Nije igrao, ni bio na klupi.AmiĐa_Idriz wrote:
Klavan Ragnar
UEFA Nations League 2018/19
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#551 Re: UEFA Nations League 2018/19
- AmiĐa_Idriz
#552 Re: UEFA Nations League 2018/19
Ma znam, povrijeđen je već duže. Igrali su za kapitenaEdin H. wrote:Nije igrao, ni bio na klupi.AmiĐa_Idriz wrote:
Klavan Ragnar
- Edin H.
#553 Re: UEFA Nations League 2018/19
Ja sam konto da se oporavio.AmiĐa_Idriz wrote:Ma znam, povrijeđen je već duže. Igrali su za kapitenaEdin H. wrote:Nije igrao, ni bio na klupi.AmiĐa_Idriz wrote:
Klavan Ragnar
- pirmin
#554 Re: UEFA Nations League 2018/19
Austrijanci se pitaju koji su k. igrali ovu ligu.
Vjerovatno kao i svi koji su zavrsili drugi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#555 Re: UEFA Nations League 2018/19
Imaju idući put priliku da budu prvi. Doduše, ako im upadne Njemačka ili Hrvatska, šipak 
- bingov buraz
#556 Re: UEFA Nations League 2018/19
Zbog Komšića garantolympus76 wrote:Ok, donekle to stoji ali pricamo o hrvatskom korpusu na kraju krajeva, HR plus BiH i nesto iz dijaspore. Nije daBosanski_kralj wrote:Ne postoji zemlja kao Bosna koja više reprezentacija "finansira" svojim talentima. Pola vaših tih uspjeha ne bi bilo vaše, da nije ljudi koji su iz Bosne.olympus76 wrote:Brekalo je najveca stvar koja nam se dogodila jos od otkrica Modrica, u to sam uvjeren, samo molit Boga da ga
zaobidju ozljede. Klinac je svjetska klasa, odnosno to ce postati bez imalo uvelicavanja. Tu je i Vlasic naravno
isto sjajan. I obrana ima buducnost, bit ce i bolja od ove trenutno, veza takodjer bez brige, iako klasu kao sto
je Modric naravno je tesko tako lako nadomjestiti jer je vanserijski nogometas, ali rijesit ce se vec nekako.
I nakon Bobana i Prosineckog se govorilo nikad vise pa su ih nadmasili tako da nema brige, nadmasit ce se i ovo
srebro sigurno
Jedino brine napad, imamo brdo krila i poluspica ali nikako cistu devetku, nekog sa nosom za gol, koji ce sve
te prilike pospremiti, tipa Dzeko ili Suker. Da to imamo svih ovih godina uzeli bi zlato na svjetskom ili sad na
iducem EURU, bez imalo pretjerivanja.
Uglavnom sve skupa s obzirom na broj stanovnistva i infrastrukturu( odnosno nepostojanje iste) ovo su slatke
muke i cisto zadovoljstvo gledati ovu Hrvatsku koja je realno, bez imalo navijanja, prava nogometna velesila,
sam vrh, krema
Ne postoji na svijetu tako mala zemlja sa toliko uspjeha i toliko izbacenih igraca na svjetsku scenu, jednostavno
nepojmljivo nesto. Cak ni Urugvaj nam nemoze tu parirati.
nam igraju afrikanci i neki igraci iz kolonija nego etnicki Hrvati. Izuzetak su bili Eduardo i Sammir i par Albanaca,
odnosno samo jedan koliko pamtim. Bio je i Jasmin Agic ali on je rodjen i odgojen u Hr, ali mogao je izabrati i BiH,
ali nije htio, eto njegov izbor. Kao sto je i izbor Bh Hrvata uglavnom Hrvatska umjesto BiH, osim onih koji smatraju
da nemaju mjesta u hrvatskoj selekciji pa izaberu BiH.
