puko prezivljavanje? misliš da je to nebitno?pirmin wrote:Ko je pobjedio u ratu ako se izuzme puko prezivljavanje i stanje mira?
"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
-
nepoznati988
#551 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
- ABH017
#552 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
HAVANA wrote:Pa u pravu je,sta je? Nismo dobrovoljno.Pucali na nas,izivljavali se,ko zeceve nas ganjali po raskrnicama...dok ne dodjosmo i mi do puske.Silom prilika je uzeli u ruke.I ja bi volio vise da sam sisu drzo kakvu....
-
nepoznati988
#553 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
postoji nešto što se zove mobilizacija. ko te pta jesi li služio vojni rok. obaveza odbrane države UVIJEK će postojati za svakog sposobnog muškarca iznad 18g.tandmand wrote:"Član 79. Zakona o odbrani BiH („Službeni glansik BiH“ br. 88/05), koji je predložila Komisija za reformu odbrane, definisao je da se „vojna obaveza regulisana entitetskim zakonima ukida na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine 1. januara 2006. godine. Shodno odredbamam tog člana, ukinuto je i služenje vojnog roka jer je ono bilo dio vojne obaveze."toska wrote:a za ove što stalno govore da bi u slučaju nekog novog sukoba uzeli pasoš i pobjegli mala napomena,
nikada više neće biti kao 92. kada je bio totalni raspad sistema, zaboravite na to.
sada bi mogli samo očekivati kontrolne punktove VP na svakoj cesti van gradova i jedan od glavnih zadataka bi im bio da privode vojne obveznike.
- ABH017
#554 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
HAVANA wrote:Koliko god ja lajao na ove ovde i jebavo im mater za sve ...osjecam se dobro sto sam uzvratio gamadi sa brda.Na stranu to sto su nas naguzili i sto je ispalo nesto za sta se nismo borili ali nije ni majmunima s brda kako su naumili.Pomrsili smo im racune koliko smo mogli.Ko im jebe mater,svima.A i ovim kojim je to seljacki.Mada nisam neki fan vjecite price o ratu,pogotovo price o vjeri i naciji,svrstavanja citavih naroda pod jednu kapu...Gadi mi se to jer jednostavno nije tacno,hajmo dalje ...Hajmo radit i zivit.insomnia78 wrote:Sad se plasiraju tvrdnje kako je spominjanje ucesca u odbrani tako passé i seljcki
- tandmand
#555 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
nepoznati988 wrote:da je bilo puste sreće pa im uopće zabraniti i ulazak u BiH. neka im je sretno i neka negdje drugo pokazuju svoje mercedese na kredit.MUNAFIK wrote:Gdje je ko bio 92 je JAKOOOO BITNO!!!
Svaki vojno sposoban muškarac koji nije bio u službi odbrane BIH od 92 pa do 95 realno ne bi trebao imati pristupa bilo kakvim rukovodecim pozicijama u BIH!!!
To su izdajice države i naroda i velike kukavice
-
Hadzi Lojo
#556 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Sta da radimo sa Bakirom Zivkovicem, bio tu al u sefu?
Sta da radimo za sve ove izdaje sto uradi do sada?
Evo cetnici samo sto nisu poceli sa tenkovima da nam ulijecu a sve zbog bezmude politike izabranog babinog sina i njegove bulumente.
Evo cetnici samo sto nisu poceli sa tenkovima da nam ulijecu a sve zbog bezmude politike izabranog babinog sina i njegove bulumente.
- pirmin
#557 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Izuzimam jer se podrazumjeva kao elementarno, fundamentalno, nesto sto stoji kao neupitno, kako hoces.nepoznati988 wrote:zasto bi izuzeo puko prezivljavanje? misliš da je to nebitno?pirmin wrote:Ko je pobjedio u ratu ako se izuzme puko prezivljavanje i stanje mira?
Nego vi sa 51% i mi sa 49% teritorije nemamo iste percepcije po tom pitanju.
-
nepoznati988
#558 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
naravno da nemamo, jer vi sa 49% ste planirali genocid i nad ovih 51%, dok obratno nije bio slučaj. vaš biološki opstanak nije bio upitan dok naš jeste.pirmin wrote:Izuzimam jer se podrazumjeva kao elementarno, fundamentalno, nesto sto stoji kao neupitno, kako hoces.nepoznati988 wrote:zasto bi izuzeo puko prezivljavanje? misliš da je to nebitno?pirmin wrote:Ko je pobjedio u ratu ako se izuzme puko prezivljavanje i stanje mira?
- pirmin
#559 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Poglupa ti je logika, de malo poradi na rezonu.nepoznati988 wrote: naravno da nemamo, jer vi sa 49% ste planirali genocid i nad ovih 51%, dok obratno nije bio slučaj. vaš biološki opstanak nije bio upitan dok naš jeste.
- tandmand
#560 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Nemaju porebe za tenkovima, oni to sada rade olovkom. Kultura.Hadzi Lojo wrote:Sta da radimo sa Bakirom Zivkovicem, bio tu al u sefu?
Agresor preuzima državu i vrši njenu genetsku modifikaciju (CIK, HDZ apelacije, izborni zakon ..) a dokaz za to je da probosanske stranke moraju pribjeći metodama blokade te iste države.
-
nepoznati988
#561 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
nije ovo logika nego fakti utvrđeni u međunarodnim presudama.pirmin wrote:Poglupa ti je logika, de malo poradi na rezonu.nepoznati988 wrote: naravno da nemamo, jer vi sa 49% ste planirali genocid i nad ovih 51%, dok obratno nije bio slučaj. vaš biološki opstanak nije bio upitan dok naš jeste.
-
normala brate
#562 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
49 posto planina i blata, kad bi krenuli sad na njih osvojili bi jedno 25 posto teritorije dok kažeš keks.
- pirmin
#563 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Kako mi niko ne kaze uzivo da sam cetnik kad spomenem da sam iz Banjaluke.nepoznati988 wrote:nije ovo logika nego fakti utvrđeni u međunarodnim presudama.pirmin wrote:Poglupa ti je logika, de malo poradi na rezonu.nepoznati988 wrote: naravno da nemamo, jer vi sa 49% ste planirali genocid i nad ovih 51%, dok obratno nije bio slučaj. vaš biološki opstanak nije bio upitan dok naš jeste.
Uvijek ovako preko foruma.
- Banksy
#564 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Pa, nek boca. Sitna fukara boca samo svoje komplekse i frustracije. Dvadeset pet godina kasnije, mene više ni na koji način ne može dotaći.DaffyDuck wrote:Ili, sutili su, godinama.. Dok ne pocne prica o ovim "pametnijima", sto su se skolovali i radili vani, bili, naucili, pa su pametniji od nas svih koji smo tu i dosli su da nas nauce i pokazu nam. Za nase pare, bezbeli. Od trezorasa, hanume u njega pa nastavi dalje. Boca te prstom u oko.Banksy wrote:santo gral wrote:
A jel vi mozete da zamislite da postoji neko ko je uzeo pusku pocetkom 92 i danas trideset godina poslje ne tupi o tome nego jednostavno zivi svoj zivot. Ogradite sto ste oslobodoli i bacite pogled u budućnost.
![]()
Oni koji su bili tu i preživjeli, uglavnom šute i pokušavaju nekako skrpiti svoje, ratom zauvijek obilježene i razvaljene živote. Šta ih briga i koga briga gdje je ko bio. Tuđe ratne angažmane po pravilu propituje i čeprka fukara koja ga nije ni omirisala. Samo se skloniš i pustiš ih...