Uglavnom sto hocu reci, poanta je da nitko nikog ne sili, svi oni su mogli igrat za BiH, niste nam ih poklonili, to je
slobodna volja, tako da se tu nema sta prigovoriti hrvatskom savezu i reprezentaciji. Bolje se zamisliti i neki
celnici nogometa u BiH malo sjednu i porade na tome i pokusaju poduzeti nesto da im potencijali reprezentativci
ne bjeze u druge zemlje nego da igraju za BiH. Neka se zapitaju i poduzmu korake kako da se to svede na minimum.
Najlakse je druge kriviti. Treba biti realan. Vise je tu faktora, treba raditi a ne prstom konstantno upirati u druge.
S jedne strane analizirati zasto bosanski igraci, oni odrasli u BiH i oni s bosanskim korijenima olako se odricu mogucnosti
za igranje za bosansku vrstu i s druge strane se zapitati jeli mozda krivica djelomicno i na drugima a ne samo na tim
individuama
- shake69
#557 Re: UEFA Nations League 2018/19
Ova Liga nacija daj Boze da prezivi dva ciklusa kad im se na EK uvali jedna Gruzija ili Bjelorusija. Pa Beckenbauer i njemacki DFB htio da ti iz grupe D ni ne igraju kvale vec kvale za kvale jer ubise volju ljudima za fudbalom, nezanimljivi ogledi, veliki gube vrijeme i trose se s njima nepotrebno, kako je govorio, tekme s velikim razlikama na terenu i nabijanjem gol razlike.
Komotno se naredne nedjelje moze igrati baraz za ekipe iz grupa C i D jer oni nemaju sanse da vide EP a sada ce jos manje zapinjati u kvalama i tankirati ono forme sto imaju za baraz naredne godine. Koje crne kvale kad im je Ceferin bacio vrecu dukata u avliju a da ni sami ne kontaju zasto.
Da je ostavljena mogucnost da baraz bude privilegija samo najboljih pa da od grupa A se´´spusta´´ do nizih ako ko ne ode kroz kvale da kroz Ligu nacija ode imalo bi smisla, a ovako napravili paralelno takmicenje da eto i gruzijski zeleni caj nekad ode na EP je, po meni nicim opravdan eksperiment.
Tek mi sad postalo bezze kad vidim slavlje Kosovara, recimo. Ono tek na fudbalskoj mapi se ubacilo i ima doobru sansu za veliki turnir. Pa ljudi ce biti vreca za nabijanje na velikom takmicenju a ne znam kome je to u interesu.
Komotno se naredne nedjelje moze igrati baraz za ekipe iz grupa C i D jer oni nemaju sanse da vide EP a sada ce jos manje zapinjati u kvalama i tankirati ono forme sto imaju za baraz naredne godine. Koje crne kvale kad im je Ceferin bacio vrecu dukata u avliju a da ni sami ne kontaju zasto.
Da je ostavljena mogucnost da baraz bude privilegija samo najboljih pa da od grupa A se´´spusta´´ do nizih ako ko ne ode kroz kvale da kroz Ligu nacija ode imalo bi smisla, a ovako napravili paralelno takmicenje da eto i gruzijski zeleni caj nekad ode na EP je, po meni nicim opravdan eksperiment.
Tek mi sad postalo bezze kad vidim slavlje Kosovara, recimo. Ono tek na fudbalskoj mapi se ubacilo i ima doobru sansu za veliki turnir. Pa ljudi ce biti vreca za nabijanje na velikom takmicenju a ne znam kome je to u interesu.
- AmiĐa_Idriz
#558 Re: UEFA Nations League 2018/19
Ko ti garantuje da mi nećemo biti vreća za nabijanje?
Fudbal je samo za velike? Ne, Liga Nacija je odličan projekat. Samo još neke manje finese da preprave i to je to.
Fudbal je samo za velike? Ne, Liga Nacija je odličan projekat. Samo još neke manje finese da preprave i to je to.