- Connaisseur Karlin
#565 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
ali nisu mogliCherry-Cherry wrote:I zamisli onda sa su svi pobjegli šta bi bilo
- Connaisseur Karlin
#566 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
znas dobro da sam u-pravumuha_sa wrote:duša dragaConnaisseur Karlin wrote:
hoces reci da su osobe dobrovoljno uzele puskunema potrebe da se lazemo
![]()
lav ju maj frendeHAVANA wrote:Pa u pravu je,sta je? Nismo dobrovoljno.Pucali na nas,izivljavali se,ko zeceve nas ganjali po raskrnicama...dok ne dodjosmo i mi do puske.Silom prilika je uzeli u ruke.I ja bi volio vise da sam sisu drzo kakvu....
-
nepoznati988
#567 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
prvo ja ti to nisam rekao, no nisam rekao ni da nisi. a glede drugog, pa vjerovatno te se prepadnu, garant si faca neka, glavni u raji, šef, možda još i bilduješ....pirmin wrote: Kako mi niko ne kaze uzivo da sam cetnik kad spomenem da sam iz Banjaluke.
Uvijek ovako preko foruma.
- Connaisseur Karlin
#568 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
eh o ovome ja pricam , kad osoba iz Federacije rekne osobi iz RS ovakav crni bisernepoznati988 wrote:naravno da nemamo, jer vi sa 49% ste planirali genocid i nad ovih 51%, dok obratno nije bio slučaj. vaš biološki opstanak nije bio upitan dok naš jeste.pirmin wrote:
primin je BL , nas , bolan, nas, gdje ces trpati covjeka u cetnike
-
nepoznati988
#569 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
ko su tvoji a koji su moji?Connaisseur Karlin wrote:eh o ovome ja pricam , kad osoba iz Federacije rekne osobi iz RS ovakav crni bisernepoznati988 wrote:naravno da nemamo, jer vi sa 49% ste planirali genocid i nad ovih 51%, dok obratno nije bio slučaj. vaš biološki opstanak nije bio upitan dok naš jeste.pirmin wrote:
Nego vi sa 51% i mi sa 49% teritorije nemamo iste percepcije po tom pitanju.![]()
primin je BL , nas , bolan, nas, gdje ces trpati covjeka u cetnike![]()
-
mali jomu
#570 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
ABH017 wrote: Poslije toga društvo mene osudi, jer, kao, lik nije mislio ništa loše. Jebo vas on. Eto vam ga. Kupuje ih sa ručkovima i kafama kad se pojavi...
ma joj.... casti coek pa ga ponese
ja svaki dan nekog sretnem gdje se prica tako to nesto svasta..... ja samo sutim i smijem se, jebiga ne utice ti na mene nista, zajebano je i njima pa ja to sve pustim, razumijem ih..... a i drago mi je sto su se izvukli, ja najebo i za boli me kurac, ziv i smijemo se svi, tako to ide kod mene
kad crnjak dodje..... razlaz svako u svom belaju, sutra opet
Last edited by mali jomu on 07/01/2019 15:16, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#571 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Niko od svoje nafake nije pobjegao.
- golfiista
#572 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
JeDem ja sve pobjegulje. Ja sam sa svojih nepunih 16 godina uzeo pušku i branio svoju zemlju i svoj grad. Boravio po bajtama i rovovima, jeo keks star 50 godina, bez struje, bez vode, bez života. Za to vrijeme neko je zarađivao penziju po Evropi, sređivao papire, jeo masnu hranu, školovao djecu i gradio im bolju budućnost, te suosjećao sa "budalama" koje su ostale tamo dole, ili nisu imale priliku izaći kao i sav "normalan" svijet. Stoga, meni je vrlo važno to što neko zna šta nas je kao narod zadesilo, šta smo žrtvovali, koliko života izgubili da bi neko sada to omalovažavao i pišao po toj borbi. 150k ljudi je dalo život za ono što se zove Bosna i Hercegovina, niej najbolja, nije savršena, nije poštena, nije fer, ali je naša, vaša i moja, moja i niakda se neću odreći iste, jer država nije ono što ljudi predstavljaju da jeste, država je više od toga. Jbg nekome nije ni važno što je prmijer Srbije peder, meni je važno, jer to nije normalno, e isto tako nije normalno sve popbjegulje staviti u isti red sa ljudiam koji su prolili krv za ovaj komad zemlje, jer sistem vrijednosti mora postojati, doprinos u ratu , haj da ne kažem rat, ali u vremenu kada nam je prijetio potpuni nestanak, realno i objektivno, taj doprinos mora biti vrednovan.
-
mali jomu
#573 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
golfiista wrote: JeDem ja sve pobjegulje. Ja sam sa svojih nepunih 16 godina uzeo pušku i branio svoju zemlju i svoj grad. Boravio po bajtama i rovovima, jeo keks star 50 godina, bez struje, bez vode, bez života. Za to vrijeme neko je zarađivao penziju po Evropi, sređivao papire, jeo masnu hranu, školovao djecu i gradio im bolju budućnost, te suosjećao sa "budalama" koje su ostale tamo dole, ili nisu imale priliku izaći kao i sav "normalan" svijet. Stoga, meni je vrlo važno to što neko zna šta nas je kao narod zadesilo, šta smo žrtvovali, koliko života izgubili da bi neko sada to omalovažavao i pišao po toj borbi. 150k ljudi je dalo život za ono što se zove Bosna i Hercegovina, niej najbolja, nije savršena, nije poštena, nije fer, ali je naša, vaša i moja, moja i niakda se neću odreći iste, jer država nije ono što ljudi predstavljaju da jeste, država je više od toga. Jbg nekome nije ni važno što je prmijer Srbije peder, meni je važno, jer to nije normalno, e isto tako nije normalno sve popbjegulje staviti u isti red sa ljudiam koji su prolili krv za ovaj komad zemlje, jer sistem vrijednosti mora postojati, doprinos u ratu , haj da ne kažem rat, ali u vremenu kada nam je prijetio potpuni nestanak, realno i objektivno, taj doprinos mora biti vrednovan.
zaboli me kurac za sve to..... ja radi toga uopste nisam nigdje ni isao, niti cu ikad igdje ici radi ovoga sto si napisao, ne pada mi na pamet, jebo ja sve to.....
ja sam samo isao jer su isli na mene i na moje.... kad nisu vise isli na mene i na moje, nisam ni ja isao...... i kuci
i opet ako ko krene na mene i moje..... opet krecem i ja
- Connaisseur Karlin
#574 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
nisi imao priliku izaci kao pobjegulje, sad mozes samo pisati radi ljubomoregolfiista wrote:JeDem ja sve pobjegulje. Ja sam sa svojih nepunih 16 godina uzeo pušku i branio svoju zemlju i svoj grad. Boravio po bajtama i rovovima, jeo keks star 50 godina, bez struje, bez vode, bez života. Za to vrijeme neko je zarađivao penziju po Evropi, sređivao papire, jeo masnu hranu, školovao djecu i gradio im bolju budućnost, te suosjećao sa "budalama" koje su ostale tamo dole, ili nisu imale priliku izaći kao i sav "normalan" svijet. Stoga, meni je vrlo važno to što neko zna šta nas je kao narod zadesilo, šta smo žrtvovali, koliko života izgubili da bi neko sada to omalovažavao i pišao po toj borbi. 150k ljudi je dalo život za ono što se zove Bosna i Hercegovina, niej najbolja, nije savršena, nije poštena, nije fer, ali je naša, vaša i moja, moja i niakda se neću odreći iste, jer država nije ono što ljudi predstavljaju da jeste, država je više od toga. Jbg nekome nije ni važno što je prmijer Srbije peder, meni je važno, jer to nije normalno, e isto tako nije normalno sve popbjegulje staviti u isti red sa ljudiam koji su prolili krv za ovaj komad zemlje, jer sistem vrijednosti mora postojati, doprinos u ratu , haj da ne kažem rat, ali u vremenu kada nam je prijetio potpuni nestanak, realno i objektivno, taj doprinos mora biti vrednovan.
-
Bodkin
#575 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?
Da, zemlji ce pomoci sto joj je premijer bio tu u ratu. To je recept za uspjeh. Samo je to bitno