- shake69
#559 Re: UEFA Nations League 2018/19
Niti smo ikada bili vreca za nabijanje unazad 15 godina niti ima logike da neko to dozivi iz drugog ´´sesira´´.
- AmiĐa_Idriz
#560 Re: UEFA Nations League 2018/19
Pa nismo bili vreća za nabijanje zato što se nismo nikad ni plasirali. Osim Brazila. Daj ba, pričaš nešto o Kosovo a oči bi dao da smo se 90-tih plasirali odma na neko takmičenje.
Ne mogu te priče da je fudbal samo za velike. Onda tvojom logikom ni mi se ne bi trebali nigdje nikad plasirati.
Ne mogu te priče da je fudbal samo za velike. Onda tvojom logikom ni mi se ne bi trebali nigdje nikad plasirati.
- turbofolk
#561 Re: UEFA Nations League 2018/19
Znači vrlo moguća četvorka za osvajanje lige A: Švicarska, Portugal, Engleska, Holandija (Francuska). Nije baš sama krema Europe. 
- Laertes
#562 Re: UEFA Nations League 2018/19
Baš tako. Ja bih lično volio da smanje broj ovih što ispadaju iz pojedinih liga. 4 od 12 je puno.AmiĐa_Idriz wrote:Ko ti garantuje da mi nećemo biti vreća za nabijanje?
- Point.
#563 Re: UEFA Nations League 2018/19
Razmišljanje da se fudbal igra samo za elitu i da su samo oni za nekog velikog takmičenja je bezvezno. Takvo razmišljanje ce ubiti fudbal.AmiĐa_Idriz wrote:Pa nismo bili vreća za nabijanje zato što se nismo nikad ni plasirali. Osim Brazila. Daj ba, pričaš nešto o Kosovo a oči bi dao da smo se 90-tih plasirali odma na neko takmičenje.
- dječak sa šibicama
#564 Re: UEFA Nations League 2018/19
Mislim da su mnogi pogresno skontali i ovaj ciklus za EP. Mnogi ni dalje ne razumiju da je osvajanje LN samo stvar prestiza.studeni76 wrote:Pitanje! Većina nas je skontala ovu LN za ovaj ciklus uoči EP. Ali kako je to zamišljeno za 2god, jel FIFA dozvoljava tako neke egzibicije a da nisu kvalifikacije!? I Jel se to ukida baraž, znači samo pobjednici grupa idu na WC i 4 iz LN?
A za sljedecu LN jos nista nije dogovoreno, FIFA i dalje drzi stari sistem kvalifikacija a LN njih za sada ne interesuje. Za sada LN nece nista znaciti vizavi kvalifikacija za SP.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#565 Re: UEFA Nations League 2018/19
I kojeg miliona u kasidječak sa šibicama wrote:Mislim da su mnogi pogresno skontali i ovaj ciklus za EP. Mnogi ni dalje ne razumiju da je osvajanje LN samo stvar prestiza.studeni76 wrote:Pitanje! Većina nas je skontala ovu LN za ovaj ciklus uoči EP. Ali kako je to zamišljeno za 2god, jel FIFA dozvoljava tako neke egzibicije a da nisu kvalifikacije!? I Jel se to ukida baraž, znači samo pobjednici grupa idu na WC i 4 iz LN?
A za sljedecu LN jos nista nije dogovoreno, FIFA i dalje drzi stari sistem kvalifikacija a LN njih za sada ne interesuje. Za sada LN nece nista znaciti vizavi kvalifikacija za SP.
- dječak sa šibicama
#566 Re: UEFA Nations League 2018/19
Pa da, i milioncici koji su danas sustina ove igre.
I dalje se plasman na EP trazi kroz kvalifikacije sljedece godine, a ako ne uspijes, onda ides u play off sa ostalima iz svoje zone LN za dodani pokusaj, to ce biti kao neki baraz.
Prakticno, na sljedece EP ko se ne plasira, bas mora biti zesci propalitet.
I dalje se plasman na EP trazi kroz kvalifikacije sljedece godine, a ako ne uspijes, onda ides u play off sa ostalima iz svoje zone LN za dodani pokusaj, to ce biti kao neki baraz.
Prakticno, na sljedece EP ko se ne plasira, bas mora biti zesci propalitet.
-
PeppermintSA
#567 Re: UEFA Nations League 2018/19
Liga nacija mi je super, izuzev toga da grupa D daje mjesto na Euru.
U krajnjem slučaju nije fer, jer imaš solidne reprezentacije u B i C grupama koje se neće plasirati, a za tri gola su bolje od sve i jedne reprezentacije u grupi D, koja će dati mjesto na Euru.
I da se razumijemo, meni je čak i simpatično da se jedan, primjerice, mali Luksemburg plasira koji radi odlično, ima klub u grupnoj fazi, ima lijepu infrastrukturu, savez koji je očigledno uveo sistem, ima nekoliko igrača u ligama petice i izvlači maksimum maksimuma iz svojih par stotina hiljada stanovnika.
Problem mi predstavljaju ove mediokritetske, istočno europske reprezentacije koje su toliko loše da se takmiče sa San Marinom i Luksemburgom, pa će preko njih totalno nezasluženo igrati Euro. Reprezentacije tipa Makedonije, Bjelorusije i Armenije koje su veličine BiH ili Hrvatske, ali su totalni antitalenti sa mafijaškim savezima i nikakavim radom će igrati Euro, a recimo Crna Gora vrlo moguće neće, iako je bolja od njih, manja zemlja od njih ali će svoj bolji ranking naplatiti neplasmanom.
Poštenije bi bilo da grupa D bude samo za te najmanje selekcije tipa Luksemburg, Lihtenstajna, San Marina, Malte, Andore Itd. Lakše bih prihvatio da na svakom Euru zaigra takva neka reprezentacija koju će svi bušiti teniskim rezultatima, ali da se time nagrađuje kvalitetan rad tih najmanjih koji izvlače svoj objektivni maksimum, nego da se nagrađuje nerad, mediokritetstvo i netalentovanost kojekakvih ex-SSSR banana država.
U krajnjem slučaju nije fer, jer imaš solidne reprezentacije u B i C grupama koje se neće plasirati, a za tri gola su bolje od sve i jedne reprezentacije u grupi D, koja će dati mjesto na Euru.
I da se razumijemo, meni je čak i simpatično da se jedan, primjerice, mali Luksemburg plasira koji radi odlično, ima klub u grupnoj fazi, ima lijepu infrastrukturu, savez koji je očigledno uveo sistem, ima nekoliko igrača u ligama petice i izvlači maksimum maksimuma iz svojih par stotina hiljada stanovnika.
Problem mi predstavljaju ove mediokritetske, istočno europske reprezentacije koje su toliko loše da se takmiče sa San Marinom i Luksemburgom, pa će preko njih totalno nezasluženo igrati Euro. Reprezentacije tipa Makedonije, Bjelorusije i Armenije koje su veličine BiH ili Hrvatske, ali su totalni antitalenti sa mafijaškim savezima i nikakavim radom će igrati Euro, a recimo Crna Gora vrlo moguće neće, iako je bolja od njih, manja zemlja od njih ali će svoj bolji ranking naplatiti neplasmanom.
Poštenije bi bilo da grupa D bude samo za te najmanje selekcije tipa Luksemburg, Lihtenstajna, San Marina, Malte, Andore Itd. Lakše bih prihvatio da na svakom Euru zaigra takva neka reprezentacija koju će svi bušiti teniskim rezultatima, ali da se time nagrađuje kvalitetan rad tih najmanjih koji izvlače svoj objektivni maksimum, nego da se nagrađuje nerad, mediokritetstvo i netalentovanost kojekakvih ex-SSSR banana država.
- studeni76
#568 Re: UEFA Nations League 2018/19
Biće i drugoplasiranih koji će se borit za nešto. Ako ne prođu kroz kvale a pobjednik grupe to uspije, eto i njih u tom baražu. Znači druga šansa postojipirmin wrote:Austrijanci se pitaju koji su k. igrali ovu ligu.
Pa jedan Island ispada iz A lige i ako ne prođu kroz kvalifikacije mogli bi lako igrat baraž za tog jednog predstavnika iz njihove lige! A ispadaju trenutno.
- Lincoln-Burrows
#569 Re: UEFA Nations League 2018/19
Kasa se bolje puni kada ti u goste dođu Englezi nego kada dođu Rumunji,Tomahawk11 wrote:dječak sa šibicama wrote:
I kojeg miliona u kasi
doduše Hrvatska je imala kaznu pa je protiv Engleza igrala pred praznim tribinama
i nije dodatno unovčila to domaćinstvo. BiH će iduću sezonu sigurno imati dva
atraktivna susreta kao domaćin i eto šanse.
p.s.
yebeš sve ako je sve u lovi
-
Officer Crabtree
#570 Re: UEFA Nations League 2018/19
Najveća prednost LN je sto ne gledamo vise utakmica kao sto je bila ona sinoc.
-
PeppermintSA
#571 Re: UEFA Nations League 2018/19
To bi bio slučaj da imamo neki veliki stadion koji inace ne možemo napuniti.Lincoln-Burrows wrote:Kasa se bolje puni kada ti u goste dođu Englezi nego kada dođu Rumunji,Tomahawk11 wrote:dječak sa šibicama wrote:
I kojeg miliona u kasi
doduše Hrvatska je imala kaznu pa je protiv Engleza igrala pred praznim tribinama
p.s.
Isti djavo igrao protiv Engleske ili protiv Gruzije, kad igraš na Grbavici ili Bilinom Polju. Napunices ih i ovako i onako.
- Sanjarko
#572 Re: UEFA Nations League 2018/19
Pa jb-ga oko para se sve skoro vrti pa i burgija. Ali ja fakat nikako da pravila skontam. Ko ide itd. Samo sam shvatio ako se mi neplasiramo imamo valjda osiguran baraz.
- studeni76
#573 Re: UEFA Nations League 2018/19
Jbg, nacrtano je više puta. Čekaj krajVizionar 1985 wrote:Pa jb-ga oko para se sve skoro vrti pa i burgija. Ali ja fakat nikako da pravila skontam. Ko ide itd. Samo sam shvatio ako se mi neplasiramo imamo valjda osiguran baraz.
-
detroit-mercy
#574 Re: UEFA Nations League 2018/19
Razlika je u tome sto ce biti dosta raje koja je spremna dati 50, 60, 70kmova da gleda neke od zvijezda danasnjeg fudbala a kad igras sa Gruzijom i desetka je punoPeppermintSA wrote:Lincoln-Burrows wrote:To bi bio slučaj da imamo neki veliki stadion koji inace ne možemo napuniti.Tomahawk11 wrote:
Kasa se bolje puni kada ti u goste dođu Englezi nego kada dođu Rumunji,
p.s.
Isti djavo igrao protiv Engleske ili protiv Gruzije, kad igraš na Grbavici ili Bilinom Polju. Napunices ih i ovako i onako.
-
detroit-mercy
#575 Re: UEFA Nations League 2018/19
Zato danas ko ti osvaja Ligu Sampiona, svelo se na 4-5 klubova, kurac ce ikad vise Zvezda ili Steaua osvojiti LSPoint. wrote:Razmišljanje da se fudbal igra samo za elitu i da su samo oni za nekog velikog takmičenja je bezvezno. Takvo razmišljanje ce ubiti fudbal.AmiĐa_Idriz wrote:Pa nismo bili vreća za nabijanje zato što se nismo nikad ni plasirali. Osim Brazila. Daj ba, pričaš nešto o Kosovo a oči bi dao da smo se 90-tih plasirali odma na neko takmičenje.